Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
nie, w domku siedzę. właściwie leże bez przerwy. wiem, że nic nie poradzę. tym bardziej, że dupka biorę. ale wiecie jak to jest. możecie tłumaczyć, a ja i tak jestem "mądrzejsza"
-
stardust87 wrote:nie, w domku siedzę. właściwie leże bez przerwy. wiem, że nic nie poradzę. tym bardziej, że dupka biorę. ale wiecie jak to jest. możecie tłumaczyć, a ja i tak jestem "mądrzejsza"
jak mnie dopadnie takie cosik to od razu staram się czymś zająć np. grą na kompie
Ja dziś ide do ginka ale tylko po zaświadczenie że jestem w ciąży dla pracodawcy. Chyba mi wypisze nie? Mimo że nie miałam jeszcze USG. Orientujecie się jak to jest?
Ja też biorę dupka -
stardust87 wrote:Macie rację dziewczynki. Ale jak miałam puste jajo, to pierwsze o co zapytała mnie gin to czy piersi nie przestały mnie boleć, dlatego teraz taka przewrażliwiona jestem. I jeszcze mam skurcze w podbrzuszu. Całą noc spać nie mogłam, tylko co chwilę się za UU łapałam, żeby sprawdzić czy przypadkiem ból nie wrócił, ale nie wrócił
-
Dżola wrote:no to jestem
Witam wszystkie wrześniowe mamuśki
Ja mam termin na 26 września - jeszcze nie potwierdzony przez lekarza
Życzę Wam i sobie aby nasze ciąże przebiegały NUDNO
WitamyGratulacje!!!
Dopisz sie do naszej tabelkiSkopiuj link ten co mam w suwaczku
-
stardust87 wrote:Macie rację dziewczynki. Ale jak miałam puste jajo, to pierwsze o co zapytała mnie gin to czy piersi nie przestały mnie boleć, dlatego teraz taka przewrażliwiona jestem. I jeszcze mam skurcze w podbrzuszu. Całą noc spać nie mogłam, tylko co chwilę się za UU łapałam, żeby sprawdzić czy przypadkiem ból nie wrócił, ale nie wrócił
Mnie tez jak bylo wiadomo ze nic z ciazy nie bedzie to sie lekarze pytaja czy piersi bola.
A teraz tez jakos mniej bolaKurde tez juz schizuje
W pierwszej ciazy mnie zadne cycki nie bolaly i mam syna, no to chyba nie musza bolec:P -
stardust87 wrote:no mnie właśnie najbardziej te piersi martwią.. wcześniej nie mogłam ich dotknąć, a teraz muszę mocno ścisnąć, żeby poczuć dyskomfort... Mam bardzo złe przeczucia
ale cóż, jutro wszystko się wyjaśni..
to tak samo jak u mnie. żadnych mdłości, zgagi, nic. nawet nie pokładam się w dzien, bo drzemki mi nie trzeba. a wczesniej ciągle śpiąca chodziłam. piersi wcale nie bolą i są troszke mniejsze. a były tak wrażliwe, że jak mąż dotknął to od razu ochrzan dostawał. a teraz wogóle... chciałam jutro iść na bete, ale mąż mi nie pozwolił. że przesadzam i jak jutro pójde to później będę chciałą co tydzien zeby sie upewniac. a ja musze wiedziec czy wszystko ok... TY choć jutro masz usg, ja za tydzien i wczesniej nie mam co robić bo i tak nie byoby nic widać zbytnio...Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2014, 14:03
inessa lubi tę wiadomość
-
Hejka ja czekam jak na szpilakch za wynikiami bety i progesteronu. Ogólnie dzisiaj od rana czuje sie fatalnie męczą mnie pierwsze konkretne mdłośći brzuch dzisiaj kuję;/ i ogólnie mi słabo że cięzko mi się na nogach utrzymać mykam zaraz do pracy na 3 h ;/ bo nikt nie był w stanie mnie dzisiaj zastąpić a od rana nie dałam rady wyjść z łóżka..mam nadzieje że jakoś dam radę przez te 3h. Dziś rozmowa z moją koleżanką podniosła mnie na duchu ma zdrową 7 miesięczną córe i też miala troche przebojów na początku więc wierzę że u mnie też tak będzie..
Zdrówka dla wszystkich bo pogodę mamy straszną
:*nescafe, Patu lubią tę wiadomość
-
okti89 wrote:Hejka ja czekam jak na szpilakch za wynikiami bety i progesteronu. Ogólnie dzisiaj od rana czuje sie fatalnie męczą mnie pierwsze konkretne mdłośći brzuch dzisiaj kuję;/ i ogólnie mi słabo że cięzko mi się na nogach utrzymać mykam zaraz do pracy na 3 h ;/ bo nikt nie był w stanie mnie dzisiaj zastąpić a od rana nie dałam rady wyjść z łóżka..mam nadzieje że jakoś dam radę przez te 3h. Dziś rozmowa z moją koleżanką podniosła mnie na duchu ma zdrową 7 miesięczną córe i też miala troche przebojów na początku więc wierzę że u mnie też tak będzie..
Zdrówka dla wszystkich bo pogodę mamy straszną
:*
Trzymam kciuki za wysoka bete! -
nick nieaktualnyWItajcie kochane
U nas śnieg i mróz ufuf
trzymam kciuki za wszyskie co dzisiaj idą do lekarza
ja nie pracuje obecnie wiec nie potrzebuje l4
czuje sie dziś fatalnie mdłosci,mdłosci,mdłosci nawet jesć nie moge ale musze bo jak nie jem to jeszcze gorzej do tego zgaga ble ( tylko ja mam problem z układem pokarmowym). Piersi bola przy dotyku i swedzą ale raz mniej raz wiecej. Myśle,ze objawy bedą raz wieksze raz mniejsz.
Podoba mi sie w belly cotygodniowe informacje tam jest wszystko pieknie wytłumaczone o nas i o dziecku
Dobrego dnia Wam życze ) -
Fipsik wrote:Wiecie, tym bólem piersi się tak nie przejmujcie. Już raz to pisałam, mnie przestały boleć dopiero 2 dni po tym jak poroniłam... Więc ból/brak bólu nie zawsze wskazuje to co byśmy chciały.
Ty to potrafisz dopiero czlowieka pocieszycAle masz racje.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2014, 14:19
-
Paula55 wrote:Ja biore kwas foliowy i euthyrox na tarczyce. Bralam jeszcze magnez bo miewalam bole brzucha (nie bardzo mocne) ale dzis w przychodni dowiedzialam sie od pielegniarki ze nie powinnam go brac w ciazy ( brytyjska slozba zdrowia
)
W kazdym kraju jest inaczej wiem co gadam. W jednym beda cos polecac, w drugim odradzc czyli norma
Tak samo jak z lekarzami w jednym kraju. Jeden gada, tak drugi inaczej, a trzeci jeszcze co innegoTrzeba znalezc konkretnego zaufanego.
-
nescafe wrote:Ty to potrafisz dopiero czlowieka pocieszyc
Ale masz racje.
Chodzi o to, że jedna będzie miała pełno objawów a się okaże, że jest puste jajo, a inna wcale nie będzie miała i donosi i urodzi zdrowe dziecko. Nie można teraz jedyne co robić to oglądać swoje ciało czy coś boli, czy nie, robić wykresy natężenia bólu i jeździć co 2 dzień na izbę przyjęć bo włosy się ułożyły na lewo, a nie na prawo to napewno zły znak.
Stres naprawdę żadnemu zarodkowi jeszcze nie pomógł. A jeżeli nie można się opanować to polecam melisę pić całymi dniami i nocami. PomagaWiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2014, 14:30
-
Witajcie
Czytam Was już od jakiegoś czasu, ale dopiero teraz ośmieliłam się odezwać
Jestem już po pierwszej wizycie, na której zobaczyliśmy z Mężem pęcherzyk ciążowy. Termin mamy na 12 września.
Trzymam kciuki za wszystkie mniej lub bardziej zmartwione!akuszerka89, AnkaK, inessa, kark, hela, JagoodkaK lubią tę wiadomość
-
Fipsik wrote:Chodzi o to, że jedna będzie miała pełno objawów a się okaże, że jest puste jajo, a inna wcale nie będzie miała i donosi i urodzi zdrowe dziecko. Nie można teraz jedyne co robić to oglądać swoje ciało czy coś boli, czy nie, robić wykresy natężenia bólu i jeździć co 2 dzień na izbę przyjęć bo włosy się ułożyły na lewo, a nie na prawo to napewno zły znak.
Stres naprawdę żadnemu zarodkowi jeszcze nie pomógł. A jeżeli nie można się opanować to polecam melisę pić całymi dniami i nocami. Pomaga
Wiadomo, ze mozna dalej rzygac niz widziec i jest zle albo nie miec zadnych objawow i jest wszytko dobrze z ciaza.
Ale gdzies tam zawsze jest ten strach czy jest dobrze. Wiadomo co ma byc to bedzie, wszystkie sie staramy aby bylo dobrze.
-
Zaczarowana wrote:Witajcie
Czytam Was już od jakiegoś czasu, ale dopiero teraz ośmieliłam się odezwać
Jestem już po pierwszej wizycie, na której zobaczyliśmy z Mężem pęcherzyk ciążowy. Termin mamy na 12 września.
Trzymam kciuki za wszystkie mniej lub bardziej zmartwione!
WitamyDopisz sie do tableki
Ja tak wszytkich z ta tabelka scigam haha
Zaczarowana lubi tę wiadomość