X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2014, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zoi, jesteś z Krakowa, super, może się we wrześniu spotkamy :D
    A z której części :)?

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2014, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JagoodkaK wrote:
    Ogolnie bede miala wesolo, bo bede na spacer wychodzic z naszym pierwszym dzieckiem-psem- i naszym maluszkiem

Pociesze Cię, że moja mama z 4 dzieci z 4 piętra na spacery biegała, więc ty też z twoją wesołą trójką dasz radę :D

A wózek racja, jak najlżejszy, w bloku nie ma co stawiać na terenówki :P

A po starszaku nie masz wózka już?

• nescafe Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2014, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra zycze milego dnia :) Uciekam i czekam na reszte danych ;)

https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0AsIHMP3zRI_EdFlvX01QTU1UaktVU1RkWUJfejZEVVE&usp=sharing#gid=0

• JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2014, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kark wrote:
    Pociesze Cię, że moja mama z 4 dzieci z 4 piętra na spacery biegała, więc ty też z twoją wesołą trójką dasz radę :D

A wózek racja, jak najlżejszy, w bloku nie ma co stawiać na terenówki :P

A po starszaku nie masz wózka już?
    Pierwsze dziecko to nasz pies ;-)

h84fkrhm4lz65cww.png
  • JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2014, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nescafe wrote:
    Dobra zycze milego dnia :) Uciekam i czekam na reszte danych ;)

https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0AsIHMP3zRI_EdFlvX01QTU1UaktVU1RkWUJfejZEVVE&usp=sharing#gid=0
    Nescafe milego dnia :)

h84fkrhm4lz65cww.png
  • JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2014, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrzac na to co mi ovu wyznaczylo jestem w 4 tygodniu i 4 dniu, kiedy najlepiej isc do gina ?

h84fkrhm4lz65cww.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2014, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JagoodkaK wrote:
    Ogolnie bede miala wesolo, bo bede na spacer wychodzic z naszym pierwszym dzieckiem-psem- i naszym maluszkiem

Zrozumiałam pauzę jako przecinek :P
    To ja bym na twoim miejscu kupiła taki z wkładanym fotelkiem+łańcuch+kłódka. Jak przychodzisz ze spacerku, to wózek na kłódkę do np. kaloryfera, albo wystającej rury na korytarzu, potem małego w foteliku i psa na górę, a potem na dół po stelaż. Jakby chcieli ukraść, to muszą przepiłować łańcuch lub kłódkę, a tego tak szybko nie zrobią :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2014, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja stwierdziłam, że jak mam iść i się nie stresować niepotrzebnie, to chcę iść tak, żeby było widać serduszko :)
    Masz termin wyznaczony z owulacji czy okresu?

• JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2014, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No patrz na to nie wpadlam, dzieki:*

h84fkrhm4lz65cww.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, dla tych które nie mają co robić, a jeszcze nie widziały:

http://gorny.edu.pl/imiona/

Super strona, ja w pierwszej ciąży skorzystałam co nieco z informacji ;)

• JagoodkaK Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kark wrote:
    Ja stwierdziłam, że jak mam iść i się nie stresować niepotrzebnie, to chcę iść tak, żeby było widać serduszko :)
    Masz termin wyznaczony z owulacji czy okresu?
    Z okresu

h84fkrhm4lz65cww.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2014, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny. Ale jedziecie z produkcja :)

Kark tez jestem z okolic krakowa alevtwraz mieszkam w uk :)
    Co do wagi... Spadlam juz 2 kg w ciagu 1,5 tyg... Ńie moge jesc. Non stop mi niedobrze a dzis zaliczylam pierwsze rzyganko :( masakra...

Z tabelka super pomysl :) ale ja tu na 1 wizyte jeszcze dluugo poczekam :/

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Fipsik Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2014, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nescafe wrote:
    Tak wlasnie czytam to juz 3 kg nie wolno dzwigac? Moja torebka tyle kg pewnie ma ;) A i micha prania z pralki to tez pewnie cos kolo tego :P uuu to ja jednak dziwgam :/ . Normalne i rozumiem ze nie jest wskazane dzwigac. Ale pewnie sa kobiety, co maja mlodsze dzieci np. roczne czy dwulatki i musza je dzigac, a takie dziecko to 13 kg wazy. :/

Kochana ja poroniłam przez dźwiganie rocznego dziecka. Codzienna praca z dzieckiem i utrzymał się zarodek tylko do 6 tygodnia.

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • mycha89 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2014, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nescafe – ja idę na USG 21-ego, ostatnio w 5t2dn widziałam tylko pęcherzyk, teraz będzie 7t2dn mam nadzieję,że zobaczę mojego dziubaska;))) Chętnie podam dane,bo nie mogę edytować pliku. Mycha89, Karolina, 25lat, wizyta 21.01 (drugie USG), miasto Września, termin 07.09., 2 cykl starań;)

Pipek83 – też codziennie mam przedziwne sny i pamiętam je rano ze szczegółami;) Wczoraj np. płynęłam na grzbiecie rekina do Marakeszu, a po drodze poparzyły mnie węgorze elektryczne:D

Kark – dla mnie też od tyg najlepszym ratunkiem na mdłości jest cytryna (lizana, wyduszana, w herbacie) i mandarynki!

Paula55 – też dziś zaliczyłam pierwsze rzyganko! Właśnie rozpoczęłam 8tydz… Dotychczas tylko mnie muliło (cały dzień z nasileniem wieczorem)…

Marcel <3
    relg2n0asfzml2iz.png>

03.08.2017 <3
    w57vyx8d6u4jt6s0.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2014, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mycha ja mialam identyko... :)
    Przedtem tylko mulenie, kilka razy mi sie zebralo ale bez finalu w toalecie a dzis... No niestety.
    Jutro sprobuje tej waszej cytrynki. Albo i nawet dzis wieczorem,.. :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Patu Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2014, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale sie napisałyscie, no prosze. zaraz nadrobie, leże w łóżku chora, od męża sie zaraziłam. w ruch poszedł sok z cytryny z ciepłą wodą, sok malinowy, syrop z cebuli i syrop prawoślazowy. Zoabczymy czy da rade... a Wy z przeziębieniem od razu biegłyscie do lekarza czy najpierw same probowałyście?

A mam pytanie- czy nasilone bóle brzucha mogą być od zbyt małej ilości płynów? bo zauważyłam, ze w dni, gdzie pije więcej, boli mniej. Jak byłam cał dzien poza domem i nie piłam co chwile wody od razu ból silniejszy. Przypadek czy moze byc taka zależnosc?

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2014, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mycha89 wrote:
    Paula55 – też dziś zaliczyłam pierwsze rzyganko! Właśnie rozpoczęłam 8tydz… Dotychczas tylko mnie muliło (cały dzień z nasileniem wieczorem)…

Nie strasz... Ja zaczyna za dwa dni 8t i tak się cieszyłam, że mam tylko mdłości i to właśnie wieczorem... Ech no trudno, jakoś wytrzymamy :)

Jagoodka, w takim razie ciąża może być minimalnie młodsza od takiej wyznaczonej z owulacji i nie wiem jak planujesz, ale ja bym poszła na twoim miejscu pod koniec 7t, wtedy już na pewno powinien być zarodek co najmniej :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2014, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patu, ja nie pomogę w kwestii picia...
    Za to też mnie coś bierze :( Córka od tygodnia ma zapalenie krtani, staram się nie przytulać, nie całować, ale już mam katar, psikam i aż się boję...

Dziewczyny, słuchajcie, mi z wszystkich moich staników został tylko jeden, z którego nie wychodzą mi sutki i trochę mnie to przeraża, że one już tak urosły. Teraz się zastanawiam, czy kupować większą miseczkę (65F?!) czy większą miseczkę i obwód od razu (70E?)...
    Też już wam tak piersi urosły? Bo ja pamiętam, ze mi w pierwszej ciąży przestały się mieścić chyba dopiero w 10tc albo później...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2014, 12:54

• AnkaK Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2014, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam was wszystkie:) ja chwile temu wrocilam z Kosciola wstawilam wode na zbozowke i nadrabiam zaleglosci. Ale w domu to chyba umre bo wczoraj szwagier wymienial butle gazowa i jakos tak to zrobil ze z wezyka troche tego gazu wylecialo i od wczora w calym domu smierdzi gazem masakra!!!Okna pootwierane i nie dosc ze czuc samym gazem to eszcze lodowka brrrr zamarzam:( cos wspominalyscie o snach no mi ok miesiaca temu snilo sie ze urodzilam coreczke miala 2600 i dalam e na imie amelia a tu prosze 2-3 tyg po snie 2 kreski na tescie:)
    a z ta tabelka to jak?
    pozdrowionka dla wszystkich przyszlych mam:)

uanndqk36vjen8uu.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2014, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kark ja tez myslalam ze mnie te dolegliwosci omina... Czulam sie swietnie na poczatku. A teraz... Tragedia.
    Nie mam sil, mdli mnie, spac nie moge.... :( ale trzeba sie prEmeczyc..

Mi piersi tez ewidntnie urosly ale nie az tak bardzo duzo wiec chwilowo sie wstrzymam z kupnem ńowych stanikow :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

‹‹ 74 75 76 77 78 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ