X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik wrote:
    My dziś mieliśmy połówkowe. Pierwszy raz się denerwowałam przed wizytą w ciąży. Okazało się jednak, że wszystkie narządy ma póki co zdrowe, nerki w porządku, serce ok, mózg też - czyli żadnych deformacji po mnie nie przejęła. Wszelkie wymiary są zgodne z 23 tygodniem ciąży, średnia nawet idealna - 22 + 1. Waży 490 gram, łożysko na ścianie przedniej - stąd tak późne czucie ruchów.
    Dzisiaj zaczęliśmy 6 miesiąc, nadal mogę leżeć na brzuchu, ale i tak czuję się gruba i opasła.

2ajysyu.jpg
    Jaki malusi brzuszek, juz myslalam ze tylko na mnie patrzą jak na symulanta ;)

Nelus lubi tę wiadomość

h84fkrhm4lz65cww.png
  • madiiiii Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula, ale cuudną masz piłeczkę! :D Super brzuszek :)

Nelus lubi tę wiadomość

♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
    ♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
    ♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm
  • betina89 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula idealny brzuszek, ja jutro wstawię ;D
    A tak ogólnie, to jestem po prenatalnych iii... po raz drugi się potwierdziło, że dziewczynka nawet sama lekarza uprzedziłam "tam nic nie wisi między nogami", a on mówi, że też mu wygląda na dziewczynkę. Waży 482 g. ;D i zdrowiutka ;D Nadal mam brać duphaston.

verynice, madiiiii, Paula55, stardust87, Nelus, Kaarolina, Io, kark, aswalda lubią tę wiadomość

2013[*]2015[*][*][*]
    0bcf50b349.png
    4bc96a8380.png
  • betinka Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za poradę! Tak też zrobię, 3-4 sztuki na wszelki wypadek 56, reszta na min 62 :)

Fipsik - gdzie Ty dziewczyno tego bebiczka chowasz?! Brzunio jakbyś trochę więcej zjadła! Bidulo, nikt Cię pewnie w kolejce nie przepuści, ani miejsca nie ustąpi ;)

Iwona - puchnięciem stóp bym się tak nie przejmowała na Twoim miejscu. Moje puchną nawet jak leżę, a ciśnienie mam poniżej normy. Ciśnienie Ci trochę podskoczyło, ale nie jest jeszcze powodem do paniki! Zwłaszcza, że masz zaraz wizytę, to od razu lekarz ogarnie temat :) Także nie stresuj się, napij się meliski, żeby dodatkowo się nie podniosło.

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
  • JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem rozlozona na łopatki, mój TŻ ma mistrza. Patrzy na mnie i mówi:
    Skoro male polyka wody plodowe i je przez pepowine to gdzieś je musi wydalic.
    Ja: no tak u mnie w brzychu
    On: czyli Twoj brzuch to takie szambo, feee

Paula55, Ewi25, verynice, dba lubią tę wiadomość

h84fkrhm4lz65cww.png
  • betinka Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:
    Hahaha to patrz na to i placz ze mna :p haha :)

Nie płacz, ja mam większy na pocieszenie! :))))

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    verynice wrote:
    Właśnie patrzyłam na allegro, że nawet ponad 300! :) Strasznie się cieszę!!! :) :) Najważniejsze to to, że tak cichutko chodzi, właściwie w ogóle nie słychać nic jak automatycznie się buja :) hihih
    a możesz podać nazwę? Firmę? Model? Bo cudna ta bujaczka :)

verynice lubi tę wiadomość

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde ale wam sie udalo z ta hustawka :)

Fipsik ja tez mam cellulit a nigdy nie mialam :/ wogole to pojawily mi sie malutkie rozstepy na udach :/ ńigdzie indziej tylko na udach:/ rzeznia jakas :/
    Pileczka pileczka ale ile ona wazy :P mam wrazenie ze mi ktos przypial ciezarek :/

Betina super! Gratulacje :)
    I czekam na twoje foto jutro :)

Jagoodka twoj maz to dal czadu hahaha :)

JagoodkaK lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Karolaaa91 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś

Śliczny brzusio! Rewelka! :-)) gdzie ty sie tak opalilas?

Ja jutro jade z samego rana do mamy na działkę ( 40 km) i do 14 tej mam zamiar złapać troszkę słońca zwłaszcza nogi :-) i kiełbasa z grilla obowiązkowa bo już tak za mną chodzi:-)
    Paula55 wrote:
    Hahaha to patrz na to i placz ze mna :p haha :)

5eebth.jpg

atdci09kamv7205a.png
  • hela Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczarowana wrote:
    Io, dziękuję za przesłanie informacji :)

Jestem po rozmowie z ginekologiem i nie poprawiła mi ona niestety humoru :/ Wyniki krwi nieciekawe, więc jutro jadę do przychodni po receptę na żelazo. Mam też stosować dietę dla kobiet z cukrzycą, a za tydzień powtórzyć badanie z większym obciążeniem. Czuję się zagubiona. Czytam te różne informacje na temat diet i mam wrażenie, że za dużo tego i kompletnie nie mogę się w tym połapać. Nigdy nie miałam cierpliwości do stosowania diet i jakoś też nigdy ich nie potrzebowałam, a teraz nie ma, że boli, muszę jakoś się w tym wszystkim odnaleźć dla dobra maleństwa, ech :( I dobija mnie to, że owoców nie można za bardzo jeść, a soki to tylko rozcieńczone wodą :/

kochana dostalam od lekarza zeszyt z dieta ktora kiedys jakas kobitka stosowala jak zeskanuje to przesle ci na maila tylko przypomnij mi w prv wiadomosci i podeslij maila :) nie ma tam tragedii a jest sprawdzona :)

Zaczarowana lubi tę wiadomość

moj kochany synuś - Sebuś <3
    64xp62y.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolaaa91 wrote:
    Śliczny brzusio! Rewelka! :-)) gdzie ty sie tak opalilas?

Ja jutro jade z samego rana do mamy na działkę ( 40 km) i do 14 tej mam zamiar złapać troszkę słońca zwłaszcza nogi :-) i kiełbasa z grilla obowiązkowa bo już tak za mną chodzi:-)

Kochana jestem biala jak dupa Chinczyka :) poprostu u nas juz ciemno i fotke robilam przy swietle i tak wyszlo :P

stardust87 lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Karolaaa91 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyszłas jak mulatka! Ja tez blada jak nigdy az wstyd kolana wystawić :-)

Muszę wam powiedzieć jak mnie dziś lekarz do euforii doprowadził. Zapytałam o sale do rodzenia, bo on tez pracuje w szpitalu, a naczytałam sie o niej wczesniej w internecie, ze trzy rodzą na jednej sali oddzielonej cienkimi ściankami i parawanami tak ze wszystko słychać poza tym facet przechodzący widzi kobiety rodzące od tylu czyli od głowy a lekarze od cipek widza ( serio tak czytałam) i jest jedna sala do porodów pojedynczych z prysznicem, materacami, drabinkami, pilkami ale każdy mówił ze nie da sie jej zarezerwować jak trafisz ze jest wolna to masz, a mój lekarz powiedział ze bede miała załatwiona ta sale:-)! Nawet nie wiecie jak sie cieszę ze nie bede rodziła z innymi i słyszała tego jak cierpią tym bardziej ze sama panikara jestem. Troche mnie to uspokoiło jezeli chodzi o poród. Ale sie cieszę!

Paula55, madiiiii, verynice lubią tę wiadomość

atdci09kamv7205a.png
  • Karolaaa91 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PoZa tym to uwielbiam jak wrzucacie tutaj zdjecia :-)

atdci09kamv7205a.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola to super!!! Ja na wizycie z połzna zapytam jak to u nas wyglada :)
    To masz wtyki ;)
    Kurde jak by u nas grzalo to tez bym ze slonca kozystala ale lipa poki co :/

A fotki wszelkiego rodzaju kocham :) chyba slyne tu z proszeńia o wasze foty hahaha :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• hela Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do cukrzycy to wam napisze jak ze mna bylo :)

Nescafe nie wiem czemu ci stwierdzili cukrzyce, tylko na podstawie podwyzszonego wyniku po 1h? moim zdaniem to nie cukrzyca ale tak jak u mnie "uposledzona tolerancja na glukoze" ;)

ja mialam wyniki po 1h - 194, po 2h - 187!!! wiec mi praktycznie nie spadala... po tym bylam na dobowej obserwacji glikemii w szpitalu, pobierali mi krew z paluszka co ok 2-3h. z wynikow mialam 2 zle, w tym jeden mialam na 110, a drugi ok 2h po obiedzie 140, na wypisie mam napisane wyraznie ze nie stwierdzono cukrzycy, (liczylam i srednia dobowa wyszla mi ok). wiec dziwne ze juz ci kaza kluc sie codziennie i sprawdzac. Dieta owszem dostalam aby wlasnie zapobiec cukrzycy skoro jestem podatna i organizm nie radzi sobie z duża dawką glukozy. Dieta ma być nie rygorystyczna tak jak myslalam, sprawdzalam na internecie co ma jaki indeks glikemiczny i bylam lekko podłamana.

Ale moj lekarz dal mi zeszyt ze sprawdzona dieta ktora jest ok! i kazal sie do niej stosowac a bedzie ok :D

takze jak ktras chce to przesle skan na maila ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2014, 23:08

moj kochany synuś - Sebuś <3
    64xp62y.png
  • Zaczarowana Autorytet

Wysłany: 21 maja 2014, 00:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hela, Twoje słowa to balsam na moją duszę ;) A jakie miałaś normy przy tych wynikach ? Ja glukozę na czczo mam 84 mg/dl (70-100), po 1 h obciążenie 50 g - 148 mg/dl ( <140), nie wiem jak to będzie po 75 g, a idę dopiero w poniedziałek.
    Dzięki, odezwę sie na prv, będę wdzięczna za skany :)

Córcia <3
    dxomtv735zv5mpm2.png
  • nenka Autorytet

Wysłany: 21 maja 2014, 06:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam sie z rana milego dnia zycze

• Kaarolina Autorytet

Wysłany: 21 maja 2014, 07:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry Mamusie :)
    Ja wlasnie sie zbieram i w tak piekna pogode jade nad morze..
    Udanych wizyt i oczywiscie udanego dnia zycze :)

Karolaaa91, Paula55, verynice, Beataa25, kark lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • akuszerka89 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2014, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejka, i ja witam się z rana:) u mnie najpierw było piękne słońce, a teraz idzie burza jak nie wiem, brrrrr:/

preg.png
    28.08.2014 - mój CUD - Filip❤️
    01.04.2015 - 5tc [*]
    18.08.2017 - Amelka [*]
    14.08.2018 - 6tc [*]
    04.10.2021 ciąża biochemiczna
    26.07.2022 ciąża biochemiczna
    29.10.2022⏸️😍
    22.12.2022 będzie Natalka 😍💗
  • Szonka Autorytet

Wysłany: 21 maja 2014, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik wrote:
    My dziś mieliśmy połówkowe. Pierwszy raz się denerwowałam przed wizytą w ciąży. Okazało się jednak, że wszystkie narządy ma póki co zdrowe, nerki w porządku, serce ok, mózg też - czyli żadnych deformacji po mnie nie przejęła. Wszelkie wymiary są zgodne z 23 tygodniem ciąży, średnia nawet idealna - 22 + 1. Waży 490 gram, łożysko na ścianie przedniej - stąd tak późne czucie ruchów.
    Dzisiaj zaczęliśmy 6 miesiąc, nadal mogę leżeć na brzuchu, ale i tak czuję się gruba i opasła.

2ajysyu.jpg

Ale ty jesteś chudzinka :) śliczny brzuszek, chciałabym mieć taki szczuplutki w ciąży :)

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

‹‹ 666 667 668 669 670 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ