Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Verynice sliczny brzusio, widac ze wystrzelil do przodu przez te 4 tyg:)
Karolcia ciuszki cudne, bedzie mala ksiezniczka:)
Powiem wam ze ja nie jem tylko pasztetow, watrobki i serow plesniowych a tak oprocz tego to wszystko inne jem. Umyte surowe owoce i warzywa, kefiry, jogurty, steki medium rare! Jadam co najmniej raz w tyg w restauracjachmoja pani doktor na wszystkie te rzeczy pozwolila, jedyny zakaz to soki i slodycze. Z sokow zrezygnowalam na rzecz wody kokosowej (pije litr dziennie) a slodkie.. nie moge sie opakowac ale zawsze patrze na sklad zeby nie bylo zadnych sztucznych barwnikow
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2014, 17:12
karolcia:)))), verynice lubią tę wiadomość
-
ja też na chwilę zniknęłam i już do nadrabiania tyle..
dzisiaj odwiedził mnie 6 miesięczny Kubuś taki słodki śmieszek że nie mogłam się od Niego oderwać nawet jak ciągał mnie za włosy
a jaki model tylko widzi tel albo aparat i pozuje
magdzia26 lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-69187.png
https://www.maluchy.pl/li-72300.png -
jak dowiedziałam się, ze jestem w ciazy to wazylam prawie 66kg, a nie 64 chyba za bardzo sie rozmazylam jak to pisałam ;-P
Karolaaa91 wrote:Jak dowiedziałam sie ze jestem w ciazy wazylam prawie 64 kg przy zakładaniu karty ciazy wazylam 64 kg, pozniej w trakcie I trymestru schudłam do 61 kg, teraz waze 67 kg - czyli jak mam liczyć ile przytyłam? -
Hmmm to ja startowalam z waga 52 kg. W pierwszym trym schudlam prawie 3... Wiec tez nie wiem jak to lifzyc
a mniejsza o to
Co do brzuszka to polozna mi mierzyla ostatnio i mowi ze jest perfectczyli mieszcze sie w tych ich tabelkach
A ja wlasnie wrocilam z lekcji karmienia piersiajestem mega zadowolona bo wszystko dobrze zrozumialam i polozna byla swietna
dostalysmy do domku przewodniki ksiazkowe i plyty dvd ktore sa mega pomocne bo ogladalismy
W sumie zadnego efektu wow nie było bo info to samo ktore juz mam
Pozycja najbardziej zalecana mamom po porodzie naturalnym to oczywiscie pozycja krzyzowa, dla mam po cc spod pachy
Dokladnie nam polozna pokazala jak trzymac i ukladac dziecko zeby karmienie bylo efektywneokazuje sie ze masz jeden blad w przystawianiu moze skuktowac potem problemami z laktacja.
Ovzywiscie zapewniala nas ze beda polozne pomagac zaraz po porodzie i potem w domku. Jest tez mozliwosc zamowienia doradcy laktacyjnego na nawet kilka godz ktory przypatrzy sie rytmowi naszego dnia, temu jak karmimy, jakie bledy popelniamy itp. Zauwazylam ze duzy nacisk klada tu na ta forme karmienia.
Wypowiadaly sie tez mamy ktore maja przynajmniej jedno dziecko i po analizie ich krotkiego epizodu z karmieniem nasunal sie wniosek: zadko bardzo zdarza sie ze nie ma mleka... Najczesciej nasze bledy sa przyczyna zaprzestania jego produkcji
Liczy sie pozytywne nastawienie nasze przede wszystkim
Mielsimy tez spotkanie z pania ktora zawodowo dobiera biustonosze i zajmuje sie tez kobietami w ciazy i mamami.
I tu tez "zaskocżenie"... Zly stanik jak najbardziej moze powodowac probelmy z laktacja. Pokazala nam kilka rodzajow stanikow i omowila. Najlepsze dla mam sa miekkie, bez zadnych fiszbin i koronek, udziwnien.
Dobrze tez aby byl jak najmniej lub wacle usztywniany.
Nie bede tu zasmiecac forum info ale jak cos to bede wtracac madrosci ktore dzis łykałam jak mlody pelikanNelus, K_A_M_A, afrykanka, Zaczarowana, verynice, Io, madiiiii, betina89, betinka lubią tę wiadomość
-
Paula masz brzuszek jak balonik
pieknie wyglada!
Ja wczoraj kapalam sie na odkrytym basenie z naturalna woda z gejzerow, bajka!!!mam stroj ktory zakrywala brzuszek ale czasem go wystawialam do sloneczka... wszyscy patrzyli sie jakby zobaczyli ducha. Wkrecilam sobie ze to przez maja linie ktora nad pepkiem jest krzywa i sie zaslonilam! Dzisiaj tez jade nad jezioro bo ma byc 30C, mam nadzieje ze nie bedzie duzo ludzi
-
Nelus wrote:Paula masz brzuszek jak balonik
pieknie wyglada!
Ja wczoraj kapalam sie na odkrytym basenie z naturalna woda z gejzerow, bajka!!!mam stroj ktory zakrywala brzuszek ale czasem go wystawialam do sloneczka... wszyscy patrzyli sie jakby zobaczyli ducha. Wkrecilam sobie ze to przez maja linie ktora nad pepkiem jest krzywa i sie zaslonilam! Dzisiaj tez jade nad jezioro bo ma byc 30C, mam nadzieje ze nie bedzie duzo ludzi
Patrzyli się bo wyglądasz jak wycięta z katalogu! A Ty tam sobie wkręcasz jakieś krzywe linieverynice lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWitajcie mamusie
Już za 4 dni ślub, ehh jest tyle zamieszania że nawet nie mam czasu na odpoczynekOczywiście też nie bardzo mam czas na nadrabianie, ale spokojnie, jak już będę po wszystkim to napewno się odezwę
Nelus, EmiBam, verynice, kark, akuszerka89, magdzia26, betinka lubią tę wiadomość
-
Nelus wrote:Nie wiem ale dziwnie sie poczulam jak dwie takie mlode laski siedzialy na przeciwko mnie, pokazywaly palcem i sie smialy...
Bo pewnie pryszczate gówniary zazdrościłyMasz taką urodę, że nie masz czego się wstydzić, a Ci co najbardziej zazdroszczą to zawsze będą krzywo patrzeć
także luuuz
Gosia oczywiście gratuluję!! I koniecznie pochwal się fotami już poGosia19, Nelus lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDziewczyny macie śliczne brzuszki
Ja z tej okazji również pochwalę się swoimi okrągłościami30+3
Ewi25, Kaarolina, Nelus, Diabla85, K_A_M_A, afrykanka, nenka, verynice, Karolaaa91, aswalda, kark, stardust87, Io, madiiiii, betina89, akuszerka89, EmiBam, magdzia26, betinka, Migotka22 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyEwi25 wrote:łał fajny jest
jestem ciekawa twojej sukienki ślubnej
będziemy niecierpliwie czekać na foto już po
Wiesz, to jest tylko cywilnysukienka jest długa, przewiewna i kremowa dlatego tu się nie martwię
Gorsze będą tańce na sali, no ale nie będę niczego żałować, bo i tak kościelny za rok, więc napewno wtedy się wyszaleje, wytańczę itp.
PS. Jak dojdę do składu i ładu to zdjęcia napewno wyśle -
nenka wrote:Gosiu powodzenia życzę
Ja startowałAm z 52.5 teraz 58
Jak myślicie ile jeszcze można przytyć?a pewnie jeszcze z 5 jak nie więcej mi dojdzie
https://www.maluchy.pl/li-69187.png
https://www.maluchy.pl/li-72300.png