Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Paula55 wrote:Ja jak bylam ostatnio w szpitalu z moim T to wisial wielki platat o sids... Oczywiscie ze czytalam. Czytalam tez pelno artykulow na ten temat...wszedzie na samej gorze tabeli owszem... Ze nie wolno do spania na brzuszku ukladac, ze najlepiej po jedzeniu na boku. No i wszedzie o tych dysfunkcjach ukladu oddechowego i tym co tam pisalam...
Jedyne co o poscieli znalazlam to zeby faktycznie uwazac ale nie dac sie zwariowac...
Tez nie bede dziecka opatulac w posciel i klasc poduchy pod glowe bo to normalne ale trzeba miec do wszystkiego troche dystansu i wyobrazniPaula55 lubi tę wiadomość
-
Paula55 wrote:Ja jak bylam ostatnio w szpitalu z moim T to wisial wielki platat o sids... Oczywiscie ze czytalam. Czytalam tez pelno artykulow na ten temat...wszedzie na samej gorze tabeli owszem... Ze nie wolno do spania na brzuszku ukladac, ze najlepiej po jedzeniu na boku. No i wszedzie o tych dysfunkcjach ukladu oddechowego i tym co tam pisalam...
Jedyne co o poscieli znalazlam to zeby faktycznie uwazac ale nie dac sie zwariowac...
Tez nie bede dziecka opatulac w posciel i klasc poduchy pod glowe bo to normalne ale trzeba miec do wszystkiego troche dystansu i wyobrazni
Dokładnie, ja mysle, że trzeba troche wyluzować, bo nawet jak dopilnujemy naszym zdaniem wszystkiego to i tak może zawsze wyniknąć cos czego nie przewidzieliśmy. Takie jest życie. Teraz sie zastanawiamy, wybieramy i itak czas wszystko zweryfikuje. Chyba najlepiejej było by miec od razu trzecie dziecko, wtedy podobno najmniej człowiek przezywa
Chyba skocze do pepcoMiałam juz nic nie kupować do ubrania, ale jak cos sie nawinie to chyba sie nie oprę
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2014, 14:30
Paula55 lubi tę wiadomość
-
A ja i tak pojade malemu cos kupic
mam dwie wypchane bo brzegi szuflady w komodzie ubran ale chce cos wyjsciowego
Tak wam zazdroszcze tego kupowania ze moze za 2-3 tyg wybiore sie do galeriipoza tym sobie tez cos sprawie a co
Kurde lece zaraz drugie danko robic bo dzis ja jem co innego a moj misiek co innegoon szpinaku nie lubi musze mu coa innego wymyslic
-
iwo_na wrote:Dokładnie, ja mysle, że trzeba troche wyluzować, bo nawet jak dopilnujemy naszym zdaniem wszystkiego to i tak może zawsze wyniknąć cos czego nie przewidzieliśmy. Takie jest życie. Teraz sie zastanawiamy, wybieramy i itak czas wszystko zweryfikuje. Chyba najlepiejej było by miec od razu trzecie dziecko, wtedy podobno najmniej człowiek przezywa
Chyba skocze do pepcoMiałam juz nic nie kupować do ubrania, ale jak cos sie nawinie to chyba sie nie oprę
Co robisz, jak dziecko połknie 2zł?
-Przy 1szym dziecku od razu jedziesz na pogotowie.
-Przy 2gim dziecku czekasz, aż 2zł pojawi się w kupie
-Przy 3cim dziecku odciągasz mu 2zł z kieszonkowegoPaula55, iwo_na, Nelus, Gosia19, betina89, madiiiii, EmiBam, Fipsik lubią tę wiadomość
-
stardust87 wrote:ehehe... nawet taki kawał jest.
Co robisz, jak dziecko połknie 2zł?
-Przy 1szym dziecku od razu jedziesz na pogotowie.
-Przy 2gim dziecku czekasz, aż 2zł pojawi się w kupie
-Przy 3cim dziecku odciągasz mu 2zł z kieszonkowego
dobre
-
nick nieaktualnyZaczarowana wrote:Dzień dobry.
Dziewczyny, tak przy okazji wagi, czy jest tu taka, której waga rośnie całkiem poniżej tego wyznacznika w belly ? Wy tu się martwicie, że za dużo kg, a ja zaczęłam sie ostatnio martwić, że za mało, nie wiem czy słusznieU mnie przyrost wagi idzie ewidentnie pod zalecanym przyrostem, noi np. w ciągu tygodnia przytyłam jakieś 0,2 kg.
Ja prawdopodobnie kupię pościel, ale na początku na pewno nie będę jej używać. Mam becik i kupię jeszcze śpiworek i tak będę kładła dzidzię. Ochraniaczy też nie planuję kupować. Zawsze mi się podobały, ale jak poczytałam trochę o nich, to uznałam, że jednak zrezygnuję z tego bajeru. Zastanawiam się jeszcze tylko nad baldachimem. Niby można osłonić dziecko jak pali się światło, zawsze to jakiś tam większy spokój dla malucha, ale ile tam kurzu się zbiera...raz w tygodniu to na bank trzeba to prać, a nie wiem też czy to nie byłoby za rzadko.
Ja kupiłam nowy fotelik Maxi Cosi Cabriofix. Bazy nie kupiłam, ale kto wie, jeszcze nad tym pomyślę. Kupiłam na razie tylko adaptery żeby fotelik pasował do mojego wózka.
ja jedną kupuję 4el (obszycie na kołdrę, obszycie na poduszkę, ochraniacz i becik) a drugą kupię zwykłą z samymi poszewkami. Myśle że na sam początek wystarczy -
no to ja życzę Wam Dziewczyny udanego weekendu bo właśnie Mąż mnie eksportuje do siostry bo zaczynam się malowanie u Nas.. a nie wiem jak tam będę miała czas na internet
w razie co to do poniedziałku no chyba że uda mi się coś naskrobać coś wcześniejPaula55, Karolaaa91, stardust87 lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-69187.png
https://www.maluchy.pl/li-72300.png -
nick nieaktualny
-
Co się dziwić, skoro taka piękna pogoda. Ja bo jeszcze dziś nie wyszłam na dwór i nie wyjdę;P Do jutra muszę skończyć moją pracę licencjacką. A chcemy z mężem jutro jechać na basen, więc został mi tylko dzisiejszy dzień, aby zapiąć pracę na ostatni guzik
A mówiąc o basenie, to na miejscu starego basenu zrobiono nowy i o to efekty: http://rybnik.naszemiasto.pl/artykul/galeria/basen-ruda-w-rybniku-w-niedziele-wielkie-otwarcie-oto-co,2292654,9389952,t,id,zid.html#galeriaEmiBam lubi tę wiadomość
-
Karola, baw sie dobrze u siostry! Zawsze jakas rozrywka w tym lezeniu
A mi maz zrobil niespodzianke dzisiaj! Przyjechal do szpitala z kocem i koszem piknikowymPogoda jak marzenie, wydreptalismy na trawke przed szpitalem i mielismy piknik. Zdecydowanie przyjemniej lezy sie na trawie niz na piekacym w tylek szpitalnym materacu.
Paula55, Karolaaa91, le'nutka, stardust87 lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-68923.png -
nick nieaktualnyPaula55 wrote:Ooo ja.... Betinka ale cudownie!!!!! Twoj maz jest genialny
Ale wam dzien zafundowalwszedzie lepiej niz w szpitalu ale taki piknik?!!!!
Tez bym gdzis wybyla ale coz jak za oknem pogoda okropna
U nas od rana 30 stopni w cieniuPaula55 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dobry wieczór Brzuszki:)
Karolina odpoczywaj u siostry i wracaj do nas w poniedziałek
Betinka zazdroszczę męża, mój jakiś bez fantazji, czy mało romantycznynie wiem
Paula nie pocieszę Cię, bo u mnie też dziś cudowna pogoda.ale może jutro u Ciebie będzie lepiej
fakt faktem w upał jest ciężej
oby do wrześniaOla dziś chyba zadowolona bo często daje o sobie znać
Paula55 lubi tę wiadomość
7w3d 💔