X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Io Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj to widzę, że nie tylko ja jestem fanką naleśników ;) Dzięki tej ciąży to zostanę mistrzynią w ich smażeniu. Mam jeszcze 3 miesiące, żeby nauczyć się je przewracać w powietrzu :P

magdzia26, Paula55, justyna14 lubią tę wiadomość

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwo_na wrote:
    Właśnie oglądam "kuchenne rewolucje" jakas chińska restauracja i chińczyk mówi do gesslerowej, że w misce ma konfetti, a ona, kurwa jakie konfetti, i zagląda do miski a tam krewetki :) ha ha, uśmiałam sie :)
    Najlepsze będzie zakończenie juz kiedyś ten odcinek oglądałam.

doti77 lubi tę wiadomość

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • pralinka Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a czy oglądacie jakieś seriale? Bo moje oczy ostatnio zasypiają przy czytaniu książek:D
    Ja obecnie oglądam "Gra o Tron", ale to tylko raz w tyg:)
    Z chęcią bym pooglądała cosik w wolnym czasie:):)
    Od siebie polecam "Plotkarę", "Słodkie kłamstewka", troszkę krwawszy "Dexter" jeśli byłybyście zainteresowane

magdzia26, deidre lubią tę wiadomość

• magdzia26 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 wrote:
    magdzia :) ja pamiętam awatara :P
    Zawsze to coś :P

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wy naleśniki, a ja już 2 pączka pochłonęłam, także lo, nie przejmuj się, mi też dupa rośnie :P Oj będę cierpieć wieczorem. A jutro dzień ważenia.. aj, będzie tragedia :P

Io lubi tę wiadomość

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pralinka wrote:
    Dziewczyny a czy oglądacie jakieś seriale? Bo moje oczy ostatnio zasypiają przy czytaniu książek:D
    Od siebie polecam "Plotkarę", "Słodkie kłamstewka", troszkę krwawszy "Dexter" jeśli byłybyście zainteresowane
    Ja oglądam kryminalne zagadki Las Vegas, Mayami, i Nowego Yorku w sam raz na moje bezsenne noce puszczają je po 22 :D

JagoodkaK lubi tę wiadomość

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • Io Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja oglądałam troche na www.iitv.info ale wszystko się pokończyło na wakacje :(, a niektóre seriale nie będą miały kontynuacji ;/

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • deidre Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pralinka wrote:
    Mam ochotę na te drożdżówki z truskawkami, które jedna z Was wstawiała niedawno.. Trudna sprawa by je zrobić?

Banalne :)
    Sama ciasto zagniotłam - a drożdżowe trochę siły wymaga.
    Z tym że ja zrobiłam z 400 g mąki i dałam 1 jajko mniej - stwierdziłam że wystarczy i miałam rację (wyszło 14 solidnych bułeczek, każda z dość dużą truskawką, foremka okrągła ok 25cm średnicy, jak bułeczki urosły w piekarniku, to się tak fajnie połączyły :-) )
    Najwięcej zabawy jest z lepieniem, ale to ciasto super się klei i żadna bułeczka mi się nie otworzyła w czasie pieczenia.

Zrób fotę po upieczeniu, ja nie zdążyłam :P

Jakby co to jeszcze raz przepis daję: http://www.wielkiezarcie.com/recipe18240.html
    Jak robicie bez sosiku, to warto posłodzić ciasto.
    Ja zrobiłam niesłodzone, jak w przepisie i myślę że można tak z 5 łyżek posłodzić (+cukier do środka do truskawki).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2014, 15:43

pralinka, Paula55 lubią tę wiadomość

v50lkjv.png
  • K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja o 22 to się przewracam na drugi bok :P

magdzia26, justyna14 lubią tę wiadomość

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K_A_M_A wrote:
    Ja o 22 to się przewracam na drugi bok :P
    Zazdroszczę ja najwcześniej zasypiam ok 24 :/ a i tak budzę się w nocy po kilka razy

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • betinka Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwo_na wrote:
    Tak, na ból, tylko sie zastanawiam czy warto, jak bym wiedziała, że mi pomorze to bym sie nie zatanawiała, ale nikt mi nie da gwarancji :) he he

Właśnie oglądam "kuchenne rewolucje" jakas chińska restauracja i chińczyk mówi do gesslerowej, że w misce ma konfetti, a ona, kurwa jakie konfetti, i zagląda do miski a tam krewetki :) ha ha, uśmiałam sie :)

Haha, też oglądam i się uśmiałam z tego samego :D

Magdzia - nawet nie wiedziałam, że są te targi i spróbuję się wybrać :)

Właśnie wróciliśmy z mężusiem z wyprawy do Auchan. Kuuurde, ile nam to zajęło! Drepczę jak japonka w koturnach i kimonie przez te skurcze. Ale mam dobre łupy - akurat jest promocja chusteczek nawilżanych Kindii Baby Sensitive Cleanic (nawilżane panthenolem) - 4-pak za 13.99zł (3,49 zł za opakowanie)! Załadowaliśmy do wózka 3 paczki hurtem ;) Przy okazji upolowałam bodziaki kopertowe dla synusia i dla siebie sukienkę taką fajną kolorową do kolan (nie widać celulitu :D) 'gumkowaną' w biuście, mega materiał ma przyjemny.

magdzia26, Io lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Betinko myślę że warto się wybrać bo sporo konkursów i ciekawych rzeczy ma być do tego darmowe konsultacje i usg :)

betinka lubi tę wiadomość

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • pralinka Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    deidre wrote:
    Banalne :)
    Sama ciasto zagniotłam - a drożdżowe trochę siły wymaga.
    Z tym że ja zrobiłam z 400 g mąki i dałam 1 jajko mniej - stwierdziłam że wystarczy i miałam rację (wyszło 14 solidnych bułeczek, każda z dość dużą truskawką, foremka okrągła ok 25cm średnicy, jak bułeczki urosły w piekarniku, to się tak fajnie połączyły :-) )
    Najwięcej zabawy jest z lepieniem, ale to ciasto super się klei i żadna bułeczka mi się nie otworzyła w czasie pieczenia.

Zrób fotę po upieczeniu, ja nie zdążyłam :P

Jakby co to jeszcze raz przepis daję: http://www.wielkiezarcie.com/recipe18240.html
    Jak robicie bez sosiku, to warto posłodzić ciasto.
    Ja zrobiłam niesłodzone, jak w przepisie i myślę że można tak z 5 łyżek posłodzić (+cukier do środka do truskawki).
    Dziękuję, poproszę męża bo ugniatanie ciast to jego działka:):)
    Może dzisiaj lub ew. jutro zrobimy:)

• betinka Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdzia26 wrote:
    Betinko myślę że warto się wybrać bo sporo konkursów i ciekawych rzeczy ma być do tego darmowe konsultacje i usg :)

Namawiać mnie nie trzeba dwa razy ;) Tylko kwestia tego, czy moje skurcze pozwolą mi się tam przemieszczać :/ Ale spróbuję!

• deidre Ekspertka

Wysłany: 13 czerwca 2014, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pralinka wrote:

Hej,
    ja też oglądam Grę... i wiele innych :D
    CSI, NCIS, Walking Dead, Warehouse 13, True Blood, Grey's Anatomy, Mad Men, Modern Family, Justified, Black List, Hannibal (uwaga - dużo brutalnych scen)...

O matko, trochę tego oglądam...

v50lkjv.png
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja też się obawiam czy dam rady pójść bo tak czekalam na te targi a dzisiaj cały dzień mam skurcze po prawej stronie brzucha na dole :/ ostatnio jak mówiłam o tym lekarzowi to kazał brać nospe i co wzięłam juz dzisiaj 2 do tego magnez i nic nie pomaga :/

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdzia26 wrote:
    Zazdroszczę ja najwcześniej zasypiam ok 24 :/ a i tak budzę się w nocy po kilka razy

Ale nikt nie powiedział, że przesypiam całą noc :) Też wstaję na siusiu po kilka razy i jak się przekręcam z boku na bok to się oczywiście budzę, bo muszę się ułożyć i poduchę podłożyć pod nogę :D

Ale bym zjadła taką bułę... A najlepiej z budyniem i ze słodziutką kruszonką.... 2napalony.gif

magdzia26 lubi tę wiadomość

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • betinka Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdzia26 wrote:
    No ja też się obawiam czy dam rady pójść bo tak czekalam na te targi a dzisiaj cały dzień mam skurcze po prawej stronie brzucha na dole :/ ostatnio jak mówiłam o tym lekarzowi to kazał brać nospe i co wzięłam juz dzisiaj 2 do tego magnez i nic nie pomaga :/

Ja mam skurcze całej macicy po kilkanaście razy dziennie, biorę magnez, nospę, luteinę i nic nie działa ;)
    PS. Aaaaaaale mamy czkawę! Już druga dzisiaj,aż brzuch podskakuje :)

magdzia26 lubi tę wiadomość

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ogladala ktoras z was serial Calofornication??? Czy jak to sie tam pisze :P z Davidem Duchownym...
    My sciagnelismy w zeszlym roku wszystkie sezony i nawet po drugiej zmianie nie dalo sie odpuscic i ogladalismy do 1-2 w nocy :)
    Film czasem mega erotyczny (wokol sexu sie kreci wszystko), troche porypany ale dla nas byl mega :)

justyna14 lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2014, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    P.s. Ja bylam dwa raxy w Pl na warsztatach i mega polecam :)
    Z checia bym jeszcze poszla jak bym tylko mogla :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

‹‹ 829 830 831 832 833 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ