X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2014, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:
    Ja jak bylam ostatnio w szpitalu z moim T to wisial wielki platat o sids... Oczywiscie ze czytalam. Czytalam tez pelno artykulow na ten temat...wszedzie na samej gorze tabeli owszem... Ze nie wolno do spania na brzuszku ukladac, ze najlepiej po jedzeniu na boku. No i wszedzie o tych dysfunkcjach ukladu oddechowego i tym co tam pisalam...
    Jedyne co o poscieli znalazlam to zeby faktycznie uwazac ale nie dac sie zwariowac...
    Tez nie bede dziecka opatulac w posciel i klasc poduchy pod glowe bo to normalne ale trzeba miec do wszystkiego troche dystansu i wyobrazni :)
    Właśnie tak :)

Paula55 lubi tę wiadomość

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • iwo_na Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2014, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:
    Ja jak bylam ostatnio w szpitalu z moim T to wisial wielki platat o sids... Oczywiscie ze czytalam. Czytalam tez pelno artykulow na ten temat...wszedzie na samej gorze tabeli owszem... Ze nie wolno do spania na brzuszku ukladac, ze najlepiej po jedzeniu na boku. No i wszedzie o tych dysfunkcjach ukladu oddechowego i tym co tam pisalam...
    Jedyne co o poscieli znalazlam to zeby faktycznie uwazac ale nie dac sie zwariowac...
    Tez nie bede dziecka opatulac w posciel i klasc poduchy pod glowe bo to normalne ale trzeba miec do wszystkiego troche dystansu i wyobrazni :)

Dokładnie, ja mysle, że trzeba troche wyluzować, bo nawet jak dopilnujemy naszym zdaniem wszystkiego to i tak może zawsze wyniknąć cos czego nie przewidzieliśmy. Takie jest życie. Teraz sie zastanawiamy, wybieramy i itak czas wszystko zweryfikuje. Chyba najlepiejej było by miec od razu trzecie dziecko, wtedy podobno najmniej człowiek przezywa :)
    Chyba skocze do pepco :) Miałam juz nic nie kupować do ubrania, ale jak cos sie nawinie to chyba sie nie oprę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2014, 14:30

relg4z17djzzyjqt.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2014, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez mialam zamaiar wyjsc do pepco aleee musze lezec i lezec i dobrze bo moj Brzdac na prawde ma wszystkiego w brud..

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2014, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja i tak pojade malemu cos kupic :) mam dwie wypchane bo brzegi szuflady w komodzie ubran ale chce cos wyjsciowego :)
    Tak wam zazdroszcze tego kupowania ze moze za 2-3 tyg wybiore sie do galerii :) poza tym sobie tez cos sprawie a co :P

Kurde lece zaraz drugie danko robic bo dzis ja jem co innego a moj misiek co innego :P on szpinaku nie lubi musze mu coa innego wymyslic :P

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2014, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwo_na wrote:
    Dokładnie, ja mysle, że trzeba troche wyluzować, bo nawet jak dopilnujemy naszym zdaniem wszystkiego to i tak może zawsze wyniknąć cos czego nie przewidzieliśmy. Takie jest życie. Teraz sie zastanawiamy, wybieramy i itak czas wszystko zweryfikuje. Chyba najlepiejej było by miec od razu trzecie dziecko, wtedy podobno najmniej człowiek przezywa :)
    Chyba skocze do pepco :) Miałam juz nic nie kupować do ubrania, ale jak cos sie nawinie to chyba sie nie oprę :)
    ehehe... nawet taki kawał jest.

Co robisz, jak dziecko połknie 2zł?
    -Przy 1szym dziecku od razu jedziesz na pogotowie.
    -Przy 2gim dziecku czekasz, aż 2zł pojawi się w kupie
    -Przy 3cim dziecku odciągasz mu 2zł z kieszonkowego :D

Paula55, iwo_na, Nelus, Gosia19, betina89, madiiiii, EmiBam, Fipsik lubią tę wiadomość

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2014, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha padlam haha :) o masakra!!! Stardust dobre!!! :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Ewi25 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2014, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 wrote:
    ehehe... nawet taki kawał jest.

Co robisz, jak dziecko połknie 2zł?
    -Przy 1szym dziecku od razu jedziesz na pogotowie.
    -Przy 2gim dziecku czekasz, aż 2zł pojawi się w kupie
    -Przy 3cim dziecku odciągasz mu 2zł z kieszonkowego :D

:D dobre :D

qb3c82c3gptozz8t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2014, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczarowana wrote:
    Dzień dobry.

Dziewczyny, tak przy okazji wagi, czy jest tu taka, której waga rośnie całkiem poniżej tego wyznacznika w belly ? Wy tu się martwicie, że za dużo kg, a ja zaczęłam sie ostatnio martwić, że za mało, nie wiem czy słusznie :/ U mnie przyrost wagi idzie ewidentnie pod zalecanym przyrostem, noi np. w ciągu tygodnia przytyłam jakieś 0,2 kg.

Ja prawdopodobnie kupię pościel, ale na początku na pewno nie będę jej używać. Mam becik i kupię jeszcze śpiworek i tak będę kładła dzidzię. Ochraniaczy też nie planuję kupować. Zawsze mi się podobały, ale jak poczytałam trochę o nich, to uznałam, że jednak zrezygnuję z tego bajeru. Zastanawiam się jeszcze tylko nad baldachimem. Niby można osłonić dziecko jak pali się światło, zawsze to jakiś tam większy spokój dla malucha, ale ile tam kurzu się zbiera...raz w tygodniu to na bank trzeba to prać, a nie wiem też czy to nie byłoby za rzadko.

Ja kupiłam nowy fotelik Maxi Cosi Cabriofix. Bazy nie kupiłam, ale kto wie, jeszcze nad tym pomyślę. Kupiłam na razie tylko adaptery żeby fotelik pasował do mojego wózka.

ja jedną kupuję 4el (obszycie na kołdrę, obszycie na poduszkę, ochraniacz i becik) a drugą kupię zwykłą z samymi poszewkami. Myśle że na sam początek wystarczy

• Kaarolina Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2014, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to ja życzę Wam Dziewczyny udanego weekendu bo właśnie Mąż mnie eksportuje do siostry bo zaczynam się malowanie u Nas.. a nie wiem jak tam będę miała czas na internet ;)
    w razie co to do poniedziałku no chyba że uda mi się coś naskrobać coś wcześniej ;)

Paula55, Karolaaa91, stardust87 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2014, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milego weekendu Karolinko :) odpoczywaj :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2014, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale tutaj dziś cichutko :)
    No nic, jak nikogo nie ma to ja też uciekam. Miłego dnia mamusie :P

• betina89 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2014, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co się dziwić, skoro taka piękna pogoda. Ja bo jeszcze dziś nie wyszłam na dwór i nie wyjdę;P Do jutra muszę skończyć moją pracę licencjacką. A chcemy z mężem jutro jechać na basen, więc został mi tylko dzisiejszy dzień, aby zapiąć pracę na ostatni guzik ;D
    A mówiąc o basenie, to na miejscu starego basenu zrobiono nowy i o to efekty: http://rybnik.naszemiasto.pl/artykul/galeria/basen-ruda-w-rybniku-w-niedziele-wielkie-otwarcie-oto-co,2292654,9389952,t,id,zid.html#galeria

EmiBam lubi tę wiadomość

2013[*]2015[*][*][*]
    0bcf50b349.png
    4bc96a8380.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2014, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja caly czas siedze na forum ale na innych watkach :P
    U nas beznadziejna pogoda :/ buro, leje wiec siedzimy w domu.
    Za to jutro po obiadku zakupki. mam nadzieje ze beda udane :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• betinka Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2014, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola, baw sie dobrze u siostry! Zawsze jakas rozrywka w tym lezeniu :)

A mi maz zrobil niespodzianke dzisiaj! Przyjechal do szpitala z kocem i koszem piknikowym :) Pogoda jak marzenie, wydreptalismy na trawke przed szpitalem i mielismy piknik. Zdecydowanie przyjemniej lezy sie na trawie niz na piekacym w tylek szpitalnym materacu.

Paula55, Karolaaa91, le'nutka, stardust87 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2014, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo ja.... Betinka ale cudownie!!!!! Twoj maz jest genialny :)
    Ale wam dzien zafundowal :) wszedzie lepiej niz w szpitalu ale taki piknik?!!!!
    Tez bym gdzis wybyla ale coz jak za oknem pogoda okropna :(

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2014, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:
    Ooo ja.... Betinka ale cudownie!!!!! Twoj maz jest genialny :)
    Ale wam dzien zafundowal :) wszedzie lepiej niz w szpitalu ale taki piknik?!!!!
    Tez bym gdzis wybyla ale coz jak za oknem pogoda okropna :(

U nas od rana 30 stopni w cieniu :|

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2014, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buuu to niesprawiedliwe :P

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2014, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:
    Buuu to niesprawiedliwe :P

Nie ma co zazdrościć, zresztą w takie upały strasznie się męczę jeszcze do tego w mieszkaniu zero przewiewu, dosłownie jak w saunie :/

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2014, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas ta pogoda dziala wrecz depresyjnie :( wczoraj tak pieknie slonce swiecilo a dzis makabra...
    Zawsze jak przychodzi weekend to taka lipa :/
    I co tu robic??

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2014, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieczór Brzuszki:)

Karolina odpoczywaj u siostry i wracaj do nas w poniedziałek :)

Betinka zazdroszczę męża, mój jakiś bez fantazji, czy mało romantyczny :/ nie wiem

Paula nie pocieszę Cię, bo u mnie też dziś cudowna pogoda. :) ale może jutro u Ciebie będzie lepiej :) fakt faktem w upał jest ciężej

oby do września :) Ola dziś chyba zadowolona bo często daje o sobie znać :)

7w3d 💔
‹‹ 785 786 787 788 789 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ