X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Zaczarowana Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż mi dziś kupił ciążowy pas na brzuch, może to coś pomoże na to moje ciągnięcie brzucha przy chodzeniu.
    A i z Polski dziś przyszedł do nas fotelik i parę innych drobiazgów, butelki, kocyk, koszula, szlafrok itp. Muszę w końcu usiąść na spokojnie i spisać listę rzeczy jakie musimy kupić + orientacyjne ceny, aż mi słabo na myśl o kwotach :/

Córcia <3
    dxomtv735zv5mpm2.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde dziewczyny moze faktycznie ja te dwie rzeczy pomylilam :P
    Przyznaje sie bez bicia haha :) ale watpliwosci juz rozwiane wiec ok :)

nenka lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• nenka Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dokladnie zaczarowana

ide spac moze uda sie zasnac

• Beataa25 Ekspertka

Wysłany: 25 czerwca 2014, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O widzę że nie tylko ja walczę z bezsennością :)
    Chyba że jesteście nocnymi markami :)
    Z tego wszystkiego zjadłam ciastko i tak sobie leżę i patrzę jak Antoś wariuje :D
    Coraz częściej myślę o porodzie o tym jak to teraz będzie wszystko wyglądało i powiem Wam że nie mogę się doczekać kiedy nadejdzie ten czas chociaż bycie w ciąży też jest takie piękne ( przynajmniej dla mnie bo nie miałam żadnych dolegliwości ) :)

thiki0a.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 23:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez nie spie :) jem kanapki z szynka i sosem czosnkowym :) do tego kakao :)
    Moj maluch tez wariuje i smyra mnie w pachwinie tak ze sie ze smiechu zesikam zaraz :)
    Ja mimo okropnych mdlosci i wymiotow na poczatku tez bede dobrze ciaze wspominac :) i napewno bede teskńic za tym smyraniem przekochanym :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Beataa25 Ekspertka

Wysłany: 26 czerwca 2014, 00:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ojej aż mi smaka narobiłaś na jakąś kanapeczkę a sosik czosnkowy to uwielbiam :)
    Zjeść czy nie zjeść oto jest pytanie :)

thiki0a.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 00:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha ja tez uwielbiam. Moj wzial gryza i mial swieczki w oczach bo mowi ze taki ostry :) ja tam ńic ńie czuje :P
    Tez sie wahalam ale zjadlam mniamm. :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• betinka Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 00:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaarolina wrote:
    Popieram aleksa dawaj znac i nie trzymaj nas w niepewnosci..

A u Aleksy się coś nowego wydarzyło od 16:50?! Bo wtedy napisała, że zrezygnowała z czekania na KTG, bo była wielka kolejka, a dzidziuś zaczął o sobie dawać znać...

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 00:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok babeczki ja pojadlam, wypilam kakalko i ide lulu :) dobranoc i do jutra :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Beataa25 Ekspertka

Wysłany: 26 czerwca 2014, 00:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrej nocki :) A ja bidusia dalej nie mogę zasnąć :(

thiki0a.png
  • betinka Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 00:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madiiiii wrote:
    Jeszcze tylko na koniec: http://www.mamaville.pl/mamaville-targi-dla-mamy-i-dziecka-vol-2/

Może któraż z Was skorzysta z targów Mamaville w tę niedzielę w Warszawie. Sama się zastanawiam, czy się nie wybrać :)

A teraz dobrej nocy brzuchole.

Jak zwykle nie miałam pojęcia o targach ;) Fajne się wydają te warsztaty o żywieniu o 15, spróbuję namówić męża chyba.

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
  • doti77 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 00:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakoś mi się nie chce spać.Może jakiś film oglądne.

https://www.maluchy.pl/li-69856.png
    https://www.maluchy.pl/li-70991.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 03:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    2iu6rtl.jpg

Io, Paula55, EmiBam lubią tę wiadomość

201703012752.png
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzieńdobry mamusie :)

ja juz nie spię od 7 i piję sobie kawę...marna pogoda, lało całą noc i teraz tak samo i na dodatek grzmi :/

Ja dzisiaj mam wizytę u ginekologa ale dopiero o 20:20 więc pewnie będzie mały poślizg to może o 21 wejdę. Po wizycie stawię zdjęcia jak jakieś dostanę łądnie wyglądające :)

A o 15 mam szkołe rodzenia, z tego co pamiętam położna ma nam dzisiaj puszczać jakiś film :)

qb3c82c3gptozz8t.png
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wy piszecie że nie możecie spać a ja o 22 już zasypiam jak dziecko :) ale w nocy tak ze 3 razy wstaje na siku.

qb3c82c3gptozz8t.png
  • K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :)
    Ja nie śpię od 4!!!!!!!!!!! Wstałam, zjadłam śniadanie i z braku zajęcia bo było zbyt wcześnie na jakieś hałasy wzięłam się za sporządzenie listy co mi jeszcze potrzeba ;) A wczoraj był szał na allegro i wylicytowałam koszulę do karmienia nową za 1,25 :D Jestem z siebie dumna hehe

Ewi powodzenia na wizycie! Oby była fotka ;)

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • Quatriona Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry mamusie. Mi ostatnio spanie znów dobrze idzie całe szczęście. Pogoda dziś okropna ale cóż zrobić najwyżej z łóżka nie wstanę, a co czasem można później już tak się nie da:) trzymam kciuki za wizyty

4eWXp1.png
    rYcQp1.png
  • Szonka Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam z rana z 3 na przodzie :)

K_A_M_A, stardust87, Paula55, EmiBam, verynice, betinka, afrykanka, akuszerka89 lubią tę wiadomość

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szonka wrote:
    Witam z rana z 3 na przodzie :)

Fota, fota, fota!! :D

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • Szonka Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    Ania chyba coś źle zrozumiałaś, masaż szyjki jest zalecany przez lekarzy i położne i należy go zacząć nawet w 7 miesiącu i powoli stopniowo sobie mięśnie z pomocą oliwki rozciągać/uelastyczniać. Ty chyba mówisz o jednorazowym rozciągnięciu/rozerwaniu szyjki przez lekarza w szpitalu, a to zupełnie coś innego niż dziewczyny zrozumiały.

Wydaje mi się, że zalecany od 7 msc. jest masaż krocza, czyli odcinka skóry między pupą i cipką ;) ( nie szyjki w środku). Co do tego, że masaż szyjki może być bolesny to tylko mogę sobie wyobrazić po tym jak bolesne było la mnie badanie rozwarcia, a masowanie w czasie porodu to już musi być trauma.

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

‹‹ 931 932 933 934 935 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ