Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJagoodkaK wrote:Ogolnie bede miala wesolo, bo bede na spacer wychodzic z naszym pierwszym dzieckiem-psem- i naszym maluszkiem
Pociesze Cię, że moja mama z 4 dzieci z 4 piętra na spacery biegała, więc ty też z twoją wesołą trójką dasz radę
A wózek racja, jak najlżejszy, w bloku nie ma co stawiać na terenówki
A po starszaku nie masz wózka już? -
kark wrote:Pociesze Cię, że moja mama z 4 dzieci z 4 piętra na spacery biegała, więc ty też z twoją wesołą trójką dasz radę
A wózek racja, jak najlżejszy, w bloku nie ma co stawiać na terenówki
A po starszaku nie masz wózka już?
-
nick nieaktualnyJagoodkaK wrote:Ogolnie bede miala wesolo, bo bede na spacer wychodzic z naszym pierwszym dzieckiem-psem- i naszym maluszkiem
Zrozumiałam pauzę jako przecinek
To ja bym na twoim miejscu kupiła taki z wkładanym fotelkiem+łańcuch+kłódka. Jak przychodzisz ze spacerku, to wózek na kłódkę do np. kaloryfera, albo wystającej rury na korytarzu, potem małego w foteliku i psa na górę, a potem na dół po stelaż. Jakby chcieli ukraść, to muszą przepiłować łańcuch lub kłódkę, a tego tak szybko nie zrobią -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Czesc dziewczyny. Ale jedziecie z produkcja
Kark tez jestem z okolic krakowa alevtwraz mieszkam w uk
Co do wagi... Spadlam juz 2 kg w ciagu 1,5 tyg... Ńie moge jesc. Non stop mi niedobrze a dzis zaliczylam pierwsze rzygankomasakra...
Z tabelka super pomyslale ja tu na 1 wizyte jeszcze dluugo poczekam
-
nescafe wrote:Tak wlasnie czytam to juz 3 kg nie wolno dzwigac? Moja torebka tyle kg pewnie ma
A i micha prania z pralki to tez pewnie cos kolo tego
uuu to ja jednak dziwgam
. Normalne i rozumiem ze nie jest wskazane dzwigac. Ale pewnie sa kobiety, co maja mlodsze dzieci np. roczne czy dwulatki i musza je dzigac, a takie dziecko to 13 kg wazy.
Kochana ja poroniłam przez dźwiganie rocznego dziecka. Codzienna praca z dzieckiem i utrzymał się zarodek tylko do 6 tygodnia. -
Nescafe – ja idę na USG 21-ego, ostatnio w 5t2dn widziałam tylko pęcherzyk, teraz będzie 7t2dn mam nadzieję,że zobaczę mojego dziubaska;))) Chętnie podam dane,bo nie mogę edytować pliku. Mycha89, Karolina, 25lat, wizyta 21.01 (drugie USG), miasto Września, termin 07.09., 2 cykl starań
Pipek83 – też codziennie mam przedziwne sny i pamiętam je rano ze szczegółami;) Wczoraj np. płynęłam na grzbiecie rekina do Marakeszu, a po drodze poparzyły mnie węgorze elektryczne:D
Kark – dla mnie też od tyg najlepszym ratunkiem na mdłości jest cytryna (lizana, wyduszana, w herbacie) i mandarynki!
Paula55 – też dziś zaliczyłam pierwsze rzyganko! Właśnie rozpoczęłam 8tydz… Dotychczas tylko mnie muliło (cały dzień z nasileniem wieczorem)…
-
Ale sie napisałyscie, no prosze. zaraz nadrobie, leże w łóżku chora, od męża sie zaraziłam. w ruch poszedł sok z cytryny z ciepłą wodą, sok malinowy, syrop z cebuli i syrop prawoślazowy. Zoabczymy czy da rade... a Wy z przeziębieniem od razu biegłyscie do lekarza czy najpierw same probowałyście?
A mam pytanie- czy nasilone bóle brzucha mogą być od zbyt małej ilości płynów? bo zauważyłam, ze w dni, gdzie pije więcej, boli mniej. Jak byłam cał dzien poza domem i nie piłam co chwile wody od razu ból silniejszy. Przypadek czy moze byc taka zależnosc? -
nick nieaktualnymycha89 wrote:Paula55 – też dziś zaliczyłam pierwsze rzyganko! Właśnie rozpoczęłam 8tydz… Dotychczas tylko mnie muliło (cały dzień z nasileniem wieczorem)…
Nie strasz... Ja zaczyna za dwa dni 8t i tak się cieszyłam, że mam tylko mdłości i to właśnie wieczorem... Ech no trudno, jakoś wytrzymamy
Jagoodka, w takim razie ciąża może być minimalnie młodsza od takiej wyznaczonej z owulacji i nie wiem jak planujesz, ale ja bym poszła na twoim miejscu pod koniec 7t, wtedy już na pewno powinien być zarodek co najmniej -
nick nieaktualnyPatu, ja nie pomogę w kwestii picia...
Za to też mnie coś bierzeCórka od tygodnia ma zapalenie krtani, staram się nie przytulać, nie całować, ale już mam katar, psikam i aż się boję...
Dziewczyny, słuchajcie, mi z wszystkich moich staników został tylko jeden, z którego nie wychodzą mi sutki i trochę mnie to przeraża, że one już tak urosły. Teraz się zastanawiam, czy kupować większą miseczkę (65F?!) czy większą miseczkę i obwód od razu (70E?)...
Też już wam tak piersi urosły? Bo ja pamiętam, ze mi w pierwszej ciąży przestały się mieścić chyba dopiero w 10tc albo później...Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2014, 12:54
-
Witam was wszystkie:) ja chwile temu wrocilam z Kosciola wstawilam wode na zbozowke i nadrabiam zaleglosci. Ale w domu to chyba umre bo wczoraj szwagier wymienial butle gazowa i jakos tak to zrobil ze z wezyka troche tego gazu wylecialo i od wczora w calym domu smierdzi gazem masakra!!!Okna pootwierane i nie dosc ze czuc samym gazem to eszcze lodowka brrrr zamarzam:( cos wspominalyscie o snach no mi ok miesiaca temu snilo sie ze urodzilam coreczke miala 2600 i dalam e na imie amelia a tu prosze 2-3 tyg po snie 2 kreski na tescie:)
a z ta tabelka to jak?
pozdrowionka dla wszystkich przyszlych mam:) -
Kark ja tez myslalam ze mnie te dolegliwosci omina... Czulam sie swietnie na poczatku. A teraz... Tragedia.
Nie mam sil, mdli mnie, spac nie moge....ale trzeba sie prEmeczyc..
Mi piersi tez ewidntnie urosly ale nie az tak bardzo duzo wiec chwilowo sie wstrzymam z kupnem ńowych stanikow