X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2014, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rzodkiewka, ja już kciuków nie trzymam, za to cały dzień myślę o każdej z dziewczyn. Na pewno będzie dobrze kochana :*

Ja chce drugą córkę, przy takiej różnicy wieku niestety gdyby to był syn, to by ich tylko nazwisko łączyło... Zresztą sama mam 3 braci i szczerze mówiąc póki byliśmy mali, to mieliśmy wspólne tematy(zabawki, bajki i inne), ale odkąd poszłam do gimnazjum, to lepsze kontakty mam z kuzynkami niż z braćmi tak naprawdę. Dlatego jestem za rodzeństwem jedno-płciowym :P

Ja mam termin na 9, ale mąż ma urodziny 14 i tak mi się marzy przenosić te 5 dni i zrobić mu ekstra prezent :D

JustyśkaG, inessa, nescafe, Rzodkiewka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2014, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my nie wiem jaka płeć to jest nasze pierwsze dziecko i maż pewnie by syna chciał chociaz on mówi,ze dla niego po naszych przeżyciach najważniejsze aby było zdrowe :)
    A rodzić ma sie blikso terminu urodzin mojego meża ale też moich braci :)
    maż 10.09 a bracia 21 i 23 09. Lekarze zawsze mówią o 2 tygodniach w jedną albo w drugą strone :)

JustyśkaG, kark lubią tę wiadomość

• dba Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2014, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam syna i w sumie druga płeć jest mi obojętna :) i tak dzieci się nie będą dogadywać, bo będzie różnica prawie 7 lat. Najważniejsze by było zdrowe- zdrowia za żadne pieniądze się nie kupi. Będzie synek to będę rządzić całą tą ekipą, a jak będzie córcia to będzie oczko w głowie tatusia ;)

kark, inessa, nescafe lubią tę wiadomość

• jovi81 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2014, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rzodkiewka : trzymaj się ciepło, wiem co przezywasz - sama przez to przechodziłam :( bądź silna i wierz że się uda <3

Mnie nawet przez myśl nie przeszło żeby zastanawiać się nad obecnością męża przy porodzie czy tez płci maleństwa. Zazdroszczę Wam że potraficie tak wybiegać w przyszłość. Dla mnie liczy się każdy kolejny dzień i udana walka o fasolkę i nadzieja na kolejny udany dzień. Nie rozmawiam z mężem na temat planów i tego jak to będzie wyglądało. Z rodziny i przyjaciół nikt nie wie tylko lekarz, Wy i mąż. Przy pierwszej ciąży snuliśmy plany, wszystkim ogłosiliśmy super nowinę i jak poroniłam a potem spotkałam po roku znajomego z byłej pracy na ulicy to mnie uściskał i powiedział" ależ ty świetnie po tej ciąży wyglądasz... chłopak czy córka ? mężuś się zajmuje maleństwem a Ty śmigasz po mieście ?" Rozryczałam się na cały głos a przecież on chciał dobrze...

Zadecydowaliśmy że powiemy komukolwiek jak brzuszek zacznie być widoczny a z maleństwem będzie wszystko dobrze.

inessa, Rzodkiewka, AnkaK lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69787.png
    xvg47yr.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2014, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justysia90 wrote:
    Ciężko mi powiedzieć,duphaston powinien podnieść progesteron i plamienia ustąpić ale nie wiem po ilu dniach a ile dziennie bierzesz?

Ja dziś poczułam wewnątrz takie klucia,nie były bolesne ale lekkie,może to pęcherz...
    3x1 biorę. Co prawda plamienia się zmieniły trochę, bo w środę była krew a teraz jest zabarwiony na lekko brązowo śluz, ale są.. Ciekawe za ile znikną.. Bo w ogóle to dziwne mam te plamienia, bo w ciągu dnia mam bezbarwny śluz, a tylko po wysiłku są te plamienia..

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2014, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja myśle,ze różnica w wieku pomiedzy dziećmi w ewnym momencie zaciera sie i to dogadywanie sie to tak różnie wyglada ale czesto nie chodzi o wiek a charaktery. Ja z moim o rok młodszym bratem gorzej sie dogaduje i mam mniejszy kontakt niż z bratem o 15 lat młodszym :)

JustyśkaG lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2014, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie w taki sposób staram się bronić przed złymi myślami: uczę się, myślę nad tym kto będzie chrzestnym, o co zapytać na wizycie, jaka może być płeć, gdzie byśmy dali łóżeczko itd.
    Zresztą cała ta ciąża jest dla mnie trochę nierealna i nienaturalna, pewnie przez leki i jeśli lekarz powie, że jest puste jajo, to jakoś tego strasznie koszmarnie nie zniosę. Właśnie dlatego, że staram się o tym nie myśleć w ten sposób, że jest źle itd. Gdybym tak myślała, to chyba bym to bardziej przeżyła jakby faktycznie było źle...

inessa, JustyśkaG lubią tę wiadomość

• mulan44 Koleżanka

Wysłany: 18 stycznia 2014, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustyśkaG wrote:
    No to kochana lecimy we dwie :D ten sam termin :D

bardzo fajnie :D

nzjdgywlg3lp3mte.png
    bhywanlitxyhgu09.png
  • nescafe Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2014, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rzodkiewka trzymam kciuki aby malenstwo sie pojawilo!!!

inessa, Rzodkiewka, kark lubią tę wiadomość

• mulan44 Koleżanka

Wysłany: 18 stycznia 2014, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam juz prawie 15 miesiecznego syna i naprawde marzy mi sie chłopak.

jovi81 mam nadzieje,ze za jakis czas troche stresu zejdzie i bedziesz mogła sie cieszyc ciaza

nzjdgywlg3lp3mte.png
    bhywanlitxyhgu09.png
  • nescafe Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2014, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie tam jedno czy chlopak czy dziewczyna. Majstrowalismy dziewczyne, a pewnie bedzie chlopak i tez dobrze ;);) hehe

Czastem tez mnie dopadaja mysli, ze jest zle itd. Ale co bedzie to bedzie. Nie mam na to wplywu, chociaz prezciez jak kazda z nas stram sie aby bylo wsio oki ;) Nom i ma byc dobrze !!

inessa, kark lubią tę wiadomość

• mulan44 Koleżanka

Wysłany: 18 stycznia 2014, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja w tej ciazy jak na razie jestem oaza spokoju.
    Pierwsza to był dziki szał i stres

inessa, nescafe lubią tę wiadomość

nzjdgywlg3lp3mte.png
    bhywanlitxyhgu09.png
  • nescafe Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2014, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mulan44 wrote:
    ja w tej ciazy jak na razie jestem oaza spokoju.
    Pierwsza to był dziki szał i stres

A co sie dzialo zlego, ze byl szal i stres??

• mulan44 Koleżanka

Wysłany: 18 stycznia 2014, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nescafe wrote:
    A co sie dzialo zlego, ze byl szal i stres??

bardzo długo sie staralismy o dzidzie i to dlatego

inessa lubi tę wiadomość

nzjdgywlg3lp3mte.png
    bhywanlitxyhgu09.png
  • nescafe Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2014, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak wlasnie czytam to juz 3 kg nie wolno dzwigac? Moja torebka tyle kg pewnie ma ;) A i micha prania z pralki to tez pewnie cos kolo tego :P uuu to ja jednak dziwgam :/ . Normalne i rozumiem ze nie jest wskazane dzwigac. Ale pewnie sa kobiety, co maja mlodsze dzieci np. roczne czy dwulatki i musza je dzigac, a takie dziecko to 13 kg wazy. :/

inessa, kark lubią tę wiadomość

• mulan44 Koleżanka

Wysłany: 18 stycznia 2014, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nescafe wrote:
    Tak wlasnie czytam to juz 3 kg nie wolno dzwigac? Moja torebka tyle kg pewnie ma ;) A i micha prania z pralki to tez pewnie cos kolo tego :P uuu to ja jednak dziwgam :/ . Normalne i rozumiem ze nie jest wskazane dzwigac. Ale pewnie sa kobiety, co maja mlodsze dzieci np. roczne czy dwulatki i musza je dzigac, a takie dziecko to 13 kg wazy. :/
    moj brzdac to 12 kg wazy i jeszcze samnie chodzi wiec nie ma wyjscia trzeba troche nosic

inessa lubi tę wiadomość

nzjdgywlg3lp3mte.png
    bhywanlitxyhgu09.png
  • nescafe Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2014, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mulan44 wrote:
    bardzo długo sie staralismy o dzidzie i to dlatego

A teraz sie szybko udalo?

Ja w sumie nigdy nie schizowalam w ciazy. Tylko oaza bylam, do czsasu az bylo zle .No ale my tu mamy o dobrych rzeczach pisac ;) i byc pozytywnie nastawione ;)

inessa lubi tę wiadomość

• nescafe Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2014, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mulan44 wrote:
    moj brzdac to 12 kg wazy i jeszcze samnie chodzi wiec nie ma wyjscia trzeba troche nosic

Nom wlasnie ;) Jest pelno takich kobiet i wszystko jest dobrze. Rozumiem ze trzeba ograniczyc noszenie. Ale ciezko przeciez jak sie jak sam na sam z dzieckiem, wytlumaczyc roczniakowi ktory nie rozumie ze go nie dzwigniesz . Pewnie raczkuje szybko co?? ;)

inessa lubi tę wiadomość

• mulan44 Koleżanka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nescafe wrote:
    A teraz sie szybko udalo?

Ja w sumie nigdy nie schizowalam w ciazy. Tylko oaza bylam, do czsasu az bylo zle .No ale my tu mamy o dobrych rzeczach pisac ;) i byc pozytywnie nastawione ;)

bardzo szybko :P

ale dobrze wiedziec,ze inni tez sie stresowaliu to normalne u sporej czesci ciezarówek

inessa, nescafe lubią tę wiadomość

nzjdgywlg3lp3mte.png
    bhywanlitxyhgu09.png
  • jovi81 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kark: ja właśnie w pierwszej ciąży fruwałam z mężem w skowronkach i wiadomość o jej utracie była dla nas szokiem i koszmarem bo nie braliśmy tego pod uwagę, w drugiej ciąży od początku byłam bardzo sceptycznie nastawiona i jak ją straciłam to było mi jakoś łatwiej się z tym pogodzić bo nie miałam zbyt dużych nadziei i planów. Ale wiadomo każda z nas jest inna...
    Wiadomo że na pewne rzeczy nie mamy wpływu ale to w głowie siedzi. Przepraszam że Was tak dołuje - taki nastrój dzisiaj mam <3

inessa lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69787.png
    xvg47yr.png
‹‹ 70 71 72 73 74 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ