X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • nenka Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2014, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kark dziękuję <3
    Verynice piękna piłka :-)
    Kama dobrze że u was też wszystko dobrze to najważniejsze
    Trzymam kciuki za dzisiaj i czekam na wieści z niecierpliwością

K_A_M_A, verynice lubią tę wiadomość

• iwo_na Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2014, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madiiiii wrote:
    Dziewczyny zamawiam dzisiaj u jednego użytkownika allegro pojemniczki aventu na pokarm i przy okazji chcę wziąc parę innych rzeczy, w tym kocyk na okres jesieni/zimy.
    Wiem, że macie dobry gust, także pomóżcie, który wybrać :) Lubię minky, ale nie wiem, czy będzie wystarczający na zimę...

http://allegro.pl/puszysty-kocyk-mikrofibra-76x102-bobas-nowe-wzory2-i4369412749.html
    http://allegro.pl/babyono-kocyk-mikrofibra-babelki-babelkowy-nowosc-i4350947811.html

Dzisiaj przyszedł też pas podtrzymujący brzuszek, także wieczorkiem ide na dłuższy spacer i będę testować :)

Ja nie wziełabym żadnego z nich :)Nie w moim guście. Tzn. zależy do czego ma służyć, bo jak do wózka na spacery to za cienki ale jak do przykrycia w domku to na pewno grubość będzie ok :)

madiiiii lubi tę wiadomość

relg4z17djzzyjqt.png
  • K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2014, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madiiiii wrote:
    Dziewczyny zamawiam dzisiaj u jednego użytkownika allegro pojemniczki aventu na pokarm i przy okazji chcę wziąc parę innych rzeczy, w tym kocyk na okres jesieni/zimy.
    Wiem, że macie dobry gust, także pomóżcie, który wybrać :) Lubię minky, ale nie wiem, czy będzie wystarczający na zimę...

http://allegro.pl/puszysty-kocyk-mikrofibra-76x102-bobas-nowe-wzory2-i4369412749.html
    http://allegro.pl/babyono-kocyk-mikrofibra-babelki-babelkowy-nowosc-i4350947811.html

Dzisiaj przyszedł też pas podtrzymujący brzuszek, także wieczorkiem ide na dłuższy spacer i będę testować :)

Ja osobiście uwielbiam puszyste kocyki, takie mięciutkie że aż chce się przytulać do nich ;) Ale te wzory na tych bąbelkowych są świetne, ja patrzę pod kątem chłopięcym to wygrałyby auta i na 100% mąż by taki wybrał ;) Zależy czy chcesz taki bardziej uniwersalny czy typowo pod płeć, bo na pewno obydwa są ciepłe i milutkie

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2014, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jako grubszy kocyk zimowy kupuje minky z wypelnieniem. Do tego bede miala roze i posciel do wozka wiec mysle ze stykńie :P
    A jak bym miala z tuch kocykow wybierac to ten drugi bo podobny do minky :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• iwo_na Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2014, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaarolina wrote:
    tylko ja się boje bo jak patrzę że idę z Kark w dzień w dzień z ciążą i Jej Mały waży 1451g i jest o te 51g ponad normę :D a mój Mały ważył 4 tygodnie temu już prawie 1200g to ile On może teraz już ważyć?? :D :D :D

Karola pewnie ze 4 kg :) A tak serio to ja obstawiam jakieś 1800-2000 :) Zobaczymy :)

Kaarolina, magdzia26 lubią tę wiadomość

relg4z17djzzyjqt.png
  • K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2014, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina ja obstawiam 1850g ;)

Kaarolina lubi tę wiadomość

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2014, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    róbcie zakłady :D w czwartek wyłoni się zwyciężczyni :D

magdzia26 lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2014, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madiii mi się te puszyste podobają :D

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • Io Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2014, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do wózka to moja mama wypatrzyła ostatnio w sklepie komplet pościeli do wózka i teraz mnie namawia żeby ją kupić. Sama nie wiem. Myślalam tylko o kocyku, ale boję się, że maluszkowi będzie zimno.

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • Io Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2014, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow, Karolina, właśnie patrzę, że Twój Krzyś jest tylko 1 dzień starszy od mojego Kubusia a mój tydzień temu wazył 1200. Teraz to się zaczynam martwić czy mój nie jest za mały.

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2014, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Io wrote:
    Co do wózka to moja mama wypatrzyła ostatnio w sklepie komplet pościeli do wózka i teraz mnie namawia żeby ją kupić. Sama nie wiem. Myślalam tylko o kocyku, ale boję się, że maluszkowi będzie zimno.

Ja nie kupuję pościeli bo mam dobrze zabudowany wózek, gondola zapinana i na to pokrowiec więc nawet bym jej nie wcisnęła. Przy innym wózku mogłabym o tym pomyśleć. Za to myślę nad materacykiem do wózka bo mi się wydaje, że jest twardo i raczej takowy zakupię ;)

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2014, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja poscieli tez bym nie kupila bo specjalnie kupilam zabudowany na maxa wozek :) ale ze do wozka dostalam posciel to co mialam nie brac hehe :) tylko przydala by sie jakas poszeweczka na nia...hmm.. Moze kupie material i wrobie kogos w uszycie poszewek....hmm ooo to jest dobra mysl :) jestem genialna haha :)

magdzia26 lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Migotka22 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2014, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaarolina wrote:
    tylko ja się boje bo jak patrzę że idę z Kark w dzień w dzień z ciążą i Jej Mały waży 1451g i jest o te 51g ponad normę :D a mój Mały ważył 4 tygodnie temu już prawie 1200g to ile On może teraz już ważyć?? :D :D :D

Kochana bo Twój Krzyś to będzie duży i silny chłopak :D

Kaarolina, magdzia26 lubią tę wiadomość

relganlikx65a1ud.png
  • K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2014, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heh Paula mogłabyś mnie wrobić tylko podrzuć maszynę bo nie mam na stanie ;) A tak serio to gdzieś była jakaś stara, muszę odszukać i sprawdzić czy działa bo jak mojemu pękną spodnie robocze na dupie to się masochizuję igłą z nitką ;)

Paula55 lubi tę wiadomość

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • EmiBam Przyjaciółka

Wysłany: 1 lipca 2014, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny dziś dopiero rano się zaczęło u nas;)
    Madiiiii Co do kocyka to oba są świetne gdybym miała opcje to zamówiła bym i ten i ten ;)

relgo7esxzrgdft3.png
  • madiiiii Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2014, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehh, czyli zdania widzę podzielone :) Chyba odwlekę decyzję do wieczora, bo nie mogę się zdecydować. Najchętniej wzięłabym oba :)
    W ogóle ostatnio już wariuję od podejmowania decyzji, bo nie dość, że wyprawka, to jeszcze budowa, podłogi, kafelki, tynki...Czacha dymi! :D

♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
    ♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
    ♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm
  • Quatriona Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2014, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie mamusie. Właśnie czekam na kuriera z łóżeczkiem. Dziś też wizyta 4d i wreszcie się dowiem ile moja kruszyna waży. Ostatnio jak mi ja ważyli na koniec kwietnia miała 509 g. Ciekawe jak teraz:)
    Zaglądałam na lipcówki u nich teraz trwa rozpakowywanie:) jeszcze tylko sierpniówki i my wskoczymy na podium:) mi zostało 65 dni

akuszerka89, Migotka22, verynice, betinka, magdzia26 lubią tę wiadomość

4eWXp1.png
    rYcQp1.png
  • JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2014, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć kochane:) wlasnie wróciłam z urlopu. Wydawalo mi sie ze jak stane na wadze to nie zejde na zawał, wręcz przeciwnie... Jestem trupem i na dodatek slonica:( przez tydzien 4, 5kg :( czyli w ciazy przybylo juz 13 kg :( jestem zalamana.

h84fkrhm4lz65cww.png
  • K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2014, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Quatriona powodzenia na wizycie! I oczywiście jeśli będziesz mogła to pochwal się łóżeczkiem ;)

Madi widzę, że masz tak jak i ja a tym, że ja się potrafię po kilka dni zastanawiać, a jak już wybiorę to myślę czy dobrze wybrałam-najgorszy był wybór pościeli-tyle tego od cholery! Za komuny było łatwiej :D

Quatriona lubi tę wiadomość

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2014, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde poszperalam na allegro i jakas masakra. 3 materialy na krzyz... :/ chyba ze ja nie umiem szukac :/ wiec nici z poszewek. A samych na ten wymiar nie sprzedaja. Wszedzie z wypelnieniem :/

Kama chetnie bym ci podeslala ale ńie mam co haha :) bo nic nie wybralam :/
    Ehh no lipcowki juz zaczely rozdanie :)
    Juz niedlugo, coraz blizej i myyy :)

K_A_M_A lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

‹‹ 984 985 986 987 988 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ