Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
lo - masz 100% rację. laktacja po cięciu bardzo wolno się rozkręca ale dziecko ma tyle zapasów z czasu ciąży, że nie potrzebuje dokarmiania. Najważniejsze są te pierwsze 3-4 kropelki z piersi i tyle mu starczy.
Verynice - a Ciebie to chyba zastrzelę za te lody z Lidla! Specjalnie po nie pojechałam i już pół pojemnika zjadłam, a zupełnie nie mam ochoty przestać jeść
U mnie dziś obiad full wypas - żurek na bogato i gołąbki z młodej kapustki z młodymi ziemniaczkami:)K_A_M_A, Io, Quatriona, verynice, betinka, afrykanka, magdzia26 lubią tę wiadomość
-
Kaarolina wrote:róbcie zakłady
w czwartek wyłoni się zwyciężczyni
akuszerka89, Kaarolina, verynice, magdzia26 lubią tę wiadomość
7w3d 💔 -
JagoodkaK wrote:Cześć kochane:) wlasnie wróciłam z urlopu. Wydawalo mi sie ze jak stane na wadze to nie zejde na zawał, wręcz przeciwnie... Jestem trupem i na dodatek slonica:( przez tydzien 4, 5kg
czyli w ciazy przybylo juz 13 kg
jestem zalamana.
Kobito nie łam się, są kobiety co przybierają po 25-30 kg to dopiero tragedia! i dzięki bo przypomniałaś mi że miałam się dzisiaj zważyć i dupa-już było śniadanie i łakocie, teraz będę czekać do jutra!JagoodkaK lubi tę wiadomość
-
Haha, dokładnie
Też to tak zawsze podsumowuje
K_A_M_A wrote:Quatriona powodzenia na wizycie! I oczywiście jeśli będziesz mogła to pochwal się łóżeczkiem
Madi widzę, że masz tak jak i ja a tym, że ja się potrafię po kilka dni zastanawiać, a jak już wybiorę to myślę czy dobrze wybrałam-najgorszy był wybór pościeli-tyle tego od cholery! Za komuny było łatwiejK_A_M_A lubi tę wiadomość
♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm
-
no właśnie, JagoodkaK spokojnie, moja koleżanka przytyła 45 kg w ciąży, jej mała właśnie skończyła rok, a jej zostało może ze 2 kg do zrzucenia. I wcale nie męczyła się jakoś specjalnie żeby schudnąć
JagoodkaK lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny moja przyjaciółka bardzo bliska 7 miesięcy temu rodziła z 58 kg startowała na 100 kg i miała cesarkę planowaną 2 tygodnie przed porodem.Wiec o czym my tu mówimy.Od początku regularnie tyła po 7 mc zostało jej bodajże 8 kg do zrzucenia.
-
K_A_M_A wrote:Kobito nie łam się, są kobiety co przybierają po 25-30 kg to dopiero tragedia! i dzięki bo przypomniałaś mi że miałam się dzisiaj zważyć i dupa-już było śniadanie i łakocie, teraz będę czekać do jutra!
oby jutro bylo 2 mniej
K_A_M_A lubi tę wiadomość
-
JagoodkaK, nie przejmuj się, bo nie masz czym! Jak już kiedyś pisałam, moja koleżanka zaczynała z wagą 53, a kończyła na 83kg. Teraz jej synek ma 4 miesiące, ona waży 60, a waga ciągle leci w dół dzięki krameniu. Będzie dobrze
♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm
-
My dzisiaj na obiad mamy szczawiówkę
Io nie masz się co martwić bo mój gin mówił że Nasz "Mały" jest większy od swoich rówieśników więc spokojniebardziej do Kark równaj wagę Jej Mały prawie że idealnie wagowo jest
Io lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-69187.png
https://www.maluchy.pl/li-72300.png -
akuszerka89 wrote:no właśnie, JagoodkaK spokojnie, moja koleżanka przytyła 45 kg w ciąży, jej mała właśnie skończyła rok, a jej zostało może ze 2 kg do zrzucenia. I wcale nie męczyła się jakoś specjalnie żeby schudnąć
-
Co do tej poscieli to ja też mam mocno obudowaną gondolę więc chyba sobie daruje. Jak dziecko grubo ubiorę i jeszcze wpakuje tam kocyk to chyba będzie mu ciepło. Dzięki za rady
Ja mam dzisiaj na obiad de volaje (nie wiem jak to sie pisze) z pieczarką i serem w środku, młode ziemniaczki z koperkiem, młodą kapustę i zieloną fasolkę. Oczywiście o ile będę pracować a nie siedziec na forum bo inaczej z żadnym obiadem nie zdążę.
Ja po wakacjach wróciłam ok 3 kg cięzsza. Też w tydzień. Ale w 2 dni spadło mi z tego 1,5 kg. Nie zmienia to faktu, ze ja chyba przytyłam najwięcej z Was bo już 18 kg. Trudno, będę miała więcej do zrzucenia
Co do tej laktacji to właśnie nie rozumiem czemu polozne, wiedząc, że dziecko nie potrzebuje dokarmiania i że trzeba stymulowac laktację tego nie robią tylko od razu dają butelkę. Jak powiem, ze nie życzę sobie dokarmiania dziecka to wyjdę na wyrodną matkę, która głodzi swoje dziecko.
JagoodkaK, magdzia26 lubią tę wiadomość
-
iwo_na wrote:Ja widziałam taką armate i dwa jajeczka że sama nie miałam wątpliwości. Ale im dziecko jest wieksze tym gorzej widać, tak przynajmniej było u mnie na ostatniej wizycie
magdzia26 lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-69041.png -
Nie wiem czy ktokolwiek jest w stanie Ci w skrócie powiedzieć. Ja jak nadrabiam jeden dzień to jak kończe czytać to nie pamietam już co było na początku.
Można by spis treści robić po każdym dniunp
str 680-682 - szczepienia
str 684 - butelki
str 687 - żarcie
str 699 - kupaverynice, JagoodkaK, akuszerka89, kark, EmiBam, dba, Ewi25, iwo_na, betinka, afrykanka, magdzia26 lubią tę wiadomość
-
Arkuszerka, a które kupiłaś? Te orzechowe? Słodkie jak cholera ale rzeczywiście jeść się przestać nie chce
jeszcze te kawałki masła orzechowego w środku do gryzienia...bajka
Pojadę dziś z mężem po kolejne opakowanie bo on to maniak masła orzechowego
Muszę Wam pokazać jak mój pies pilnuje Marcelaczytałam sobie książkę na kanapie a mój pies tak spał chyba z godzinę - i nic sobie z tego nie robił, że Marcel go okopywał od środka i mu łepek aż podskakiwał
Nie pierwszy raz psiak się tak mi do brzucha tuli a Marcel go atakuje
Io, Kaarolina, akuszerka89, kark, EmiBam, ofcooo, nenka, Ewi25, betina89, madiiiii, betinka, afrykanka, Gosia19, assantea, magdzia26 lubią tę wiadomość
-
Migotka22 wrote:Kark gratuluję
Verynice śliczny, zgrabniutki brzuśśśś
Justynko nic ciekawego tam nie ma, chociaż może...mam jeść 3 śniadania, obiad, podwieczorek i 3 kolacje
Madiii ja gapa jestem i właśnie załatwiłam się na cacy...teściowa od serca kawę mi rano zrobiła i posłodziła, ja zjadłam śniadanko i popijałam sobie słodką kawkę- mmmm jaka pyszna, a po 1h od jedzonka zmierzyłam cukier a tam 126Myślałam, że się popłaczę
Ale w końcu się domaćkałam, że to ta nieszczęsna kawa
Karolinko a na którą masz?
kochana mi lekarz mowil ze powinno byc do 120 po 2h, a tobie kazali po godzinie tez mierzyc?
wyslij dietke jak mozeszmoze cos skorzystam
choc mi kazal tylko ograniczyc cukier (kupilam brzozowy o niskim IG) wiecej posilkow i tyle, zadnego mierzenia, a z tego co pamietam to mialam chyba wyzsze wyniki od twoich wiec juz sama nie wiem