X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2014, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie tez nie, waga taka jak przed ciaza, lub 100g wiecej i nastepnego dnia znow ta co byla przed.

h84fkrhm4lz65cww.png
  • nescafe Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2014, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JagoodkaK wrote:
    No wlasnie tez nie, waga taka jak przed ciaza, lub 100g wiecej i nastepnego dnia znow ta co byla przed.

Mamy czas na tycie. A jak ktoras ma wymioty to i chudnie w I trymestrze. A jak sie czujesz??

JagoodkaK lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2014, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nescafe wrote:
    Dzien dobry ;)

Kto ma jutro wizyte??

Mulan44 a Ty jeszcze mierzysz?? ;)

Dziewczyny ale macie sny :( Mam nadzieje, ze po usg wszytkie beda mialy dobre wiadomoci i sie pozytywnie nastawimy.

Witajcie Kochane :), też mam dziwne sny i co ciekawe od pewnego czasu pamietam wszystkie, ja jeszcze jakos wyraźnie nie przytyłam, ale mam taki apetyt że zapewne niedługo będzie to widać na wadze. W ogóle osoby które wiedzą o ciązy mówia że już widać i ja sama też to widzę jakoś tak mnie wybrzuszyło :), myślicie że to możliwe czy to zwyczajne wzdęcia ? :)
    nescafe ja mam jutro wizyte u lekarza i z tego co pamiętam to jeszcze jovi89 i kark :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2014, 09:51

• akuszerka89 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2014, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też mam jutro wizytę:) ciekawa jestem co zobaczę:)
    a jeśli chodzi o tycie to ja na razie schudłam 2 kg:)
    i też mam dziwne sny, czasem erotyczne a czasem masakrycznie straszne. Ostatnio śniło mi się, że lwy uciekły z ZOO i uciekaliśmy przed nimi, a jeden z nich wykopał sobie spod ogrodzenia ciało małej dziewczynki ubranej w białą sukienkę żeby ją zjeść. Masakra...

preg.png
    28.08.2014 - mój CUD - Filip❤️
    01.04.2015 - 5tc [*]
    18.08.2017 - Amelka [*]
    14.08.2018 - 6tc [*]
    04.10.2021 ciąża biochemiczna
    26.07.2022 ciąża biochemiczna
    29.10.2022⏸️😍
    22.12.2022 będzie Natalka 😍💗
  • nescafe Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2014, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie jeszcze ktroas ma wizyte ;) W tym tygodniu to dzienie po kilka z nas na usg smiga ;):)
    Wiec akuszerka , jovi i PIpek i jeszcze jak ktos jutro leci sie badac (niech da znac ze idzie) trzymam kciki za same dobre info.

kark, justyna14 lubią tę wiadomość

• JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2014, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nescafe wrote:
    Mamy czas na tycie. A jak ktoras ma wymioty to i chudnie w I trymestrze. A jak sie czujesz??
    Smieja sie znajomi i moj tż ale boli mnie kregoslup, mam takze bol podbrzusza, zero mdlosci czy wymiotow nawet pezy moim chorym przewodzie pokarmowym i braku lekow:-)

h84fkrhm4lz65cww.png
  • dba Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2014, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry :) ja o dziwo dzisiaj wstałam i nie czuje mdłości :) w końcu spokojnie mogę kawę wypić :)
    mi się śnią sny nie związane z tematyką dzidziusia, ale bardzo pokręcone hihi :D
    ja schudłam 1kg, to chyba przez te mdłości :/

• JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2014, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myslalyscie juz cos o wozku, lozeczku i ogolnie pokoiku dla maluszka ?

h84fkrhm4lz65cww.png
  • Emalia82 Przyjaciółka

Wysłany: 19 stycznia 2014, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka wszystkim.

Mulan- mierze tempkę jeszcze. wydaję mi się ,że po wizycie sobie odpuszczę.

Ja wizyte mam we wtorek na 19;00

Ja też mam głupie sny.
    Przedwczoraj śniło mi się ,że byłam w szkole i w ciągu godziny miałam zrobić full testów. Oczywiście nic nie umiałam i szukałam w kom gotowych odpowiedzi. No i oczywiście czas się skończył babka zabrała kartki a ją ją od różnych zwyzywałam :)I skąd to się bierze? ha ha :)

f2w33e3kzt3vjmmk.png

Aleksandra 31.07.2002r, Jan 10.06.2010r
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2014, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja raz mam +0,3kg do wagi, raz -0,3kg, zależy, czy dzień wcześniej męczą mnie nudności ;)

Ja mam na jutro wizytę, chyba dłużej bym nie wytrzymała... :)

• JustyśkaG Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2014, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dba wrote:
    ja mam syna i w sumie druga płeć jest mi obojętna :) i tak dzieci się nie będą dogadywać, bo będzie różnica prawie 7 lat. Najważniejsze by było zdrowe- zdrowia za żadne pieniądze się nie kupi. Będzie synek to będę rządzić całą tą ekipą, a jak będzie córcia to będzie oczko w głowie tatusia ;)
    A ja się nie zgodzę :) między mną a siostrą jest 9 lat różnicy i dogadujemy się świetnie :D

JagoodkaK lubi tę wiadomość

7u22gywlaksivpie.png
    Lilunia 23.09.2014
    Asiula 2.09.2016
  • nescafe Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2014, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moze zrobimy tabelke? Latwiej bedzie pamietac co kiedy gdzie. Znaczy ja moge zrobic, ale wasze infromacje potrzebne. Przyslijcie mi na poczte Nick, imie, wiek, miasto, data wizyty, termin porodu. W pozniejszym czasie jak wszystie beda wpisane udostepnie dla wszytkich. Tak aby kazda, z nas mogla sama edytowac i pisac tam co chce ;) Np. taka tabela. ( kopiujcie link)

https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0AsIHMP3zRI_EdFlvX01QTU1UaktVU1RkWUJfejZEVVE&usp=sharing

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2014, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nescafe wrote:
    Dzien dobry ;)

Kto ma jutro wizyte??

Mulan44 a Ty jeszcze mierzysz?? ;)

Dziewczyny ale macie sny :( Mam nadzieje, ze po usg wszytkie beda mialy dobre wiadomoci i sie pozytywnie nastawimy.
    mnie to już ze 3 razy śniło się takie mega poronienie, czułam normalnie jak lecą ze mnie skrzepy :( okropne :( a 2 dni po ostatnim takim śnie dostałam plamień - ZAWAŁ! Ale serducho jeszcze biło więc mam nadzieję, że to tylko obawy a nie sny prorocze..

A w ogóle dziewczyny, to ja dziś umieram :( całą noc nie spałam, bo koszmarnie mnie mdliło. A teraz jak tylko włożę coś do buzi (bez skojarzeń proszę :P) to od razu odruch wymiotny :( Macie jakieś pomysły? BŁAGAM! Tylko od razu mówię, że imbir nie wchodzi w grę - rzygam po nim dalej niż widzę... :|

nescafe, JustyśkaG lubią tę wiadomość

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2014, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nescafe wrote:
    Ja właśnie schudłam.. ze 2 kg. pierwszą wagę na wykresie wpisałam - 57,8 a dziś 55,8. Ale to dlatego, że jeść prawie nic nie mogę :|

nescafe lubi tę wiadomość

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • Emalia82 Przyjaciółka

Wysłany: 19 stycznia 2014, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nesca- super pomysł z tabelką :)

f2w33e3kzt3vjmmk.png

Aleksandra 31.07.2002r, Jan 10.06.2010r
  • nescafe Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2014, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To wiekszosc teraz chudnie widze ;);) hihi A w pozniejszym czasie bedzymy pisac, ooo Boze byle by juz nie pryztyc wiecej :P;) hehe

• JustyśkaG Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2014, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JagoodkaK wrote:
    Myslalyscie juz cos o wozku, lozeczku i ogolnie pokoiku dla maluszka ?
    jA Tak nieśmiało :) Ale w gazetce wózki widziałam takie fajowe :) W ogóle rzeczy dla dzidzi sa słodkie

nescafe, JagoodkaK, AnkaK, justyna14 lubią tę wiadomość

7u22gywlaksivpie.png
    Lilunia 23.09.2014
    Asiula 2.09.2016
  • JustyśkaG Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2014, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nescafe wrote:
    A moze zrobimy tabelke? Latwiej bedzie pamietac co kiedy gdzie. Znaczy ja moge zrobic, ale wasze infromacje potrzebne. Przyslijcie mi na poczte Nick, imie, wiek, miasto, data wizyty, termin porodu. W pozniejszym czasie jak wszystie beda wpisane udostepnie dla wszytkich. Tak aby kazda, z nas mogla sama edytowac i pisac tam co chce ;) Np. taka tabela. ( kopiujcie link)

https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0AsIHMP3zRI_EdFlvX01QTU1UaktVU1RkWUJfejZEVVE&usp=sharing
    Świetny pomysł :D

7u22gywlaksivpie.png
    Lilunia 23.09.2014
    Asiula 2.09.2016
  • JustyśkaG Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2014, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszę udostępnić komp mojemu ukochanemu i później do Was wracam. A przy okazji zjem śniadanko bo niedawno się obudziłam :D

7u22gywlaksivpie.png
    Lilunia 23.09.2014
    Asiula 2.09.2016
  • mulan44 Koleżanka

Wysłany: 19 stycznia 2014, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja juz przestaje, bo to dla mnie kłopotliwe przy moim maluchu.

nzjdgywlg3lp3mte.png
    bhywanlitxyhgu09.png
‹‹ 72 73 74 75 76 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ