Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Gosia - dobrze, że wszysyc cali. Nie dziwię się, że się zdenerwowałaś.
Zaczarowana - glukometr to się dostaje gratis, a paski zapisują w poradni diabetologicznej. Myślę, że nie musisz się tak załamywać. Jeśli ten wynik nie wyszedł Ci taki wysoki to i dieta nie musi być taka ścisła. A jeść to chyba trzeba co 4 godziny.
Betinka - Ja ciuszki kupuję na 62-68. Na 56 mam kilka sztuk.
Iwona - Co do cisnienia to ja przed ciążą miałam 120/90 ale potem skoczyło do 130-140/90. Niestety bardzo podniosło mi się tętno. Położyli mnie w szpitalu bo miałam puls 120. Dostałam Isoptin i spadło mi do ok 90. Teraz znowu wychodzi mi w okolicach 100 mimo, że cały czas biorę leki. Lekarz w szpitalu kazał się zgłosić jeśli przez 3 dni będę miała cisnienie powyżej 140/90 i puls powyżej 100. Podobno jednodniowe skoki się zdarzają i póki podwyższone ciśnienie się nie utrzymuje to jest ok. Lekarze przy podwyższonym cisnieniu i opuchniętych nogach zawsze badają też mocz, żeby się upewnić, że to nie zatrucie ciążowe. Badanie moczu nie jest drogie więc ja bym na Twoim miejscu zrobiła dla spokoju. Pewnie po wizycie gin i tak Ci każe zrobić. -
Coś wspominacie o puchnięciu nóg - mi zaczęły puchnąć już przed 18 tygodniem ciąży, jak nie było tak gorąco jak teraz.
Oto co mówią lekarze i położne:
Pić o wiele więcej wody, w ogóle nie pić gazowanego a słodkiego jak najmniej. Jak najczęściej unosić nogi wysoko, leżąc np. 10 cm nad łóżko na poduszkę. siedząc na pufkę, krzesło. I w ogóle nie solić, a jeśli już ktoś musi to solą morską a nie kamienną. (i nie mówię tu o soleniu pomidora na kanapce, ale ziemniaków, makaronu, mięsa, wszystkiego)
Opuchlizna dopóki przechodzi po nocy to jest niegroźna.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2014, 21:15
-
Kochane, muszę się pochwalić jaką huśtaweczkę kupiliśmy małemu na olx.pl
Jestem przeszczęśliwa i już nie mogę się doczekać aż mały będzie w niej siedział
Już go widzę oczami wyobraźni
Io, Paula55, Kaarolina, justyna14, madiiiii, betina89, Beataa25, stardust87, doti77, akuszerka89, Szonka, Ewi25, dba, EmiBam, jovi81, aswalda lubią tę wiadomość
-
My dziś mieliśmy połówkowe. Pierwszy raz się denerwowałam przed wizytą w ciąży. Okazało się jednak, że wszystkie narządy ma póki co zdrowe, nerki w porządku, serce ok, mózg też - czyli żadnych deformacji po mnie nie przejęła. Wszelkie wymiary są zgodne z 23 tygodniem ciąży, średnia nawet idealna - 22 + 1. Waży 490 gram, łożysko na ścianie przedniej - stąd tak późne czucie ruchów.
Dzisiaj zaczęliśmy 6 miesiąc, nadal mogę leżeć na brzuchu, ale i tak czuję się gruba i opasła.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2014, 21:42
Paula55, Kaarolina, Io, verynice, Karolaaa91, betina89, akuszerka89, Ewi25, kark, Gosia19, aswalda lubią tę wiadomość
-
Paula55 wrote:No co ty mowisz????? One nowe po ok 300 zl chodza
Ale okazjagratulacje zakupu
Właśnie patrzyłam na allegro, że nawet ponad 300!Strasznie się cieszę!!!
Najważniejsze to to, że tak cichutko chodzi, właściwie w ogóle nie słychać nic jak automatycznie się buja
hihih
-
matko gdzie ty masz ten ciazowy brzuch!
ja tak wygladałam jak sie najadłam jeszcze zanim bylam w ciazy:-) strasznie malusi ten twój brzusio narazie;-)
Fipsik wrote:My dziś mieliśmy połówkowe. Pierwszy raz się denerwowałam przed wizytą w ciąży. Okazało się jednak, że wszystkie narządy ma póki co zdrowe, nerki w porządku, serce ok, mózg też - czyli żadnych deformacji po mnie nie przejęła. Wszelkie wymiary są zgodne z 23 tygodniem ciąży, średnia nawet idealna - 22 + 1. Waży 490 gram, łożysko na ścianie przedniej - stąd tak późne czucie ruchów.
Dzisiaj zaczęliśmy 6 miesiąc, nadal mogę leżeć na brzuchu, ale i tak czuję się gruba i opasła.
-
Paula55 wrote:Fipsik super!!! Gratuluje.
Ty gruba????? No padneco ja mam powiedziec???'
Ale biust to masz rewelkazazdroszcze
Ważę już 75 kilo i mnie to przeraża. Mała chyba jak wąż mi się zawija wokół pasa, bo oponę mam nawet na plecach
A biust już 80F się zrobił, ponad metr w cycach, ciężko coś ubrać.JagoodkaK lubi tę wiadomość
-
verynice wrote:Właśnie patrzyłam na allegro, że nawet ponad 300!
Strasznie się cieszę!!!
Najważniejsze to to, że tak cichutko chodzi, właściwie w ogóle nie słychać nic jak automatycznie się buja
hihih
I wyglada ze stan wrecz idealnyjak my nie dostaniemy to tez zaczne polowac
a odbior osobisty czy wam wyslali???
-
Karolaaa91 wrote:matko gdzie ty masz ten ciazowy brzuch!
ja tak wygladałam jak sie najadłam jeszcze zanim bylam w ciazy:-) strasznie malusi ten twój brzusio narazie;-)
Zdjęcia cykam z rana, jak się nażrę to się robi już ciążowy trochę. Ale jeszcze nikt mnie w kolejkach nie przepuszcza ani miejsca nie ustępuje -
Ile ty wazysz?????? No ja padlam na pysk i wstac nie moge
To ty musisz miec w takim razie ze 2 metry wzrostu bo inaczej ńie czaje
A to polkilowe dziecko to chyba w torebce trzymasz osobnej
SZOK
A wogole to przytylas cos???
Aaaa juz wiemtwoj biust to polowa wagi
zagadka rozwiazana
-
Paula55 wrote:Ile ty wazysz?????? No ja padlam na pysk i wstac nie moge
To ty musisz miec w takim razie ze 2 metry wzrostu bo inaczej ńie czaje
A to polkilowe dziecko to chyba w torebce trzymasz osobnej
SZOK
A wogole to przytylas cos???
Aaaa juz wiemtwoj biust to polowa wagi
zagadka rozwiazana
mam 174cm, przytyłam 5 kilo i połowę wagi trzymam w dupie i nogachCellulit mam już prawie na kostkach hehe
Zmierzyłam się teraz po całodniowym nażarciu i opiciu i mam 2cm mniej w brzuchu niż w biuście