X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • pralinka Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia19 wrote:
    Pralinka Wszystkiego Co Najlepsze dla Was :)
    :)

Ja też w nocy nie wstaje do WC, idę przed snem i dopiero rano jak wstaje idę(ok.7-8godz.)
    W II trymetsrze miałam kilka nocy że wstawałam do WC.

• EmiBam Przyjaciółka

Wysłany: 26 czerwca 2014, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry ;)
    My po śniadanku .Co do zasypiania to tydzień temu miałam kilka bezsennych nocy po 01:00 się kładłam.A teraz jak ręką odjął.Co do sikania w nocy to także po omacku już chodzę ale nie częściej jak 2 razy :)Potem może wstawię fotki z zakupów.;)

relgo7esxzrgdft3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2014, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Io wrote:
    Cześć dziewczynki.

Zainteresowałyście mnie tym masażem krocza. Wolałabym nie popękać. Tylko nie bardzo wiem na czym to ma polegać. A ta informacja o 4 palcach brzmi przerażająco :P Że niby mam się tak rozciągnąć żeby 4 palce weszły??? Oby nie o to chodziło :P

A ćwiczycie te mięśnie Kegla?

A jeszcze pytanko o ten pas. Czy to jest to samo co pas poporodowy? Chciałam kupić taki poporodowy bo podobno bardzo pomaga.

Ochronny pas pas ciążowy podtrzymujący spiera Twoje plecy, gdy Twój brzuch coraz bardziej rośnie i robi się coraz cięższy. Zalecany jest podczas występowaniu zespołu Braxtona-Hicksa oraz gdy odczywasz potrzebę oparcia w okolicach podbrzusza i krzyża. Redukuje on ryzyko wystepowania niekontrolowanych skurczów. A pas poporodowy zakłada się po porodzie, ponoć macica lepiej się wtedy skurcza.

Io, betinka lubią tę wiadomość

• K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam takie super noce, że wstaje nie tylko na siku ale i na żarcie :D Jem późno a mimo to budzę się w brzuchu burczy-dziecko skacze, trzeba wstać i coś przekąsić ;)

magdzia26, Gosia19, nenka, afrykanka lubią tę wiadomość

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • EmiBam Przyjaciółka

Wysłany: 26 czerwca 2014, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie najpóźniej o 23 zdarzyło się zjeść całą tabliczkę czekolady ;D
    Ale zobaczymy co dalej będzie ;)

relgo7esxzrgdft3.png
  • K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emi o 23 to ja sobie też dogadzam ale i tak w nocy budzę się głodna ;) w końcu od czegoś mój brzuch musiał urosnąć :D

magdzia26, nenka lubią tę wiadomość

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • EmiBam Przyjaciółka

Wysłany: 26 czerwca 2014, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No fakt ;) Musimy spełniać te zachcianki naszych pociech ;D

magdzia26, K_A_M_A, nenka lubią tę wiadomość

relgo7esxzrgdft3.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pralinko moje gratulacjd i wielu wielu jeszcze lat ze soba :)
    My Nasza 2 rocznice spedzimy juz w Trojke ;)

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2014, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K_A_M_A wrote:
    Ja mam takie super noce, że wstaje nie tylko na siku ale i na żarcie :D Jem późno a mimo to budzę się w brzuchu burczy-dziecko skacze, trzeba wstać i coś przekąsić ;)

Hahahaha to ja dziś o 3 w nocy jadłam pizzę w łóżku :D ehhh, ja to już chyba nigdy tej lodówki nie zostawię w spokoju :D

• Kaarolina Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zjadlam sniadanie o 9 i juz glodna jestem :D

• EmiBam Przyjaciółka

Wysłany: 26 czerwca 2014, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja cały czas podjadam suszona żurawinę i pestki dyni i wydumałam że na obiad makaron z musem truskawkowym zrobię mniam;D

relgo7esxzrgdft3.png
  • K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja powinnam mieć kłódkę na lodówce, ale jak w nocy się obudzę głodna to za cholerę nie zasnę jak nie zjem :D
    Zaraz to wpadnie jakaś brzuchatka i nas opieprzy za pisanie o jedzeniu ;)

EmiBam, magdzia26 lubią tę wiadomość

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • madiiiii Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ćwicze Kegle praktycznie od początku ciąży, bo przeraziły mnie opowieści o rozdarciu krocza. Powiem Wam, że początkowo ciężko mi było w ogóle załapać te ćwiczenia, ale teraz wyraźnie czuję, jak mięśnie się wzmocniły i uelastyczniły. Może dlatego po wczorajszych oględzinach, lekarka stwierdziła, że mam szanse na ładny poród naturalny...Oby :)

Ja spinam mięśnie na ok 10s, z tym że co 2 s zaciskam je i unoszę coraz mocniej i wyżej. Jakby się chciało podciągnąć je aż do pępka ;) A potem powoli w sposób kontrolowany je rozluźniam (ok 6s), chwila przerwy i tak 10 razy. I taką serię najlepiej jest powtarzać ok 3 razy dziennie.
    Io wrote:
    Cześć dziewczynki.

Zainteresowałyście mnie tym masażem krocza. Wolałabym nie popękać. Tylko nie bardzo wiem na czym to ma polegać. A ta informacja o 4 palcach brzmi przerażająco :P Że niby mam się tak rozciągnąć żeby 4 palce weszły??? Oby nie o to chodziło :P

A ćwiczycie te mięśnie Kegla?

Dzięki za info o książkach. Muszę coś kupić bo potem nie będzie kiedy czytać. Ogólnie raczej nie będę kupować poradników o wychowaniu itp bo myślę, że każde dziecko jest inne i jak już swoje poznamy to same będziemy wiedziały co robić. A w złote rady, które są dobre dla wszystkich nie wierzę. Z resztą widać to po forum. Każda mamuska ma inne sposoby na swoje dziecko i każde inaczej reaguje. Niby sobie podpowiadają, ale idealnego sposobu ,,zrób tak i będzie dobrze'' nie ma.
    Ja chciałabym coś o żywieniu maluszka, czyli co kiedy mozna podawać itp. Może coś o zabawach edukacyjnych? Muszę trochę połazić po księgarniach.

A jeszcze pytanko o ten pas. Czy to jest to samo co pas poporodowy? Chciałam kupić taki poporodowy bo podobno bardzo pomaga.

Io lubi tę wiadomość

♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
    ♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
    ♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm
  • verynice Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry mamusie ;)

Ja już od rana na nogach - masakra - mama o 7 chciała jechać do Lidla po spodenki za 29 zł... :| i tyle nakupowała ubrań że 300zł zostawiła :) Ale za to ja sobie kupiłam koszulkę o taką http://www.lidl.pl/cps/rde/SID-C8506621-D0385EA9/www_lidl_pl/hs.xsl/oferta.htm?action=showDetail&id=15883 - różową - polecam Wam ją bo jest super w dotyku no i brzuszek się w niej pięknie mieści i nie jest jakaś przypałowa... :) No i cenę też ma fajną :)

Dziś na obiadek ziemniaczki, kalafiorek, fasolka szparagowa i swojskie jajeczka (bo moja mama ma 5 kurek i znoszą pyszne jajeczka:))

Bardzo się cieszę, że w końcu weekend z mężem i odpoczynek 3miesięczny od jego studiów :)

A wracając do tematu mierzenia miednicy - myślicie, że ginka by mi zmierzyła na wizycie?

dqprpx9ikjqhrova.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2014, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia19 wrote:
    Hahahaha to ja dziś o 3 w nocy jadłam pizzę w łóżku :D ehhh, ja to już chyba nigdy tej lodówki nie zostawię w spokoju :D

hehe ja pizze taka gotowa wstawialam do piekarnika o 2 w nocy kilka dni temu. natomiast wczoraj o polnocy jadlam kapusniak:)ech dupka rosnie hehe:)a co!

• Kaarolina Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja sie nie powstrzymalam u robie nalesniki czekoladowe z syropem malinowym i cukrem pudrem.. szkoda ze juz mi mleka zbraklo bo bym bita smietane bym zrobila a nie chce mi sie do sklepu isc :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2014, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolcia:)))) wrote:
    hehe ja pizze taka gotowa wstawialam do piekarnika o 2 w nocy kilka dni temu. natomiast wczoraj o polnocy jadlam kapusniak:)ech dupka rosnie hehe:)a co!

A w sumie kto ciężarnej zabroni? :D

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babeczki a ja lece leczo robic zeby na obiad bylo i wroce do was jak skoncze :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Io Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Gosia :)

Madiii - no ja właśnie nie wiem do końca jak mam to ćwiczyć. To tak jakbym chciała pochwę ścisnąć?

No a te znowu dzisiaj o naleśnikach :P A ja już mężowi mielone obiecałam :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2014, 10:49

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2014, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie dzisiaj na obiad zeberka w sosiku :) Maz nie przepada ale ja mam straszna ochote na zeberka tylko bede musiala pozniej wyjsc po kapustke kiszona a tak mi sie nie chce :P

‹‹ 933 934 935 936 937 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ