Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
I nie moge zasnac
chyba sie rozbudzilam po prysznicu
Monikkk wyrazy wspolczucia bardzo mi przykro..
Tez mi lzy poplynely jak to czytalam bo odrazu stanal mi moj 21 tydzien i pchanie sie Krzysia na swiat..
Stardust rozumiem Cie bo mi tez jest ciezki czytajac takie rzeczy.. i z dniw na dzien im blizej porodu tym wiekszy strach...https://www.maluchy.pl/li-69187.png
https://www.maluchy.pl/li-72300.png -
Dobry wieczór dziewczyny!!
Ja Was dziś nie nadrobiłam, bo wpadłam tu na szybko, bo wczoraj miałam wizyę.
Ale zdążyłam przeczytać to co na ostatniej stronie napisałyście i takiej wypowiedzi się nie spodziewałam. Monikkk nie mogę się ogarnąć.... jak zaczęłam to czytać to miałam nadzieję, że doczytam że wszystko skończyło się dobrze...a tu zonk:'( Trudno pocieszać w takich chwilach.
No dobra... co u mnie po wizycie, jeśli kogoś to interesuje;)
-Amanda nadal jest Amandą
-waży 880gram
-mamy dużo leżeć, bo znów się szyjka skraca, ostatnio miała 3,8cm teraz ma 3,4cm i znów mnie ostrzegała przed szwem
-ginekolog przepisała luteine dopochwowo,,, nie lubię niczego dopochwowo bleee.... jedynie cenę polubiła, bo przez dupka bym już chyba zbankrutowała.
-co do chodzenia na baseny, moja gin jest przeciwniczką w ciąży... ale jeśli już bardzo pragniemy z publicznych korzystać, to przed snem dzień wcześniej zaaplikować sobie globulkę dopochwowo lub zaraz po basenie, żeby nie wdała się infekcja...
-w niedzielę byliśmy w Czechach na basenie-spaliło mi nogi tak, że w poniedziałek nie umiałam chodzić;/;/;/
-promotorka odesłała mi moje wypociny pracy licencjackiej, same pochwałyAleee się cieszęęę
-Teraz mam do napisania na angielski, na ustny egzamin 250słow po angielsku o sobie, a ja z angielskim to tak nie za bardzo perfekt żeby napisać to na 5
Jutro Was nadrobię.
Kolorowych snów;****Kaarolina, Nelus, aswalda, akuszerka89, madiiiii, verynice, stardust87, Gosia19 lubią tę wiadomość
-
Dzisiaj to pobilam sama siebie, zasnelam dopiero o 8 rano a wstalam o 13, ciezko bedzie was nadgonic bo jak ja spalam to naskrobaltscie chyba z 10 stron a teraz u was noc to juz pewnie nie odposzecie. A mam pytanko, czy was tez tak strasznie swedzi skora w nietypowych miejscach?! Od kilku dni strasznie sie drapie i mam czerwone krostki na calych plecach, po bokach brzucha, pod pachami i troche na nogach! Czy to mozliwe ze w tych miejscach rozciaga sie skora?!
Pisalyscie o dacie porodu, mi belly wylicza z owulacji na 7 wrzesnia, z pierwszego usg 8 września a teraz doktor powiedziała ze 11 września (co przeraziło mojego chłopaka, śmieje sie ze Livka bedzie nas terroryzowac w domu).
Jutro po badaniach krwi jedziemy na 4 dniowa wycieczkę do Calgary, po drodze zobaczymy gejzery i lodowiec, poznam dalsza rodzine mojego ukochanego i pojedziemy na zakupy do największego centrum handlowego w Kanadzie! Jupiii !!!
Ide teraz na ogrodek posiedzieć z wiewiórkami bo to moje jedyne przyjaciółki w tym nowym miasteczku hehe
Dobrej nockiWiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2014, 01:24
stardust87, betina89 lubią tę wiadomość
-
Witam się z rana - dziś chyba pierwsza:)
To co spotkało Monikkk jest moim największym koszmarem przez który nie mogę spać po nocach i z byle powodu wpadam w panikę. Mam nadzieję, że już żadna z nas nie będzie musiała tego przeżywać...
U nas pogoda dziś jest pochmurno-deszczowa, ale po wczorajszym skwarze (30st!) jest to moment wytchnienia na kolejne upały.
Zważyłam się na czczo i przez 3 dni spadło mi kolejne 0,5 kg, czyli już jestem 4 kg na minusie. Kurde mam tylko nadzieję, że z dzidziem wszystko ok.No ale w poniedziałek wizyta to się wszystkiego dowiem.
Dziewczyny, pokazujcie swoje letnie brzuszki! Superancko patrzy się na te piłeczki:) -
Nelus a może to uczulenie na coś? Bo jeśli miałyby być to rozstępy to nie byłoby krostek tylko mocno naprężona skóra. Jak masz to oilatum to sama się w nim wykąp, a jeśli nie, to zrób sobie krochmal, rozpuść go w wodzie i wykąp się w tym, też powinno pomóc.
-
u nas też dziś ładnie się ochłodziło aż człowiek moze oddech złapać po tych upałach taka pogoda dla mnie idealna
dzisiaj jakieś wizyty? Ja już nie mogę się doczekac w poniedziałek idę na usg 4d i zachowuje się jak wariatka jakbym nigdy tego nie przeżywała hehe
Nelus Ja też miałam Chrostki na plecach i też myję się już od dawna w emolium i nie mam problemu a jak byłam mała to byłam uczulona na wszystkie kosmetyki więc byłam kompana w kartoflance :)tak więc akuszerka ma racje zeby najpierw spróbowac tego wszystkiego -
Dzień dobry Mamusie!! ja witam się już na ostatniej prostej
taaaak taaak dzisiaj zaczynamy III TRYMESTR
a to zdjęcia z tej okazji
tak szybko rośniemyWiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2014, 10:17
Paula55, nenka, Ewi25, betina89, justyna14, Szonka, akuszerka89, Io, aleksa.wawa, verynice, aswalda, AniaDS, stardust87, Gosia19 lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-69187.png
https://www.maluchy.pl/li-72300.png -
betina89 wrote:Dobry wieczór dziewczyny!!
Ja Was dziś nie nadrobiłam, bo wpadłam tu na szybko, bo wczoraj miałam wizyę.
Ale zdążyłam przeczytać to co na ostatniej stronie napisałyście i takiej wypowiedzi się nie spodziewałam. Monikkk nie mogę się ogarnąć.... jak zaczęłam to czytać to miałam nadzieję, że doczytam że wszystko skończyło się dobrze...a tu zonk:'( Trudno pocieszać w takich chwilach.
No dobra... co u mnie po wizycie, jeśli kogoś to interesuje;)
-Amanda nadal jest Amandą
-waży 880gram
-mamy dużo leżeć, bo znów się szyjka skraca, ostatnio miała 3,8cm teraz ma 3,4cm i znów mnie ostrzegała przed szwem
-ginekolog przepisała luteine dopochwowo,,, nie lubię niczego dopochwowo bleee.... jedynie cenę polubiła, bo przez dupka bym już chyba zbankrutowała.
-co do chodzenia na baseny, moja gin jest przeciwniczką w ciąży... ale jeśli już bardzo pragniemy z publicznych korzystać, to przed snem dzień wcześniej zaaplikować sobie globulkę dopochwowo lub zaraz po basenie, żeby nie wdała się infekcja...
-w niedzielę byliśmy w Czechach na basenie-spaliło mi nogi tak, że w poniedziałek nie umiałam chodzić;/;/;/
-promotorka odesłała mi moje wypociny pracy licencjackiej, same pochwałyAleee się cieszęęę
-Teraz mam do napisania na angielski, na ustny egzamin 250słow po angielsku o sobie, a ja z angielskim to tak nie za bardzo perfekt żeby napisać to na 5
Jutro Was nadrobię.
Kolorowych snów;****
ty masz 3,4 cm i ostrzegają cię przed szwem a ja miałam ostatnio pod koniec maja 2,9 cm i narazie lekarz kazał sie nie martwić i łaże po mieście i wogóle tyle że szok
betina89 lubi tę wiadomość
-
Kaarolina wrote:
ale Ja normalnie bym powiedziała że tam dwa Krzysie mieszkają
Pięknie i cieszcie się dziewczyny bo już niedługo nie będzie leżakowania tylko obskakiwanie
-
Monik przyjmij najszczersze wyrazy współczucia, nie jestem nawet w stanie wyobrazić sobie ogromu Waszej straty. Mam nadzieję, że wkrótce Bóg obdarzy Was kolejnym dzieciątkiem które szczęśliwie uda się donosić do końca okresu ciążu i urodzi się całe i zdrowe. Tego Wam życzę!
I nie wiem, czy mogę coś w ogóle jeszcze dziś napisać.... Tak mi przykro... ;(7w3d 💔 -
Ewi25 , ja mam przeczucia że moja gin. to chce po prostu chyba mi zrobić ten zabieg(być przy nim) bo jest młodą doktorką i się jeszcze uczy, więc to by było jej kolejne doświadczenie, bycie przy takim zabiegu, przy moim łyżeczkowaniu też była.... i pewnie szyjka będzie jeszcze ok a ona będzie twierdzić, że za krótka:(
Nelus, ja się urodziłam 11 września i aż taka terrorystka ze mnie nie jestbędzie zodiakalną Panienką, a to pozytywny znak zodiaku:))
A jeszcze co do ułożenia dzidzi... jest już główką w dół))
A często wspominacie jak was przepuszczają w kolejkach, bo sa brzuchy już bardzo widoczne i ja wczoraj tego doświadczyłam;D Byłam z mężem w najtańszej aptece, więc sobie wyobraźcie ...6 kolejek po ileś osób do okienka, poszłam do 1 lepszej i przede mną były 4 osób, pomyślałam że to nie tragedia...Ale jakaś kobita tak strasznie długo stała przy tym okienku i za nia stał koleś ze swoją żoną(młode małżeństwo) i on mi mówi: " proszę przejść przed nas", a ja mówię:" nie nie, postoję, dziękuję"(nie chciałam z siebie robić ofiary losu przez ciążę)i on mówi" jest gorąco, proszę stanąć" a ja "no dobrze, bardzo panu dziękuję"... Byłam w takim szoku! No a ta kobieta przede mną dalej tak długo stała i aptekarki jakieś bez sił, powoli chodziły, zanim lekarstwa przyniosły... a ten koles ciągle się do mnie uśmiechał hehhe i jak juz ja odeszłam od kolejki, to podziękowałam jego malutkiej, niewinnej żonie(tak wyglądała) a ta na mnie popatrzyła jakby była zła, no i odwróciłam się do jej męża i kolejna raz mu podziękowała, ten odwdzięczył się uśmiechem. Ale czemu to piszę: Bo wyraźnie widac, jak czasami bardziej mężczyzna rozumie kobiety, ciężarne kobiety niż sama druga kobieta!!!!!Kaarolina lubi tę wiadomość
-
hej laseczki
ja dzis lece na wizyte juz sie 16 doczekac nie moge i chodze podjarana od rana
wczoraj troche ulgi bo burza byla dosłownie w sekunde czarno sie zrobiłoale powietrze zupelnie inne
dzis znow cieplo rano w cieniu 22stopnie wiec juz nie jest tak upalnie... chyba ze sie rozkreci
lece teraz po wyniki badan oby bylo ok wszystko
betina89, Paula55, Kaarolina, verynice, stardust87 lubią tę wiadomość