Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Mika 28 wrote:Hihi jak para nie
ale jeden stał za mężem a drugi za mną
No dla mnie to zadne zaskoczenie dużo kumpeli miało własnie 2 świadków bo fajnie kiedy koło Ciebie stoją tacy przystojniacy a nie tam babyAle oczywiście można mieć 2 babki albo babkę i faceta jak Ci pasuje u nas to normalka ale z chrzestnymi tak się nie da hehe...
Mika i tu Cię zaskoczę...bo kiedyś rozmawiałam z księdzem i jak najbardziej za chrzestnych może być dwie osoby tej samej płci -
Karolina - mi biust się strasznie powiększył. Już w 2 miesiącu musiałam wymienić staniki bo mi się piersi nie mieściły. Z D wskoczyłam od razu na F! Niedługo będę musiała jeszcze większe kupić bo już widzę, że trochę w nich ciasno. Tragedia. Gdyby rozmiar biustu przekładał się na ilość mleka to mogłabym przynajmniej troje dzieci wykarmić
Ciekawa jestem czy po karmieniu wrócą do normalności. Nawet sutki mi się zmieniły. Ta otoczka dookoła sutka zrobiła się ogroooomna i brązowa. No i plecy mnie bolą od noszenia tych ciężarów. Na szczęście same piersi już nie bolą bo na początku ciąży to się dotknąć nie mogłam.
-
Ewi25 wrote:od dwóch dni męczę się z zgagą? pierwszy raz w całej ciąży
coś mi poradzicie na nią? czego nie jeść żeby jej nie powodować?
Podobno jak kobieta ma zgagę to dzidziusiowi włosy rosnąWiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2014, 17:12
justyna14, Ewi25 lubią tę wiadomość
-
Io wrote:Karolina - mi biust się strasznie powiększył. Już w 2 miesiącu musiałam wymienić staniki bo mi się piersi nie mieściły. Z D wskoczyłam od razu na F! Niedługo będę musiała jeszcze większe kupić bo już widzę, że trochę w nich ciasno. Tragedia. Gdyby rozmiar biustu przekładał się na ilość mleka to mogłabym przynajmniej troje dzieci wykarmić
Ciekawa jestem czy po karmieniu wrócą do normalności. Nawet sutki mi się zmieniły. Ta otoczka dookoła sutka zrobiła się ogroooomna i brązowa. No i plecy mnie bolą od noszenia tych ciężarów. Na szczęście same piersi już nie bolą bo na początku ciąży to się dotknąć nie mogłam.
jak Ty 3jkę mogłabyś wykarmić to ja z 5tkę bym mogła
no i co do sutków to mam to samo;/ kiedyś takie fajne małe zgrabne suteczki a teraz takie duże i rozlane
https://www.maluchy.pl/li-69187.png
https://www.maluchy.pl/li-72300.png -
Karolina - to obie trzymamy kciuki, żeby potem wróciły do normalności
Migotka - mi ciocia opowiadała, że jej syn urodził sie cały owłosiony. Do tego włosy były ciemne i wyglądał własnie jak mała małpka. Ciocia miała wtedy 18 lat i całą noc płakała, że nie pokaże dziecka mężowi. Na szczęście zanim wyszła ze szpitala to ten meszek już wypadł.Kaarolina lubi tę wiadomość
-
Migotka powaliłaś mnie o czyś takim jeszcze nie słyszałam hehe muszę zapytać księdza może pójdzie na coś takiego hehe...
Ja po prostu nie wiem co mam zrobić z tymi chrzcinami a już w ogóle mam zagadkę kogo zaproszę
Znajomi to znajomi mam jeszcze przyjaciół najbliższych no ale to mało
Mój braciszek mieszka anglii a rodziców już nie mam jest tylko teściowa zadnych innych babci i dziadków co za bida u nasczasem ma to plusy a czasem minusy
-
Paula55 wrote:Kurde ja pierwszy raz slysze zeby na slubie bylo dwoch swiadkow... Powaznie
Nigdy sie z tym ńie spotkalami moze dlatego to takie dziwne dla mnie
A powiedzcie mi... W kosciele obaj stali za wami? Jak para???A zdjęcia jakie ładne mam, w obstawie 3 przystojnych facetów
-
nick nieaktualnyIo, kuzynka męża urodziła córeczkę miesiąc po mnie. Widziała wcześniej zdjęcia naszej i jak urodziła swoje to się poryczała, że urodziła trolla. Dosłownie, przez pierwsze 3 miesiące mówiła na małą "mój mały trolik", bo była owłosiona na całej głowie, na plecach i do tego buzię miała raczej męską niż dzidziusiową
Ja przy córce miałam zgagę i młoda miała fajną czuprynkę, teraz też mam i się cieszę, bo super są takie milusie piórka
Dziewcyzny, a macie wypróbowane te termotery? Jak wam się sprawdzają? Aż mam ochotę się skusić
A z chrzestnymi chyba zależy od księdza. Poprzedni proboszcz był taki, że nie chciał mi dać komunii, bo byłam chrzczona w szpitalu, a nie kościele. Teraźniejszy jest miły, sympatyczny, ludzie lubią jego, jego kazania i ogólnie styl bycia, więc myślę, że akurat na chrzestną bez bierzmowania może by się zgodził.
Gorzej jest z płcią chrzestnych, bo jest w prawie kanonicznym czy czymś tam zapisane, że to są rodzice chrzestni i pewnie niejeden ksiądz może się przyczepić, że rodzice to kobieta i mężczyzna, a nie 2 kobiety albo 2 mężczyzn. -
nick nieaktualnyIo, kuzynka męża urodziła córeczkę miesiąc po mnie. Widziała wcześniej zdjęcia naszej i jak urodziła swoje to się poryczała, że urodziła trolla. Dosłownie, przez pierwsze 3 miesiące mówiła na małą "mój mały trolik", bo była owłosiona na całej głowie, na plecach i do tego buzię miała raczej męską niż dzidziusiową
Ja przy córce miałam zgagę i młoda miała fajną czuprynkę, teraz też mam i się cieszę, bo super są takie milusie piórka
Dziewczyny, a macie wypróbowane te termometry? Jak wam się sprawdzają? Aż mam ochotę się skusić
A z chrzestnymi chyba zależy od księdza. Poprzedni proboszcz był taki, że nie chciał mi dać komunii, bo byłam chrzczona w szpitalu, a nie kościele. Teraźniejszy jest miły, sympatyczny, ludzie lubią jego, jego kazania i ogólnie styl bycia, więc myślę, że akurat na chrzestną bez bierzmowania może by się zgodził.
Gorzej jest z płcią chrzestnych, bo jest w prawie kanonicznym czy czymś tam zapisane, że to są rodzice chrzestni i pewnie niejeden ksiądz może się przyczepić, że rodzice to kobieta i mężczyzna, a nie 2 kobiety albo 2 mężczyzn.Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2014, 17:54
-
Io wrote:No na moje też niestety działa grawitacja. Smaruję je codziennie kremem, żeby zachowały trochę jędrności, ale niewiele to daje. Chciałam sobie kupić stanik sportowy ale takich dużych chyba nie robią
ja z 75D przeszłam już na 80F i na codzień noszę sportowe. Tylko do sukienek sobie kupiłam ładne, sztywne to wyglądają jak miski do sałatek takie wielkie -
No włąsnie dlatego trzeba księciunia wypytać o wszystko
A mój termometr dobrze się spisuje mam go już 2 rok i nic się z nim nie dzieje i więcej nic nie umiem chyba powiedzieć o nim
mi się bardzo w nocy przydaje bo mała jak spała to mogłam sprawdzić temperaturkę i nie musiałam jej budzić i potem pilnować cz termometr jej nie wyleciał albo coś się nie przydarzyłokark lubi tę wiadomość
-
Ewi25 wrote:od dwóch dni męczę się z zgagą? pierwszy raz w całej ciąży
coś mi poradzicie na nią? czego nie jeść żeby jej nie powodować?