X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Karolaaa91 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po wizycie u lekarza. Cukier na szczęście okey a Olivier wazy już 720 gram :-)

Kaarolina, Gosia19, Nelus, Paula55, kark, Io, Szonka, verynice, madiiiii, akuszerka89, aswalda lubią tę wiadomość

atdci09kamv7205a.png
  • Zaczarowana Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    b-c wrote:
    Co do testu obciążenia glukozą, to od kilku lat w wytycznych jest wyraźnie napisane, że robi się tylko 75 g i blędem jest robienie tego w dwóch stopniach. Zdarza się, że wychodzi dobrze po 50 g, a po 75 wychodzi cukrzyca- ale nikt o tym nie wie, bo skoro 50 wyszlo ok, to się nie powtarza...
    A czy jest możliwa taka sytuacja, że przy obciążeniu 50 g wychodzi trochę więcej niż powinno, a po obciążeniu 75 g już jest o.k. ? Co wtedy to oznacza ? Tak, wiem, łudzę się :P ale co mi pozostało :)

stardust87, nie wywołuj wilka z lasu, póki nie masz wyników, ciesz się życiem i nie myśl o tym, po co na zapas się stresować ? ;)

Można powiedzieć, że dziś jest pierwszy dzień mojej diety, chociaż poruszam się w temacie "ostro" po omacku i mam wrażenie, że w sumie nic nie można jeść ;) Co mogę powiedzieć ? Cały dzień chodzę głodna :( Ciągle czuję, że jeszcze bym zjadła, szybko zaczynam odczuwać ssanie w żołądku, a wszędzie czytam, że kobieta w ciąży z cukrzycą nie powinna czuć się głodna, no masakra normalnie :( Mam nadzieję, że jak bardziej wdrożę się w temat, to nie będzie tak źle.

kark lubi tę wiadomość

Córcia <3
    dxomtv735zv5mpm2.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytanie dot. wózka :) przymierzam się do zakupu tego modelu, co sądzicie? http://allegro.pl/3w1-sevilla-camarelo-maxi-cosi-cabrio-dodatki-i4257414044.html?source=mlt

Nelus, Beataa25 lubią tę wiadomość

7w3d 💔
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akuszerka raczej do końca już nie będziesz pewna co tam w brzuszku siedzi ;)

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • martusia86 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny :) Verynice ciasto z Twojego przepisu wyszło cudne została tylko blacha :D więc polecam przepis jest super szybko się robi a efekt murowany.
    Mika28 nie pracuję w IP a dr Machczyński dalej pracuje w szpitalu. Może we Wrześniu spotkamy się na porodówce świat jest mały.
    Kurcze dziewczyny jak szybko mi teraz wydyma brzuszek jeszcze dwa tygodnie temu nie było nic widać a teraz mam się czym pochwalić ale jutro już 25 t.c.

verynice lubi tę wiadomość

relgh3715xtq0i4d.png
  • Beataa25 Ekspertka

Wysłany: 20 maja 2014, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    Pytanie dot. wózka :) przymierzam się do zakupu tego modelu, co sądzicie? http://allegro.pl/3w1-sevilla-camarelo-maxi-cosi-cabrio-dodatki-i4257414044.html?source=mlt

Bardzo ładny też podobają mi się z tą półokrągłą gondolą ale z firmy TAKO Czekam jednak z zakupem aż zobaczę go na żywo :)

thiki0a.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wozek super i tez mi sie mega podoba. W sumie to niewiele rozni sie od camarelo carerra ktory byl u mnie na 2 miejscu :)
    W sumie ten carerra to to samo co sevilla tylko ja bym powiedziala ze po delikatnym liftingu :)
    Ale znow pojawia sie ta plastikowa gondola hehe :)
    Dla mnie to jednak byla dyskwalifikacja ale jesli wam nie przeszkadza to super :)
    A na zywo widzialam tylko z daleka i ladnie sie prezentuje :) jak ktoras kupi to prosimy o fotki i PARWDZIWE wymiary gondoli :)

Jej jak was czytam z ta glukoza to jest jakas masakra :/ ja nie mialam robionej jako takiej bo w uk nie kest to standardem jesli nie jestem w grupie ryzyka. Ale badalam sie kilka razy glukometrem i cukier po posilku (w tym po zjedzeniu ciasta) mialam 50...

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• betinka Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:

Bardzo fajny ten wózeczek się wydaje, leciutki, ma pompowane koła - tylko koniecznie trzeba go na żywo obadać :)

A tak z innej beczki mam pytanie do Was - przymierzam się, żeby wreszcie sprawić synkowi pierwsze ciuszki.... jaki rozmiar kupujecie na sam początek??? Mój mały olbrzym rośnie jak na drożdżach i zastanawiam się, czy zmieści się w pajaca 56... A z drugiej strony nie chcę, żeby utonął w 60, gdyby zwolnił z rośnięciem w którymś momencie. Znacie jakiś złoty środek?

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
  • JustyśkaG Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podobno najlepiej kupować na 62 :) Ja już tak robię :)

7u22gywlaksivpie.png
    Lilunia 23.09.2014
    Asiula 2.09.2016
  • dba Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    betinka kup np 3 szt rozm 56 żebyś miała coś na wyjście ze szpitala (u mnie w szpitalu szpital dzieci ubiera), jeśli będziesz widziała, że jest jeszcze miejsce to dokupisz, a jeśli będzie ciasnawe to od razu założysz 62. Czasami nawet jak dziecko ma 54cm ale masę większą to też nie zmieści się w 56, to zależy od dziecka :)
    Ja sobie przemyślałam sprawę wózka i kupię jakąś gondolę za ok 200zł maks 250zł, ale zaszaleję ze spacerówką :) kupię sobie taką jaka mi się podobała u nas w sklepie i wiem że będzie to dobre rozwiązanie dla mnie niż ciężki wózek wielofunkcyjny. Bo jeśli mam kupować wielofunkcyjny i sprzedawać po roku to wolę po pół roku od razu kupić porządną spacerówkę, widziałam idealny model za ok 600zł, ale to będą dobrze wydane pieniądze, bo przynajmniej do 3 roku życia będę jej używać (nie jestem zwolenniczką spacerówki parasolki, więc tę naprawdę wykorzystam).

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2014, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Betinka 62 będzie ok :) Zresztą jak się urodzi za wcześnie to kilka ciuszków 56 czy 50 i w końcu dorosną robaczki do 62 ;)

Akuszerka, kurcze, ja bym już chyba nikomu nie uwierzyła, nie ważne ile razy by mi mówili płeć :P

Gosia, dobrze, że nikomu nic się nie stało i przede wszystkim tobie. Ja jestem takim typem, że taki news by mnie tak zestresował, ze pewnie do szpitala musieliby mnie wieźć :/

Zaczarowana, pierwsze dwa tygodnie są najgorsze, potem to już z górki :)

Zaczarowana, akuszerka89 lubią tę wiadomość

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez wszyscy znajomi mowia zeby jednak kupic kilka szt tych najmniejszych.
    Brat T sam wolal do nas o te najmniejsze ubranka jak sie ich syn urodzil bo oni kupili wiekszosc tych wiekszych i maly tonal!!!
    Mowil ze zalozyli kilka razy wieksze spiochy c,zy pajace i koncylo sie tym ze sie zawilaly, malu wyjmowal nogi z nogawek i mega sie denerwowal :/ dopoki nie przywiezlismy tych mniejszych to ubierali go w body... :)
    Wiec warto cos kupic :P

Dba no madre to twoje rozwiazanie :) ja kupilam 3 w 1 ale tez mysle ze i z gondoli z pol roku skozystam a potem i ze spacerowki dlugo :) wydaje sie naprawde solidna :)
    A w tej cenie ktora ty podajesz ja sie zmiescilam praktycznie za gondole, fotelik i spacerowke :) wiec jak cos nie bedzie mi tak zal :)
    Tez nie lubie spacerowek parasolek :/

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• iwo_na Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No więc jesli chodzi o wózki Caramelo to mi sie bardzo podobają. Ale najbardziej caramelo carmela, nie mylić z carera, bo jak sie dowiedziałam to jeszcze co innego. Wszystkie ich gondole mają po 85 cm z tego co kojarze :)
    Jak mi sie nie odmieni to właśnie kupie caramelo carmela ale to za jakiś miesiąc :)
    Ciuszki tak jak dziewczyny radzą- kilka na 56cm reszta na 62cm.
    Dzisiaj strasznie boli mnie gardło, to chyba od klimatyzacji w aucie :( masakra.
    Stopy mam jak dwa balony, zmierzyłam sobie ciśnieni i mam 140/79, normalnie przed ciążą miałam 120/80 czyli mam nieco podwyższone ale gdzies wyczytałam, że powyżej 140/90 jest niebezpieczne wiec sama nie wiem co mam myśleć. W środe mam wizyte i nie mam zleconych badań ale zastanawiam sie czy nie zrobic sobie moczu na białko?????? Czy przesadzam? Kurde, martwi mnie to bo piszecie, że wam nic nie puchnie, a mi wystarczy jeden cieplejszy dzień i stopy mam jak poduszki.

Paula55 lubi tę wiadomość

relg4z17djzzyjqt.png
  • dba Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie spacerówka będzie lepsza niż wielofunkcyjny bo mniej zajmie miejsca w bagażniku :) mamy działkę poza miastem, mamę 50km od mojego miasta, więc dużo wózek przejeździ w samochodzie, a spakowanie spacerówki jest o wiele wygodniejsze :) ale zakochałam się w tej spacerówce, jest boska :D chcę ten model i koniec :D oglądałam na allegro i można gondolę nawet za 100zł kupić :) zajrzę też do komisu bo mamy w naszym mieście, może też coś fajnego tam będą mieli :) no i tablicę będę śledzić, tam też można coś ciekawego znaleźć :)
    iwo_na ja zaczynam puchnąć :) to ten etap :) ciśnienie może być w ciąży podwyższone, więc też nie musisz się tak mocno martwić, tym bardziej że przed ciążą i tak miałaś lekko wyższe :) ale kontroluj je oczywiście :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2014, 20:08

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwona a spr te wymiary na zywo??? Ja jestem mega ciekawa czy one sa identyczne z tymi co producent podaje :)
    I mowie oczywiscie o wymiarach wewnetrznych czyli samym spodzie gondolki :)
    Kurde zaluje ze swojej nie zmierzylam :/ az teraz ciekawa jestem :p chyba mame zagonie w ktorys dzien :P

Dba my mamy duuzy bagaznik w samochodzie wiec i nadza landara sie zmiesci haha.
    A masz link do tej tw spacerowy??? :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aa i mi nic poki co nie puchnie :p
    Ciesnienie mam jak trup :/ kazdy lekarz mi to mowi...
    Ale wyniki krwi mam ok :)
    I tez mnie cos zaczyna kaszlec cholewcia :/

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Mika 28 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martusia86 wrote:
    Witam dziewczyny :) Verynice ciasto z Twojego przepisu wyszło cudne została tylko blacha :D więc polecam przepis jest super szybko się robi a efekt murowany.
    Mika28 nie pracuję w IP a dr Machczyński dalej pracuje w szpitalu. Może we Wrześniu spotkamy się na porodówce świat jest mały.
    Kurcze dziewczyny jak szybko mi teraz wydyma brzuszek jeszcze dwa tygodnie temu nie było nic widać a teraz mam się czym pochwalić ale jutro już 25 t.c.

A no to super rozumiem że rodzisz w swoich klimatach czyli w Św Rodzinie ? a powiedz mi czy coś tam się zmieniło ? dalej jest tak że nikt obcy nie może wejść i oglądać dzidzię (tylko przez szybę) i czy dalej zabierają dzidziusia jak mama jest zmęczona? czy ogólnie się pozmieniało bo Ja kiedyś za poród płaciłam a teraz widziałam że jest gratis :) co nie ukrywam w końcu mnie cieszy :)

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • dba Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula nie mam niestety linku, muszę się jeszcze raz przejść do tego sklepu i spisać model :D bo nie mam nawet pojęcia jaki to model :D po prostu wpadł mi w oko :) jak będę wiedziała to podeślę linka. My mamy sedana i różnie to bywa z jego pojemnością poza tym drugi synek, jemu też coś trzeba zabrać a to też miejsce zajmuje :)

• JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Io dziekuje za maila. Widzę, ze nie tylko u mnie płeć się zmieniła ;) w czwartek mam kolejna wizyte i jestem bardzo ciekawa kogo tym razem lekarz zobaczy.
    Jesli chodzi o kase jaka place za wizyte to 150 za prowadzenie ciąży plus dodatkowo za kazde badanie lub dodatkowe usg...
    A nogi jeszcze mi nie pachną.

h84fkrhm4lz65cww.png
  • iwo_na Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dba- 120/80 to cisnienie książkowe, nie podwyższone :)
    Paula55- osobiście nie mierzyłam tego wózka, tak podaje producent ale widziałam go na żywo i jest naprawde spory, facet w hurtowni mówił, że to jedne z większych gondolek :)

relg4z17djzzyjqt.png
‹‹ 664 665 666 667 668 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ