Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzien doberek
Stardust u mnie sie dzis pokazalo 55,7 kg. Ostatnio bylo 54,8 kg wiec powiedzmy ze kg do przodu... Nie tak zle. Bylam pewna ze bedzie gorzej. Brzuszek 91... Czyzby nie urosl?'!
Pewnie po jedzeniu bedzie duuzo wiecej
Hela wygladasz superi jaka ladna sukieneczka
stardust87 lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry;)
Hela, ale z Ciebie super mamuśka, modna i zgrabniutka;D
Mnie na belly porada dziś wyskoczyła, że jeśli chcę dowiedzieć się jaka płeć będzie, to jest to możliwe w 13, 14 tygodniu...hahaha do pewnego czasu myślałam, że te porady są stricte pod dany tydzień ciąży, a tu zaskoczenie;D -
Czesc dziewczyny
ja wczoraj poszykowałam rzeczy na grilla, bo u nas upał się na weekend zapowiada i jedziemy do mamy na działkętroszkę muszę plecki opalić, bo mam ślady po bluzce, a za tydzień przecież muszę wskoczyć w sukienkę, która będzie miała odkryte plecki
z tego co pamiętam to któraś dzisiaj bierze ślub!wszystkiego dobrego i miełej zabawy- nie pamiętam nicku ale zaprezentuj się nam w kreacji!
miłego dnia! -
Witajcie dziewczynki. U mnie tez piekna pogoda.
Wczoraj cały dzień myslałam jaką pościel wybrać, mam dwa typy i oczywiście jeszcze nie byłam w stanie podjąć decyzji, podobno to wina słabo rozwiniętej potylicyMoże dzis mi sie uda zdezydowac i zamówie. Mogłabym wtedy przejść do dalszej części mojej listy
A powiedzcie mi czy Wy kupujecie pościel, bo są rózne szkoły, niektórzy nie uznają pościeli bo podobno dziecko może sie poddusic, co dla mnie jest bzdurą bo takie maleństwo nie jest w stanie sie ruszać, wiec nie nałoży sobie kołderki na buźkę. Niektórzy preferują śpiworek od początku a jeszcze inni becik. Jeśli chodzi o śpiworek to owszem jest fajna sprawa ale dopiero jak maleństwo sie kręci i rozkopujeTak więc ciekawa jestem ja to u was wygląda, kupujecie czy nie?????? Bo ja na pewno kupie, i kupie moskitiere i falbanke maskującą i wszystkie te pierdoły, żeby łóżeczko było śliczne i przytulne dla mojego dzidzia
A co!!!!
Paula55, EmiBam lubią tę wiadomość
-
Oo tak chyba BlackLuna dzis ma slub
oczywiscie wszystkiego dobrego i czekamy na focie
Iwona ja kupilam dwa kpl poscieli... Przeciez nie poloze dziecka na pustym materacutez chce zeby lozeczko ladnie wygladalo
nie wiem czy bede uzywac od razu czy nie. Zakupilam!
Do tego kupilam tez spiworek i rozek pus kupie kocyki... Wtedy sama zdecyduje czego bede uzywac
J k sie zdecydujesz to sie pochwal i zostaw nam link
-
Ja tez mam 2 kpl tak jak Paula spiworek i rozek tez msn w praniu sie okaze czego bedzie sie uzywac
Ja tez dlugo sie zastanawiam bo nie moglam wybrac tyle slicznych poscieli jesti tez mam te wszystkie duperelki
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2014, 11:31
https://www.maluchy.pl/li-69187.png
https://www.maluchy.pl/li-72300.png -
iwo_na wrote:bo takie maleństwo nie jest w stanie sie ruszać, wiec nie nałoży sobie kołderki na buźkę.
Nie masz racji niestety, niby się nie rusza, a może przepełznąć i spaść jak położysz na stole np. Poczytaj ile jest takich przypadków w szpitalach. Jeśli chodzi o podduszanie kołderką - to powód nagłej śmierci noworodkowej. Są to oczywiście przypadki rzadkie, ale nie zmienia to faktu, że są. Podobnie z tymi ochraniaczami, były przypadki gdzie się dziecko przewróciło na boczek główką do ochraniacza, a nie potrafiło spowrotem i się udusiło.
Mogę podać przykład mojej siostry, gdzie miesięczny (4 tygodnie) syn przepełznął nie wiadomo jak ze środka łoża małżeńskiego i spadł na podłogę. Na szczęście niskie łóżko i miękki dywan mają, to się nic nie stało.Zaczarowana lubi tę wiadomość
-
Fipsik gratki dla przyjaciolki....
A ja mysle ze jedna i druga z was ma racje... Ale...
Dziecko zawsze moze sie niefortunnie ulozyc. Czy to w wozku, czy lozeczku, kolysce i zawsze moze sobie przytknac dziubka...jesli do lozeczka nie damy ochraniacza ok... Ale sa szczebelki.
Np kosz mojzesza jest wyscielany od srodka i jest tam malutko miejsca i dziecko tez moze sie przepelzac i zatkac buzke.. Take rzeczy sa straszne ale sie zdarzaja.
I tak jak Fipsik pisze... Tyle matek spi z dziecmi co tez jest ryzykowne... Wiec znajdz tu zloty srodek?!
No ciezko....
Moj chrzesniak spal od poczatku w poscieli i nic mu nie jest.
A czyms to dziecko przykryc w zimie trzeba
-
ja nie twierdzę, że nie wolno kłaść dziecka spać w pościeli. Zrobicie jak uważacie. ale denerwują mnie tezy o tym, że dziecko w ogóle się nie rusza, wcześniej ktoś pisał że do 3 miesiąca życia nic nie umie, nie rozumie i niczego się nie nauczy ani nie przyzwyczai. Brednie jakich mało!
Nie rozumiem wyobrażenia waszego o niemowlętach? Że tylko leżą jak lalki bez ruchu, emocji, nauki? Oj się zdziwicie... -
iwo_na wrote:Witajcie dziewczynki. U mnie tez piekna pogoda.
Wczoraj cały dzień myslałam jaką pościel wybrać, mam dwa typy i oczywiście jeszcze nie byłam w stanie podjąć decyzji, podobno to wina słabo rozwiniętej potylicyMoże dzis mi sie uda zdezydowac i zamówie. Mogłabym wtedy przejść do dalszej części mojej listy
A powiedzcie mi czy Wy kupujecie pościel, bo są rózne szkoły, niektórzy nie uznają pościeli bo podobno dziecko może sie poddusic, co dla mnie jest bzdurą bo takie maleństwo nie jest w stanie sie ruszać, wiec nie nałoży sobie kołderki na buźkę. Niektórzy preferują śpiworek od początku a jeszcze inni becik. Jeśli chodzi o śpiworek to owszem jest fajna sprawa ale dopiero jak maleństwo sie kręci i rozkopujeTak więc ciekawa jestem ja to u was wygląda, kupujecie czy nie?????? Bo ja na pewno kupie, i kupie moskitiere i falbanke maskującą i wszystkie te pierdoły, żeby łóżeczko było śliczne i przytulne dla mojego dzidzia
A co!!!!
Fipsik, Zaczarowana lubią tę wiadomość
-
Ale tu chyba nikt nie pisal ze dziecko sie nie rusza?!!'
Ja mialam z niejednym niemowalkiem do czynienia i w zyciu bym tak nie powiedziala.
Ostatnio trzymajac 3 tygodniowego noworodka prawie walczylam z nim jak zaczal mi plakac i ruszac rekami i nogami...
Fipsik nie wydaje mi sie zeby byla tu choc jedna kobieta ktora nie miala do czynienia z noworodkiem czy niemowlakiem wiec
Dziewczynom moze chodzilo o to ze nie pelzaja jakos intensywnie a nie ze sie nie ruszaja...
-
Ja tam przerobilam opieke juz nad niejednym noworotkiem i mniej wiecej wiem czego moge sie spodziewac.. ale jak wiadomo kazde dziecko jest inne ja zdecyduje czego bede uzywac jak zobacze jaki wiercipietek mi sie urodzi
Fipsik, Paula55, doti77 lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-69187.png
https://www.maluchy.pl/li-72300.png -
Witam.Jutro zaczynam III trymestr.Dzisiaj robię mega pranie,bo pogoda dopisuje.Musimy jeszcze kupic jakiś w miarę dobry fotelik dla dzidzi i raczej zdecydujemy sie na zakup w sklepie.Oczytałam się wczoraj w internecie i mam mętlik w głowie.Czy kupić fotelik sam,czy z taką bazą?Jakie Wy macie foteliki nowe,czy używane z bazą,czy bez?Pozdrawiam.https://www.maluchy.pl/li-69856.png
https://www.maluchy.pl/li-70991.png