X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I nie moge zasnac :/ chyba sie rozbudzilam po prysznicu :/
    Monikkk wyrazy wspolczucia bardzo mi przykro..
    Tez mi lzy poplynely jak to czytalam bo odrazu stanal mi moj 21 tydzien i pchanie sie Krzysia na swiat..
    Stardust rozumiem Cie bo mi tez jest ciezki czytajac takie rzeczy.. i z dniw na dzien im blizej porodu tym wiekszy strach...

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • betina89 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieczór dziewczyny!!
    Ja Was dziś nie nadrobiłam, bo wpadłam tu na szybko, bo wczoraj miałam wizyę.
    Ale zdążyłam przeczytać to co na ostatniej stronie napisałyście i takiej wypowiedzi się nie spodziewałam. Monikkk nie mogę się ogarnąć.... jak zaczęłam to czytać to miałam nadzieję, że doczytam że wszystko skończyło się dobrze...a tu zonk:'( Trudno pocieszać w takich chwilach.
    No dobra... co u mnie po wizycie, jeśli kogoś to interesuje;)
    -Amanda nadal jest Amandą;)
    -waży 880gram
    -mamy dużo leżeć, bo znów się szyjka skraca, ostatnio miała 3,8cm teraz ma 3,4cm i znów mnie ostrzegała przed szwem
    -ginekolog przepisała luteine dopochwowo,,, nie lubię niczego dopochwowo bleee.... jedynie cenę polubiła, bo przez dupka bym już chyba zbankrutowała.
    -co do chodzenia na baseny, moja gin jest przeciwniczką w ciąży... ale jeśli już bardzo pragniemy z publicznych korzystać, to przed snem dzień wcześniej zaaplikować sobie globulkę dopochwowo lub zaraz po basenie, żeby nie wdała się infekcja...
    -w niedzielę byliśmy w Czechach na basenie-spaliło mi nogi tak, że w poniedziałek nie umiałam chodzić;/;/;/
    -promotorka odesłała mi moje wypociny pracy licencjackiej, same pochwały ;D Aleee się cieszęęę;D
    -Teraz mam do napisania na angielski, na ustny egzamin 250słow po angielsku o sobie, a ja z angielskim to tak nie za bardzo perfekt żeby napisać to na 5 :(
    Jutro Was nadrobię.
    Kolorowych snów;****

Kaarolina, Nelus, aswalda, akuszerka89, madiiiii, verynice, stardust87, Gosia19 lubią tę wiadomość

2013[*]2015[*][*][*]
    0bcf50b349.png
    4bc96a8380.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj to pobilam sama siebie, zasnelam dopiero o 8 rano a wstalam o 13, ciezko bedzie was nadgonic bo jak ja spalam to naskrobaltscie chyba z 10 stron a teraz u was noc to juz pewnie nie odposzecie. A mam pytanko, czy was tez tak strasznie swedzi skora w nietypowych miejscach?! Od kilku dni strasznie sie drapie i mam czerwone krostki na calych plecach, po bokach brzucha, pod pachami i troche na nogach! Czy to mozliwe ze w tych miejscach rozciaga sie skora?!
    Pisalyscie o dacie porodu, mi belly wylicza z owulacji na 7 wrzesnia, z pierwszego usg 8 września a teraz doktor powiedziała ze 11 września (co przeraziło mojego chłopaka, śmieje sie ze Livka bedzie nas terroryzowac w domu :D).
    Jutro po badaniach krwi jedziemy na 4 dniowa wycieczkę do Calgary, po drodze zobaczymy gejzery i lodowiec, poznam dalsza rodzine mojego ukochanego i pojedziemy na zakupy do największego centrum handlowego w Kanadzie! Jupiii !!!
    Ide teraz na ogrodek posiedzieć z wiewiórkami bo to moje jedyne przyjaciółki w tym nowym miasteczku hehe
    Dobrej nocki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2014, 01:24

stardust87, betina89 lubią tę wiadomość

201703012752.png
  • aswalda Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 00:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Dziewczyny za wsparcie :) Dobranoc :)

Kolejna Córcia Majeczka <3 preg.png
    Córcia Natalia <3
    age.png
    Synuś :)
    age.png
    Aniołek maj 2012 10tc <3 [*]
  • akuszerka89 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z rana - dziś chyba pierwsza:)

To co spotkało Monikkk jest moim największym koszmarem przez który nie mogę spać po nocach i z byle powodu wpadam w panikę. Mam nadzieję, że już żadna z nas nie będzie musiała tego przeżywać...

U nas pogoda dziś jest pochmurno-deszczowa, ale po wczorajszym skwarze (30st!) jest to moment wytchnienia na kolejne upały.
    Zważyłam się na czczo i przez 3 dni spadło mi kolejne 0,5 kg, czyli już jestem 4 kg na minusie. Kurde mam tylko nadzieję, że z dzidziem wszystko ok.No ale w poniedziałek wizyta to się wszystkiego dowiem.

Dziewczyny, pokazujcie swoje letnie brzuszki! Superancko patrzy się na te piłeczki:)

preg.png
    28.08.2014 - mój CUD - Filip❤️
    01.04.2015 - 5tc [*]
    18.08.2017 - Amelka [*]
    14.08.2018 - 6tc [*]
    04.10.2021 ciąża biochemiczna
    26.07.2022 ciąża biochemiczna
    29.10.2022⏸️😍
    22.12.2022 będzie Natalka 😍💗
  • akuszerka89 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus a może to uczulenie na coś? Bo jeśli miałyby być to rozstępy to nie byłoby krostek tylko mocno naprężona skóra. Jak masz to oilatum to sama się w nim wykąp, a jeśli nie, to zrób sobie krochmal, rozpuść go w wodzie i wykąp się w tym, też powinno pomóc.

preg.png
    28.08.2014 - mój CUD - Filip❤️
    01.04.2015 - 5tc [*]
    18.08.2017 - Amelka [*]
    14.08.2018 - 6tc [*]
    04.10.2021 ciąża biochemiczna
    26.07.2022 ciąża biochemiczna
    29.10.2022⏸️😍
    22.12.2022 będzie Natalka 😍💗
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien doberek :)

Za pamieci odp... Mnie nic jakos inaczej i bardziej nie swedzi wiec moze cie cos uczulilo?
    Udanej wycieczki :) zazdroszcze!!! :)

Akuszerka moze te kg gina przez upal??

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• madiiiii Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monikkk...nie potrafię sobie nawet wyobrazić, co musieliście przeżyć. Serce mi się ściska... Ściskam mocno w myślach.

♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
    ♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
    ♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm
  • Mika 28 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas też dziś ładnie się ochłodziło aż człowiek moze oddech złapać po tych upałach taka pogoda dla mnie idealna :)

dzisiaj jakieś wizyty? Ja już nie mogę się doczekac w poniedziałek idę na usg 4d i zachowuje się jak wariatka jakbym nigdy tego nie przeżywała hehe
    Nelus Ja też miałam Chrostki na plecach i też myję się już od dawna w emolium i nie mam problemu a jak byłam mała to byłam uczulona na wszystkie kosmetyki więc byłam kompana w kartoflance :)tak więc akuszerka ma racje zeby najpierw spróbowac tego wszystkiego

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • verynice Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry mamusie :)

Po tym co napisała Monnik się rozpłakałam i jak to któraś z Was napisała - to mój największy koszmar którego straszliwie się boję! ;( Przeraźliwie wręcz! :( :( :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2014, 09:24

dqprpx9ikjqhrova.png
  • nenka Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc dziewczyny pol nocy snily mi sie koszmary po tym co przeczytalam dopiero teraz wstalam jak nigdy

Paula55 lubi tę wiadomość

• Kaarolina Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Mamusie!! ja witam się już na ostatniej prostej ;)
    taaaak taaak dzisiaj zaczynamy III TRYMESTR :D

a to zdjęcia z tej okazji ;)

tak szybko rośniemy ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2014, 10:17

Paula55, nenka, Ewi25, betina89, justyna14, Szonka, akuszerka89, Io, aleksa.wawa, verynice, aswalda, AniaDS, stardust87, Gosia19 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • nenka Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pokazny ten pokoik Krzysia super :)
    uwielbiam te zdjecia

Kaarolina lubi tę wiadomość

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noo piekne pokazne mieszkanko Krzysia :)
    Gratulacje Karolcia :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Ewi25 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    betina89 wrote:
    Dobry wieczór dziewczyny!!
    Ja Was dziś nie nadrobiłam, bo wpadłam tu na szybko, bo wczoraj miałam wizyę.
    Ale zdążyłam przeczytać to co na ostatniej stronie napisałyście i takiej wypowiedzi się nie spodziewałam. Monikkk nie mogę się ogarnąć.... jak zaczęłam to czytać to miałam nadzieję, że doczytam że wszystko skończyło się dobrze...a tu zonk:'( Trudno pocieszać w takich chwilach.
    No dobra... co u mnie po wizycie, jeśli kogoś to interesuje;)
    -Amanda nadal jest Amandą;)
    -waży 880gram
    -mamy dużo leżeć, bo znów się szyjka skraca, ostatnio miała 3,8cm teraz ma 3,4cm i znów mnie ostrzegała przed szwem
    -ginekolog przepisała luteine dopochwowo,,, nie lubię niczego dopochwowo bleee.... jedynie cenę polubiła, bo przez dupka bym już chyba zbankrutowała.
    -co do chodzenia na baseny, moja gin jest przeciwniczką w ciąży... ale jeśli już bardzo pragniemy z publicznych korzystać, to przed snem dzień wcześniej zaaplikować sobie globulkę dopochwowo lub zaraz po basenie, żeby nie wdała się infekcja...
    -w niedzielę byliśmy w Czechach na basenie-spaliło mi nogi tak, że w poniedziałek nie umiałam chodzić;/;/;/
    -promotorka odesłała mi moje wypociny pracy licencjackiej, same pochwały ;D Aleee się cieszęęę;D
    -Teraz mam do napisania na angielski, na ustny egzamin 250słow po angielsku o sobie, a ja z angielskim to tak nie za bardzo perfekt żeby napisać to na 5 :(
    Jutro Was nadrobię.
    Kolorowych snów;****

ty masz 3,4 cm i ostrzegają cię przed szwem a ja miałam ostatnio pod koniec maja 2,9 cm i narazie lekarz kazał sie nie martwić i łaże po mieście i wogóle tyle że szok :)

betina89 lubi tę wiadomość

qb3c82c3gptozz8t.png
  • Mika 28 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaarolina wrote:
    Dzień dobry Mamusie!! ja witam się już na ostatniej prostej ;)
    taaaak taaak dzisiaj zaczynamy III TRYMESTR :D

a to zdjęcia z tej okazji ;)

9c5a1957742f087fmed.jpg

cfded28cab934b18med.jpg

tak szybko rośniemy ;)
    No Karolina ale masz duży domek to w porównaniu z moim :) ale Ja normalnie bym powiedziała że tam dwa Krzysie mieszkają :) Pięknie i cieszcie się dziewczyny bo już niedługo nie będzie leżakowania tylko obskakiwanie :)

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monik przyjmij najszczersze wyrazy współczucia, nie jestem nawet w stanie wyobrazić sobie ogromu Waszej straty. Mam nadzieję, że wkrótce Bóg obdarzy Was kolejnym dzieciątkiem które szczęśliwie uda się donosić do końca okresu ciążu i urodzi się całe i zdrowe. Tego Wam życzę!

I nie wiem, czy mogę coś w ogóle jeszcze dziś napisać.... Tak mi przykro... ;(

7w3d 💔
  • betina89 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi25 , ja mam przeczucia że moja gin. to chce po prostu chyba mi zrobić ten zabieg(być przy nim) bo jest młodą doktorką i się jeszcze uczy, więc to by było jej kolejne doświadczenie, bycie przy takim zabiegu, przy moim łyżeczkowaniu też była.... i pewnie szyjka będzie jeszcze ok a ona będzie twierdzić, że za krótka:(
    Nelus, ja się urodziłam 11 września i aż taka terrorystka ze mnie nie jest ;D będzie zodiakalną Panienką, a to pozytywny znak zodiaku:))
    A jeszcze co do ułożenia dzidzi... jest już główką w dół:)))
    A często wspominacie jak was przepuszczają w kolejkach, bo sa brzuchy już bardzo widoczne i ja wczoraj tego doświadczyłam;D Byłam z mężem w najtańszej aptece, więc sobie wyobraźcie ...6 kolejek po ileś osób do okienka, poszłam do 1 lepszej i przede mną były 4 osób, pomyślałam że to nie tragedia...Ale jakaś kobita tak strasznie długo stała przy tym okienku i za nia stał koleś ze swoją żoną(młode małżeństwo) i on mi mówi: " proszę przejść przed nas", a ja mówię:" nie nie, postoję, dziękuję"(nie chciałam z siebie robić ofiary losu przez ciążę)i on mówi" jest gorąco, proszę stanąć" a ja "no dobrze, bardzo panu dziękuję"... Byłam w takim szoku! No a ta kobieta przede mną dalej tak długo stała i aptekarki jakieś bez sił, powoli chodziły, zanim lekarstwa przyniosły... a ten koles ciągle się do mnie uśmiechał hehhe i jak juz ja odeszłam od kolejki, to podziękowałam jego malutkiej, niewinnej żonie(tak wyglądała) a ta na mnie popatrzyła jakby była zła, no i odwróciłam się do jej męża i kolejna raz mu podziękowała, ten odwdzięczył się uśmiechem. Ale czemu to piszę: Bo wyraźnie widac, jak czasami bardziej mężczyzna rozumie kobiety, ciężarne kobiety niż sama druga kobieta!!!!!

2013[*]2015[*][*][*]
    0bcf50b349.png
    4bc96a8380.png
  • nenka Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny macie zwierzatka w domu jak przygotowujecie je na przywitanie malenstwa macie juz jakis plan?

• hela Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej laseczki :)

ja dzis lece na wizyte juz sie 16 doczekac nie moge i chodze podjarana od rana :)
    wczoraj troche ulgi bo burza byla dosłownie w sekunde czarno sie zrobiło :) ale powietrze zupelnie inne :) dzis znow cieplo rano w cieniu 22stopnie wiec juz nie jest tak upalnie... chyba ze sie rozkreci :) lece teraz po wyniki badan oby bylo ok wszystko :)

betina89, Paula55, Kaarolina, verynice, stardust87 lubią tę wiadomość

moj kochany synuś - Sebuś <3
    64xp62y.png
‹‹ 815 816 817 818 819 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ