X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2014, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana tu ńie ma prywatnie usg :)
    I to jest koszmar :( moze uda mi sie namowic polozna na wczesniej ale oni maja procedury... :/ tak sie tlumacza.

Dzis np od pielegniarki sie dowiedzialam ze absolutnie nie powinnam brac magnezu w ciazy(ktory zapisal mi gin w polsce na bole brzucha na poczatku) bo tu w ciazy sie nie bieze. Przeciez to metal :) i podejrżewam ze tak bedzie z wieloma rzeczami :/

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Emalia82 Przyjaciółka

Wysłany: 21 stycznia 2014, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka- wizyte mam dopiero na 19 więc jeszcze cały dzień :(

f2w33e3kzt3vjmmk.png

Aleksandra 31.07.2002r, Jan 10.06.2010r
  • Patu Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2014, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:
    Kochana tu ńie ma prywatnie usg :)
    I to jest koszmar :( moze uda mi sie namowic polozna na wczesniej ale oni maja procedury... :/ tak sie tlumacza.

Dzis np od pielegniarki sie dowiedzialam ze absolutnie nie powinnam brac magnezu w ciazy(ktory zapisal mi gin w polsce na bole brzucha na poczatku) bo tu w ciazy sie nie bieze. Przeciez to metal :) i podejrżewam ze tak bedzie z wieloma rzeczami :/

a jaki bierzesz? w tabletkach czy rozpszczalny? jakis specjalny?
    bo tez te bóle brzucha mam cały czas i myślałam o magnezie, robiłamm wyniki, mam na dolnej granicy normy. ale dla kobiety w ciąży normy są te same? Gin mi nic o magnezienie mówił, tylko kazał brac luteine i nospe. na następnej wizycie chce zapytac czy moge brac.

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • AnkaK Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2014, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bedzie dobrze Babeczki trzymam kciuki za wszytskie dzisiejsze wizyty:)
    Jovi ty mi sie tam nie poddawaj bedzie dobrze musi byc dobrze teraz takie techniki leki i wogole ze nie ma bata mysl pozytywnie i sie nie denerwuj!Jestesmy z Toba!!!!

Emalia82 lubi tę wiadomość

uanndqk36vjen8uu.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2014, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patu wrote:
    a jaki bierzesz? w tabletkach czy rozpszczalny? jakis specjalny?
    bo tez te bóle brzucha mam cały czas i myślałam o magnezie, robiłamm wyniki, mam na dolnej granicy normy. ale dla kobiety w ciąży normy są te same? Gin mi nic o magnezienie mówił, tylko kazał brac luteine i nospe. na następnej wizycie chce zapytac czy moge brac.

Wpislam sie do tabelki :)

Biore magnez w tab Asmag forte. Ja magnez mialam niby w normie ale gin powiedziala ze przy takich bolach / skurczach moge brac bo w ciazy zapotrzebowanie na mg gwaltownie wzrasta :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Migotka22 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2014, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emalia82 wrote:
    Migotka- wizyte mam dopiero na 19 więc jeszcze cały dzień :(

Ja mam 17:45...i już chciałabym mieć ją za sobą...boję się:/

Emalia82 lubi tę wiadomość

relganlikx65a1ud.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2014, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mi wczoraj wszystkie objawy zniknęły, byłam jak nowo narodzona :( mdłości dziś co prawda wróciły, ale piersi nadal nie bolą :( jestem przerażona, że to już koniec :( a na USG dopiero jutro mnie zapisali, bo dziś miejsca nie było... jak mam wytrzymać? :(

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2014, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksa.wawa wrote:
    Czesc Dziewczyny. Rozkłada mnie choroba :( Dziś już jest masakra :( Katar i ból gardła ajjj. Aktualnie lecze sie mlekiem z miodem i czosnkiem. Macie może jakieś inne domowe sposoby?
    jest taki syrop. Prenalen czy jakoś tak. dla kobiet w ciąży. mi w ciągu 2 dni pomógł

• Migotka22 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2014, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 wrote:
    a mi wczoraj wszystkie objawy zniknęły, byłam jak nowo narodzona :( mdłości dziś co prawda wróciły, ale piersi nadal nie bolą :( jestem przerażona, że to już koniec :( a na USG dopiero jutro mnie zapisali, bo dziś miejsca nie było... jak mam wytrzymać? :(

Proszę mi tu nie panikować!!!:* Tylko pozytywne myślenie...będzie dobrze:*

relganlikx65a1ud.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2014, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka22 wrote:
    Proszę mi tu nie panikować!!!:* Tylko pozytywne myślenie...będzie dobrze:*
    naprawdę bardzo się staram :| ale średnio mi idzie...

• Migotka22 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2014, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 wrote:
    naprawdę bardzo się staram :| ale średnio mi idzie...

Kochana spokojnie...te wszystkie objawy ciążowe są z różnym nasileniem. Raz są, a za chwile ich nie ma...także spokojnie:)
    Ja np. z tych wszystkich objawów mam teraz tylko bolące piersi i nic poza tym.

relganlikx65a1ud.png
  • dba Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2014, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust ja teraz też mam zmniejszone objawy ciąży, spokojnie :*

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2014, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka22 wrote:
    Kochana spokojnie...te wszystkie objawy ciążowe są z różnym nasileniem. Raz są, a za chwile ich nie ma...także spokojnie:)
    Ja np. z tych wszystkich objawów mam teraz tylko bolące piersi i nic poza tym.
    no mnie właśnie najbardziej te piersi martwią.. wcześniej nie mogłam ich dotknąć, a teraz muszę mocno ścisnąć, żeby poczuć dyskomfort... Mam bardzo złe przeczucia :| ale cóż, jutro wszystko się wyjaśni..

• hela Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2014, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust mnie też nie bola, na pewno jest wszystko ok :) na poczatku mnie w ogóle nic nie bolało a na usg było widać fasolke :) więc na pewno u ciebie tez wszystko jest ok!!! przeciez nie ma innej opcji :)

moj kochany synuś - Sebuś <3
    64xp62y.png
  • AnkaK Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2014, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze Babeczki w piatek ide na pobranie krwi musze zobaczyc czy wszystko sie dobrze rozwija...

uanndqk36vjen8uu.png
  • JustyśkaG Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2014, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was wszystkie :D

Proszę się nie denerwować. Wszystko będzie dobrze :D Nasze dzidzie będą się rozwijały prawidłowo, będą zdrowe i piękne. Wyniki badań też będą ok :D

AnkaK, Fipsik lubią tę wiadomość

7u22gywlaksivpie.png
    Lilunia 23.09.2014
    Asiula 2.09.2016
  • b-c Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2014, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj i mnie dorwalo chorobsko. Jutro idę do rodzinnego po l4 bo pracując w przeciagach nie mam szans wyzdrowiec. Mnie piersi bolą non stop, a nawet coraz bardziej. Coraz większe mam też mdłości, ale ciągle do zniesienia

3 letnia córeczka- naturalnie
    Starania o drugiego potomka.
    Pojedyncze plemniki w nasieniu

06.2017 ICSI ( 21 oocytów, zapłodnionych 6, 4 słabe blastocysty)
    3 x :(

01.2018 2 ICSI ( 8 zaplodnionych, 3 zarodki 3-dniowe + 1 opóźniony)
    02.2018 :(
    25.07.2019 FET....
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2014, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macie rację dziewczynki. Ale jak miałam puste jajo, to pierwsze o co zapytała mnie gin to czy piersi nie przestały mnie boleć, dlatego teraz taka przewrażliwiona jestem. I jeszcze mam skurcze w podbrzuszu. Całą noc spać nie mogłam, tylko co chwilę się za UU łapałam, żeby sprawdzić czy przypadkiem ból nie wrócił, ale nie wrócił :|

• JustyśkaG Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2014, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 wrote:
    Macie rację dziewczynki. Ale jak miałam puste jajo, to pierwsze o co zapytała mnie gin to czy piersi nie przestały mnie boleć, dlatego teraz taka przewrażliwiona jestem. I jeszcze mam skurcze w podbrzuszu. Całą noc spać nie mogłam, tylko co chwilę się za UU łapałam, żeby sprawdzić czy przypadkiem ból nie wrócił, ale nie wrócił :|
    Kochana spróbuj się zrelaksować, wiem że to trudne ale teraz już masz niewielki wpływ na to co się dzieje w brzuszku. Możesz pomóc maluszkowi nie stresując się. Sama się denerwuję ale staram się przywoływać do porządku bo przecież stres i nerwy tylko szkodzą. Pracujesz czy jestes na L4?

7u22gywlaksivpie.png
    Lilunia 23.09.2014
    Asiula 2.09.2016
  • monogra Debiutantka

Wysłany: 21 stycznia 2014, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak Wasze samopoczucie? bierzecie jakieś witaminki??

85993e3kbyopvfpq.png
‹‹ 91 92 93 94 95 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ