Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
iwo_na wrote:Właśnie oglądam "kuchenne rewolucje" jakas chińska restauracja i chińczyk mówi do gesslerowej, że w misce ma konfetti, a ona, kurwa jakie konfetti, i zagląda do miski a tam krewetki
ha ha, uśmiałam sie
doti77 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny a czy oglądacie jakieś seriale? Bo moje oczy ostatnio zasypiają przy czytaniu książek:D
Ja obecnie oglądam "Gra o Tron", ale to tylko raz w tyg:)
Z chęcią bym pooglądała cosik w wolnym czasie:)
Od siebie polecam "Plotkarę", "Słodkie kłamstewka", troszkę krwawszy "Dexter" jeśli byłybyście zainteresowane
magdzia26, deidre lubią tę wiadomość
-
Wy naleśniki, a ja już 2 pączka pochłonęłam, także lo, nie przejmuj się, mi też dupa rośnie
Oj będę cierpieć wieczorem. A jutro dzień ważenia.. aj, będzie tragedia
Io lubi tę wiadomość
-
pralinka wrote:Dziewczyny a czy oglądacie jakieś seriale? Bo moje oczy ostatnio zasypiają przy czytaniu książek:D
Od siebie polecam "Plotkarę", "Słodkie kłamstewka", troszkę krwawszy "Dexter" jeśli byłybyście zainteresowaneJagoodkaK lubi tę wiadomość
-
pralinka wrote:Mam ochotę na te drożdżówki z truskawkami, które jedna z Was wstawiała niedawno.. Trudna sprawa by je zrobić?
Banalne
Sama ciasto zagniotłam - a drożdżowe trochę siły wymaga.
Z tym że ja zrobiłam z 400 g mąki i dałam 1 jajko mniej - stwierdziłam że wystarczy i miałam rację (wyszło 14 solidnych bułeczek, każda z dość dużą truskawką, foremka okrągła ok 25cm średnicy, jak bułeczki urosły w piekarniku, to się tak fajnie połączyły)
Najwięcej zabawy jest z lepieniem, ale to ciasto super się klei i żadna bułeczka mi się nie otworzyła w czasie pieczenia.
Zrób fotę po upieczeniu, ja nie zdążyłam
Jakby co to jeszcze raz przepis daję: http://www.wielkiezarcie.com/recipe18240.html
Jak robicie bez sosiku, to warto posłodzić ciasto.
Ja zrobiłam niesłodzone, jak w przepisie i myślę że można tak z 5 łyżek posłodzić (+cukier do środka do truskawki).Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2014, 15:43
pralinka, Paula55 lubią tę wiadomość
-
iwo_na wrote:Tak, na ból, tylko sie zastanawiam czy warto, jak bym wiedziała, że mi pomorze to bym sie nie zatanawiała, ale nikt mi nie da gwarancji
he he
Właśnie oglądam "kuchenne rewolucje" jakas chińska restauracja i chińczyk mówi do gesslerowej, że w misce ma konfetti, a ona, kurwa jakie konfetti, i zagląda do miski a tam krewetkiha ha, uśmiałam sie
Haha, też oglądam i się uśmiałam z tego samego
Magdzia - nawet nie wiedziałam, że są te targi i spróbuję się wybrać
Właśnie wróciliśmy z mężusiem z wyprawy do Auchan. Kuuurde, ile nam to zajęło! Drepczę jak japonka w koturnach i kimonie przez te skurcze. Ale mam dobre łupy - akurat jest promocja chusteczek nawilżanych Kindii Baby Sensitive Cleanic (nawilżane panthenolem) - 4-pak za 13.99zł (3,49 zł za opakowanie)! Załadowaliśmy do wózka 3 paczki hurtemPrzy okazji upolowałam bodziaki kopertowe dla synusia i dla siebie sukienkę taką fajną kolorową do kolan (nie widać celulitu
) 'gumkowaną' w biuście, mega materiał ma przyjemny.
magdzia26, Io lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-68923.png -
deidre wrote:Banalne
Sama ciasto zagniotłam - a drożdżowe trochę siły wymaga.
Z tym że ja zrobiłam z 400 g mąki i dałam 1 jajko mniej - stwierdziłam że wystarczy i miałam rację (wyszło 14 solidnych bułeczek, każda z dość dużą truskawką, foremka okrągła ok 25cm średnicy, jak bułeczki urosły w piekarniku, to się tak fajnie połączyły)
Najwięcej zabawy jest z lepieniem, ale to ciasto super się klei i żadna bułeczka mi się nie otworzyła w czasie pieczenia.
Zrób fotę po upieczeniu, ja nie zdążyłam
Jakby co to jeszcze raz przepis daję: http://www.wielkiezarcie.com/recipe18240.html
Jak robicie bez sosiku, to warto posłodzić ciasto.
Ja zrobiłam niesłodzone, jak w przepisie i myślę że można tak z 5 łyżek posłodzić (+cukier do środka do truskawki).
Może dzisiaj lub ew. jutro zrobimy:) -
magdzia26 wrote:Betinko myślę że warto się wybrać bo sporo konkursów i ciekawych rzeczy ma być do tego darmowe konsultacje i usg
Namawiać mnie nie trzeba dwa razyTylko kwestia tego, czy moje skurcze pozwolą mi się tam przemieszczać
Ale spróbuję!
pralinka wrote:Dziewczyny a czy oglądacie jakieś seriale? Bo moje oczy ostatnio zasypiają przy czytaniu książek:D
Od siebie polecam "Plotkarę", "Słodkie kłamstewka", troszkę krwawszy "Dexter" jeśli byłybyście zainteresowane
Hej,
ja też oglądam Grę... i wiele innych
CSI, NCIS, Walking Dead, Warehouse 13, True Blood, Grey's Anatomy, Mad Men, Modern Family, Justified, Black List, Hannibal (uwaga - dużo brutalnych scen)...
O matko, trochę tego oglądam... -
No ja też się obawiam czy dam rady pójść bo tak czekalam na te targi a dzisiaj cały dzień mam skurcze po prawej stronie brzucha na dole
ostatnio jak mówiłam o tym lekarzowi to kazał brać nospe i co wzięłam juz dzisiaj 2 do tego magnez i nic nie pomaga
-
magdzia26 wrote:Zazdroszczę ja najwcześniej zasypiam ok 24
a i tak budzę się w nocy po kilka razy
Ale nikt nie powiedział, że przesypiam całą nocTeż wstaję na siusiu po kilka razy i jak się przekręcam z boku na bok to się oczywiście budzę, bo muszę się ułożyć i poduchę podłożyć pod nogę
Ale bym zjadła taką bułę... A najlepiej z budyniem i ze słodziutką kruszonką....magdzia26 lubi tę wiadomość
-
magdzia26 wrote:No ja też się obawiam czy dam rady pójść bo tak czekalam na te targi a dzisiaj cały dzień mam skurcze po prawej stronie brzucha na dole
ostatnio jak mówiłam o tym lekarzowi to kazał brać nospe i co wzięłam juz dzisiaj 2 do tego magnez i nic nie pomaga
Ja mam skurcze całej macicy po kilkanaście razy dziennie, biorę magnez, nospę, luteinę i nic nie działa
PS. Aaaaaaale mamy czkawę! Już druga dzisiaj,aż brzuch podskakujemagdzia26 lubi tę wiadomość
A ogladala ktoras z was serial Calofornication??? Czy jak to sie tam pisze
z Davidem Duchownym...
My sciagnelismy w zeszlym roku wszystkie sezony i nawet po drugiej zmianie nie dalo sie odpuscic i ogladalismy do 1-2 w nocy
Film czasem mega erotyczny (wokol sexu sie kreci wszystko), troche porypany ale dla nas byl megajustyna14 lubi tę wiadomość