Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2014, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana tu ńie ma prywatnie usg :)
    I to jest koszmar :( moze uda mi sie namowic polozna na wczesniej ale oni maja procedury... :/ tak sie tlumacza.

Dzis np od pielegniarki sie dowiedzialam ze absolutnie nie powinnam brac magnezu w ciazy(ktory zapisal mi gin w polsce na bole brzucha na poczatku) bo tu w ciazy sie nie bieze. Przeciez to metal :) i podejrżewam ze tak bedzie z wieloma rzeczami :/

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Emalia82 Przyjaciółka

Wysłany: 21 stycznia 2014, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka- wizyte mam dopiero na 19 więc jeszcze cały dzień :(

f2w33e3kzt3vjmmk.png

Aleksandra 31.07.2002r, Jan 10.06.2010r
  • Patu Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2014, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:
    Kochana tu ńie ma prywatnie usg :)
    I to jest koszmar :( moze uda mi sie namowic polozna na wczesniej ale oni maja procedury... :/ tak sie tlumacza.

Dzis np od pielegniarki sie dowiedzialam ze absolutnie nie powinnam brac magnezu w ciazy(ktory zapisal mi gin w polsce na bole brzucha na poczatku) bo tu w ciazy sie nie bieze. Przeciez to metal :) i podejrżewam ze tak bedzie z wieloma rzeczami :/

a jaki bierzesz? w tabletkach czy rozpszczalny? jakis specjalny?
    bo tez te bóle brzucha mam cały czas i myślałam o magnezie, robiłamm wyniki, mam na dolnej granicy normy. ale dla kobiety w ciąży normy są te same? Gin mi nic o magnezienie mówił, tylko kazał brac luteine i nospe. na następnej wizycie chce zapytac czy moge brac.

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • AnkaK Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2014, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bedzie dobrze Babeczki trzymam kciuki za wszytskie dzisiejsze wizyty:)
    Jovi ty mi sie tam nie poddawaj bedzie dobrze musi byc dobrze teraz takie techniki leki i wogole ze nie ma bata mysl pozytywnie i sie nie denerwuj!Jestesmy z Toba!!!!

Emalia82 lubi tę wiadomość

uanndqk36vjen8uu.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2014, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patu wrote:
    a jaki bierzesz? w tabletkach czy rozpszczalny? jakis specjalny?
    bo tez te bóle brzucha mam cały czas i myślałam o magnezie, robiłamm wyniki, mam na dolnej granicy normy. ale dla kobiety w ciąży normy są te same? Gin mi nic o magnezienie mówił, tylko kazał brac luteine i nospe. na następnej wizycie chce zapytac czy moge brac.

Wpislam sie do tabelki :)

Biore magnez w tab Asmag forte. Ja magnez mialam niby w normie ale gin powiedziala ze przy takich bolach / skurczach moge brac bo w ciazy zapotrzebowanie na mg gwaltownie wzrasta :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Migotka22 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2014, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emalia82 wrote:
    Migotka- wizyte mam dopiero na 19 więc jeszcze cały dzień :(

Ja mam 17:45...i już chciałabym mieć ją za sobą...boję się:/

Emalia82 lubi tę wiadomość

relganlikx65a1ud.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2014, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mi wczoraj wszystkie objawy zniknęły, byłam jak nowo narodzona :( mdłości dziś co prawda wróciły, ale piersi nadal nie bolą :( jestem przerażona, że to już koniec :( a na USG dopiero jutro mnie zapisali, bo dziś miejsca nie było... jak mam wytrzymać? :(

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2014, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksa.wawa wrote:
    Czesc Dziewczyny. Rozkłada mnie choroba :( Dziś już jest masakra :( Katar i ból gardła ajjj. Aktualnie lecze sie mlekiem z miodem i czosnkiem. Macie może jakieś inne domowe sposoby?
    jest taki syrop. Prenalen czy jakoś tak. dla kobiet w ciąży. mi w ciągu 2 dni pomógł

• Migotka22 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2014, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 wrote:
    a mi wczoraj wszystkie objawy zniknęły, byłam jak nowo narodzona :( mdłości dziś co prawda wróciły, ale piersi nadal nie bolą :( jestem przerażona, że to już koniec :( a na USG dopiero jutro mnie zapisali, bo dziś miejsca nie było... jak mam wytrzymać? :(

Proszę mi tu nie panikować!!!:* Tylko pozytywne myślenie...będzie dobrze:*

relganlikx65a1ud.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2014, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka22 wrote:
    Proszę mi tu nie panikować!!!:* Tylko pozytywne myślenie...będzie dobrze:*
    naprawdę bardzo się staram :| ale średnio mi idzie...

• Migotka22 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2014, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 wrote:
    naprawdę bardzo się staram :| ale średnio mi idzie...

Kochana spokojnie...te wszystkie objawy ciążowe są z różnym nasileniem. Raz są, a za chwile ich nie ma...także spokojnie:)
    Ja np. z tych wszystkich objawów mam teraz tylko bolące piersi i nic poza tym.

relganlikx65a1ud.png
  • dba Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2014, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust ja teraz też mam zmniejszone objawy ciąży, spokojnie :*

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2014, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka22 wrote:
    Kochana spokojnie...te wszystkie objawy ciążowe są z różnym nasileniem. Raz są, a za chwile ich nie ma...także spokojnie:)
    Ja np. z tych wszystkich objawów mam teraz tylko bolące piersi i nic poza tym.
    no mnie właśnie najbardziej te piersi martwią.. wcześniej nie mogłam ich dotknąć, a teraz muszę mocno ścisnąć, żeby poczuć dyskomfort... Mam bardzo złe przeczucia :| ale cóż, jutro wszystko się wyjaśni..

• hela Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2014, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust mnie też nie bola, na pewno jest wszystko ok :) na poczatku mnie w ogóle nic nie bolało a na usg było widać fasolke :) więc na pewno u ciebie tez wszystko jest ok!!! przeciez nie ma innej opcji :)

moj kochany synuś - Sebuś <3
    64xp62y.png
  • AnkaK Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2014, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze Babeczki w piatek ide na pobranie krwi musze zobaczyc czy wszystko sie dobrze rozwija...

uanndqk36vjen8uu.png
  • JustyśkaG Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2014, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was wszystkie :D

Proszę się nie denerwować. Wszystko będzie dobrze :D Nasze dzidzie będą się rozwijały prawidłowo, będą zdrowe i piękne. Wyniki badań też będą ok :D

AnkaK, Fipsik lubią tę wiadomość

7u22gywlaksivpie.png
    Lilunia 23.09.2014
    Asiula 2.09.2016
  • b-c Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2014, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj i mnie dorwalo chorobsko. Jutro idę do rodzinnego po l4 bo pracując w przeciagach nie mam szans wyzdrowiec. Mnie piersi bolą non stop, a nawet coraz bardziej. Coraz większe mam też mdłości, ale ciągle do zniesienia

3 letnia córeczka- naturalnie
    Starania o drugiego potomka.
    Pojedyncze plemniki w nasieniu

06.2017 ICSI ( 21 oocytów, zapłodnionych 6, 4 słabe blastocysty)
    3 x :(

01.2018 2 ICSI ( 8 zaplodnionych, 3 zarodki 3-dniowe + 1 opóźniony)
    02.2018 :(
    25.07.2019 FET....
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2014, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macie rację dziewczynki. Ale jak miałam puste jajo, to pierwsze o co zapytała mnie gin to czy piersi nie przestały mnie boleć, dlatego teraz taka przewrażliwiona jestem. I jeszcze mam skurcze w podbrzuszu. Całą noc spać nie mogłam, tylko co chwilę się za UU łapałam, żeby sprawdzić czy przypadkiem ból nie wrócił, ale nie wrócił :|

• JustyśkaG Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2014, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 wrote:
    Macie rację dziewczynki. Ale jak miałam puste jajo, to pierwsze o co zapytała mnie gin to czy piersi nie przestały mnie boleć, dlatego teraz taka przewrażliwiona jestem. I jeszcze mam skurcze w podbrzuszu. Całą noc spać nie mogłam, tylko co chwilę się za UU łapałam, żeby sprawdzić czy przypadkiem ból nie wrócił, ale nie wrócił :|
    Kochana spróbuj się zrelaksować, wiem że to trudne ale teraz już masz niewielki wpływ na to co się dzieje w brzuszku. Możesz pomóc maluszkowi nie stresując się. Sama się denerwuję ale staram się przywoływać do porządku bo przecież stres i nerwy tylko szkodzą. Pracujesz czy jestes na L4?

7u22gywlaksivpie.png
    Lilunia 23.09.2014
    Asiula 2.09.2016
  • monogra Debiutantka

Wysłany: 21 stycznia 2014, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak Wasze samopoczucie? bierzecie jakieś witaminki??

85993e3kbyopvfpq.png
‹‹ 91 92 93 94 95 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masz objawy duszności wydechowej, ale nie jesteś zdiagnozowany? Lekarz online może pokierować Cię dalej

Duszność wydechowa utrudnia oddychanie, szczególnie podczas wydychania powietrza. Uczucie braku tchu może budzić niepokój. Jeśli doświadczasz takich objawów, a diagnoza wciąż nie jest postawiona, warto skonsultować się z lekarzem. Konsultacja online to szybki sposób na omówienie symptomów, uzyskanie wstępnej oceny i wskazówek dotyczących dalszej diagnostyki.

CZYTAJ WIĘCEJ