X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Patu Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2014, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    okti89 wrote:
    Ja już dziewczyny niee wiem co mam myśleć dzisiaj beta tylko 1036 :( a w tamten poniedziałek 402 to już naprawde chyba koniec :(
    a w dodatku progesteron 3,82
    poprostu wszystko poniżej normy
    zaraz dzwonie do lekarza...

przykro mi bardzo. Mam nadzieję, że jest jeszcze jakaś szansa . Trzymaj się i zawsze mozesz liczyc na nas!
    a do lekarza spróbuj się dostac jak najszybciej! usg koniecznie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2014, 16:00

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2014, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    okti89 wrote:
    Ja już dziewczyny niee wiem co mam myśleć dzisiaj beta tylko 1036 :( a w tamten poniedziałek 402 to już naprawde chyba koniec :(
    a w dodatku progesteron 3,82
    poprostu wszystko poniżej normy
    zaraz dzwonie do lekarza...

Kochana jedź szybko do prywatnego gina, jeśli powiesz o co chodzi to napewno cię weźmie na USG, i jak wrócisz daj znać !!!
    Trzymamy kciuki !!!

benitka lubi tę wiadomość

• okti89 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2014, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    właśnie ja zaraz dzwonie do mojego lekarza ktory dzis od 16 przyjmuje... oby mnie przyjal ale ja to chyba juz nie mam szans ... jest nas tyle ale ja tylko mam taki problem i chyba wiadomo jak to sie zakonczy;/

razem z Lilianką czekamy na Miłoszka <3
    f2w3s65g4x4ggahf.png
    km5sio4ppvqv6byq.png
    Aniołek [*] 7tc 22.01.2014 r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2014, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    okti89 wrote:
    właśnie ja zaraz dzwonie do mojego lekarza ktory dzis od 16 przyjmuje... oby mnie przyjal ale ja to chyba juz nie mam szans ... jest nas tyle ale ja tylko mam taki problem i chyba wiadomo jak to sie zakonczy;/

Może jeszcze nie wszystko jest stracone :(

• nescafe Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2014, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    okti dzwon do tego lekarza na te usg. Przykro mi ze beta nie wzrosla :( Trzymam kciuki moze jest jeszcze jakas nadzieja.

• okti89 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2014, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jade na 18.30 chce to poprostu zakończyć :(
    żegnajcie :( Powodzenia:*

razem z Lilianką czekamy na Miłoszka <3
    f2w3s65g4x4ggahf.png
    km5sio4ppvqv6byq.png
    Aniołek [*] 7tc 22.01.2014 r.
  • Patu Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2014, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    okti89 wrote:

nie wiem co Ci powiedziec. Tak mi bardzo przykro. Jeśli będziesz potrzebowała jakiegos wsparcia czy sie wygadac to zawsze śmiało. Tak mi przykro :( czemu to nie spotyka tych matek co i tak chcą usunąć ciąże czy zabić dziecko :(

inessa lubi tę wiadomość

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2014, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Płakać mi się chce jak słyszę takie wiadomości ;(

• b-c Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2014, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo ciężko mi się czyta takie jechanie po lekarzach/ służbie zdrowia i w ogóle kraju. Nie jest tak zle, a na pewno nie jest duzo gorzej niz w innych panstwach. Czasami trzeba czekać długo na jakieś badanie i ludzie na tym kończą, a wystarczy zadzwonić do kilku innych placówek, najlepiej poza duzymi miastami i tam kolejek prawie nie ma. Ja nigdy nie przyznaje sie lekarzom, gdy ide jako pacjentka, ze tez jestem lekarzem i jakoś wszystko można na spokojnie załatwić. oczywiście niektórzy ludzie nie powinni pracować w tym zawodzie, ale tak jest wszedzie. Przecież codziennie spotykamy wredne urzedniczki, policjantów, sklepowe, a jakoś nikt się tak nie oburza jak na lekarzy. prawda jest taka, że część pacjentów przychodzi już od razu nastawiona, że bedzie zle i od drzwi robi awanture i wyzywa wszystkich.

To prawda, ze nie robi sie planowych zabiegów w weekend, ale nie dlatego, że lekarz do gbur, cham i leń, a w ogole czeka na łapówkę, tylko dlatego, że jest sam i bierze odpowiedzialnosc za zycie i zdrowie calego oddzialu i zwykle izby przyjec/ SORu. Jak się zamknie na sali operacyjnej nawet na godzinke to w tym czasie nie bedzie zadnego lekarza na dyzurze.

Nie dziwie się , że nie spiesza sie z łyżeczkowaniem. Najpierw trzeba się wiele razy upewnić, że na pewno płód nie ma szans na dalszy rozwój, po drugie to jest zabieg i zawsze niesie ryzyko. Dodatkowym ryzykiem jest znieczulenie. Ja też wolałabym, aby wszystko się samo oczyściło i żebym mogla szybciej starać się od nowa

inessa, staraczka, dba, AnkaK, turkawka, le'nutka lubią tę wiadomość

3 letnia córeczka- naturalnie
    Starania o drugiego potomka.
    Pojedyncze plemniki w nasieniu

06.2017 ICSI ( 21 oocytów, zapłodnionych 6, 4 słabe blastocysty)
    3 x :(

01.2018 2 ICSI ( 8 zaplodnionych, 3 zarodki 3-dniowe + 1 opóźniony)
    02.2018 :(
    25.07.2019 FET....
  • b-c Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2014, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    okti- bardzo współczuję, ale nadal trzymam kciuki

inessa lubi tę wiadomość

3 letnia córeczka- naturalnie
    Starania o drugiego potomka.
    Pojedyncze plemniki w nasieniu

06.2017 ICSI ( 21 oocytów, zapłodnionych 6, 4 słabe blastocysty)
    3 x :(

01.2018 2 ICSI ( 8 zaplodnionych, 3 zarodki 3-dniowe + 1 opóźniony)
    02.2018 :(
    25.07.2019 FET....
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2014, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Okti kochana mocno tule do serca <3 <3 <3
    daj prosze znać co powiedział lekarz.

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2014, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam,zaspalam i nie poszłam do gina,ale w poniedziałek idę.
    Ale zastanawiają mnie kłucia,nie są po bokach ale jakby sporo poniżej pempka.

• AnkaK Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2014, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    okti89 wrote:
    Okti wiem ze wiem ze nie kazda z nas to przezyla ale kazda z nas nosi pod sercem nowe zycie i jestesmy z Toba:*

uanndqk36vjen8uu.png
  • dba Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2014, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    okti :*
    Ja wszędzie chodzę państwowo, bo uważam, że skoro pracuję i opłacam składki to nie będę dodatkowo prywatnie kasy wywalać - można te pieniądze wydać na coś przyjemniejszego ;)
    I powiem tak- chyba mam szczęście do lekarzy, bo pediatrę mam super, laryngolog rewelacja, okulistka bardzo dokładna, z ginekolog miałam przejścia, ale wiem, że mam ją pod ręką, mogę każdego dnia do niej przyjechać jeśli coś będzie nie tak, więc ja na służbę zdrowia nie będę narzekać, można sobie dobrać takich lekarzy na nfz, że można być zadowolonym.
    Podczas porodu poprzedniego syna położna bez dodatkowych opłat nalała mi wody do wanny i mogłam przez pół godziny troszkę się zrelaksować ;)
    Chyba, że to ja jestem spokojny człowiek, który ich nie stresuje ;) :D

inessa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2014, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Okti,przytulam i rozumiem Cię <3

• AnkaK Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2014, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I walcz Okti jesli jest chociaz cien nadzieji!!!

inessa lubi tę wiadomość

uanndqk36vjen8uu.png
  • nescafe Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2014, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B-c no duzo gorzej niz w innych panstwach, ze Wschodu to pewnie nie jest . Ale mi to juz nawet nie chodzi o warunki ;) Tylko o opieke.

Kazdy gada inaczej z tym lyzeczkowaniem. Godzine to to nie trwa. Nawet na tyle nie usypiaja. A wierz mi ze jak przyszedl anestezlolog to juz bylam w raju w koncu sie skonczy bol i psychiczny i fizyczny. Ryzyko minimalne tak jak przy kazdym zabiegu. Tym bardziej dla ginekologa zabieg lyezczkowania, to jest pikus. A czy dlugo trzeba czekac ze staraniami? Jedn,i ze trzeba pol roku czekac inni, ze 3 miesiace a jeszcze inni ze wcale. A jak masz dokumenty , ze ciaza obumarla i zdjeica z usg i czekasz na to krawienie az sie zacznie by isc na zbaieg , to nie powinno tak byc. Chyba ze lekarz jezyk english troche malo znac. Albo tak jak gadasz byl biedaczek sam! No ale skad ja mialam wiedziec, ze w pl sa takie zasady i ze lekarz moze byc sam w weekend?:/
    A i po lyzeczkowaniu sie bierze ten wycinek do badania a tak nie :/ Z reszta w pl, to trzeba 3 razy poronic aby ktos sie zainteresowal jakimis badaniami dlaczego tak jest. A Aby do ciebie ktos dzwonil ze szpitala po zabiegu przypomniec, ze masz oddac krew jeszcze 2 razy i przyjsc na kontolne usg po 2 tygodniach do nich, bo pani doktor ktora robila zabieg chce widziec czy jest ok. To chyba w ogole nie jest realne . Jak se sama nie pamietasz to to maja gdzies :/

Roznica miedzy NFZ a prywatnie to jest meeeggaaa roznica. Sama teraz to widze jak bylo na ip a jak jest w prywatnym gabinecie :)
    Nie gadam ze w pl sa glupi i zli lekarze albo cos. Sa rozni jak w kazdym kraju. Tylko ze jakos tak kasa i kasa sie liczy :/ W sumie sie nie dziwie , bo oni to malo zarabiaja to trzeba se prywatnie dorabiac.

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2014, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nescafe to prawda . BYłam u gina na nfz bo zaniepokoiłam się wynikiem progesteronu i powiedział , że jest ok , a poszłam prywatnie i gin przepisał mi inne leki .... gdybym nie poszła do gina prywatnie to cholera wie czy bym była teraz w tej ciąży , bo ciąża po in vitro jest troszeczkę inna niż naturalna bo nie mam ciałka żóltego co wytwarza prog . Więc na nfz trzeba trafić na naprawdę dobre lekarza

Okti strasznie mi przykro ;( daj znać co po wizycie ....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2014, 17:14

AnkaK, inessa lubią tę wiadomość

• dba Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2014, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    najlepiej mają w Holandii - na wszystkie przypadłości lekarz rodzinny- jeśli on nie wyleczy, wtedy daje skierowanie do specjalisty :/

• nescafe Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2014, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dba wrote:
    najlepiej mają w Holandii - na wszystkie przypadłości lekarz rodzinny- jeśli on nie wyleczy, wtedy daje skierowanie do specjalisty :/
    Holandia to dziwny kraj. Grzybow zbierac nie wolno, ale ziolo jarac mozna legalnie :D

madeinloove, inessa, kark lubią tę wiadomość

‹‹ 94 95 96 97 98 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ