X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do zoltaczk tez juz wiem jak to wyglada bo corka kolezanki miala.
    No wiec jest tak ze jak szybko wychodzisz ze szpitala to na drugi i trzeci dzien przychodzi polozna.
    Oglada maluszka i pobiera krew na poziom tej calej bilirubiny czy jak to sie zwie :)
    Jesli jest cos nie tak to od razu dzwonia ze szpitala zeby sie stawic z maluchem. I wtedy dokaldnie badaja i decyduja czy potrzebne jest naswietlanie czy ńie..
    No ma to tyle samo plusow co minusow wg mnie :)

Ja tez sie boje jak to bedzie bo ja w szpitalu bardzo zle sie czuje :( teaz jak bylam na ip z moim to tak salbo mi sie zrobilo ze prawie odlecialam... Tak jest za kazdym razem. Przy pobieraniu krwi tez mi zle.. A po wyrwaniu zeba poprostu mdlalam w domu :(
    No ale moze te emocje przycmia wszystko inne :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• betinka Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasne, że w domu lepiej!!!!!!!!!! Myślałam, że oni wypuszczają po 12h i mają gdzieś, a ta praktyka z położną przychodzącą do domu jest ekstra! Szpital to trucizna ;)

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No zobaczymy jak w praktyce to bedzie.. Narazie znam to z opowiesci.
    Pewniej jednak czula bym sie w pl.. Tu jednak maja bardzoej luzne podejscie.
    Choc jak jest jakie kolwiek zagrozenie to wiem ze dzialaja!

Opowiem wam jak to jest jak bede po haha :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• iwo_na Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też bardzo chętnie bym wyszła po 12 godzinach, ale mysle, że te dwie doby szybko zleca i jakoś da sie wytrzymać :) Tym bardziej, że nie bedziemy same bo cały czas bedzie maluszek :)

relg4z17djzzyjqt.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasne ze sie da :) ja na poczatku sie przerazilam ze tak od razu wypisuja. Ale zawsze mozna powiedziec ze jestem zmeczona, ze zle sie czuje i tyle :) nikt mnie nie wyzuci :) sama zdecyduje kiedy wyjde :P

A ja wam pozazdroscilam :)

15zqc09.jpg

Kaarolina, stardust87, Quatriona, Gosia19 lubią tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• iwo_na Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:
    Jasne ze sie da :) ja na poczatku sie przerazilam ze tak od razu wypisuja. Ale zawsze mozna powiedziec ze jestem zmeczona, ze zle sie czuje i tyle :) nikt mnie nie wyzuci :) sama zdecyduje kiedy wyjde :P

A ja wam pozazdroscilam :)

15zqc09.jpg

Właśnie zmierzyłam ciśnienie, mam 126/81 czyli chyba bym mogła sobie na takie cudo pozwolić :)
    Niedobra Ty :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2014, 19:11

aswalda lubi tę wiadomość

relg4z17djzzyjqt.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piekne cisnienie :) dawaj kawure :) haha
    A tak serio to mozesz slaba zapazyc albo z inki zrobic :)
    Ja mam trupie cisńienie wiec raz za ile kawke walne :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2014, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się wieczornie :) Faktycznie ciężko Was dogonić jak się na chwilę zniknie.

stardust brzusio uroczy a figura... cud, miód, malina :D

Co do samej aborcji, no to niestety nie chce się wypowiadać. Jednak niesamowicie irytują mnie kobiety, które najpierw współżyją bez zabezpieczenia "bo mój Misio zdąży wyjść", a później, gdy okazuje się że to ciąża, to płacz, i usuwanie. Kurcze, trzeba być odpowiedzialnym za swoje czyny

A poród... Ja sobie wmawiam, że nie będzie źle... Z dala od szpitala jestem bohaterką :) Ale jak byłam zobaczyć jak wygląda oddział w szpitalu to nie mogłam opanować gęsiej skórki na całym ciele :) A mam to samo co większość z Was, w pierwszych miesiącach paraliżujący lęk, a im bliżej końca tym bardziej nie mogę się doczekać, żeby się wreszcie zaczęło i skończyło :)

Aaaa no i jak każdy piszę o obiedzie. To ja dziś zrobiłam chłodnik hiszpański, mmm pycha :)

Paula55, stardust87 lubią tę wiadomość

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika 28 wrote:
    Ja jechałam jak miałam skurcze wolne nie wyobrażam sobie siedzieć w domu i mieć skurcze bo wody mogą w ogóle nie odejśc a Ja miałam zielone wody już tak więc czas był wywołać poród a gdybym nie pojechała to nie wiem co by było a one tam jeszcze siedzą na forum z tymi skurczami?
    no tak. bo to takie skurcze niby przepowiadające. Co 8 min. Trwają przez godzinę, dwie dziennie i im przechodzi. I nie wiedzą czy w czasie tych 2h jechać czy jeszcze czekać aż przejdą :P jedna z tego co pamiętam to już tydzień tak ma :P

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiu tylko z ta aborcja ta glebsza sprawa... Bo tu sie okazalo ze dziecko i tak nie przezyje po porodzie. No i teraz problem bo lekarz z osobistych wzgledow odmowil aborcji ktora jej sie prawnie nalezala... Wiec wiesz... To zupelnie co innego niz taka wpadka...

A co to za chlodnik??? Nie znam :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Kaarolina Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A My lezymy i chyba niedlugo odlezyny mi sie jakies zrobia ;) chyba bede musiala jakis spacerek sobie uskutecznic najlepiej do jakiegos sklepu z rzeczami dla Malucha :D

verynice lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • Szonka Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:

A ja troche z innej ale jedzeniowej beczki... Ma ktoras sprawdzony przepis ja pierogi... Glownie chodzi mi o ciasto bo chce zrobic ruskie. :) nigdy nie robilam :P

Ja robiłam z tego przepisu i farsz i ciasto wyszły idealne :)
    http://www.wielkiezarcie.com/recipe116.html

Paula55 lubi tę wiadomość

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola ty z daleka od sklepow sie trzymaj hahah :)

Szonka dziekuje :) jutro bede walczyc :)

Kaarolina lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Kaarolina Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula Ty nie masz pojecia jak mi brakuje buszowania po sklepach juz znowu mnie na allegro ciagnie ale wole podotykac i w ogole :D

• aswalda Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysznosci robicie!!! Ja tez mam termin na 13 wrzesnia, obecna lekarka wyliczyla mi na 14 a z kazdego usg na 11. Mama wszystkie dzieci rodzila na ok miesiac przed terminem. Jak bedzie u mnie nie mam pojecia. Synek dosc maly,bo w 25 tyg wazyl 700 g. Jestem nad woda i wkurzylam sie jak nie wiem,bo mi Maz krzesla zapomnial i dal mi jakis koc z auta. Troche posiedzialam i sie skaplam,ze smierdzi paliwem. Jak myslicie,czy moglo by to zaszkodzic malemu??

Kolejna Córcia Majeczka <3 preg.png
    Córcia Natalia <3
    age.png
    Synuś :)
    age.png
    Aniołek maj 2012 10tc <3 [*]
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj karolcia haha. Maz powinien ci jakas blokade zalozyc czy cus :)

Mnie tez kusi ale jeszcze sie wstrzymam :) moze w weekend do galerii pojedziemy :)

Aswalda ja mysle ze nie zaszkodzilo :) w koncu na powietrzu siedzisz :)
    Babka z ktora pracowalam (szkotka) opowiadala mi ze jej mama jak byla w ciazy z jej bratem to taki miala pociag do zapachu ropy ze potrafila w srodku nocy isc na stacje (niedaleko domu) zeby powachac ten zapach hahaha. Czaicie to?
    Slyszalam o roznych dziwnych zachowaniach ciezarnych ale to bylo przegiecie :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Kaarolina Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powinien teraz sie cieszy ze mam.nakaz tego lezenia i sie smieje ze juz nie przemycam pokryjomu zakupow ;)

Paula55 lubi tę wiadomość

• aswalda Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie bardziej chodzi o dotyk skory.

Córcia Natalia <3
    age.png
    age.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm mysle ze nic sie zlego ńie stanie :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• aswalda Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieje. Sorki,ze panikuje. To przez to,ze to bardzo wyczekane dziecko. Poza tym poprzednia strata mi tak zrysala psychike...

Córcia Natalia <3
    age.png
    age.png
‹‹ 813 814 815 816 817 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ