X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2014, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu, nie biore tabletek, leze na wpol siedząc, mam prace siedzaca, mase kilometrow robie, wiec to moze od tego ten krzyz:-(

h84fkrhm4lz65cww.png
  • b-c Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2014, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kark- ale ja napisałam, że różnie bywa i że tylko część ma tak długi poród. Ale wolę nastawić się na gorszą opcje i się później miło rozczarować :)

3 letnia córeczka- naturalnie
    Starania o drugiego potomka.
    Pojedyncze plemniki w nasieniu

06.2017 ICSI ( 21 oocytów, zapłodnionych 6, 4 słabe blastocysty)
    3 x :(

01.2018 2 ICSI ( 8 zaplodnionych, 3 zarodki 3-dniowe + 1 opóźniony)
    02.2018 :(
    25.07.2019 FET....
  • JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2014, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do ilu kilogramow wolno nam nosic w ciazy?

h84fkrhm4lz65cww.png
  • Emalia82 Przyjaciółka

Wysłany: 18 stycznia 2014, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry wszystkim i miłego dzionka :)

f2w33e3kzt3vjmmk.png

Aleksandra 31.07.2002r, Jan 10.06.2010r
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2014, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej wszystkim dobrego weekendu Wam życze :D
    Powiem tak mój maż powiedział,ze chce być przy mnie podczas porodu a raczej bede mieć cesarke ze wzgledu na moje choroby zwłaszcza astme i kregoslup.
    Dziewczyny starajcie sie dużo odpoczywać i szukajcie radosnych wiadomosci a nie negatywnych pamietajcie,ze dzieci nasze juz czują nasze emocje :)

• Magda2013 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2014, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JagoodkaK z tego co sie orientuje do 3 kg wolno nam dzwigac

inessa lubi tę wiadomość

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2014, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie:)
    dużo zdrówka i spokoju przez weekend życzę każdej:)

a ja dziś dla urozmaicenia z koleżanką pojechałąm suknie ślubne oglądać:) chociaż się czymś zajęłam i nie myślałam, każdej polecam mały wyskok z koleżanką w miasto:)

inessa, nescafe lubią tę wiadomość

relg3e5e6cfj7fkg.png
    zrz63e5ewa17bqxb.png
    km5sdf9hhvdxzmyl.png
  • verynice Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2014, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Mamuśki :) Jak tam? Poczytałam wcześniej parę postów wyżej, że się jedna z Was martwi tzn nie dowierza we własne szczęście...mam tak samo :( Każda wizyta w toalecie jest strachem i obserwowaniem papieru toaletowego... :( Boję się poronienia... to moja pierwsza ciąża i po tak krótkim czasie starań że aż jest to zbyt piękne aby było prawdziwe..

inessa, JagoodkaK lubią tę wiadomość

dqprpx9ikjqhrova.png
  • okti89 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2014, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    verynice wrote:
    Cześć Mamuśki :) Jak tam? Poczytałam wcześniej parę postów wyżej, że się jedna z Was martwi tzn nie dowierza we własne szczęście...mam tak samo :( Każda wizyta w toalecie jest strachem i obserwowaniem papieru toaletowego... :( Boję się poronienia... to moja pierwsza ciąża i po tak krótkim czasie starań że aż jest to zbyt piękne aby było prawdziwe..
    verynice chyba mnie miałaś na myśli:)
    No niestety po tym co mi wyniki bety zafundowały jestem pełna obaw i strachu
    dziś jeszcze zauważyłam żółtawy śluz to już wogóle mnie nosi

razem z Lilianką czekamy na Miłoszka <3
    f2w3s65g4x4ggahf.png
    km5sio4ppvqv6byq.png
    Aniołek [*] 7tc 22.01.2014 r.
  • verynice Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2014, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    okti89 wrote:
    verynice chyba mnie miałaś na myśli:)
    No niestety po tym co mi wyniki bety zafundowały jestem pełna obaw i strachu
    dziś jeszcze zauważyłam żółtawy śluz to już wogóle mnie nosi
    żółtawy śluz tez miałam wczoraj przez chwilkę, ale dziś już jest normalny :) No i kupiłam zapas jasnych majtek, żeby móc obserwować :D jak jakaś psychiczna hehehehe :D

JagoodkaK lubi tę wiadomość

dqprpx9ikjqhrova.png
  • JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2014, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj musialam troche ponosic u niestety bylo to wiecej niz 3 kg :-( teraz mam wyrzuty sumienia i jestem zla na siebie.

h84fkrhm4lz65cww.png
  • AnkaK Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2014, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JagoodkaK wrote:
    Dzisiaj musialam troche ponosic u niestety bylo to wiecej niz 3 kg :-( teraz mam wyrzuty sumienia i jestem zla na siebie.
    Bo mowia ze niby ciaza to nie choroba ale z drugiej strony skoro musimy na siebie uwazac to musimy

inessa, kark lubią tę wiadomość

uanndqk36vjen8uu.png
  • okti89 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2014, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    verynice wrote:
    żółtawy śluz tez miałam wczoraj przez chwilkę, ale dziś już jest normalny :) No i kupiłam zapas jasnych majtek, żeby móc obserwować :D jak jakaś psychiczna hehehehe :D
    mam to samo czarne poszły w kąt... białe jasane albo wkładka..
    obsesja poprostu...

inessa lubi tę wiadomość

razem z Lilianką czekamy na Miłoszka <3
    f2w3s65g4x4ggahf.png
    km5sio4ppvqv6byq.png
    Aniołek [*] 7tc 22.01.2014 r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2014, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Będzie dobrze,ją jeszcze zarodka na USG nie widziałam ale w pracy już poinformowałam.

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2014, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny, chwilowo wróciłam do żywych dziś, bo ostatnie 3 dni to był koszmar jakiś.. bez miski nawet do łazienki się nie ruszałam.
    Tak sobie Was czytam i się zastanawiam dlaczego już o porodach gadacie :P Tzn absolutnie nie krytykuje ani nie wypominam ani nic, ale ja w ogóle nawet jeszcze nie pomyślałam, że to się porodem kończy (jakby dzidzia miała w cudowny sposób sama się pojawić na świecie :P). Mój małż na pewno nie będzie przy porodzie. I chyba tak wolę.. W ogóle wolę być sama na sali, bardzo nie lubię jak ktoś przy mnie jest kiedy się źle czuję.
    Ale ja to z pytaniem tutaj: po ilu dniach przyjmowania dupka powinny ustąpić plamienia? Tzn chodzi mi o to kiedy powinnam zacząć się martwić, że nie ustąpiły jeszcze? Pierwszego wzięłam w środę wieczorem, a dziś jeszcze plamię. A moją gin zapomniałam zapytać z wrażenia jak zobaczyłam serduszko i w ogóle..

inessa lubi tę wiadomość

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • mulan44 Koleżanka

Wysłany: 18 stycznia 2014, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejka

inessa, JagoodkaK lubią tę wiadomość

nzjdgywlg3lp3mte.png
    bhywanlitxyhgu09.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2014, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mulan44 wrote:
    hejka
    hej :)

inessa lubi tę wiadomość

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • dba Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2014, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stardust87 myślę, że z kilka dni jeszcze powinnaś poczekać.
    Mój był przy pierwszym porodzie, przy drugim nie chce być. Rozumiem go, powiedział, że chce mieć mnie w oczach jako seksowną kobietę,a nie zakrwawioną matkę... Zobaczymy, może zmieni zdanie ;)
    Co do pracodawców- jeżeli jest UMOWA O PRACĘ to pracodawca przy okresie próbnym, czy też umowie na czas określony musi przedłużyć ją do dnia porodu (nieważne, który tydzień ciąży). L4 po 30dniach wypłaca zus jak i potem macierzyńskie, także pracodawca jest tylko stratny przez 30dni ;)

inessa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2014, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciężko mi powiedzieć,duphaston powinien podnieść progesteron i plamienia ustąpić ale nie wiem po ilu dniach a ile dziennie bierzesz?

Ja dziś poczułam wewnątrz takie klucia,nie były bolesne ale lekkie,może to pęcherz...

inessa lubi tę wiadomość

• Rzodkiewka Przyjaciółka

Wysłany: 18 stycznia 2014, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,dawno nie pisalam...Gratuluje Wam wszystkim, ze jest ok i zycze Wam zeby tak bylo dalej...Ja o sobie niestety nie mam dobrych wiesci-wyladowlam dzisiaj w szpitalu z lekkim lrwawieniem i bolem brzucha...Na usg okazalo sie ze pecherzyk jest ale nie ma zarodka. Musze zostac w szpitalu na podtrzymaniu i jesli sie nie uda uratowac fasolki to czeka mnielyzeczkowanie...Prosze dziewczyny trzymajcie za nas kciuki no jestem zalamana;(

‹‹ 68 69 70 71 72 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ