X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2014, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie, w domku siedzę. właściwie leże bez przerwy. wiem, że nic nie poradzę. tym bardziej, że dupka biorę. ale wiecie jak to jest. możecie tłumaczyć, a ja i tak jestem "mądrzejsza" :P

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • JustyśkaG Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2014, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 wrote:
    nie, w domku siedzę. właściwie leże bez przerwy. wiem, że nic nie poradzę. tym bardziej, że dupka biorę. ale wiecie jak to jest. możecie tłumaczyć, a ja i tak jestem "mądrzejsza" :P
    No wiem wiem :) jak mnie dopadnie takie cosik to od razu staram się czymś zająć np. grą na kompie :D Ja dziś ide do ginka ale tylko po zaświadczenie że jestem w ciąży dla pracodawcy. Chyba mi wypisze nie? Mimo że nie miałam jeszcze USG. Orientujecie się jak to jest?
    Ja też biorę dupka :D

7u22gywlaksivpie.png
    Lilunia 23.09.2014
    Asiula 2.09.2016
  • AnkaK Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2014, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 wrote:
    Macie rację dziewczynki. Ale jak miałam puste jajo, to pierwsze o co zapytała mnie gin to czy piersi nie przestały mnie boleć, dlatego teraz taka przewrażliwiona jestem. I jeszcze mam skurcze w podbrzuszu. Całą noc spać nie mogłam, tylko co chwilę się za UU łapałam, żeby sprawdzić czy przypadkiem ból nie wrócił, ale nie wrócił :|
    kurcze... Moje piersi nibu troche urosly ale w sumie mnie nie bola...

uanndqk36vjen8uu.png
  • Dżola Ekspertka

Wysłany: 21 stycznia 2014, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to jestem :) Witam wszystkie wrześniowe mamuśki :)

Ja mam termin na 26 września - jeszcze nie potwierdzony przez lekarza :)

Życzę Wam i sobie aby nasze ciąże przebiegały NUDNO :)

AnkaK, JustyśkaG, staraczka, inessa, akuszerka89, hela lubią tę wiadomość

16udyx8dlqyt9a9e.png
  • nescafe Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2014, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżola wrote:
    no to jestem :) Witam wszystkie wrześniowe mamuśki :)

Ja mam termin na 26 września - jeszcze nie potwierdzony przez lekarza :)

Życzę Wam i sobie aby nasze ciąże przebiegały NUDNO :)

Witamy ;) Gratulacje!!!
    Dopisz sie do naszej tabelki ;) Skopiuj link ten co mam w suwaczku :P

• nescafe Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2014, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 wrote:
    Macie rację dziewczynki. Ale jak miałam puste jajo, to pierwsze o co zapytała mnie gin to czy piersi nie przestały mnie boleć, dlatego teraz taka przewrażliwiona jestem. I jeszcze mam skurcze w podbrzuszu. Całą noc spać nie mogłam, tylko co chwilę się za UU łapałam, żeby sprawdzić czy przypadkiem ból nie wrócił, ale nie wrócił :|

Mnie tez jak bylo wiadomo ze nic z ciazy nie bedzie to sie lekarze pytaja czy piersi bola. :(

A teraz tez jakos mniej bola :( Kurde tez juz schizuje :/

W pierwszej ciazy mnie zadne cycki nie bolaly i mam syna, no to chyba nie musza bolec:P

• Patu Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2014, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 wrote:
    no mnie właśnie najbardziej te piersi martwią.. wcześniej nie mogłam ich dotknąć, a teraz muszę mocno ścisnąć, żeby poczuć dyskomfort... Mam bardzo złe przeczucia :| ale cóż, jutro wszystko się wyjaśni..

to tak samo jak u mnie. żadnych mdłości, zgagi, nic. nawet nie pokładam się w dzien, bo drzemki mi nie trzeba. a wczesniej ciągle śpiąca chodziłam. piersi wcale nie bolą i są troszke mniejsze. a były tak wrażliwe, że jak mąż dotknął to od razu ochrzan dostawał. a teraz wogóle... chciałam jutro iść na bete, ale mąż mi nie pozwolił. że przesadzam i jak jutro pójde to później będę chciałą co tydzien zeby sie upewniac. a ja musze wiedziec czy wszystko ok... TY choć jutro masz usg, ja za tydzien i wczesniej nie mam co robić bo i tak nie byoby nic widać zbytnio...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2014, 14:03

inessa lubi tę wiadomość

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • okti89 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2014, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka ja czekam jak na szpilakch za wynikiami bety i progesteronu. Ogólnie dzisiaj od rana czuje sie fatalnie męczą mnie pierwsze konkretne mdłośći brzuch dzisiaj kuję;/ i ogólnie mi słabo że cięzko mi się na nogach utrzymać mykam zaraz do pracy na 3 h ;/ bo nikt nie był w stanie mnie dzisiaj zastąpić a od rana nie dałam rady wyjść z łóżka..mam nadzieje że jakoś dam radę przez te 3h. Dziś rozmowa z moją koleżanką podniosła mnie na duchu ma zdrową 7 miesięczną córe i też miala troche przebojów na początku więc wierzę że u mnie też tak będzie..
    Zdrówka dla wszystkich bo pogodę mamy straszną
    :*

nescafe, Patu lubią tę wiadomość

razem z Lilianką czekamy na Miłoszka <3
    f2w3s65g4x4ggahf.png
    km5sio4ppvqv6byq.png
    Aniołek [*] 7tc 22.01.2014 r.
  • nescafe Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2014, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    okti89 wrote:
    Hejka ja czekam jak na szpilakch za wynikiami bety i progesteronu. Ogólnie dzisiaj od rana czuje sie fatalnie męczą mnie pierwsze konkretne mdłośći brzuch dzisiaj kuję;/ i ogólnie mi słabo że cięzko mi się na nogach utrzymać mykam zaraz do pracy na 3 h ;/ bo nikt nie był w stanie mnie dzisiaj zastąpić a od rana nie dałam rady wyjść z łóżka..mam nadzieje że jakoś dam radę przez te 3h. Dziś rozmowa z moją koleżanką podniosła mnie na duchu ma zdrową 7 miesięczną córe i też miala troche przebojów na początku więc wierzę że u mnie też tak będzie..
    Zdrówka dla wszystkich bo pogodę mamy straszną
    :*

Trzymam kciuki za wysoka bete!

• nescafe Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2014, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monogra wrote:
    Dziewczyny jak Wasze samopoczucie? bierzecie jakieś witaminki??

A Ty bierzesz cos? Ja teraz tylko kwas foliowy.

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2014, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WItajcie kochane :)
    U nas śnieg i mróz ufuf
    trzymam kciuki za wszyskie co dzisiaj idą do lekarza :)
    ja nie pracuje obecnie wiec nie potrzebuje l4
    czuje sie dziś fatalnie mdłosci,mdłosci,mdłosci nawet jesć nie moge ale musze bo jak nie jem to jeszcze gorzej do tego zgaga ble ( tylko ja mam problem z układem pokarmowym). Piersi bola przy dotyku i swedzą ale raz mniej raz wiecej. Myśle,ze objawy bedą raz wieksze raz mniejsz.
    Podoba mi sie w belly cotygodniowe informacje tam jest wszystko pieknie wytłumaczone o nas i o dziecku :)
    Dobrego dnia Wam życze )

• Fipsik Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2014, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie, tym bólem piersi się tak nie przejmujcie. Już raz to pisałam, mnie przestały boleć dopiero 2 dni po tym jak poroniłam... Więc ból/brak bólu nie zawsze wskazuje to co byśmy chciały.

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • nescafe Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2014, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik wrote:
    Wiecie, tym bólem piersi się tak nie przejmujcie. Już raz to pisałam, mnie przestały boleć dopiero 2 dni po tym jak poroniłam... Więc ból/brak bólu nie zawsze wskazuje to co byśmy chciały.

Ty to potrafisz dopiero czlowieka pocieszyc :/ Ale masz racje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2014, 14:19

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2014, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biore kwas foliowy i euthyrox na tarczyce. Bralam jeszcze magnez bo miewalam bole brzucha (nie bardzo mocne) ale dzis w przychodni dowiedzialam sie od pielegniarki ze nie powinnam go brac w ciazy ( brytyjska slozba zdrowia :/ )

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• nescafe Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2014, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:
    Ja biore kwas foliowy i euthyrox na tarczyce. Bralam jeszcze magnez bo miewalam bole brzucha (nie bardzo mocne) ale dzis w przychodni dowiedzialam sie od pielegniarki ze nie powinnam go brac w ciazy ( brytyjska slozba zdrowia :/ )

W kazdym kraju jest inaczej wiem co gadam. W jednym beda cos polecac, w drugim odradzc czyli norma ;);)

Tak samo jak z lekarzami w jednym kraju. Jeden gada, tak drugi inaczej, a trzeci jeszcze co innego ;) Trzeba znalezc konkretnego zaufanego.

• Fipsik Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2014, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nescafe wrote:
    Ty to potrafisz dopiero czlowieka pocieszyc :/ Ale masz racje.

Chodzi o to, że jedna będzie miała pełno objawów a się okaże, że jest puste jajo, a inna wcale nie będzie miała i donosi i urodzi zdrowe dziecko. Nie można teraz jedyne co robić to oglądać swoje ciało czy coś boli, czy nie, robić wykresy natężenia bólu i jeździć co 2 dzień na izbę przyjęć bo włosy się ułożyły na lewo, a nie na prawo to napewno zły znak.

Stres naprawdę żadnemu zarodkowi jeszcze nie pomógł. A jeżeli nie można się opanować to polecam melisę pić całymi dniami i nocami. Pomaga

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2014, 14:30

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • Zaczarowana Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2014, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :) Czytam Was już od jakiegoś czasu, ale dopiero teraz ośmieliłam się odezwać ;) Jestem już po pierwszej wizycie, na której zobaczyliśmy z Mężem pęcherzyk ciążowy. Termin mamy na 12 września.
    Trzymam kciuki za wszystkie mniej lub bardziej zmartwione! :)

akuszerka89, AnkaK, inessa, kark, hela, JagoodkaK lubią tę wiadomość

Córcia <3
    dxomtv735zv5mpm2.png
  • nescafe Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2014, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik wrote:
    Chodzi o to, że jedna będzie miała pełno objawów a się okaże, że jest puste jajo, a inna wcale nie będzie miała i donosi i urodzi zdrowe dziecko. Nie można teraz jedyne co robić to oglądać swoje ciało czy coś boli, czy nie, robić wykresy natężenia bólu i jeździć co 2 dzień na izbę przyjęć bo włosy się ułożyły na lewo, a nie na prawo to napewno zły znak.

Stres naprawdę żadnemu zarodkowi jeszcze nie pomógł. A jeżeli nie można się opanować to polecam melisę pić całymi dniami i nocami. Pomaga

Wiadomo, ze mozna dalej rzygac niz widziec i jest zle albo nie miec zadnych objawow i jest wszytko dobrze z ciaza.
    Ale gdzies tam zawsze jest ten strach czy jest dobrze. Wiadomo co ma byc to bedzie, wszystkie sie staramy aby bylo dobrze.

• nescafe Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2014, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczarowana wrote:
    Witajcie :) Czytam Was już od jakiegoś czasu, ale dopiero teraz ośmieliłam się odezwać ;) Jestem już po pierwszej wizycie, na której zobaczyliśmy z Mężem pęcherzyk ciążowy. Termin mamy na 12 września.
    Trzymam kciuki za wszystkie mniej lub bardziej zmartwione! :)

Witamy ;) Dopisz sie do tableki ;) Ja tak wszytkich z ta tabelka scigam haha ;)

Zaczarowana lubi tę wiadomość

• nescafe Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2014, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A akurat na ip jak przyjechalam z krwawieniem ostrym , mnie olali :/ Bo byl weekend i sie zabiegow nie robi? Prawda to ze w weekned nie robi sie zabiegow ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2014, 14:39

‹‹ 92 93 94 95 96 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ