Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Fipsik wrote:My dziś mieliśmy połówkowe. Pierwszy raz się denerwowałam przed wizytą w ciąży. Okazało się jednak, że wszystkie narządy ma póki co zdrowe, nerki w porządku, serce ok, mózg też - czyli żadnych deformacji po mnie nie przejęła. Wszelkie wymiary są zgodne z 23 tygodniem ciąży, średnia nawet idealna - 22 + 1. Waży 490 gram, łożysko na ścianie przedniej - stąd tak późne czucie ruchów.
Dzisiaj zaczęliśmy 6 miesiąc, nadal mogę leżeć na brzuchu, ale i tak czuję się gruba i opasła.
Nelus lubi tę wiadomość
-
Paula idealny brzuszek, ja jutro wstawię
A tak ogólnie, to jestem po prenatalnych iii... po raz drugi się potwierdziło, że dziewczynka nawet sama lekarza uprzedziłam "tam nic nie wisi między nogami", a on mówi, że też mu wygląda na dziewczynkę. Waży 482 g.i zdrowiutka
Nadal mam brać duphaston.
verynice, madiiiii, Paula55, stardust87, Nelus, Kaarolina, Io, kark, aswalda lubią tę wiadomość
-
Dzięki za poradę! Tak też zrobię, 3-4 sztuki na wszelki wypadek 56, reszta na min 62
Fipsik - gdzie Ty dziewczyno tego bebiczka chowasz?! Brzunio jakbyś trochę więcej zjadła! Bidulo, nikt Cię pewnie w kolejce nie przepuści, ani miejsca nie ustąpi
Iwona - puchnięciem stóp bym się tak nie przejmowała na Twoim miejscu. Moje puchną nawet jak leżę, a ciśnienie mam poniżej normy. Ciśnienie Ci trochę podskoczyło, ale nie jest jeszcze powodem do paniki! Zwłaszcza, że masz zaraz wizytę, to od razu lekarz ogarnie tematTakże nie stresuj się, napij się meliski, żeby dodatkowo się nie podniosło.
https://www.maluchy.pl/li-68923.png -
Jestem rozlozona na łopatki, mój TŻ ma mistrza. Patrzy na mnie i mówi:
Skoro male polyka wody plodowe i je przez pepowine to gdzieś je musi wydalic.
Ja: no tak u mnie w brzychu
On: czyli Twoj brzuch to takie szambo, feeePaula55, Ewi25, verynice, dba lubią tę wiadomość
-
verynice wrote:Właśnie patrzyłam na allegro, że nawet ponad 300!
Strasznie się cieszę!!!
Najważniejsze to to, że tak cichutko chodzi, właściwie w ogóle nie słychać nic jak automatycznie się buja
hihih
verynice lubi tę wiadomość
-
Kurde ale wam sie udalo z ta hustawka
Fipsik ja tez mam cellulit a nigdy nie mialamwogole to pojawily mi sie malutkie rozstepy na udach
ńigdzie indziej tylko na udach:/ rzeznia jakas
Pileczka pileczka ale ile ona wazymam wrazenie ze mi ktos przypial ciezarek
Betina super! Gratulacje
I czekam na twoje foto jutro
Jagoodka twoj maz to dal czadu hahahaJagoodkaK lubi tę wiadomość
-
Śliczny brzusio! Rewelka!) gdzie ty sie tak opalilas?
Ja jutro jade z samego rana do mamy na działkę ( 40 km) i do 14 tej mam zamiar złapać troszkę słońca zwłaszcza nogii kiełbasa z grilla obowiązkowa bo już tak za mną chodzi:-)
Paula55 wrote:Hahaha to patrz na to i placz ze mna :p haha
-
Zaczarowana wrote:Io, dziękuję za przesłanie informacji
Jestem po rozmowie z ginekologiem i nie poprawiła mi ona niestety humoruWyniki krwi nieciekawe, więc jutro jadę do przychodni po receptę na żelazo. Mam też stosować dietę dla kobiet z cukrzycą, a za tydzień powtórzyć badanie z większym obciążeniem. Czuję się zagubiona. Czytam te różne informacje na temat diet i mam wrażenie, że za dużo tego i kompletnie nie mogę się w tym połapać. Nigdy nie miałam cierpliwości do stosowania diet i jakoś też nigdy ich nie potrzebowałam, a teraz nie ma, że boli, muszę jakoś się w tym wszystkim odnaleźć dla dobra maleństwa, ech
I dobija mnie to, że owoców nie można za bardzo jeść, a soki to tylko rozcieńczone wodą
kochana dostalam od lekarza zeszyt z dieta ktora kiedys jakas kobitka stosowala jak zeskanuje to przesle ci na maila tylko przypomnij mi w prv wiadomosci i podeslij mailanie ma tam tragedii a jest sprawdzona
Zaczarowana lubi tę wiadomość
-
Karolaaa91 wrote:Śliczny brzusio! Rewelka!
) gdzie ty sie tak opalilas?
Ja jutro jade z samego rana do mamy na działkę ( 40 km) i do 14 tej mam zamiar złapać troszkę słońca zwłaszcza nogii kiełbasa z grilla obowiązkowa bo już tak za mną chodzi:-)
Kochana jestem biala jak dupa Chinczykapoprostu u nas juz ciemno i fotke robilam przy swietle i tak wyszlo
stardust87 lubi tę wiadomość
-
Wyszłas jak mulatka! Ja tez blada jak nigdy az wstyd kolana wystawić
Muszę wam powiedzieć jak mnie dziś lekarz do euforii doprowadził. Zapytałam o sale do rodzenia, bo on tez pracuje w szpitalu, a naczytałam sie o niej wczesniej w internecie, ze trzy rodzą na jednej sali oddzielonej cienkimi ściankami i parawanami tak ze wszystko słychać poza tym facet przechodzący widzi kobiety rodzące od tylu czyli od głowy a lekarze od cipek widza ( serio tak czytałam) i jest jedna sala do porodów pojedynczych z prysznicem, materacami, drabinkami, pilkami ale każdy mówił ze nie da sie jej zarezerwować jak trafisz ze jest wolna to masz, a mój lekarz powiedział ze bede miała załatwiona ta sale:-)! Nawet nie wiecie jak sie cieszę ze nie bede rodziła z innymi i słyszała tego jak cierpią tym bardziej ze sama panikara jestem. Troche mnie to uspokoiło jezeli chodzi o poród. Ale sie cieszę!Paula55, madiiiii, verynice lubią tę wiadomość
-
co do cukrzycy to wam napisze jak ze mna bylo
Nescafe nie wiem czemu ci stwierdzili cukrzyce, tylko na podstawie podwyzszonego wyniku po 1h? moim zdaniem to nie cukrzyca ale tak jak u mnie "uposledzona tolerancja na glukoze"
ja mialam wyniki po 1h - 194, po 2h - 187!!! wiec mi praktycznie nie spadala... po tym bylam na dobowej obserwacji glikemii w szpitalu, pobierali mi krew z paluszka co ok 2-3h. z wynikow mialam 2 zle, w tym jeden mialam na 110, a drugi ok 2h po obiedzie 140, na wypisie mam napisane wyraznie ze nie stwierdzono cukrzycy, (liczylam i srednia dobowa wyszla mi ok). wiec dziwne ze juz ci kaza kluc sie codziennie i sprawdzac. Dieta owszem dostalam aby wlasnie zapobiec cukrzycy skoro jestem podatna i organizm nie radzi sobie z duża dawką glukozy. Dieta ma być nie rygorystyczna tak jak myslalam, sprawdzalam na internecie co ma jaki indeks glikemiczny i bylam lekko podłamana.
Ale moj lekarz dal mi zeszyt ze sprawdzona dieta ktora jest ok! i kazal sie do niej stosowac a bedzie ok
takze jak ktras chce to przesle skan na mailaWiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2014, 23:08
-
hela, Twoje słowa to balsam na moją duszę
A jakie miałaś normy przy tych wynikach ? Ja glukozę na czczo mam 84 mg/dl (70-100), po 1 h obciążenie 50 g - 148 mg/dl ( <140), nie wiem jak to będzie po 75 g, a idę dopiero w poniedziałek.
Dzięki, odezwę sie na prv, będę wdzięczna za skany -
Dzien dobry Mamusie
Ja wlasnie sie zbieram i w tak piekna pogode jade nad morze..
Udanych wizyt i oczywiscie udanego dnia zyczeKarolaaa91, Paula55, verynice, Beataa25, kark lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-69187.png
https://www.maluchy.pl/li-72300.png -
hejka, i ja witam się z rana:) u mnie najpierw było piękne słońce, a teraz idzie burza jak nie wiem, brrrrr:/
-
Fipsik wrote:My dziś mieliśmy połówkowe. Pierwszy raz się denerwowałam przed wizytą w ciąży. Okazało się jednak, że wszystkie narządy ma póki co zdrowe, nerki w porządku, serce ok, mózg też - czyli żadnych deformacji po mnie nie przejęła. Wszelkie wymiary są zgodne z 23 tygodniem ciąży, średnia nawet idealna - 22 + 1. Waży 490 gram, łożysko na ścianie przedniej - stąd tak późne czucie ruchów.
Dzisiaj zaczęliśmy 6 miesiąc, nadal mogę leżeć na brzuchu, ale i tak czuję się gruba i opasła.
Ale ty jesteś chudzinkaśliczny brzuszek, chciałabym mieć taki szczuplutki w ciąży