X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :) ja dziś śmigam do ginka, pewnie na glukoze mnie zapisze, bo chyba już czas. Ciekawe ile kg mi przybyło od ostatniej wizyty :) wizyta o 15.10, dam znać co i jak.
    Któraś dziś wizytuje się ze mną?? :) zawsze raźniej

verynice lubi tę wiadomość

7w3d 💔
  • Migotka22 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pytałam ;)
    Bo właśnie mama mi przywiozła i jestem nim zachwycona :D
    Jest taaaki milusi :)
    Już bym chciała małego w niego zawinąć <3

relganlikx65a1ud.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja kosmetyki kupię na sam koniec, bo teraz nie widzę sensu, żeby w domu stały i daty ważności im tylko leciały.
    ale za to wczoraj zakupiłam nożyczki, szczotkę do włosków itd z przyborów kosmetycznych dla naszej Olusi :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2014, 11:00

nick nieaktualny, betina89 lubią tę wiadomość

7w3d 💔
  • Migotka22 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justynko podziwiam za zdrowy rozsądek :P
    Ja jak wpadne do sklepu to siłą muszą mnie wyciągać :P

justyna14 lubi tę wiadomość

relganlikx65a1ud.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam dwie sprawy.

1. Oto mój brzuszek w 25+6, w obwodzie niecałe 87cm

65riba.jpg

i od frontu (trochę poorany jeszcze wysypką depilacyjną :P)

293ex54.jpg

A 2. to mam problem dziś z łydkami. Straszne skurcze mnie łapią mimo brania magnezu od kilku tygodni. Właściwie bolą mnie od rana bez przerwy, ledwo chodzę. Czy to coś groźnego oznacza?..

Migotka22, Paula55, verynice, Kaarolina, nick nieaktualny, Ewi25, nick nieaktualny, betina89, aswalda, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • Migotka22 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojejuniu Stardust jaka piękna piłeczka :D
    Cuuudowny :) pępuszek już ci wyszedł? :)
    Ja też magnez biorę juz od kilku tygodni, a na połówkowym gin powiedział, że jak zaczną się kurcze łydek to właśnie żeby go brać i to tyle ile jest napisane czyli nawet 8x1 i powiedział, że to też nie zawsze pomaga

relganlikx65a1ud.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kosmetyki kupilam bo i tak maja dluga date :) a to byla moja ostatnia wizyta w pl wiec kozystalam :)

Stardust mam dzis na sobie identyczna koszulke :) wogole to gabarytowo jestesmy podobne wydaje mi sie :)
    Mi tylko jeszcze pepek nie wysżedl :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka22 wrote:
    Ojejuniu Stardust jaka piękna piłeczka :D
    Cuuudowny :) pępuszek już ci wyszedł? :)
    Ja też magnez biorę juz od kilku tygodni, a na połówkowym gin powiedział, że jak zaczną się kurcze łydek to właśnie żeby go brać i to tyle ile jest napisane czyli nawet 8x1 i powiedział, że to też nie zawsze pomaga
    pół pępka :P bo ja miałam zawsze taki dziwny - pół wklęsły, pół wypukły, bo mi źle zawiązali czy co tam robią z tym pępkiem w szpitalu :P więc ta wypukła połówka wyszła :P
    A te skurcze to objaw czegoś złego?.. czy tylko dyskomfort?..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2014, 11:15

• Migotka22 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Raczej dyskomfort...wydaje mi się, że jak będzie działo się coś złego to będziesz to wiedziała

relganlikx65a1ud.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2014, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kark wrote:
    Aha, ostatnia rzecz dla osób, które się jeszcze na imię nie zdecydowały:
    http://bankimion.pl/#
    Genialna strona :D! Co prawda ostatnie dane z 2012, ale to i tak mój nr 1 w tym miesiącu :D :P

Zajefajna ta strona z imionami :)
    Podeslalam niemezowi i juz postanowil ze bedzie Dominik :)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2014, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    ale za to wczoraj zakupiłam nożyczki, szczotkę do włosków itd z przyborów kosmetycznych dla naszej Olusi :)

https://www.youtube.com/watch?v=jAa4BOwHdRI&feature=kp

:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2014, 11:40

justyna14 lubi tę wiadomość

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksa.wawa wrote:

mąż tego słucha ciągle od kiedy wiadomo, że córcia będzie i że Aleksandra:) hahaha

7w3d 💔
  • iwo_na Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksa.wawa wrote:

Nie dobijajcie mnie, jak ja nie znosze disco polo, a teraz gdy mam ciśnienie na granicy to już na pewno nie powinnam sie denerwować :)

relg4z17djzzyjqt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2014, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    mąż tego słucha ciągle od kiedy wiadomo, że córcia będzie i że Aleksandra:) hahaha

moj tez tego slucha czasem, albo mi spiewa jak powiem cos mądrego lub zrobie cos dobrze :) oczywiscie drze sobie łacha ze mnie przy tym :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2014, 12:12

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2014, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwo_na ja tez nie znosze i nie słucham hehe ale wiesz, ta to tak z sentymentu :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2014, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej mamusie:) mam pytanko do was. Czy ktoras z was ma czasem takie spinania podbrzusza?kurcze...wczoraj sie strasznie przestraszylam, caly dzien bylo wporzadku a wieczorem brzuch jakby twardnial(takie dziwne uczucie) nie moglam sie wyprostowac. Polozylam sie i przeszlo, ale jak wstawalam to znow to czulam:( dzis jest ok, narazie ale strasznie sie tego boje. Jestem u meza w uk, a tutaj wiadomo opieka jest jaka jest, we wtorek mam polozna dopiero. Moze brak mi magnezu???hmm faktycznie nie biore dodatkowej dawki tylko to co mam w zestawie witamin. Hmmm.. wczoraj zmienilam zestaw witamin bo nie mam do swoich dostepu a bralam od poczatku centrum materna dha a wczoraj pierwszy raz wzielam Doppel herz akciv mama. Mozliwe zeby od tego???Doradzcie cos bo sie boje

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolcia:)))) wrote:
    hej mamusie:) mam pytanko do was. Czy ktoras z was ma czasem takie spinania podbrzusza?kurcze...wczoraj sie strasznie przestraszylam, caly dzien bylo wporzadku a wieczorem brzuch jakby twardnial(takie dziwne uczucie) nie moglam sie wyprostowac. Polozylam sie i przeszlo, ale jak wstawalam to znow to czulam:( dzis jest ok, narazie ale strasznie sie tego boje. Jestem u meza w uk, a tutaj wiadomo opieka jest jaka jest, we wtorek mam polozna dopiero. Moze brak mi magnezu???hmm faktycznie nie biore dodatkowej dawki tylko to co mam w zestawie witamin. Hmmm.. wczoraj zmienilam zestaw witamin bo nie mam do swoich dostepu a bralam od poczatku centrum materna dha a wczoraj pierwszy raz wzielam Doppel herz akciv mama. Mozliwe zeby od tego???Doradzcie cos bo sie boje
    Jak bez bólu i przechodzi to są to pewnie skurcze braxtona-hicksa. Naturalna rzecz w ciąży :) Ja mam tak też jak przesadzę z aktywnością, sprzątaniem itd. Ale nic się nie martw. Jakby zaczęło boleć, albo nie przechodziło to wtedy możesz do lekarza. No a magnez dodatkowo lepiej brać, bo magnezu w ciąży dużo potrzeba, a ciężko go przedawkować.

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• martusia86 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey :) Ja też kupiłam 2 kocyki z biedronki za 15 zł to sie opłacało a są milusie w dotyku. Leginsy kupiłam już tydzień temu też 2 sztuki i naprawde dobrze się noszą. Co do skurczy łydek i brzuszka polecam Aspargin 2x2 tabletki.

relgh3715xtq0i4d.png
  • Mika 28 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Kark podziwiam Cię pojechałaś na maksa a Ja nawet nie mam takich ludzisk w seojej rodzinie :( nawet takich typów z pod ciemnej gwiazdy Ja to mam bide tutaj brat już chrzestnym jest mojej córki a i niedawno w anglii został przez swoją kumpele poproszony więc już na głowie ma dwuch trzeciego mu nie dołoże męża kuzynka ma już 3 chrześniaków w tym naszą córkę i zakres się kończy Ja nie wiem co powiem księdzu jedynie znajomi ale jedni mieszkają kawał a drudzy też już mają w rodzinie i są chrzestnymi chrzestną jeszcze jakoś wyczaruje ale chrzestnego nie ma rady :(

A Ja dziś zaszalałam i w biedronce kupiłam te leginsy jeszcze czarne takie są wygodne i byłam w lumpiku gdzie kupiłam za 30zł całą reklamówkę ciuchlandów i kupiłam sobie krótkie spodnie ale nie typowo ciązowe tylko kuźwa 2 rozmiary większe zeby mi się zapięły na brzuszku takich spodni jeszcze nigdy nie miałam wyglądają jak reformy hehe ale o niebo muszę przyznać że są fajne miłe i ładnie do łydki
    przylegają z nexta chyba ale na pierwszy rzut takie wielkie ze szok :)

A jeśli masz skurcze to kup magnez który ma dużo mg Ja biorę ostatnio 1 lub 2 MGb6 i jem pestki dyni bo mają magnezu w 100g 500mg a nasza dawka to 350mg wiec jak wtrabisz trochę pestek i magnez w tabsach powinno pomóc ale też trzeba pamiętać o tym żeby jeść przetwory mleczne albo coś co ma wapń

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2014, 12:57

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martusia86 wrote:
    Hey :) Ja też kupiłam 2 kocyki z biedronki za 15 zł to sie opłacało a są milusie w dotyku. Leginsy kupiłam już tydzień temu też 2 sztuki i naprawde dobrze się noszą. Co do skurczy łydek i brzuszka polecam Aspargin 2x2 tabletki.
    A ile on ma magnezu? Bo mi farmaceutka dała jakiś Magne b6 firmy Sanofi i tu jest aż 48mg w 1 tab, a piszą, żeby brać aż 6-8 szt. No i tyle biorę, a mam wrażenie że w ogóle nie działa. Wcześniej brałam taki co kupiłam w rossmannie firmy Uniphar, ma 75 mg, każą brać 1 ale ja brałam 2 dziennie i wydawało mi się, że działa lepiej niż ta duża dawka tego nowego :|
    Chciałam w aptece jakiś helat albo cytrynian, a farmaceutka powiedziała, że mi nie da, bo one nie są przebadane - że są to suplementy diety i nie wie jak na moją dzidzie wpłyną. A ten co mi dała to niby jest lek więc go badali.

‹‹ 720 721 722 723 724 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ