X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2014, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Verynice sliczny brzusio, widac ze wystrzelil do przodu przez te 4 tyg:)

Karolcia ciuszki cudne, bedzie mala ksiezniczka:)

Powiem wam ze ja nie jem tylko pasztetow, watrobki i serow plesniowych a tak oprocz tego to wszystko inne jem. Umyte surowe owoce i warzywa, kefiry, jogurty, steki medium rare! Jadam co najmniej raz w tyg w restauracjach :) moja pani doktor na wszystkie te rzeczy pozwolila, jedyny zakaz to soki i slodycze. Z sokow zrezygnowalam na rzecz wody kokosowej (pije litr dziennie) a slodkie.. nie moge sie opakowac ale zawsze patrze na sklad zeby nie bylo zadnych sztucznych barwnikow

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2014, 17:12

karolcia:)))), verynice lubią tę wiadomość

201703012752.png
  • Karolaaa91 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2014, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na poczatku miało byc 66 kg a nie 64 zle wpisałam ;-P
    Ewi25 wrote:
    6 kg od II trymestru lub 3 kg wogóle :) ja to stałam w miejscu do 5 miesiaća, dopiero po 5 miesiaću zaczynam nabierać masy brzusznej :)

atdci09kamv7205a.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2014, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też na chwilę zniknęłam i już do nadrabiania tyle.. :) dzisiaj odwiedził mnie 6 miesięczny Kubuś taki słodki śmieszek że nie mogłam się od Niego oderwać nawet jak ciągał mnie za włosy :D a jaki model tylko widzi tel albo aparat i pozuje :D

magdzia26 lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • Karolaaa91 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2014, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak dowiedziałam się, ze jestem w ciazy to wazylam prawie 66kg, a nie 64 chyba za bardzo sie rozmazylam jak to pisałam ;-P

Karolaaa91 wrote:
    Jak dowiedziałam sie ze jestem w ciazy wazylam prawie 64 kg przy zakładaniu karty ciazy wazylam 64 kg, pozniej w trakcie I trymestru schudłam do 61 kg, teraz waze 67 kg - czyli jak mam liczyć ile przytyłam? :-)

atdci09kamv7205a.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2014, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmmm to ja startowalam z waga 52 kg. W pierwszym trym schudlam prawie 3... Wiec tez nie wiem jak to lifzyc :) a mniejsza o to :P
    Co do brzuszka to polozna mi mierzyla ostatnio i mowi ze jest perfect :P czyli mieszcze sie w tych ich tabelkach :)

A ja wlasnie wrocilam z lekcji karmienia piersia :) jestem mega zadowolona bo wszystko dobrze zrozumialam i polozna byla swietna :) dostalysmy do domku przewodniki ksiazkowe i plyty dvd ktore sa mega pomocne bo ogladalismy :)
    W sumie zadnego efektu wow nie było bo info to samo ktore juz mam :)
    Pozycja najbardziej zalecana mamom po porodzie naturalnym to oczywiscie pozycja krzyzowa, dla mam po cc spod pachy :)
    Dokladnie nam polozna pokazala jak trzymac i ukladac dziecko zeby karmienie bylo efektywne :) okazuje sie ze masz jeden blad w przystawianiu moze skuktowac potem problemami z laktacja.
    Ovzywiscie zapewniala nas ze beda polozne pomagac zaraz po porodzie i potem w domku. Jest tez mozliwosc zamowienia doradcy laktacyjnego na nawet kilka godz ktory przypatrzy sie rytmowi naszego dnia, temu jak karmimy, jakie bledy popelniamy itp. Zauwazylam ze duzy nacisk klada tu na ta forme karmienia.
    Wypowiadaly sie tez mamy ktore maja przynajmniej jedno dziecko i po analizie ich krotkiego epizodu z karmieniem nasunal sie wniosek: zadko bardzo zdarza sie ze nie ma mleka... Najczesciej nasze bledy sa przyczyna zaprzestania jego produkcji :)
    Liczy sie pozytywne nastawienie nasze przede wszystkim :)

Mielsimy tez spotkanie z pania ktora zawodowo dobiera biustonosze i zajmuje sie tez kobietami w ciazy i mamami.
    I tu tez "zaskocżenie"... Zly stanik jak najbardziej moze powodowac probelmy z laktacja. Pokazala nam kilka rodzajow stanikow i omowila. Najlepsze dla mam sa miekkie, bez zadnych fiszbin i koronek, udziwnien.
    Dobrze tez aby byl jak najmniej lub wacle usztywniany.
    Nie bede tu zasmiecac forum info ale jak cos to bede wtracac madrosci ktore dzis łykałam jak mlody pelikan :)

Nelus, K_A_M_A, afrykanka, Zaczarowana, verynice, Io, madiiiii, betina89, betinka lubią tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Nelus Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2014, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula masz brzuszek jak balonik :D pieknie wyglada!

Ja wczoraj kapalam sie na odkrytym basenie z naturalna woda z gejzerow, bajka!!! :) mam stroj ktory zakrywala brzuszek ale czasem go wystawialam do sloneczka... wszyscy patrzyli sie jakby zobaczyli ducha. Wkrecilam sobie ze to przez maja linie ktora nad pepkiem jest krzywa i sie zaslonilam! Dzisiaj tez jade nad jezioro bo ma byc 30C, mam nadzieje ze nie bedzie duzo ludzi :(

201703012752.png
  • K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2014, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus wrote:
    Paula masz brzuszek jak balonik :D pieknie wyglada!

Ja wczoraj kapalam sie na odkrytym basenie z naturalna woda z gejzerow, bajka!!! :) mam stroj ktory zakrywala brzuszek ale czasem go wystawialam do sloneczka... wszyscy patrzyli sie jakby zobaczyli ducha. Wkrecilam sobie ze to przez maja linie ktora nad pepkiem jest krzywa i sie zaslonilam! Dzisiaj tez jade nad jezioro bo ma byc 30C, mam nadzieje ze nie bedzie duzo ludzi :(

Patrzyli się bo wyglądasz jak wycięta z katalogu! A Ty tam sobie wkręcasz jakieś krzywe linie ;)

verynice lubi tę wiadomość

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2014, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K_A_M_A wrote:
    Patrzyli się bo wyglądasz jak wycięta z katalogu! A Ty tam sobie wkręcasz jakieś krzywe linie ;)

Nie wiem ale dziwnie sie poczulam jak dwie takie mlode laski siedzialy na przeciwko mnie, pokazywaly palcem i sie smialy...

201703012752.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2014, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie mamusie :)
    Już za 4 dni ślub, ehh jest tyle zamieszania że nawet nie mam czasu na odpoczynek :| Oczywiście też nie bardzo mam czas na nadrabianie, ale spokojnie, jak już będę po wszystkim to napewno się odezwę :)

Nelus, EmiBam, verynice, kark, akuszerka89, magdzia26, betinka lubią tę wiadomość

• K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2014, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus wrote:
    Nie wiem ale dziwnie sie poczulam jak dwie takie mlode laski siedzialy na przeciwko mnie, pokazywaly palcem i sie smialy...

Bo pewnie pryszczate gówniary zazdrościły :D Masz taką urodę, że nie masz czego się wstydzić, a Ci co najbardziej zazdroszczą to zawsze będą krzywo patrzeć ;) także luuuz :)

Gosia oczywiście gratuluję!! I koniecznie pochwal się fotami już po ;)

Gosia19, Nelus lubią tę wiadomość

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2014, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Kama:)

Gosiu cudownie, to juz niedlugo! Zycze spokoju i udanego wesela!!! oczywiscie prosze o fotke jak po wszystkim ochloniesz i znajdziesz dla nas czas:)

Gosia19 lubi tę wiadomość

201703012752.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2014, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny macie śliczne brzuszki ;)

Ja z tej okazji również pochwalę się swoimi okrągłościami :):) 30+3

24mw4kp.jpg

Ewi25, Kaarolina, Nelus, Diabla85, K_A_M_A, afrykanka, nenka, verynice, Karolaaa91, aswalda, kark, stardust87, Io, madiiiii, betina89, akuszerka89, EmiBam, magdzia26, betinka, Migotka22 lubią tę wiadomość

• Ewi25 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2014, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia19 wrote:
    Dziewczyny macie śliczne brzuszki ;)

Ja z tej okazji również pochwalę się swoimi okrągłościami :):) 30+3

24mw4kp.jpg

łał fajny jest :) jestem ciekawa twojej sukienki ślubnej :) będziemy niecierpliwie czekać na foto już po :)

stardust87 lubi tę wiadomość

qb3c82c3gptozz8t.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2014, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia powodzenia! :) i czekamy na relacje z tego pieknego dnia :)

• Nelus Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2014, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow ale fajna pileczka, zgrabna jestes ;) ja wielkoscia mam chyba taki sam!

201703012752.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2014, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi25 wrote:
    łał fajny jest :) jestem ciekawa twojej sukienki ślubnej :) będziemy niecierpliwie czekać na foto już po :)

Wiesz, to jest tylko cywilny :) sukienka jest długa, przewiewna i kremowa dlatego tu się nie martwię :D Gorsze będą tańce na sali, no ale nie będę niczego żałować, bo i tak kościelny za rok, więc napewno wtedy się wyszaleje, wytańczę itp.

PS. Jak dojdę do składu i ładu to zdjęcia napewno wyśle :)

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2014, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiu to powodzońka :) oby ten dzien byl wyjatkowy dla was :)
    Brzuszek masz sliczny :)

Ojj to za rok widze ze juz nas 3 jest ktore maja slub :) bedzie sie dzialo :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• nenka Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2014, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiu powodzenia życzę
    Ja startowałAm z 52.5 teraz 58
    Jak myślicie ile jeszcze można przytyć?

• Kaarolina Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2014, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na poprawę humoru :D :D :D

http://www.zabawkowicz.pl/wykop/4521,nie-mam-sily-sprzatac.html

• Kaarolina Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2014, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nenka wrote:
    Gosiu powodzenia życzę
    Ja startowałAm z 52.5 teraz 58
    Jak myślicie ile jeszcze można przytyć?
    ja mam nadzieję że już więcej nie przytyję :P a pewnie jeszcze z 5 jak nie więcej mi dojdzie :/

‹‹ 988 989 990 991 992 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ