WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :) ja dziś śmigam do ginka, pewnie na glukoze mnie zapisze, bo chyba już czas. Ciekawe ile kg mi przybyło od ostatniej wizyty :) wizyta o 15.10, dam znać co i jak.
    Któraś dziś wizytuje się ze mną?? :) zawsze raźniej

verynice lubi tę wiadomość

7w3d 💔
  • Migotka22 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pytałam ;)
    Bo właśnie mama mi przywiozła i jestem nim zachwycona :D
    Jest taaaki milusi :)
    Już bym chciała małego w niego zawinąć <3

relganlikx65a1ud.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja kosmetyki kupię na sam koniec, bo teraz nie widzę sensu, żeby w domu stały i daty ważności im tylko leciały.
    ale za to wczoraj zakupiłam nożyczki, szczotkę do włosków itd z przyborów kosmetycznych dla naszej Olusi :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2014, 11:00

aleksa.wawa, betina89 lubią tę wiadomość

7w3d 💔
  • Migotka22 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justynko podziwiam za zdrowy rozsądek :P
    Ja jak wpadne do sklepu to siłą muszą mnie wyciągać :P

justyna14 lubi tę wiadomość

relganlikx65a1ud.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam dwie sprawy.

1. Oto mój brzuszek w 25+6, w obwodzie niecałe 87cm

65riba.jpg

i od frontu (trochę poorany jeszcze wysypką depilacyjną :P)

293ex54.jpg

A 2. to mam problem dziś z łydkami. Straszne skurcze mnie łapią mimo brania magnezu od kilku tygodni. Właściwie bolą mnie od rana bez przerwy, ledwo chodzę. Czy to coś groźnego oznacza?..

Migotka22, Paula55, verynice, Kaarolina, karolcia:)))), Ewi25, kark, betina89, aswalda, Gosia19 lubią tę wiadomość

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • Migotka22 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojejuniu Stardust jaka piękna piłeczka :D
    Cuuudowny :) pępuszek już ci wyszedł? :)
    Ja też magnez biorę juz od kilku tygodni, a na połówkowym gin powiedział, że jak zaczną się kurcze łydek to właśnie żeby go brać i to tyle ile jest napisane czyli nawet 8x1 i powiedział, że to też nie zawsze pomaga

relganlikx65a1ud.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kosmetyki kupilam bo i tak maja dluga date :) a to byla moja ostatnia wizyta w pl wiec kozystalam :)

Stardust mam dzis na sobie identyczna koszulke :) wogole to gabarytowo jestesmy podobne wydaje mi sie :)
    Mi tylko jeszcze pepek nie wysżedl :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka22 wrote:
    Ojejuniu Stardust jaka piękna piłeczka :D
    Cuuudowny :) pępuszek już ci wyszedł? :)
    Ja też magnez biorę juz od kilku tygodni, a na połówkowym gin powiedział, że jak zaczną się kurcze łydek to właśnie żeby go brać i to tyle ile jest napisane czyli nawet 8x1 i powiedział, że to też nie zawsze pomaga
    pół pępka :P bo ja miałam zawsze taki dziwny - pół wklęsły, pół wypukły, bo mi źle zawiązali czy co tam robią z tym pępkiem w szpitalu :P więc ta wypukła połówka wyszła :P
    A te skurcze to objaw czegoś złego?.. czy tylko dyskomfort?..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2014, 11:15

• Migotka22 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Raczej dyskomfort...wydaje mi się, że jak będzie działo się coś złego to będziesz to wiedziała

relganlikx65a1ud.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2014, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kark wrote:
    Aha, ostatnia rzecz dla osób, które się jeszcze na imię nie zdecydowały:
    http://bankimion.pl/#
    Genialna strona :D! Co prawda ostatnie dane z 2012, ale to i tak mój nr 1 w tym miesiącu :D :P

Zajefajna ta strona z imionami :)
    Podeslalam niemezowi i juz postanowil ze bedzie Dominik :)

kark lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2014, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    ale za to wczoraj zakupiłam nożyczki, szczotkę do włosków itd z przyborów kosmetycznych dla naszej Olusi :)

https://www.youtube.com/watch?v=jAa4BOwHdRI&feature=kp

:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2014, 11:40

justyna14 lubi tę wiadomość

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksa.wawa wrote:

mąż tego słucha ciągle od kiedy wiadomo, że córcia będzie i że Aleksandra:) hahaha

7w3d 💔
  • iwo_na Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksa.wawa wrote:

Nie dobijajcie mnie, jak ja nie znosze disco polo, a teraz gdy mam ciśnienie na granicy to już na pewno nie powinnam sie denerwować :)

relg4z17djzzyjqt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2014, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    mąż tego słucha ciągle od kiedy wiadomo, że córcia będzie i że Aleksandra:) hahaha

moj tez tego slucha czasem, albo mi spiewa jak powiem cos mądrego lub zrobie cos dobrze :) oczywiscie drze sobie łacha ze mnie przy tym :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2014, 12:12

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2014, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwo_na ja tez nie znosze i nie słucham hehe ale wiesz, ta to tak z sentymentu :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2014, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej mamusie:) mam pytanko do was. Czy ktoras z was ma czasem takie spinania podbrzusza?kurcze...wczoraj sie strasznie przestraszylam, caly dzien bylo wporzadku a wieczorem brzuch jakby twardnial(takie dziwne uczucie) nie moglam sie wyprostowac. Polozylam sie i przeszlo, ale jak wstawalam to znow to czulam:( dzis jest ok, narazie ale strasznie sie tego boje. Jestem u meza w uk, a tutaj wiadomo opieka jest jaka jest, we wtorek mam polozna dopiero. Moze brak mi magnezu???hmm faktycznie nie biore dodatkowej dawki tylko to co mam w zestawie witamin. Hmmm.. wczoraj zmienilam zestaw witamin bo nie mam do swoich dostepu a bralam od poczatku centrum materna dha a wczoraj pierwszy raz wzielam Doppel herz akciv mama. Mozliwe zeby od tego???Doradzcie cos bo sie boje

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolcia:)))) wrote:
    hej mamusie:) mam pytanko do was. Czy ktoras z was ma czasem takie spinania podbrzusza?kurcze...wczoraj sie strasznie przestraszylam, caly dzien bylo wporzadku a wieczorem brzuch jakby twardnial(takie dziwne uczucie) nie moglam sie wyprostowac. Polozylam sie i przeszlo, ale jak wstawalam to znow to czulam:( dzis jest ok, narazie ale strasznie sie tego boje. Jestem u meza w uk, a tutaj wiadomo opieka jest jaka jest, we wtorek mam polozna dopiero. Moze brak mi magnezu???hmm faktycznie nie biore dodatkowej dawki tylko to co mam w zestawie witamin. Hmmm.. wczoraj zmienilam zestaw witamin bo nie mam do swoich dostepu a bralam od poczatku centrum materna dha a wczoraj pierwszy raz wzielam Doppel herz akciv mama. Mozliwe zeby od tego???Doradzcie cos bo sie boje
    Jak bez bólu i przechodzi to są to pewnie skurcze braxtona-hicksa. Naturalna rzecz w ciąży :) Ja mam tak też jak przesadzę z aktywnością, sprzątaniem itd. Ale nic się nie martw. Jakby zaczęło boleć, albo nie przechodziło to wtedy możesz do lekarza. No a magnez dodatkowo lepiej brać, bo magnezu w ciąży dużo potrzeba, a ciężko go przedawkować.

karolcia:)))) lubi tę wiadomość

• martusia86 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey :) Ja też kupiłam 2 kocyki z biedronki za 15 zł to sie opłacało a są milusie w dotyku. Leginsy kupiłam już tydzień temu też 2 sztuki i naprawde dobrze się noszą. Co do skurczy łydek i brzuszka polecam Aspargin 2x2 tabletki.

relgh3715xtq0i4d.png
  • Mika 28 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Kark podziwiam Cię pojechałaś na maksa a Ja nawet nie mam takich ludzisk w seojej rodzinie :( nawet takich typów z pod ciemnej gwiazdy Ja to mam bide tutaj brat już chrzestnym jest mojej córki a i niedawno w anglii został przez swoją kumpele poproszony więc już na głowie ma dwuch trzeciego mu nie dołoże męża kuzynka ma już 3 chrześniaków w tym naszą córkę i zakres się kończy Ja nie wiem co powiem księdzu jedynie znajomi ale jedni mieszkają kawał a drudzy też już mają w rodzinie i są chrzestnymi chrzestną jeszcze jakoś wyczaruje ale chrzestnego nie ma rady :(

A Ja dziś zaszalałam i w biedronce kupiłam te leginsy jeszcze czarne takie są wygodne i byłam w lumpiku gdzie kupiłam za 30zł całą reklamówkę ciuchlandów i kupiłam sobie krótkie spodnie ale nie typowo ciązowe tylko kuźwa 2 rozmiary większe zeby mi się zapięły na brzuszku takich spodni jeszcze nigdy nie miałam wyglądają jak reformy hehe ale o niebo muszę przyznać że są fajne miłe i ładnie do łydki
    przylegają z nexta chyba ale na pierwszy rzut takie wielkie ze szok :)

A jeśli masz skurcze to kup magnez który ma dużo mg Ja biorę ostatnio 1 lub 2 MGb6 i jem pestki dyni bo mają magnezu w 100g 500mg a nasza dawka to 350mg wiec jak wtrabisz trochę pestek i magnez w tabsach powinno pomóc ale też trzeba pamiętać o tym żeby jeść przetwory mleczne albo coś co ma wapń

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2014, 12:57

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martusia86 wrote:
    Hey :) Ja też kupiłam 2 kocyki z biedronki za 15 zł to sie opłacało a są milusie w dotyku. Leginsy kupiłam już tydzień temu też 2 sztuki i naprawde dobrze się noszą. Co do skurczy łydek i brzuszka polecam Aspargin 2x2 tabletki.
    A ile on ma magnezu? Bo mi farmaceutka dała jakiś Magne b6 firmy Sanofi i tu jest aż 48mg w 1 tab, a piszą, żeby brać aż 6-8 szt. No i tyle biorę, a mam wrażenie że w ogóle nie działa. Wcześniej brałam taki co kupiłam w rossmannie firmy Uniphar, ma 75 mg, każą brać 1 ale ja brałam 2 dziennie i wydawało mi się, że działa lepiej niż ta duża dawka tego nowego :|
    Chciałam w aptece jakiś helat albo cytrynian, a farmaceutka powiedziała, że mi nie da, bo one nie są przebadane - że są to suplementy diety i nie wie jak na moją dzidzie wpłyną. A ten co mi dała to niby jest lek więc go badali.

‹‹ 720 721 722 723 724 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ