X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2014, 17:47

Fipsik, aleksa.wawa, Io, Paula55, Kaarolina, madiiiii, verynice, kark, justyna14, nenka, betina89, Gosia19, Nelus, aswalda lubią tę wiadomość

qb3c82c3gptozz8t.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dba wrote:
    wiadomo, że osoby na bakier z kościołem nie będą chrzestnymi... można to obejść i zaproponować takiej osobie byciem świadkiem chrztu, możesz na wujku google sobie o tym poczytać :) jest to ułatwienie dla ludzi którzy nie chodzą do kościoła i nie chcą iść do spowiedzi (bo chrzestny musi jednak mieć takie zaświadczenie- przynajmniej u nas).

pytanie jak bardzo ktoś jest niewierzący. Ja nie wierzę, nie chodzę do kościoła i zanim dziecko będę chrzcić to w dodatku sama jestem chrzestną. Dla kochanego malucha można się raz poświęcić i odbębnić spowiedź i mszę w kościele. Potem dopiero na przyjęcie po 8 latach. chyba, że ktoś nie jest neutralny tylko nienawidzący kościoła to za chiny się nie zgodzi.

zaraz uslysze czemu chrzcze skoro nie wierze - odpowiem od razu zeby mnie nikt nie wyzywal. otoz jak cala rodzina meza ma wyklnac dziecko i mi cale zycie przy okazji gadac to wole je ochrzcic i miec swiety spokoj. mi to roznicy nie zrobi, a po co sobie zycie utrudniac.

aleksa.wawa, betina89 lubią tę wiadomość

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • Io Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Betinka - dzięki za info. Faktycznie skład super. Muszę go wziąć pod uwagę bo sprawdziłam dokładniej i ten Oillan ma jednak w składzie parafinę. Ja chciałabym kąpać na zmianę. Jednego dnia w emoliencie a drugiego w wodzie z płynem Hipp albo Johnsona (tym 3 w 1, to jedyny polecany kosmetyk Johnsons). Posiedziałam na stronie Sroki i faktycznie poleca głównie Hipp albo Babydream. Ja chyba zdecyduję się na Hipp. Kosmetyki będę kupować w sierpniu, ale robię już sobie listę z firmami. Nie wiem jeszcze jaki proszek kupić, co do masażu, jaką zasypkę do pupy i jaki krem z filtrem. Pozostałe rzeczy już wybrałam. Większość decyzji podjęłam dzieki opiniom Sroki więc dziękuję za polecenie strony (tylko nie pamiętam komu :p)

Fipsik, Zaczarowana lubią tę wiadomość

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2014, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnio nie mam czasu tu zaglądać,a tu tyle się dzieje

• iwo_na Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaDS wrote:
    Witam wszystkich,

Stardust87, mi właśnie moja gin każe brać magneB6 tej firmy, co najmniej 2X3, pomimo, że w zestawie witamin też jest magnez, ale ona twierdzi, że to za mało.

Kurde a tez mam ten magnez, biore 3x1 i myślałam, że to duzo. Myslicie, ze moge brac 3x2????????

relg4z17djzzyjqt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2014, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik widze ze mamy tak samo z tymi chrzcinami :)

Moj ojciec by mi zyc nie dal ze dzieciaka nie ochrzciłam, o rodzicach niemeza nawet nie wspomne bo to ortodoksyjni katolicy kuzwa :)

betina89 lubi tę wiadomość

• dba Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też jestem niewierząca i wiem, że nie zgodziłabym się być chrzestną ze względu na spowiedź :) wkurza mnie taki społeczny przymus chrzczenia dziecka... do kościoła wstąpić łatwo, a jak chce się człowiek wypisać to duże problemy robią. My też raczej będziemy chrzcili ze względu na porąbaną rodzinę :/

• Fipsik Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksa.wawa wrote:
    Fipsik widze ze mamy tak samo z tymi chrzcinami :)

Moj ojciec by mi zyc nie dal ze dzieciaka nie ochrzciłam, o rodzicach niemeza nawet nie wspomne bo to ortodoksyjni katolicy kuzwa :)

tylko widzisz, ja jako niewierzaca zgodzilam sie byc chrzestna, interesuje sie dzieciakiem. moja siostra rodzi w pazdzierniku i z radoscia zgodzila sie byc chrzestna u nas (smiala sie tylko zebysmy w listopadzie nie chrzcili, zeby okrakiem nie przyszla)
    meza rodzina to jak u ciebie - ortodoksyjni katolicy, i tak: najstarszy brat ma nas kompletnie w pizdzie, drugi sie obrazil bo nie moze zajsc z zona w ciaze, a ja zaszlam wiec to nasza wina i nie chca nas widziec. trzeci ma nowa dziewczyne wiec jest zajety, nawet nie zapyta jak sie czujemy, nie zadzwoni (a to juz kuzwa 6 miesiac). siostra najstarsza ma w ogole odchyly, obrazila sie bo nie dostala imiennego zaproszenia na rocznice tylko slownie przez telefon jak wszyscy. zostaje ostatnia siostra ktora wraz z mezem jako jedyni sie interesuja nami. pytanie tylko czy jak wezmiemy szwagra majac 3 braci czy rodzina znow nie wyklnie? maz raczej sie boi, ze "kolejny cos odwinie i podpadnie" i bedzie trzeba wziac znajomego jakiegos :/

nie wspominajac o tym ze tesciowie tacy katolicy ze tylko raz u nas byli (a mieszkamy razem 4 lata!!!) bo najpierw nie mogli przyjechac bo slubu koscielnego nie mielismy, a teraz uwazaja ze skoro jestem juz w rodzinie to jest nasz obowiazek przyjezdzac do nich. nie wazna ciaza, choroby, male dziecko pozniej :/

uf. no to chyba w koncu i ja sie musialam na cos okropnie pozalic.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2014, 15:18

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • iwo_na Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik wrote:
    pytanie jak bardzo ktoś jest niewierzący. Ja nie wierzę, nie chodzę do kościoła i zanim dziecko będę chrzcić to w dodatku sama jestem chrzestną. Dla kochanego malucha można się raz poświęcić i odbębnić spowiedź i mszę w kościele. Potem dopiero na przyjęcie po 8 latach. chyba, że ktoś nie jest neutralny tylko nienawidzący kościoła to za chiny się nie zgodzi.

zaraz uslysze czemu chrzcze skoro nie wierze - odpowiem od razu zeby mnie nikt nie wyzywal. otoz jak cala rodzina meza ma wyklnac dziecko i mi cale zycie przy okazji gadac to wole je ochrzcic i miec swiety spokoj. mi to roznicy nie zrobi, a po co sobie zycie utrudniac.

Witaj w klubie, ja mam identyczne podejście, ochrzczę dla otoczenia. No i może po to żeby dziecko w przyszłości nie miało "problemów", nie czuło sie gorsze w naszym "katolickim" społeczeństwie :)

Fipsik, betina89 lubią tę wiadomość

relg4z17djzzyjqt.png
  • assantea Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madiiiii wrote:
    Proszę :)
    http://bajkorada.blogspot.com/2013/04/ciasto-jogurtowe-z-brzoskwiniami.html
    tylko w moim przepisie jest pół szklanki oleju a nie cała
    Siedzi właśnie w piekarniku :-)

madiiiii lubi tę wiadomość

W końcu z nami! <3
    f2w3k0s3kh8mgta9.png
  • dba Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik ja jestem taka, że miałabym głęboko gdzieś zdanie rodziny na temat tego kogo wybieram na chrzestnych, rób jak podpowiada Ci serce, a nie jak wypada, zresztą rodzice się Wami nie interesują (co jest bardzo przykre), więc nie mają nic do gadania :P
    Mnie teściowie rozczarowują, tacy wielcy katolicy, zaprosiliśmy ich nawet na święta (bo teściowa nie dałaby rady już kogoś zaprosić), a oni nawet nie przyjechali do mnie do szpitala. Było to naprawdę przykre, bo mają samochód kupę czasu wolnego.
    Leżymy wczoraj z mężem w łóżku, a on mi zaczyna wywód robić, że w przyszłym roku przyjmie kolędę żeby sobie z księdzem pogadać, stwierdził, że przygotuje sobie listę i będzie z nim dyskutował :D

• Mika 28 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i niestety Ja się przyłączam do tych wszystkich parodi kościelnych widzę że żeśmy się dobrały
    Ja ochrzczę dziecko nie dla rodziny bo w sumie jej prawie nie mam ale dla mojego dziecka bo to Ono zdecyduje czy kiedyś bedzie chciało np przeżyć tak jak my piękny ślub kościelny (a bez tego się nie da) A mój mąż jest mało wierzący dla niego nie musiałoby być tego wszystkiego z chrzcinami związanego ale zdaje se sprawę że jednak kiedyś nasze dzieci chciały by jakąś wiarę a Ja od czasu do czasu idę do kościoła ale rzadziej bo my księdza mamy strasznego :(No i uwielbiam chodzić na śluby a trochę ich było :)
    Ale rodzinki macie super hehe :)

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2014, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki polećcie mi proszę jakis dobry elektroniczny bezdotykowy termometr plsss

• Ewi25 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja właśnie wstawiłam ciasto czekoladowe do piekarnika, piecze się tylko 10 minut :)

qb3c82c3gptozz8t.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dba wrote:
    Fipsik ja jestem taka, że miałabym głęboko gdzieś zdanie rodziny na temat tego kogo wybieram na chrzestnych, rób jak podpowiada Ci serce, a nie jak wypada, zresztą rodzice się Wami nie interesują (co jest bardzo przykre), więc nie mają nic do gadania :P
    Mnie teściowie rozczarowują, tacy wielcy katolicy, zaprosiliśmy ich nawet na święta (bo teściowa nie dałaby rady już kogoś zaprosić), a oni nawet nie przyjechali do mnie do szpitala. Było to naprawdę przykre, bo mają samochód kupę czasu wolnego.
    Leżymy wczoraj z mężem w łóżku, a on mi zaczyna wywód robić, że w przyszłym roku przyjmie kolędę żeby sobie z księdzem pogadać, stwierdził, że przygotuje sobie listę i będzie z nim dyskutował :D

Do mnie do szpitala też teściowie nie przyjechali. Rodzice moi przyjechali jak wyszłam, to ojciec zabrał auto do mechanika a mama w chałupie porządek zrobiła. Wcześniej to przynajmniej na wielkiej działce mogliśmy wyprawiać jakieś tam urodziny męża, czy poprawiny ślubu. Teraz mamy rocznicę i chcieliśmy zrobić, ale usłyszeliśmy że to ich działka i chcą mieć święty spokój więc mamy sobie cos wynajac. Koszty oczywiscie ogromne ale ich to nie obchodzi. A, i nienawidza zwierzat wiec nie mozna do nich jezdzic z psami. Moja mama się wtedy nimi opiekuje, i znajac moj charakter dziecko tez bede jej zostawiac. Niech sie 3 zajmie, a my "na kawe" pojedziemy.
    rocznice robimy w forcie w lesie, jest tam bar, grill. psy beda biegac gdzie chca, a im jak sie nie podoba to niech spadaja na szczaw bo juz pomalu mnie szlag trafia. polecial tekst ze jestesmy ich dziecmi, wiec musza miec do nas pewne wymagania. (!!!!!!!!!!!)

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2014, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik wrote:
    tylko widzisz, ja jako niewierzaca zgodzilam sie byc chrzestna, interesuje sie dzieciakiem. moja siostra rodzi w pazdzierniku i z radoscia zgodzila sie byc chrzestna u nas (smiala sie tylko zebysmy w listopadzie nie chrzcili, zeby okrakiem nie przyszla)
    meza rodzina to jak u ciebie - ortodoksyjni katolicy, i tak: najstarszy brat ma nas kompletnie w pizdzie, drugi sie obrazil bo nie moze zajsc z zona w ciaze, a ja zaszlam wiec to nasza wina i nie chca nas widziec. trzeci ma nowa dziewczyne wiec jest zajety, nawet nie zapyta jak sie czujemy, nie zadzwoni (a to juz kuzwa 6 miesiac). siostra najstarsza ma w ogole odchyly, obrazila sie bo nie dostala imiennego zaproszenia na rocznice tylko slownie przez telefon jak wszyscy. zostaje ostatnia siostra ktora wraz z mezem jako jedyni sie interesuja nami. pytanie tylko czy jak wezmiemy szwagra majac 3 braci czy rodzina znow nie wyklnie? maz raczej sie boi, ze "kolejny cos odwinie i podpadnie" i bedzie trzeba wziac znajomego jakiegos :/

nie wspominajac o tym ze tesciowie tacy katolicy ze tylko raz u nas byli (a mieszkamy razem 4 lata!!!) bo najpierw nie mogli przyjechac bo slubu koscielnego nie mielismy, a teraz uwazaja ze skoro jestem juz w rodzinie to jest nasz obowiazek przyjezdzac do nich. nie wazna ciaza, choroby, male dziecko pozniej :/

uf. no to chyba w koncu i ja sie musialam na cos okropnie pozalic.

Rety to faktycznie masz tam "wesolo" :) ale nie przejmuj sie u mnie wcale nie jest lepiej :)
    Żeby rodzina niemeza w ogole mnie "zaakceptowala" zaszlismy w ciaze. Bez tego w ogole nie chcieli mnie znać bo jestem ROZWODNICĄ :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2014, 15:50

kark lubi tę wiadomość

• Fipsik Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksa.wawa wrote:
    Dziewczynki polećcie mi proszę jakis dobry elektroniczny bezdotykowy termometr plsss

ja mam microlife. do ciala, wody, powietrza, mleka. nawet psy badam jak na sloncu leza czy sie nie przegrzewaja hehe

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • Mika 28 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksa.wawa wrote:
    Ja kupiłam w aptece firmy microlife i jest bezdotykowy i mierzy temp ciała i pomieszczenia a nawet powietrza i wody :)

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksa.wawa wrote:
    Rety to faktycznie masz tam "wesolo" :) ale nie przejmuj sie u mnie tez nie jest lepiej :)
    Żeby rodzina niemeza w ogole mnie "zaakceptowala" zaszlismy w ciaze. Bez tego w ogole nie chcieli mnie znać bo jestem ROZWODNICĄ :)

Jak mogłaś mieć czelność wziąć rozwód ;) Jak mogłaś IM to zrobić ;P

aleksa.wawa, kark lubią tę wiadomość

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi25 wrote:
    ja właśnie wstawiłam ciasto czekoladowe do piekarnika, piecze się tylko 10 minut :)
    dawaj przepis :D

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
‹‹ 722 723 724 725 726 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ