Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
dba wrote:moje dziecko wymyśliło sobie dzisiaj danie miesiąca- chleb z truskawkami, nie pytajcie jak to smakowało- nie mieliśmy odwagi tego spróbować, zjadł całą kanapkę
Z tego co wiem, to chyba w Holandii tak jedzą. Ja sama z ciekawości kiedyś tego spróbowałam, dla mnie dobre. Chleb z dżemem jemy to czemu nie chleb z truskawkami -
Ja glukoze miałam rozrobioną przez panią, dałam tylko cytryne przy pierwszym pobraniu i zaczekałam na korytarzu aż pani wyjdzie z tą miksturą dla mnie. Ja bym nie radziła sie negatywnie nastawiać. Mi ten specyfik bardzo smakował i nawet powiem, że czułam lekki niedosyt, ale to chyba takie moje zboczenie, bo nawet wynik po dwóch godzinach miałam niższy niż na czczo, czyli jak to pani powiedziała z lab., mam bardzo dobrą tolerancję glukozy. To wiedziałam i bez badania, potrafię zjeść kosmiczne ilości słodkiego. Cała czekolada na raz to dla mnie żaden wyczyn
Jesli zas chodzi o pęcherz, to mnie mój synuś nie gniecie, dzisiaj tylko mam wrażenie że spodobała mu sie moja nerka, bo chyba ja uciska, czuje lekki dyskomfort w tamtych okolicach.
Bólu piersi ani sutków ja akurat jeszcze nie mam ani też laktacji, jedynie co jakies dwa tygodnie temu jak nacisnełam jednego sutka to poleciała mi kropelka mleka, potem już nigdy takie cos sie nie powtórzyło, chyba straciłam pokarm - wariatka -
iwo_na wrote:Z tego co wiem, to chyba w Holandii tak jedzą. Ja sama z ciekawości kiedyś tego spróbowałam, dla mnie dobre. Chleb z dżemem jemy to czemu nie chleb z truskawkami
Karola pięknie wyglądałaś -
Karola - moje gratulacje i dużo dużo szczęścia dla Was! Sukienka rewelacyjna. Tylko czy Ty na pewno jesteś w ciąży?
Jeśli tak to gdzie to dziecko trzymasz bo brzucha to nie masz chyba wcale.
Właśnie wróciłam z imienin teściowej. Kręgosłup chce mi pęknąć od siedzenia przy stole a muszę się jeszcze spakować na wyjazd.
-
Nenka i jak buleczki ci wyszly? Dawalas tyle maki ile w przepisie???
Karola normalnie bosko wygladalas!!!! A suknia-marzenie. I ta fryzurka.... Cudo poprostu
Ja dopiero teraz bo z tesciowa na skypie wisialam
A wczesniej sie zdrzemnelam chwilke
Co do cycow.. Mnie jakos nie bola ale sutki jak dotkne to juz tak. Siarezaobserwowalam tylko kropelki i to jedynie po prysznicu.
A co do siusiu. Smiac mi sie chce bo zawsze przed wyjsciem sie wysiusiam a za 5 min znow mi sie chceale jak przetrzymam troszke to potem jest ok
Wogole zalezy jak nam sie dzidzia ulozy. Ja wczoraj bylam niedaleko w parku i ledwo sie toczylam bo maly tak napieral na dol brzucha i brzuch mi mega twardnial a dzis pol dnia chodzilam i czulam jak bym nic w brzuszku nie miala. Gdyby nie byl taki duzy to zapomniala bym ze w ciazy jestem
-
hej wam!
czy któraś z Was słyszała o przeciwbólowych stymulatorach porodowych TENS? będąc ostatnio w sklepie z akcesoriami dziecięcymi wpadła mi w rękę taka ulotka i tak się zastanawiam czy to naprawdę może nam pomóc i ulżyć nam trochę w bólu..
Tu jest link do stronki: http://www.mamarodzibezbolu.pl/informacje-dla-mam.html
-
le'nutka TENSy są fajne, szczególnie jeśli kobietka ma bóle z kręgosłupa. Nie niweluje bólu całkowicie, ale łagodzi go doskonale. Tylko nie we wszystkich szpitalach jest dostępny.
-
Mika 28 wrote:Hehe Ja mam 5 letnią córkę i Ona idąc ze mną np w CH widzi mamy karmiące kiedyś tylko zapytała zaciekawiona co ta Pani robi i co miałam powiedzieć? prawdę że ma piersi tak jak mama i że urodziła dzidziusia i teraz karmi bo dzidzia głodna na co Ona powiedziała "aha" i poszła dalej dziś jak widzi taką Panią to się rozczula fajnie to wygląda bo wtedy mówi "jaka słodko sobie je" albo coś w tym stylu nie powiemm bo własna córka mega mnie zaskakuje i wie do czego służą piersi bo często mnie pyta o to i często się pyta dlaczego jeszcze nie ma stanika jak mama
tak więc jeśli przyjdzie co do czego wystawię cyca na środku CH i dam dziecku jeść owszem osłonię się ale żeby jakoś się chować nie ma mowy
A jesli o usg chodzi to mi robi za każdym razem (nie miałam jeszcze wizyty bez usg) i zawsze mierzy dzidzię i poda wagę
Karolina Gratuluję i Ja :)duuuużo miłosci życzę i wytrwałości oraz cierpliwości do męża oczywiścieja też nie zamierzam się ukrywać z karmieniem, jakbym coś złego robiła. Chodzi tylko o zasłonięcie cycka
Io lubi tę wiadomość
-
Mika 28 wrote:a powiedzcie mi czy boli was czasem któraś z piersi bo mnie od 2 dni boli lewa pierś mój mąż mówi ze to nie zbyt dobrze bo przeciez nigdy mnie nie bolała tak mocno nawet dotknąć czasem nie mogę niby dziś troche lepiej ale nie wiem czy to taki skutek uboczny ciąży czy to w ogóle z tym nie związane może któraś tez tak miała ?
-
Karolaaa91 wrote:Sorry za bałagan i brudne lustro ale na szybko robione:-)
Plecy miałam odkryte ale już nie było czasu na pstrykanie fot
AAAAAAAAAAALE PIĘKNIE!!!!!! Cudnie wyglądałaś!
No i oczywiście wielkie gratulacje i dużo dużo szczęścia!https://www.maluchy.pl/li-68923.png -
hela wrote:a czy ktoras z was je dziczyzne? bo maz wlasnie obrobil pol dzika i sie zastanawiam czy moge jesc? oczywiscie badany
Ważne, że przebadane
-
pralinka wrote:Czemu? za duży wybór czy za mały?
Ja muszę dotkną, zobaczyć, sprawdzić skład a potem kupićW kwestii ciuchów/butów..
No niestety przez moje skurcze do sklepu nie dam rady na zakupy pójść już
A na allegro tyle czasu buszuję, bo chciałabym hurtem od jednego sprzedawcy kupić jak najwięcej, bo bez sensu kilka razy za przesyłkę dopłacać. A mam specyficzne wymagania i trudno znaleźć takiego, który spełniałby wszystkieNp. bodziaki i pajace chcę po całości rozpinane, półśpiochy ze ściągaczem bezuciskowym, a jak bodziaki, to kilka sztuk z krótkim rękawem, kilka z długim, wszystkie bez kołnierzyka, czapeczkę z mankietem, wszystko 100% bawełny, nie welurowe i takie tam. Nie wiem, czy się taki urodził, który by sprostał
https://www.maluchy.pl/li-68923.png -
karola, przepięknie wyglądałaś! i faktycznie w ogóle brzuszka nie widać! Gratuluję
Jagoda, mnie niestety kobitki rozrabiały ze swoją wodą - mówię "niestety" bo nie dość, że cały kubek tego świństwa mi zrobiły (a w 1/2 kubka też by się rozpuściło), to jeszcze w ciepłej wodzie. FUJ!