Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
lo bo maja tak beznadziejna ksiegowa.. to nie ich pierwszy problem z nia i sie dziwie ze jeszcze jej nie zwolnili... a nie doniosla bo hmm czasu nie miala czy jakos tak sie im tlumaczyla a gdybym do zusu nie poszla to pewnie do tej pory kasy bym nie mialahttps://www.maluchy.pl/li-69187.png
https://www.maluchy.pl/li-72300.png -
Hehe każdej z nas będzie leciec po porodzie fakt faktem duże cyce nabierają później bo po prostu mają dłuższe kanaliki mlekowe już koło 36 t.c można pić sobie herbatkę laktacyjną. Szałwia i mięta są dobre jak się ma nawał pokarmowy bo troszeczkę tę laktację zmniejszają. Na temat cycków mogę się wypowiadać bo niejedne widziałam i nie jeden nawał "przeżyłam"
Paula55, Io lubią tę wiadomość
-
Ewi25 wrote:a oto mój powiększający się brzuszek
w brzuszku na wysokości pępka 104 cm
1 zdjęcie to 17 tydzień i 5 dzień, drugie zdjęcie 22 tydzień a ostatnie zdjęcie robione dziś czyli 24 tydzień i 6 dzień
Malutki masz ten brzuszek, aż nie wierze ze 104cm!ja taki jak ty w 25tyg miałam w 15 tyg haha i ok 80cm haha :p
betina89 lubi tę wiadomość
-
Ja mam termin na 23 września
Jestem w 24 tc
Urodziłam się 14 września więc mam cichą nadzieje że dzidzia zrobi mi niespodziankę heh
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2014, 20:00
Nelus, Io, betina89, kark lubią tę wiadomość
Wspaniale jest mieć w sobie życie -
Nelus wrote:Malutki masz ten brzuszek, aż nie wierze ze 104cm!
ja taki jak ty w 25tyg miałam w 15 tyg haha i ok 80cm haha :p
Neluś ja mam troszkę szerszą talię i dlatego przy mniejszym brzuchu mam więcej cmzresztą nigdy chudzielcem nie byłam bo przed ciążą przy wzroście 178 cm ważyłam 67 kg, a teraz waga pokazuje około 71 kg... a brzusio masz fajny
-
Co do owłosienia dzieci po porodzie to chyba jak ma ciemna karnację to zazwyczaj rodzi sie z takim meszkiem czy sie mylę? Mojego chłopaka siostra i brat mieli maluszki całe owlosione nawet twarze! I jak sie spytałam czemu tak jest bo nigdy wczesniej nie widziałam to oni byli w szoku bo myśleli ze każde dziecko rodzi sie z czarnymi włosami na ciele! Hehe a oni wszyscy maja korzenie indyjskie. Pewnie moja tez bedzie taka słodka malpeczka
-
Ewi25 wrote:Neluś ja mam troszkę szerszą talię i dlatego przy mniejszym brzuchu mam więcej cm
zresztą nigdy chudzielcem nie byłam bo przed ciążą przy wzroście 178 cm ważyłam 67 kg, a teraz waga pokazuje około 71 kg... a brzusio masz fajny
-
Nelus!
Jaka laska! Piękny brzusio, nic tylko sie cieszyć ze idzie do przodu a nie w boczki. Do tego śliczna bielizna ( jak w Polsce kupiona to proszę mnie skierować do tego sklepu) i do tego te pośladki! Matko maz to musi byc zadowolony! Powinnaś w magazynach o kobietach w ciazy prezentować swoje wdzięki:-) ja to sie chyba nigdy nie odważę na zdjęcie w bieliźnie. -
Kaarolina - totalne olewanie człowieka. Mam nadzieję, że chociaż Cie przeprosiła. Pewnie zapomniała, albo w ogóle nie wiedziała, że ma to zrobić.
Karolaaa - myślę, że może Cię czekać kontrola w firmie. Jeśli nie masz nic na sumieniu to się nie martw. Jeśli masz to się przygotuj. Moja mama miała taką sytuację w pracy, że jej szef zatudnił córkę znajomych, która była na poczatku ciąży. Oczywiście chodziło o zasiłek. No i wynagrodzenie było wysokie. Kontrola oczywiście przyszła. Wypytywali pracowników co ta dziewczyna robiła, gdzie siedziała. Sprawdzali dokumenty czy są jakieś jej podpisy itp. Chcieli mieć pewność, że coś robiła. Tyle, że oni byli na to gotowi i wiedzieli co mówić i co pokazywać. Nie mogli im nic udowodnić. Tyle, że potem ta firma miała przerąbane bo co chwile im ZUS robił kontrole. No ale to była decyzja szefa.
Martusia - a ta herbatka laktacyjna pita wczesniej nie zaszkodzi? Nie spowoduje nawału pokamu? Ja miałam laktatora nie kupowac wcześniej, tylko jak będzie niezbędny, ale kuzynki przekonały mnie, że najlepiej mieć od razu.
Brzuszki piękne
No i witam nową wrześniówkę!