X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Migotka22 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika 28 wrote:
    Hihi jak para nie :P ale jeden stał za mężem a drugi za mną :)
    No dla mnie to zadne zaskoczenie dużo kumpeli miało własnie 2 świadków bo fajnie kiedy koło Ciebie stoją tacy przystojniacy a nie tam baby :) Ale oczywiście można mieć 2 babki albo babkę i faceta jak Ci pasuje u nas to normalka ale z chrzestnymi tak się nie da hehe...

Mika i tu Cię zaskoczę...bo kiedyś rozmawiałam z księdzem i jak najbardziej za chrzestnych może być dwie osoby tej samej płci

relganlikx65a1ud.png
  • Io Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina - mi biust się strasznie powiększył. Już w 2 miesiącu musiałam wymienić staniki bo mi się piersi nie mieściły. Z D wskoczyłam od razu na F! Niedługo będę musiała jeszcze większe kupić bo już widzę, że trochę w nich ciasno. Tragedia. Gdyby rozmiar biustu przekładał się na ilość mleka to mogłabym przynajmniej troje dzieci wykarmić ;) Ciekawa jestem czy po karmieniu wrócą do normalności. Nawet sutki mi się zmieniły. Ta otoczka dookoła sutka zrobiła się ogroooomna i brązowa. No i plecy mnie bolą od noszenia tych ciężarów. Na szczęście same piersi już nie bolą bo na początku ciąży to się dotknąć nie mogłam.

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • Migotka22 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi25 wrote:
    od dwóch dni męczę się z zgagą? pierwszy raz w całej ciąży :( coś mi poradzicie na nią? czego nie jeść żeby jej nie powodować?

Podobno jak kobieta ma zgagę to dzidziusiowi włosy rosną :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2014, 17:12

justyna14, Ewi25 lubią tę wiadomość

relganlikx65a1ud.png
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka22 wrote:
    Podobno jak kobieta ma zgagę to dzidziusiowi włosy rosną :P

owłosiony dzidz będzie :D :D

Migotka22 lubi tę wiadomość

qb3c82c3gptozz8t.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Io wrote:
    Karolina - mi biust się strasznie powiększył. Już w 2 miesiącu musiałam wymienić staniki bo mi się piersi nie mieściły. Z D wskoczyłam od razu na F! Niedługo będę musiała jeszcze większe kupić bo już widzę, że trochę w nich ciasno. Tragedia. Gdyby rozmiar biustu przekładał się na ilość mleka to mogłabym przynajmniej troje dzieci wykarmić ;) Ciekawa jestem czy po karmieniu wrócą do normalności. Nawet sutki mi się zmieniły. Ta otoczka dookoła sutka zrobiła się ogroooomna i brązowa. No i plecy mnie bolą od noszenia tych ciężarów. Na szczęście same piersi już nie bolą bo na początku ciąży to się dotknąć nie mogłam.
    zazdroszczę tego F bo ja już mam I i też mi rosną i rosną :D jak Ty 3jkę mogłabyś wykarmić to ja z 5tkę bym mogła :D no i co do sutków to mam to samo;/ kiedyś takie fajne małe zgrabne suteczki a teraz takie duże i rozlane ;)

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • Migotka22 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi25 wrote:
    owłosiony dzidz będzie :D :D

Takie owłosione są superaśne :D
    Dlatego teraz nie narzekam na zgagę :P...chcę owłosioną małpkę :P

relganlikx65a1ud.png
  • Migotka22 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie narzekać na cucuchy...ja zawsze miałam małe i teraz też nie są ogromne i jak ja dziecko wykarmię :P
    Nie no żartuję :)
    Zawsze zazdrościłam kobitkom duuużych piersi :)

relganlikx65a1ud.png
  • K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haa a ja miałam takie w sam raz sterczące, ale zawsze dla mnie za małe a teraz są zwisyyyy!! :P A co będzie po karmieniu?? Mój chłop jak widzi mnie na golasa to się śmieje, że jeszcze trochę i mi się te cycuchy urwą :D :D

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja przed ciążą miałam miseczkę D i teraz nadal mam D :) więc nic się nie powiekszają aby bardziej pełniejsze się zrobiły, a sutki tez mam większe o wiele, ale to normalne w ciąży :) później wrócą do normy :)

qb3c82c3gptozz8t.png
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka22 wrote:
    Takie owłosione są superaśne :D
    Dlatego teraz nie narzekam na zgagę :P...chcę owłosioną małpkę :P

mój Michałek mógł by mieć dużo włosków i kręcone po tatusiu :)

qb3c82c3gptozz8t.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksa.wawa wrote:
    oglądalam je
    a jaki masz model?

tez nc100, tak jak mika :)

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • Io Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina - to obie trzymamy kciuki, żeby potem wróciły do normalności ;)

Migotka - mi ciocia opowiadała, że jej syn urodził sie cały owłosiony. Do tego włosy były ciemne i wyglądał własnie jak mała małpka. Ciocia miała wtedy 18 lat i całą noc płakała, że nie pokaże dziecka mężowi. Na szczęście zanim wyszła ze szpitala to ten meszek już wypadł.

Kaarolina lubi tę wiadomość

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • Mika 28 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka powaliłaś mnie o czyś takim jeszcze nie słyszałam hehe muszę zapytać księdza może pójdzie na coś takiego hehe... :) Ja po prostu nie wiem co mam zrobić z tymi chrzcinami a już w ogóle mam zagadkę kogo zaproszę :) Znajomi to znajomi mam jeszcze przyjaciół najbliższych no ale to mało :(
    Mój braciszek mieszka anglii a rodziców już nie mam jest tylko teściowa zadnych innych babci i dziadków co za bida u nas :( czasem ma to plusy a czasem minusy

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • Io Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No na moje też niestety działa grawitacja. Smaruję je codziennie kremem, żeby zachowały trochę jędrności, ale niewiele to daje. Chciałam sobie kupić stanik sportowy ale takich dużych chyba nie robią :P

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:
    Kurde ja pierwszy raz slysze zeby na slubie bylo dwoch swiadkow... Powaznie :P
    Nigdy sie z tym ńie spotkalam :) i moze dlatego to takie dziwne dla mnie :P

A powiedzcie mi... W kosciele obaj stali za wami? Jak para???
    u mnie siedzieli razem. tzn obok siebie. za nami. Ale nie wyglądało to w ogóle jak para. Tylko jak dwóch facetów. :) A zdjęcia jakie ładne mam, w obstawie 3 przystojnych facetów :D

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2014, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Io, kuzynka męża urodziła córeczkę miesiąc po mnie. Widziała wcześniej zdjęcia naszej i jak urodziła swoje to się poryczała, że urodziła trolla. Dosłownie, przez pierwsze 3 miesiące mówiła na małą "mój mały trolik", bo była owłosiona na całej głowie, na plecach i do tego buzię miała raczej męską niż dzidziusiową :P
    Ja przy córce miałam zgagę i młoda miała fajną czuprynkę, teraz też mam i się cieszę, bo super są takie milusie piórka :D

Dziewcyzny, a macie wypróbowane te termotery? Jak wam się sprawdzają? Aż mam ochotę się skusić :P

A z chrzestnymi chyba zależy od księdza. Poprzedni proboszcz był taki, że nie chciał mi dać komunii, bo byłam chrzczona w szpitalu, a nie kościele. Teraźniejszy jest miły, sympatyczny, ludzie lubią jego, jego kazania i ogólnie styl bycia, więc myślę, że akurat na chrzestną bez bierzmowania może by się zgodził.
    Gorzej jest z płcią chrzestnych, bo jest w prawie kanonicznym czy czymś tam zapisane, że to są rodzice chrzestni i pewnie niejeden ksiądz może się przyczepić, że rodzice to kobieta i mężczyzna, a nie 2 kobiety albo 2 mężczyzn.

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2014, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Io, kuzynka męża urodziła córeczkę miesiąc po mnie. Widziała wcześniej zdjęcia naszej i jak urodziła swoje to się poryczała, że urodziła trolla. Dosłownie, przez pierwsze 3 miesiące mówiła na małą "mój mały trolik", bo była owłosiona na całej głowie, na plecach i do tego buzię miała raczej męską niż dzidziusiową :P
    Ja przy córce miałam zgagę i młoda miała fajną czuprynkę, teraz też mam i się cieszę, bo super są takie milusie piórka :D

Dziewczyny, a macie wypróbowane te termometry? Jak wam się sprawdzają? Aż mam ochotę się skusić :P

A z chrzestnymi chyba zależy od księdza. Poprzedni proboszcz był taki, że nie chciał mi dać komunii, bo byłam chrzczona w szpitalu, a nie kościele. Teraźniejszy jest miły, sympatyczny, ludzie lubią jego, jego kazania i ogólnie styl bycia, więc myślę, że akurat na chrzestną bez bierzmowania może by się zgodził.
    Gorzej jest z płcią chrzestnych, bo jest w prawie kanonicznym czy czymś tam zapisane, że to są rodzice chrzestni i pewnie niejeden ksiądz może się przyczepić, że rodzice to kobieta i mężczyzna, a nie 2 kobiety albo 2 mężczyzn.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2014, 17:54

• Fipsik Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Io wrote:
    No na moje też niestety działa grawitacja. Smaruję je codziennie kremem, żeby zachowały trochę jędrności, ale niewiele to daje. Chciałam sobie kupić stanik sportowy ale takich dużych chyba nie robią :P

ja z 75D przeszłam już na 80F i na codzień noszę sportowe. Tylko do sukienek sobie kupiłam ładne, sztywne to wyglądają jak miski do sałatek takie wielkie :/

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • Mika 28 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No włąsnie dlatego trzeba księciunia wypytać o wszystko :)

A mój termometr dobrze się spisuje mam go już 2 rok i nic się z nim nie dzieje i więcej nic nie umiem chyba powiedzieć o nim
    mi się bardzo w nocy przydaje bo mała jak spała to mogłam sprawdzić temperaturkę i nie musiałam jej budzić i potem pilnować cz termometr jej nie wyleciał albo coś się nie przydarzyło :)

kark lubi tę wiadomość

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi25 wrote:
    od dwóch dni męczę się z zgagą? pierwszy raz w całej ciąży :( coś mi poradzicie na nią? czego nie jeść żeby jej nie powodować?
    mi tylko Rennie pomaga na zgagę. A mam ją po słodyczach i owocach. Najbardziej po czekoladzie i po kruchych ciastkach. Chociaż wczoraj mnie po sałacie męczyło też nie wiem czemu.

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
‹‹ 724 725 726 727 728 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ