Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2014, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu, nie biore tabletek, leze na wpol siedząc, mam prace siedzaca, mase kilometrow robie, wiec to moze od tego ten krzyz:-(

h84fkrhm4lz65cww.png
  • b-c Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2014, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kark- ale ja napisałam, że różnie bywa i że tylko część ma tak długi poród. Ale wolę nastawić się na gorszą opcje i się później miło rozczarować :)

3 letnia córeczka- naturalnie
    Starania o drugiego potomka.
    Pojedyncze plemniki w nasieniu

06.2017 ICSI ( 21 oocytów, zapłodnionych 6, 4 słabe blastocysty)
    3 x :(

01.2018 2 ICSI ( 8 zaplodnionych, 3 zarodki 3-dniowe + 1 opóźniony)
    02.2018 :(
    25.07.2019 FET....
  • JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2014, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do ilu kilogramow wolno nam nosic w ciazy?

h84fkrhm4lz65cww.png
  • Emalia82 Przyjaciółka

Wysłany: 18 stycznia 2014, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry wszystkim i miłego dzionka :)

f2w33e3kzt3vjmmk.png

Aleksandra 31.07.2002r, Jan 10.06.2010r
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2014, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej wszystkim dobrego weekendu Wam życze :D
    Powiem tak mój maż powiedział,ze chce być przy mnie podczas porodu a raczej bede mieć cesarke ze wzgledu na moje choroby zwłaszcza astme i kregoslup.
    Dziewczyny starajcie sie dużo odpoczywać i szukajcie radosnych wiadomosci a nie negatywnych pamietajcie,ze dzieci nasze juz czują nasze emocje :)

• Magda2013 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2014, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JagoodkaK z tego co sie orientuje do 3 kg wolno nam dzwigac

inessa lubi tę wiadomość

mjvydf9hx78lq90r.png
    822_20150427_223558.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2014, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie:)
    dużo zdrówka i spokoju przez weekend życzę każdej:)

a ja dziś dla urozmaicenia z koleżanką pojechałąm suknie ślubne oglądać:) chociaż się czymś zajęłam i nie myślałam, każdej polecam mały wyskok z koleżanką w miasto:)

inessa, nescafe lubią tę wiadomość

relg3e5e6cfj7fkg.png
    zrz63e5ewa17bqxb.png
    km5sdf9hhvdxzmyl.png
  • verynice Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2014, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Mamuśki :) Jak tam? Poczytałam wcześniej parę postów wyżej, że się jedna z Was martwi tzn nie dowierza we własne szczęście...mam tak samo :( Każda wizyta w toalecie jest strachem i obserwowaniem papieru toaletowego... :( Boję się poronienia... to moja pierwsza ciąża i po tak krótkim czasie starań że aż jest to zbyt piękne aby było prawdziwe..

inessa, JagoodkaK lubią tę wiadomość

dqprpx9ikjqhrova.png
  • okti89 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2014, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    verynice wrote:
    Cześć Mamuśki :) Jak tam? Poczytałam wcześniej parę postów wyżej, że się jedna z Was martwi tzn nie dowierza we własne szczęście...mam tak samo :( Każda wizyta w toalecie jest strachem i obserwowaniem papieru toaletowego... :( Boję się poronienia... to moja pierwsza ciąża i po tak krótkim czasie starań że aż jest to zbyt piękne aby było prawdziwe..
    verynice chyba mnie miałaś na myśli:)
    No niestety po tym co mi wyniki bety zafundowały jestem pełna obaw i strachu
    dziś jeszcze zauważyłam żółtawy śluz to już wogóle mnie nosi

razem z Lilianką czekamy na Miłoszka <3
    f2w3s65g4x4ggahf.png
    km5sio4ppvqv6byq.png
    Aniołek [*] 7tc 22.01.2014 r.
  • verynice Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2014, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    okti89 wrote:
    verynice chyba mnie miałaś na myśli:)
    No niestety po tym co mi wyniki bety zafundowały jestem pełna obaw i strachu
    dziś jeszcze zauważyłam żółtawy śluz to już wogóle mnie nosi
    żółtawy śluz tez miałam wczoraj przez chwilkę, ale dziś już jest normalny :) No i kupiłam zapas jasnych majtek, żeby móc obserwować :D jak jakaś psychiczna hehehehe :D

JagoodkaK lubi tę wiadomość

dqprpx9ikjqhrova.png
  • JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2014, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj musialam troche ponosic u niestety bylo to wiecej niz 3 kg :-( teraz mam wyrzuty sumienia i jestem zla na siebie.

h84fkrhm4lz65cww.png
  • AnkaK Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2014, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JagoodkaK wrote:
    Dzisiaj musialam troche ponosic u niestety bylo to wiecej niz 3 kg :-( teraz mam wyrzuty sumienia i jestem zla na siebie.
    Bo mowia ze niby ciaza to nie choroba ale z drugiej strony skoro musimy na siebie uwazac to musimy

inessa, kark lubią tę wiadomość

uanndqk36vjen8uu.png
  • okti89 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2014, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    verynice wrote:
    żółtawy śluz tez miałam wczoraj przez chwilkę, ale dziś już jest normalny :) No i kupiłam zapas jasnych majtek, żeby móc obserwować :D jak jakaś psychiczna hehehehe :D
    mam to samo czarne poszły w kąt... białe jasane albo wkładka..
    obsesja poprostu...

inessa lubi tę wiadomość

razem z Lilianką czekamy na Miłoszka <3
    f2w3s65g4x4ggahf.png
    km5sio4ppvqv6byq.png
    Aniołek [*] 7tc 22.01.2014 r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2014, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Będzie dobrze,ją jeszcze zarodka na USG nie widziałam ale w pracy już poinformowałam.

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2014, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny, chwilowo wróciłam do żywych dziś, bo ostatnie 3 dni to był koszmar jakiś.. bez miski nawet do łazienki się nie ruszałam.
    Tak sobie Was czytam i się zastanawiam dlaczego już o porodach gadacie :P Tzn absolutnie nie krytykuje ani nie wypominam ani nic, ale ja w ogóle nawet jeszcze nie pomyślałam, że to się porodem kończy (jakby dzidzia miała w cudowny sposób sama się pojawić na świecie :P). Mój małż na pewno nie będzie przy porodzie. I chyba tak wolę.. W ogóle wolę być sama na sali, bardzo nie lubię jak ktoś przy mnie jest kiedy się źle czuję.
    Ale ja to z pytaniem tutaj: po ilu dniach przyjmowania dupka powinny ustąpić plamienia? Tzn chodzi mi o to kiedy powinnam zacząć się martwić, że nie ustąpiły jeszcze? Pierwszego wzięłam w środę wieczorem, a dziś jeszcze plamię. A moją gin zapomniałam zapytać z wrażenia jak zobaczyłam serduszko i w ogóle..

inessa lubi tę wiadomość

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • mulan44 Koleżanka

Wysłany: 18 stycznia 2014, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejka

inessa, JagoodkaK lubią tę wiadomość

nzjdgywlg3lp3mte.png
    bhywanlitxyhgu09.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2014, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mulan44 wrote:
    hejka
    hej :)

inessa lubi tę wiadomość

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • dba Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2014, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stardust87 myślę, że z kilka dni jeszcze powinnaś poczekać.
    Mój był przy pierwszym porodzie, przy drugim nie chce być. Rozumiem go, powiedział, że chce mieć mnie w oczach jako seksowną kobietę,a nie zakrwawioną matkę... Zobaczymy, może zmieni zdanie ;)
    Co do pracodawców- jeżeli jest UMOWA O PRACĘ to pracodawca przy okresie próbnym, czy też umowie na czas określony musi przedłużyć ją do dnia porodu (nieważne, który tydzień ciąży). L4 po 30dniach wypłaca zus jak i potem macierzyńskie, także pracodawca jest tylko stratny przez 30dni ;)

inessa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2014, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciężko mi powiedzieć,duphaston powinien podnieść progesteron i plamienia ustąpić ale nie wiem po ilu dniach a ile dziennie bierzesz?

Ja dziś poczułam wewnątrz takie klucia,nie były bolesne ale lekkie,może to pęcherz...

inessa lubi tę wiadomość

• Rzodkiewka Przyjaciółka

Wysłany: 18 stycznia 2014, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,dawno nie pisalam...Gratuluje Wam wszystkim, ze jest ok i zycze Wam zeby tak bylo dalej...Ja o sobie niestety nie mam dobrych wiesci-wyladowlam dzisiaj w szpitalu z lekkim lrwawieniem i bolem brzucha...Na usg okazalo sie ze pecherzyk jest ale nie ma zarodka. Musze zostac w szpitalu na podtrzymaniu i jesli sie nie uda uratowac fasolki to czeka mnielyzeczkowanie...Prosze dziewczyny trzymajcie za nas kciuki no jestem zalamana;(

‹‹ 68 69 70 71 72 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ