X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2014, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zoi, jesteś z Krakowa, super, może się we wrześniu spotkamy :D
    A z której części :)?

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2014, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JagoodkaK wrote:
    Ogolnie bede miala wesolo, bo bede na spacer wychodzic z naszym pierwszym dzieckiem-psem- i naszym maluszkiem

Pociesze Cię, że moja mama z 4 dzieci z 4 piętra na spacery biegała, więc ty też z twoją wesołą trójką dasz radę :D

A wózek racja, jak najlżejszy, w bloku nie ma co stawiać na terenówki :P

A po starszaku nie masz wózka już?

• nescafe Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2014, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra zycze milego dnia :) Uciekam i czekam na reszte danych ;)

https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0AsIHMP3zRI_EdFlvX01QTU1UaktVU1RkWUJfejZEVVE&usp=sharing#gid=0

• JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2014, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kark wrote:
    Pociesze Cię, że moja mama z 4 dzieci z 4 piętra na spacery biegała, więc ty też z twoją wesołą trójką dasz radę :D

A wózek racja, jak najlżejszy, w bloku nie ma co stawiać na terenówki :P

A po starszaku nie masz wózka już?
    Pierwsze dziecko to nasz pies ;-)

h84fkrhm4lz65cww.png
  • JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2014, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nescafe wrote:
    Dobra zycze milego dnia :) Uciekam i czekam na reszte danych ;)

https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0AsIHMP3zRI_EdFlvX01QTU1UaktVU1RkWUJfejZEVVE&usp=sharing#gid=0
    Nescafe milego dnia :)

h84fkrhm4lz65cww.png
  • JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2014, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrzac na to co mi ovu wyznaczylo jestem w 4 tygodniu i 4 dniu, kiedy najlepiej isc do gina ?

h84fkrhm4lz65cww.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2014, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JagoodkaK wrote:
    Ogolnie bede miala wesolo, bo bede na spacer wychodzic z naszym pierwszym dzieckiem-psem- i naszym maluszkiem

Zrozumiałam pauzę jako przecinek :P
    To ja bym na twoim miejscu kupiła taki z wkładanym fotelkiem+łańcuch+kłódka. Jak przychodzisz ze spacerku, to wózek na kłódkę do np. kaloryfera, albo wystającej rury na korytarzu, potem małego w foteliku i psa na górę, a potem na dół po stelaż. Jakby chcieli ukraść, to muszą przepiłować łańcuch lub kłódkę, a tego tak szybko nie zrobią :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2014, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja stwierdziłam, że jak mam iść i się nie stresować niepotrzebnie, to chcę iść tak, żeby było widać serduszko :)
    Masz termin wyznaczony z owulacji czy okresu?

• JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2014, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No patrz na to nie wpadlam, dzieki:*

h84fkrhm4lz65cww.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, dla tych które nie mają co robić, a jeszcze nie widziały:

http://gorny.edu.pl/imiona/

Super strona, ja w pierwszej ciąży skorzystałam co nieco z informacji ;)

• JagoodkaK Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kark wrote:
    Ja stwierdziłam, że jak mam iść i się nie stresować niepotrzebnie, to chcę iść tak, żeby było widać serduszko :)
    Masz termin wyznaczony z owulacji czy okresu?
    Z okresu

h84fkrhm4lz65cww.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2014, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny. Ale jedziecie z produkcja :)

Kark tez jestem z okolic krakowa alevtwraz mieszkam w uk :)
    Co do wagi... Spadlam juz 2 kg w ciagu 1,5 tyg... Ńie moge jesc. Non stop mi niedobrze a dzis zaliczylam pierwsze rzyganko :( masakra...

Z tabelka super pomysl :) ale ja tu na 1 wizyte jeszcze dluugo poczekam :/

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Fipsik Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2014, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nescafe wrote:
    Tak wlasnie czytam to juz 3 kg nie wolno dzwigac? Moja torebka tyle kg pewnie ma ;) A i micha prania z pralki to tez pewnie cos kolo tego :P uuu to ja jednak dziwgam :/ . Normalne i rozumiem ze nie jest wskazane dzwigac. Ale pewnie sa kobiety, co maja mlodsze dzieci np. roczne czy dwulatki i musza je dzigac, a takie dziecko to 13 kg wazy. :/

Kochana ja poroniłam przez dźwiganie rocznego dziecka. Codzienna praca z dzieckiem i utrzymał się zarodek tylko do 6 tygodnia.

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • mycha89 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2014, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nescafe – ja idę na USG 21-ego, ostatnio w 5t2dn widziałam tylko pęcherzyk, teraz będzie 7t2dn mam nadzieję,że zobaczę mojego dziubaska;))) Chętnie podam dane,bo nie mogę edytować pliku. Mycha89, Karolina, 25lat, wizyta 21.01 (drugie USG), miasto Września, termin 07.09., 2 cykl starań;)

Pipek83 – też codziennie mam przedziwne sny i pamiętam je rano ze szczegółami;) Wczoraj np. płynęłam na grzbiecie rekina do Marakeszu, a po drodze poparzyły mnie węgorze elektryczne:D

Kark – dla mnie też od tyg najlepszym ratunkiem na mdłości jest cytryna (lizana, wyduszana, w herbacie) i mandarynki!

Paula55 – też dziś zaliczyłam pierwsze rzyganko! Właśnie rozpoczęłam 8tydz… Dotychczas tylko mnie muliło (cały dzień z nasileniem wieczorem)…

Marcel <3
    relg2n0asfzml2iz.png>

03.08.2017 <3
    w57vyx8d6u4jt6s0.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2014, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mycha ja mialam identyko... :)
    Przedtem tylko mulenie, kilka razy mi sie zebralo ale bez finalu w toalecie a dzis... No niestety.
    Jutro sprobuje tej waszej cytrynki. Albo i nawet dzis wieczorem,.. :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Patu Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2014, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale sie napisałyscie, no prosze. zaraz nadrobie, leże w łóżku chora, od męża sie zaraziłam. w ruch poszedł sok z cytryny z ciepłą wodą, sok malinowy, syrop z cebuli i syrop prawoślazowy. Zoabczymy czy da rade... a Wy z przeziębieniem od razu biegłyscie do lekarza czy najpierw same probowałyście?

A mam pytanie- czy nasilone bóle brzucha mogą być od zbyt małej ilości płynów? bo zauważyłam, ze w dni, gdzie pije więcej, boli mniej. Jak byłam cał dzien poza domem i nie piłam co chwile wody od razu ból silniejszy. Przypadek czy moze byc taka zależnosc?

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2014, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mycha89 wrote:
    Paula55 – też dziś zaliczyłam pierwsze rzyganko! Właśnie rozpoczęłam 8tydz… Dotychczas tylko mnie muliło (cały dzień z nasileniem wieczorem)…

Nie strasz... Ja zaczyna za dwa dni 8t i tak się cieszyłam, że mam tylko mdłości i to właśnie wieczorem... Ech no trudno, jakoś wytrzymamy :)

Jagoodka, w takim razie ciąża może być minimalnie młodsza od takiej wyznaczonej z owulacji i nie wiem jak planujesz, ale ja bym poszła na twoim miejscu pod koniec 7t, wtedy już na pewno powinien być zarodek co najmniej :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2014, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patu, ja nie pomogę w kwestii picia...
    Za to też mnie coś bierze :( Córka od tygodnia ma zapalenie krtani, staram się nie przytulać, nie całować, ale już mam katar, psikam i aż się boję...

Dziewczyny, słuchajcie, mi z wszystkich moich staników został tylko jeden, z którego nie wychodzą mi sutki i trochę mnie to przeraża, że one już tak urosły. Teraz się zastanawiam, czy kupować większą miseczkę (65F?!) czy większą miseczkę i obwód od razu (70E?)...
    Też już wam tak piersi urosły? Bo ja pamiętam, ze mi w pierwszej ciąży przestały się mieścić chyba dopiero w 10tc albo później...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2014, 12:54

• AnkaK Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2014, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam was wszystkie:) ja chwile temu wrocilam z Kosciola wstawilam wode na zbozowke i nadrabiam zaleglosci. Ale w domu to chyba umre bo wczoraj szwagier wymienial butle gazowa i jakos tak to zrobil ze z wezyka troche tego gazu wylecialo i od wczora w calym domu smierdzi gazem masakra!!!Okna pootwierane i nie dosc ze czuc samym gazem to eszcze lodowka brrrr zamarzam:( cos wspominalyscie o snach no mi ok miesiaca temu snilo sie ze urodzilam coreczke miala 2600 i dalam e na imie amelia a tu prosze 2-3 tyg po snie 2 kreski na tescie:)
    a z ta tabelka to jak?
    pozdrowionka dla wszystkich przyszlych mam:)

uanndqk36vjen8uu.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2014, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kark ja tez myslalam ze mnie te dolegliwosci omina... Czulam sie swietnie na poczatku. A teraz... Tragedia.
    Nie mam sil, mdli mnie, spac nie moge.... :( ale trzeba sie prEmeczyc..

Mi piersi tez ewidntnie urosly ale nie az tak bardzo duzo wiec chwilowo sie wstrzymam z kupnem ńowych stanikow :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

‹‹ 74 75 76 77 78 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ