X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Zaczarowana Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż mi dziś kupił ciążowy pas na brzuch, może to coś pomoże na to moje ciągnięcie brzucha przy chodzeniu.
    A i z Polski dziś przyszedł do nas fotelik i parę innych drobiazgów, butelki, kocyk, koszula, szlafrok itp. Muszę w końcu usiąść na spokojnie i spisać listę rzeczy jakie musimy kupić + orientacyjne ceny, aż mi słabo na myśl o kwotach :/

Córcia <3
    dxomtv735zv5mpm2.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde dziewczyny moze faktycznie ja te dwie rzeczy pomylilam :P
    Przyznaje sie bez bicia haha :) ale watpliwosci juz rozwiane wiec ok :)

nenka lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• nenka Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dokladnie zaczarowana

ide spac moze uda sie zasnac

• Beataa25 Ekspertka

Wysłany: 25 czerwca 2014, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O widzę że nie tylko ja walczę z bezsennością :)
    Chyba że jesteście nocnymi markami :)
    Z tego wszystkiego zjadłam ciastko i tak sobie leżę i patrzę jak Antoś wariuje :D
    Coraz częściej myślę o porodzie o tym jak to teraz będzie wszystko wyglądało i powiem Wam że nie mogę się doczekać kiedy nadejdzie ten czas chociaż bycie w ciąży też jest takie piękne ( przynajmniej dla mnie bo nie miałam żadnych dolegliwości ) :)

thiki0a.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 23:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez nie spie :) jem kanapki z szynka i sosem czosnkowym :) do tego kakao :)
    Moj maluch tez wariuje i smyra mnie w pachwinie tak ze sie ze smiechu zesikam zaraz :)
    Ja mimo okropnych mdlosci i wymiotow na poczatku tez bede dobrze ciaze wspominac :) i napewno bede teskńic za tym smyraniem przekochanym :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Beataa25 Ekspertka

Wysłany: 26 czerwca 2014, 00:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ojej aż mi smaka narobiłaś na jakąś kanapeczkę a sosik czosnkowy to uwielbiam :)
    Zjeść czy nie zjeść oto jest pytanie :)

thiki0a.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 00:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha ja tez uwielbiam. Moj wzial gryza i mial swieczki w oczach bo mowi ze taki ostry :) ja tam ńic ńie czuje :P
    Tez sie wahalam ale zjadlam mniamm. :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• betinka Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 00:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaarolina wrote:
    Popieram aleksa dawaj znac i nie trzymaj nas w niepewnosci..

A u Aleksy się coś nowego wydarzyło od 16:50?! Bo wtedy napisała, że zrezygnowała z czekania na KTG, bo była wielka kolejka, a dzidziuś zaczął o sobie dawać znać...

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 00:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok babeczki ja pojadlam, wypilam kakalko i ide lulu :) dobranoc i do jutra :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Beataa25 Ekspertka

Wysłany: 26 czerwca 2014, 00:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrej nocki :) A ja bidusia dalej nie mogę zasnąć :(

thiki0a.png
  • betinka Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 00:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madiiiii wrote:
    Jeszcze tylko na koniec: http://www.mamaville.pl/mamaville-targi-dla-mamy-i-dziecka-vol-2/

Może któraż z Was skorzysta z targów Mamaville w tę niedzielę w Warszawie. Sama się zastanawiam, czy się nie wybrać :)

A teraz dobrej nocy brzuchole.

Jak zwykle nie miałam pojęcia o targach ;) Fajne się wydają te warsztaty o żywieniu o 15, spróbuję namówić męża chyba.

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
  • doti77 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 00:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakoś mi się nie chce spać.Może jakiś film oglądne.

https://www.maluchy.pl/li-69856.png
    https://www.maluchy.pl/li-70991.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 03:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    2iu6rtl.jpg

Io, Paula55, EmiBam lubią tę wiadomość

201703012752.png
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzieńdobry mamusie :)

ja juz nie spię od 7 i piję sobie kawę...marna pogoda, lało całą noc i teraz tak samo i na dodatek grzmi :/

Ja dzisiaj mam wizytę u ginekologa ale dopiero o 20:20 więc pewnie będzie mały poślizg to może o 21 wejdę. Po wizycie stawię zdjęcia jak jakieś dostanę łądnie wyglądające :)

A o 15 mam szkołe rodzenia, z tego co pamiętam położna ma nam dzisiaj puszczać jakiś film :)

qb3c82c3gptozz8t.png
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wy piszecie że nie możecie spać a ja o 22 już zasypiam jak dziecko :) ale w nocy tak ze 3 razy wstaje na siku.

qb3c82c3gptozz8t.png
  • K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :)
    Ja nie śpię od 4!!!!!!!!!!! Wstałam, zjadłam śniadanie i z braku zajęcia bo było zbyt wcześnie na jakieś hałasy wzięłam się za sporządzenie listy co mi jeszcze potrzeba ;) A wczoraj był szał na allegro i wylicytowałam koszulę do karmienia nową za 1,25 :D Jestem z siebie dumna hehe

Ewi powodzenia na wizycie! Oby była fotka ;)

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • Quatriona Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry mamusie. Mi ostatnio spanie znów dobrze idzie całe szczęście. Pogoda dziś okropna ale cóż zrobić najwyżej z łóżka nie wstanę, a co czasem można później już tak się nie da:) trzymam kciuki za wizyty

4eWXp1.png
    rYcQp1.png
  • Szonka Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam z rana z 3 na przodzie :)

K_A_M_A, stardust87, Paula55, EmiBam, verynice, betinka, afrykanka, akuszerka89 lubią tę wiadomość

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szonka wrote:
    Witam z rana z 3 na przodzie :)

Fota, fota, fota!! :D

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • Szonka Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    Ania chyba coś źle zrozumiałaś, masaż szyjki jest zalecany przez lekarzy i położne i należy go zacząć nawet w 7 miesiącu i powoli stopniowo sobie mięśnie z pomocą oliwki rozciągać/uelastyczniać. Ty chyba mówisz o jednorazowym rozciągnięciu/rozerwaniu szyjki przez lekarza w szpitalu, a to zupełnie coś innego niż dziewczyny zrozumiały.

Wydaje mi się, że zalecany od 7 msc. jest masaż krocza, czyli odcinka skóry między pupą i cipką ;) ( nie szyjki w środku). Co do tego, że masaż szyjki może być bolesny to tylko mogę sobie wyobrazić po tym jak bolesne było la mnie badanie rozwarcia, a masowanie w czasie porodu to już musi być trauma.

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

‹‹ 931 932 933 934 935 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ