Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Mąż mi dziś kupił ciążowy pas na brzuch, może to coś pomoże na to moje ciągnięcie brzucha przy chodzeniu.
A i z Polski dziś przyszedł do nas fotelik i parę innych drobiazgów, butelki, kocyk, koszula, szlafrok itp. Muszę w końcu usiąść na spokojnie i spisać listę rzeczy jakie musimy kupić + orientacyjne ceny, aż mi słabo na myśl o kwotach -
O widzę że nie tylko ja walczę z bezsennością
Chyba że jesteście nocnymi markami
Z tego wszystkiego zjadłam ciastko i tak sobie leżę i patrzę jak Antoś wariuje
Coraz częściej myślę o porodzie o tym jak to teraz będzie wszystko wyglądało i powiem Wam że nie mogę się doczekać kiedy nadejdzie ten czas chociaż bycie w ciąży też jest takie piękne ( przynajmniej dla mnie bo nie miałam żadnych dolegliwości ) -
Ja tez nie spie
jem kanapki z szynka i sosem czosnkowym
do tego kakao
Moj maluch tez wariuje i smyra mnie w pachwinie tak ze sie ze smiechu zesikam zaraz
Ja mimo okropnych mdlosci i wymiotow na poczatku tez bede dobrze ciaze wspominaci napewno bede teskńic za tym smyraniem przekochanym
-
Kaarolina wrote:Popieram aleksa dawaj znac i nie trzymaj nas w niepewnosci..
A u Aleksy się coś nowego wydarzyło od 16:50?! Bo wtedy napisała, że zrezygnowała z czekania na KTG, bo była wielka kolejka, a dzidziuś zaczął o sobie dawać znać...https://www.maluchy.pl/li-68923.png -
madiiiii wrote:Jeszcze tylko na koniec: http://www.mamaville.pl/mamaville-targi-dla-mamy-i-dziecka-vol-2/
Może któraż z Was skorzysta z targów Mamaville w tę niedzielę w Warszawie. Sama się zastanawiam, czy się nie wybrać
A teraz dobrej nocy brzuchole.
Jak zwykle nie miałam pojęcia o targachFajne się wydają te warsztaty o żywieniu o 15, spróbuję namówić męża chyba.
https://www.maluchy.pl/li-68923.png -
dzieńdobry mamusie
ja juz nie spię od 7 i piję sobie kawę...marna pogoda, lało całą noc i teraz tak samo i na dodatek grzmi
Ja dzisiaj mam wizytę u ginekologa ale dopiero o 20:20 więc pewnie będzie mały poślizg to może o 21 wejdę. Po wizycie stawię zdjęcia jak jakieś dostanę łądnie wyglądające
A o 15 mam szkołe rodzenia, z tego co pamiętam położna ma nam dzisiaj puszczać jakiś film -
Witam
Ja nie śpię od 4!!!!!!!!!!! Wstałam, zjadłam śniadanie i z braku zajęcia bo było zbyt wcześnie na jakieś hałasy wzięłam się za sporządzenie listy co mi jeszcze potrzebaA wczoraj był szał na allegro i wylicytowałam koszulę do karmienia nową za 1,25
Jestem z siebie dumna hehe
Ewi powodzenia na wizycie! Oby była fotka -
justyna14 wrote:Ania chyba coś źle zrozumiałaś, masaż szyjki jest zalecany przez lekarzy i położne i należy go zacząć nawet w 7 miesiącu i powoli stopniowo sobie mięśnie z pomocą oliwki rozciągać/uelastyczniać. Ty chyba mówisz o jednorazowym rozciągnięciu/rozerwaniu szyjki przez lekarza w szpitalu, a to zupełnie coś innego niż dziewczyny zrozumiały.
Wydaje mi się, że zalecany od 7 msc. jest masaż krocza, czyli odcinka skóry między pupą i cipką( nie szyjki w środku). Co do tego, że masaż szyjki może być bolesny to tylko mogę sobie wyobrazić po tym jak bolesne było la mnie badanie rozwarcia, a masowanie w czasie porodu to już musi być trauma.