X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Karolaaa91 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po wizycie u lekarza. Cukier na szczęście okey a Olivier wazy już 720 gram :-)

Kaarolina, Gosia19, Nelus, Paula55, kark, Io, Szonka, verynice, madiiiii, akuszerka89, aswalda lubią tę wiadomość

atdci09kamv7205a.png
  • Zaczarowana Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    b-c wrote:
    Co do testu obciążenia glukozą, to od kilku lat w wytycznych jest wyraźnie napisane, że robi się tylko 75 g i blędem jest robienie tego w dwóch stopniach. Zdarza się, że wychodzi dobrze po 50 g, a po 75 wychodzi cukrzyca- ale nikt o tym nie wie, bo skoro 50 wyszlo ok, to się nie powtarza...
    A czy jest możliwa taka sytuacja, że przy obciążeniu 50 g wychodzi trochę więcej niż powinno, a po obciążeniu 75 g już jest o.k. ? Co wtedy to oznacza ? Tak, wiem, łudzę się :P ale co mi pozostało :)

stardust87, nie wywołuj wilka z lasu, póki nie masz wyników, ciesz się życiem i nie myśl o tym, po co na zapas się stresować ? ;)

Można powiedzieć, że dziś jest pierwszy dzień mojej diety, chociaż poruszam się w temacie "ostro" po omacku i mam wrażenie, że w sumie nic nie można jeść ;) Co mogę powiedzieć ? Cały dzień chodzę głodna :( Ciągle czuję, że jeszcze bym zjadła, szybko zaczynam odczuwać ssanie w żołądku, a wszędzie czytam, że kobieta w ciąży z cukrzycą nie powinna czuć się głodna, no masakra normalnie :( Mam nadzieję, że jak bardziej wdrożę się w temat, to nie będzie tak źle.

kark lubi tę wiadomość

Córcia <3
    dxomtv735zv5mpm2.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytanie dot. wózka :) przymierzam się do zakupu tego modelu, co sądzicie? http://allegro.pl/3w1-sevilla-camarelo-maxi-cosi-cabrio-dodatki-i4257414044.html?source=mlt

Nelus, Beataa25 lubią tę wiadomość

7w3d 💔
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akuszerka raczej do końca już nie będziesz pewna co tam w brzuszku siedzi ;)

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • martusia86 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny :) Verynice ciasto z Twojego przepisu wyszło cudne została tylko blacha :D więc polecam przepis jest super szybko się robi a efekt murowany.
    Mika28 nie pracuję w IP a dr Machczyński dalej pracuje w szpitalu. Może we Wrześniu spotkamy się na porodówce świat jest mały.
    Kurcze dziewczyny jak szybko mi teraz wydyma brzuszek jeszcze dwa tygodnie temu nie było nic widać a teraz mam się czym pochwalić ale jutro już 25 t.c.

verynice lubi tę wiadomość

relgh3715xtq0i4d.png
  • Beataa25 Ekspertka

Wysłany: 20 maja 2014, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    Pytanie dot. wózka :) przymierzam się do zakupu tego modelu, co sądzicie? http://allegro.pl/3w1-sevilla-camarelo-maxi-cosi-cabrio-dodatki-i4257414044.html?source=mlt

Bardzo ładny też podobają mi się z tą półokrągłą gondolą ale z firmy TAKO Czekam jednak z zakupem aż zobaczę go na żywo :)

thiki0a.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wozek super i tez mi sie mega podoba. W sumie to niewiele rozni sie od camarelo carerra ktory byl u mnie na 2 miejscu :)
    W sumie ten carerra to to samo co sevilla tylko ja bym powiedziala ze po delikatnym liftingu :)
    Ale znow pojawia sie ta plastikowa gondola hehe :)
    Dla mnie to jednak byla dyskwalifikacja ale jesli wam nie przeszkadza to super :)
    A na zywo widzialam tylko z daleka i ladnie sie prezentuje :) jak ktoras kupi to prosimy o fotki i PARWDZIWE wymiary gondoli :)

Jej jak was czytam z ta glukoza to jest jakas masakra :/ ja nie mialam robionej jako takiej bo w uk nie kest to standardem jesli nie jestem w grupie ryzyka. Ale badalam sie kilka razy glukometrem i cukier po posilku (w tym po zjedzeniu ciasta) mialam 50...

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• betinka Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:

Bardzo fajny ten wózeczek się wydaje, leciutki, ma pompowane koła - tylko koniecznie trzeba go na żywo obadać :)

A tak z innej beczki mam pytanie do Was - przymierzam się, żeby wreszcie sprawić synkowi pierwsze ciuszki.... jaki rozmiar kupujecie na sam początek??? Mój mały olbrzym rośnie jak na drożdżach i zastanawiam się, czy zmieści się w pajaca 56... A z drugiej strony nie chcę, żeby utonął w 60, gdyby zwolnił z rośnięciem w którymś momencie. Znacie jakiś złoty środek?

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
  • JustyśkaG Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podobno najlepiej kupować na 62 :) Ja już tak robię :)

7u22gywlaksivpie.png
    Lilunia 23.09.2014
    Asiula 2.09.2016
  • dba Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    betinka kup np 3 szt rozm 56 żebyś miała coś na wyjście ze szpitala (u mnie w szpitalu szpital dzieci ubiera), jeśli będziesz widziała, że jest jeszcze miejsce to dokupisz, a jeśli będzie ciasnawe to od razu założysz 62. Czasami nawet jak dziecko ma 54cm ale masę większą to też nie zmieści się w 56, to zależy od dziecka :)
    Ja sobie przemyślałam sprawę wózka i kupię jakąś gondolę za ok 200zł maks 250zł, ale zaszaleję ze spacerówką :) kupię sobie taką jaka mi się podobała u nas w sklepie i wiem że będzie to dobre rozwiązanie dla mnie niż ciężki wózek wielofunkcyjny. Bo jeśli mam kupować wielofunkcyjny i sprzedawać po roku to wolę po pół roku od razu kupić porządną spacerówkę, widziałam idealny model za ok 600zł, ale to będą dobrze wydane pieniądze, bo przynajmniej do 3 roku życia będę jej używać (nie jestem zwolenniczką spacerówki parasolki, więc tę naprawdę wykorzystam).

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2014, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Betinka 62 będzie ok :) Zresztą jak się urodzi za wcześnie to kilka ciuszków 56 czy 50 i w końcu dorosną robaczki do 62 ;)

Akuszerka, kurcze, ja bym już chyba nikomu nie uwierzyła, nie ważne ile razy by mi mówili płeć :P

Gosia, dobrze, że nikomu nic się nie stało i przede wszystkim tobie. Ja jestem takim typem, że taki news by mnie tak zestresował, ze pewnie do szpitala musieliby mnie wieźć :/

Zaczarowana, pierwsze dwa tygodnie są najgorsze, potem to już z górki :)

Zaczarowana, akuszerka89 lubią tę wiadomość

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez wszyscy znajomi mowia zeby jednak kupic kilka szt tych najmniejszych.
    Brat T sam wolal do nas o te najmniejsze ubranka jak sie ich syn urodzil bo oni kupili wiekszosc tych wiekszych i maly tonal!!!
    Mowil ze zalozyli kilka razy wieksze spiochy c,zy pajace i koncylo sie tym ze sie zawilaly, malu wyjmowal nogi z nogawek i mega sie denerwowal :/ dopoki nie przywiezlismy tych mniejszych to ubierali go w body... :)
    Wiec warto cos kupic :P

Dba no madre to twoje rozwiazanie :) ja kupilam 3 w 1 ale tez mysle ze i z gondoli z pol roku skozystam a potem i ze spacerowki dlugo :) wydaje sie naprawde solidna :)
    A w tej cenie ktora ty podajesz ja sie zmiescilam praktycznie za gondole, fotelik i spacerowke :) wiec jak cos nie bedzie mi tak zal :)
    Tez nie lubie spacerowek parasolek :/

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• iwo_na Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No więc jesli chodzi o wózki Caramelo to mi sie bardzo podobają. Ale najbardziej caramelo carmela, nie mylić z carera, bo jak sie dowiedziałam to jeszcze co innego. Wszystkie ich gondole mają po 85 cm z tego co kojarze :)
    Jak mi sie nie odmieni to właśnie kupie caramelo carmela ale to za jakiś miesiąc :)
    Ciuszki tak jak dziewczyny radzą- kilka na 56cm reszta na 62cm.
    Dzisiaj strasznie boli mnie gardło, to chyba od klimatyzacji w aucie :( masakra.
    Stopy mam jak dwa balony, zmierzyłam sobie ciśnieni i mam 140/79, normalnie przed ciążą miałam 120/80 czyli mam nieco podwyższone ale gdzies wyczytałam, że powyżej 140/90 jest niebezpieczne wiec sama nie wiem co mam myśleć. W środe mam wizyte i nie mam zleconych badań ale zastanawiam sie czy nie zrobic sobie moczu na białko?????? Czy przesadzam? Kurde, martwi mnie to bo piszecie, że wam nic nie puchnie, a mi wystarczy jeden cieplejszy dzień i stopy mam jak poduszki.

Paula55 lubi tę wiadomość

relg4z17djzzyjqt.png
  • dba Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie spacerówka będzie lepsza niż wielofunkcyjny bo mniej zajmie miejsca w bagażniku :) mamy działkę poza miastem, mamę 50km od mojego miasta, więc dużo wózek przejeździ w samochodzie, a spakowanie spacerówki jest o wiele wygodniejsze :) ale zakochałam się w tej spacerówce, jest boska :D chcę ten model i koniec :D oglądałam na allegro i można gondolę nawet za 100zł kupić :) zajrzę też do komisu bo mamy w naszym mieście, może też coś fajnego tam będą mieli :) no i tablicę będę śledzić, tam też można coś ciekawego znaleźć :)
    iwo_na ja zaczynam puchnąć :) to ten etap :) ciśnienie może być w ciąży podwyższone, więc też nie musisz się tak mocno martwić, tym bardziej że przed ciążą i tak miałaś lekko wyższe :) ale kontroluj je oczywiście :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2014, 20:08

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwona a spr te wymiary na zywo??? Ja jestem mega ciekawa czy one sa identyczne z tymi co producent podaje :)
    I mowie oczywiscie o wymiarach wewnetrznych czyli samym spodzie gondolki :)
    Kurde zaluje ze swojej nie zmierzylam :/ az teraz ciekawa jestem :p chyba mame zagonie w ktorys dzien :P

Dba my mamy duuzy bagaznik w samochodzie wiec i nadza landara sie zmiesci haha.
    A masz link do tej tw spacerowy??? :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aa i mi nic poki co nie puchnie :p
    Ciesnienie mam jak trup :/ kazdy lekarz mi to mowi...
    Ale wyniki krwi mam ok :)
    I tez mnie cos zaczyna kaszlec cholewcia :/

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Mika 28 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martusia86 wrote:
    Witam dziewczyny :) Verynice ciasto z Twojego przepisu wyszło cudne została tylko blacha :D więc polecam przepis jest super szybko się robi a efekt murowany.
    Mika28 nie pracuję w IP a dr Machczyński dalej pracuje w szpitalu. Może we Wrześniu spotkamy się na porodówce świat jest mały.
    Kurcze dziewczyny jak szybko mi teraz wydyma brzuszek jeszcze dwa tygodnie temu nie było nic widać a teraz mam się czym pochwalić ale jutro już 25 t.c.

A no to super rozumiem że rodzisz w swoich klimatach czyli w Św Rodzinie ? a powiedz mi czy coś tam się zmieniło ? dalej jest tak że nikt obcy nie może wejść i oglądać dzidzię (tylko przez szybę) i czy dalej zabierają dzidziusia jak mama jest zmęczona? czy ogólnie się pozmieniało bo Ja kiedyś za poród płaciłam a teraz widziałam że jest gratis :) co nie ukrywam w końcu mnie cieszy :)

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • dba Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula nie mam niestety linku, muszę się jeszcze raz przejść do tego sklepu i spisać model :D bo nie mam nawet pojęcia jaki to model :D po prostu wpadł mi w oko :) jak będę wiedziała to podeślę linka. My mamy sedana i różnie to bywa z jego pojemnością poza tym drugi synek, jemu też coś trzeba zabrać a to też miejsce zajmuje :)

• JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Io dziekuje za maila. Widzę, ze nie tylko u mnie płeć się zmieniła ;) w czwartek mam kolejna wizyte i jestem bardzo ciekawa kogo tym razem lekarz zobaczy.
    Jesli chodzi o kase jaka place za wizyte to 150 za prowadzenie ciąży plus dodatkowo za kazde badanie lub dodatkowe usg...
    A nogi jeszcze mi nie pachną.

h84fkrhm4lz65cww.png
  • iwo_na Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dba- 120/80 to cisnienie książkowe, nie podwyższone :)
    Paula55- osobiście nie mierzyłam tego wózka, tak podaje producent ale widziałam go na żywo i jest naprawde spory, facet w hurtowni mówił, że to jedne z większych gondolek :)

relg4z17djzzyjqt.png
‹‹ 664 665 666 667 668 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ