X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I nie moge zasnac :/ chyba sie rozbudzilam po prysznicu :/
    Monikkk wyrazy wspolczucia bardzo mi przykro..
    Tez mi lzy poplynely jak to czytalam bo odrazu stanal mi moj 21 tydzien i pchanie sie Krzysia na swiat..
    Stardust rozumiem Cie bo mi tez jest ciezki czytajac takie rzeczy.. i z dniw na dzien im blizej porodu tym wiekszy strach...

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • betina89 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieczór dziewczyny!!
    Ja Was dziś nie nadrobiłam, bo wpadłam tu na szybko, bo wczoraj miałam wizyę.
    Ale zdążyłam przeczytać to co na ostatniej stronie napisałyście i takiej wypowiedzi się nie spodziewałam. Monikkk nie mogę się ogarnąć.... jak zaczęłam to czytać to miałam nadzieję, że doczytam że wszystko skończyło się dobrze...a tu zonk:'( Trudno pocieszać w takich chwilach.
    No dobra... co u mnie po wizycie, jeśli kogoś to interesuje;)
    -Amanda nadal jest Amandą;)
    -waży 880gram
    -mamy dużo leżeć, bo znów się szyjka skraca, ostatnio miała 3,8cm teraz ma 3,4cm i znów mnie ostrzegała przed szwem
    -ginekolog przepisała luteine dopochwowo,,, nie lubię niczego dopochwowo bleee.... jedynie cenę polubiła, bo przez dupka bym już chyba zbankrutowała.
    -co do chodzenia na baseny, moja gin jest przeciwniczką w ciąży... ale jeśli już bardzo pragniemy z publicznych korzystać, to przed snem dzień wcześniej zaaplikować sobie globulkę dopochwowo lub zaraz po basenie, żeby nie wdała się infekcja...
    -w niedzielę byliśmy w Czechach na basenie-spaliło mi nogi tak, że w poniedziałek nie umiałam chodzić;/;/;/
    -promotorka odesłała mi moje wypociny pracy licencjackiej, same pochwały ;D Aleee się cieszęęę;D
    -Teraz mam do napisania na angielski, na ustny egzamin 250słow po angielsku o sobie, a ja z angielskim to tak nie za bardzo perfekt żeby napisać to na 5 :(
    Jutro Was nadrobię.
    Kolorowych snów;****

Kaarolina, Nelus, aswalda, akuszerka89, madiiiii, verynice, stardust87, Gosia19 lubią tę wiadomość

2013[*]2015[*][*][*]
    0bcf50b349.png
    4bc96a8380.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj to pobilam sama siebie, zasnelam dopiero o 8 rano a wstalam o 13, ciezko bedzie was nadgonic bo jak ja spalam to naskrobaltscie chyba z 10 stron a teraz u was noc to juz pewnie nie odposzecie. A mam pytanko, czy was tez tak strasznie swedzi skora w nietypowych miejscach?! Od kilku dni strasznie sie drapie i mam czerwone krostki na calych plecach, po bokach brzucha, pod pachami i troche na nogach! Czy to mozliwe ze w tych miejscach rozciaga sie skora?!
    Pisalyscie o dacie porodu, mi belly wylicza z owulacji na 7 wrzesnia, z pierwszego usg 8 września a teraz doktor powiedziała ze 11 września (co przeraziło mojego chłopaka, śmieje sie ze Livka bedzie nas terroryzowac w domu :D).
    Jutro po badaniach krwi jedziemy na 4 dniowa wycieczkę do Calgary, po drodze zobaczymy gejzery i lodowiec, poznam dalsza rodzine mojego ukochanego i pojedziemy na zakupy do największego centrum handlowego w Kanadzie! Jupiii !!!
    Ide teraz na ogrodek posiedzieć z wiewiórkami bo to moje jedyne przyjaciółki w tym nowym miasteczku hehe
    Dobrej nocki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2014, 01:24

stardust87, betina89 lubią tę wiadomość

201703012752.png
  • aswalda Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 00:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Dziewczyny za wsparcie :) Dobranoc :)

Kolejna Córcia Majeczka <3 preg.png
    Córcia Natalia <3
    age.png
    Synuś :)
    age.png
    Aniołek maj 2012 10tc <3 [*]
  • akuszerka89 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z rana - dziś chyba pierwsza:)

To co spotkało Monikkk jest moim największym koszmarem przez który nie mogę spać po nocach i z byle powodu wpadam w panikę. Mam nadzieję, że już żadna z nas nie będzie musiała tego przeżywać...

U nas pogoda dziś jest pochmurno-deszczowa, ale po wczorajszym skwarze (30st!) jest to moment wytchnienia na kolejne upały.
    Zważyłam się na czczo i przez 3 dni spadło mi kolejne 0,5 kg, czyli już jestem 4 kg na minusie. Kurde mam tylko nadzieję, że z dzidziem wszystko ok.No ale w poniedziałek wizyta to się wszystkiego dowiem.

Dziewczyny, pokazujcie swoje letnie brzuszki! Superancko patrzy się na te piłeczki:)

preg.png
    28.08.2014 - mój CUD - Filip❤️
    01.04.2015 - 5tc [*]
    18.08.2017 - Amelka [*]
    14.08.2018 - 6tc [*]
    04.10.2021 ciąża biochemiczna
    26.07.2022 ciąża biochemiczna
    29.10.2022⏸️😍
    22.12.2022 będzie Natalka 😍💗
  • akuszerka89 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus a może to uczulenie na coś? Bo jeśli miałyby być to rozstępy to nie byłoby krostek tylko mocno naprężona skóra. Jak masz to oilatum to sama się w nim wykąp, a jeśli nie, to zrób sobie krochmal, rozpuść go w wodzie i wykąp się w tym, też powinno pomóc.

preg.png
    28.08.2014 - mój CUD - Filip❤️
    01.04.2015 - 5tc [*]
    18.08.2017 - Amelka [*]
    14.08.2018 - 6tc [*]
    04.10.2021 ciąża biochemiczna
    26.07.2022 ciąża biochemiczna
    29.10.2022⏸️😍
    22.12.2022 będzie Natalka 😍💗
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien doberek :)

Za pamieci odp... Mnie nic jakos inaczej i bardziej nie swedzi wiec moze cie cos uczulilo?
    Udanej wycieczki :) zazdroszcze!!! :)

Akuszerka moze te kg gina przez upal??

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• madiiiii Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monikkk...nie potrafię sobie nawet wyobrazić, co musieliście przeżyć. Serce mi się ściska... Ściskam mocno w myślach.

♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
    ♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
    ♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm
  • Mika 28 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas też dziś ładnie się ochłodziło aż człowiek moze oddech złapać po tych upałach taka pogoda dla mnie idealna :)

dzisiaj jakieś wizyty? Ja już nie mogę się doczekac w poniedziałek idę na usg 4d i zachowuje się jak wariatka jakbym nigdy tego nie przeżywała hehe
    Nelus Ja też miałam Chrostki na plecach i też myję się już od dawna w emolium i nie mam problemu a jak byłam mała to byłam uczulona na wszystkie kosmetyki więc byłam kompana w kartoflance :)tak więc akuszerka ma racje zeby najpierw spróbowac tego wszystkiego

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • verynice Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry mamusie :)

Po tym co napisała Monnik się rozpłakałam i jak to któraś z Was napisała - to mój największy koszmar którego straszliwie się boję! ;( Przeraźliwie wręcz! :( :( :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2014, 09:24

dqprpx9ikjqhrova.png
  • nenka Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc dziewczyny pol nocy snily mi sie koszmary po tym co przeczytalam dopiero teraz wstalam jak nigdy

Paula55 lubi tę wiadomość

• Kaarolina Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Mamusie!! ja witam się już na ostatniej prostej ;)
    taaaak taaak dzisiaj zaczynamy III TRYMESTR :D

a to zdjęcia z tej okazji ;)

tak szybko rośniemy ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2014, 10:17

Paula55, nenka, Ewi25, betina89, justyna14, Szonka, akuszerka89, Io, aleksa.wawa, verynice, aswalda, AniaDS, stardust87, Gosia19 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • nenka Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pokazny ten pokoik Krzysia super :)
    uwielbiam te zdjecia

Kaarolina lubi tę wiadomość

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noo piekne pokazne mieszkanko Krzysia :)
    Gratulacje Karolcia :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Ewi25 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    betina89 wrote:
    Dobry wieczór dziewczyny!!
    Ja Was dziś nie nadrobiłam, bo wpadłam tu na szybko, bo wczoraj miałam wizyę.
    Ale zdążyłam przeczytać to co na ostatniej stronie napisałyście i takiej wypowiedzi się nie spodziewałam. Monikkk nie mogę się ogarnąć.... jak zaczęłam to czytać to miałam nadzieję, że doczytam że wszystko skończyło się dobrze...a tu zonk:'( Trudno pocieszać w takich chwilach.
    No dobra... co u mnie po wizycie, jeśli kogoś to interesuje;)
    -Amanda nadal jest Amandą;)
    -waży 880gram
    -mamy dużo leżeć, bo znów się szyjka skraca, ostatnio miała 3,8cm teraz ma 3,4cm i znów mnie ostrzegała przed szwem
    -ginekolog przepisała luteine dopochwowo,,, nie lubię niczego dopochwowo bleee.... jedynie cenę polubiła, bo przez dupka bym już chyba zbankrutowała.
    -co do chodzenia na baseny, moja gin jest przeciwniczką w ciąży... ale jeśli już bardzo pragniemy z publicznych korzystać, to przed snem dzień wcześniej zaaplikować sobie globulkę dopochwowo lub zaraz po basenie, żeby nie wdała się infekcja...
    -w niedzielę byliśmy w Czechach na basenie-spaliło mi nogi tak, że w poniedziałek nie umiałam chodzić;/;/;/
    -promotorka odesłała mi moje wypociny pracy licencjackiej, same pochwały ;D Aleee się cieszęęę;D
    -Teraz mam do napisania na angielski, na ustny egzamin 250słow po angielsku o sobie, a ja z angielskim to tak nie za bardzo perfekt żeby napisać to na 5 :(
    Jutro Was nadrobię.
    Kolorowych snów;****

ty masz 3,4 cm i ostrzegają cię przed szwem a ja miałam ostatnio pod koniec maja 2,9 cm i narazie lekarz kazał sie nie martwić i łaże po mieście i wogóle tyle że szok :)

betina89 lubi tę wiadomość

qb3c82c3gptozz8t.png
  • Mika 28 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaarolina wrote:
    Dzień dobry Mamusie!! ja witam się już na ostatniej prostej ;)
    taaaak taaak dzisiaj zaczynamy III TRYMESTR :D

a to zdjęcia z tej okazji ;)

9c5a1957742f087fmed.jpg

cfded28cab934b18med.jpg

tak szybko rośniemy ;)
    No Karolina ale masz duży domek to w porównaniu z moim :) ale Ja normalnie bym powiedziała że tam dwa Krzysie mieszkają :) Pięknie i cieszcie się dziewczyny bo już niedługo nie będzie leżakowania tylko obskakiwanie :)

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monik przyjmij najszczersze wyrazy współczucia, nie jestem nawet w stanie wyobrazić sobie ogromu Waszej straty. Mam nadzieję, że wkrótce Bóg obdarzy Was kolejnym dzieciątkiem które szczęśliwie uda się donosić do końca okresu ciążu i urodzi się całe i zdrowe. Tego Wam życzę!

I nie wiem, czy mogę coś w ogóle jeszcze dziś napisać.... Tak mi przykro... ;(

7w3d 💔
  • betina89 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi25 , ja mam przeczucia że moja gin. to chce po prostu chyba mi zrobić ten zabieg(być przy nim) bo jest młodą doktorką i się jeszcze uczy, więc to by było jej kolejne doświadczenie, bycie przy takim zabiegu, przy moim łyżeczkowaniu też była.... i pewnie szyjka będzie jeszcze ok a ona będzie twierdzić, że za krótka:(
    Nelus, ja się urodziłam 11 września i aż taka terrorystka ze mnie nie jest ;D będzie zodiakalną Panienką, a to pozytywny znak zodiaku:))
    A jeszcze co do ułożenia dzidzi... jest już główką w dół:)))
    A często wspominacie jak was przepuszczają w kolejkach, bo sa brzuchy już bardzo widoczne i ja wczoraj tego doświadczyłam;D Byłam z mężem w najtańszej aptece, więc sobie wyobraźcie ...6 kolejek po ileś osób do okienka, poszłam do 1 lepszej i przede mną były 4 osób, pomyślałam że to nie tragedia...Ale jakaś kobita tak strasznie długo stała przy tym okienku i za nia stał koleś ze swoją żoną(młode małżeństwo) i on mi mówi: " proszę przejść przed nas", a ja mówię:" nie nie, postoję, dziękuję"(nie chciałam z siebie robić ofiary losu przez ciążę)i on mówi" jest gorąco, proszę stanąć" a ja "no dobrze, bardzo panu dziękuję"... Byłam w takim szoku! No a ta kobieta przede mną dalej tak długo stała i aptekarki jakieś bez sił, powoli chodziły, zanim lekarstwa przyniosły... a ten koles ciągle się do mnie uśmiechał hehhe i jak juz ja odeszłam od kolejki, to podziękowałam jego malutkiej, niewinnej żonie(tak wyglądała) a ta na mnie popatrzyła jakby była zła, no i odwróciłam się do jej męża i kolejna raz mu podziękowała, ten odwdzięczył się uśmiechem. Ale czemu to piszę: Bo wyraźnie widac, jak czasami bardziej mężczyzna rozumie kobiety, ciężarne kobiety niż sama druga kobieta!!!!!

2013[*]2015[*][*][*]
    0bcf50b349.png
    4bc96a8380.png
  • nenka Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny macie zwierzatka w domu jak przygotowujecie je na przywitanie malenstwa macie juz jakis plan?

• hela Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej laseczki :)

ja dzis lece na wizyte juz sie 16 doczekac nie moge i chodze podjarana od rana :)
    wczoraj troche ulgi bo burza byla dosłownie w sekunde czarno sie zrobiło :) ale powietrze zupelnie inne :) dzis znow cieplo rano w cieniu 22stopnie wiec juz nie jest tak upalnie... chyba ze sie rozkreci :) lece teraz po wyniki badan oby bylo ok wszystko :)

betina89, Paula55, Kaarolina, verynice, stardust87 lubią tę wiadomość

moj kochany synuś - Sebuś <3
    64xp62y.png
‹‹ 815 816 817 818 819 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ