Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Jeszcze polecam pewnie większa część z Was już to ma czyli kapturki laktacyjne inaczej nakładki silikonowe na piersi nie jednej mamie uratowały cycki i spowodowały że dalej karmiły piersia. Fajne są Aventa small (S) bo te standard (M) sa zazwyczaj dla maluszka za duże.
magdzia26, Nelus lubią tę wiadomość
-
Witam:*
Ja dziś po wizycie, mała ma 1350g
Ale odwróciła się główką do góry:(
I jeśli nie zmieni pozycji to czeka mnie cesarka. Długo z Pania gin. mówiłam na temat szpitala, bo miał być szpital w Żorach, ale wiadomo moja gin tam nie pracuje, bo jeżdze do Katowic do kliniki na usg, a ona w Bytomiu w szpitalu ma kolejny etat i tam tez odbiera porody i może zadziałać w razie komplikacji i ogólnie. W Żorach słyszałam dobre opinie i nowa porodówka, ale koleżanka z grupy opowiedziała mi o swoim dramatycznym przypadku i zaczęłam mieć watpliwości. W skrócie " wystarczyło, że nie umieli znaleźć klucza do sali gdzie robią cesarskie cięcia i dziecko zdążyło umrzeć"... tyle w tym temacie.... No więc skoro w Żorach bym chciała, to moja gin nie ma nic do powiedzenia w zorskim szpitalu i nie może nic poradzić w nagłej lub złej sytuacji. Byłabym zdana na siebie i tylko na personel nie na znajomości juz z P. gin, która juz mi pomogła jak miałam łyżeczkowanie....akuszerka89, kark, betinka, magdzia26, Nelus, Migotka22, verynice lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, mam pytanie do tych co mają na ten temat jakieś pojęcie.
Biorę ten dopegyt od tygodnia i ciągle zero reakcji. Moje ciśnienie z wczoraj to 138/94 a z dziś 139/96. Praktycznie cały czas na tym samym poziomie i nawet trochę nie chce spaść. Jak to możliwe, że te tabletki na mnie nie działają? No i czy to moje ciśnienie jest faktycznie złe? Mam się pchać do tego szpitala? -
nick nieaktualnyA ja mam pytanie do położnych, w końcu mamy tu aż dwie
Przy porodzie córki miałam nacięte krocze, potem ciężko mi się goiło, puchło, sączyła się ropa i inne. Stosowałam tantum rosę, wietrzyłam, niby się zagoiło po miesiącu, ale jak dostałam pierwszą miesiączkę po pół roku, to z każdym okresem blizna puchła, piekła, swędziała. I tak przez pierwsze dwa lata po porodzie. Teraz raz na jakieś pół roku puchnie, swędzi i boli (ostatnio jakieś 2 tygodnie temu).
I tak się zastanawiam od czego to może być. Jeden lekarz mówił mi, że mogę mieć uczulenie na szwy. Drugi, że mogłam mieć wtedy jakieś bakterie i przeszły mi na krocze. A położna powiedziała, że mogłam mieć uczulenie na środki znieczulające.
Ktoś z doświadczeniem medycznym ma jakieś przypuszczenia?
Betina, masz masę czasu jeszcze, mój w całej ciąży tylko dwa razy do tej pory był ułożony głową w dół. Takto cały czas poprzecznie, ale lekarz się nie przejmuje, czasem dzieci obracają się podczas porodu (jak mój mąż)Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2014, 21:12
betina89 lubi tę wiadomość
-
lo a jaką dawkę dopegytu bierzesz? Bo jeśli 1x1 to na pewno będziesz miała zwiększoną dawkę do 2x1 lub 3x1. Nadciśnienie w ciąży jest groźne, także nie można go lekceważyć. Twoje dolne ciśnienie jest za wysokie i koniecznie trzeba je obniżyć. Nadciśnienie lubi narastać, także może warto byłoby położyć się do tego szpitala na 2-3 dni żeby Cię dobrze ustawili?
A mi popsuł się laptop i jutro kurier ma wpaść po niego. Tylko jak ja będę Was teraz czytać jak mnie z telefonu wywala? I co najgorsze w czwartek wyjeżdżam z mężem na urlop i już całkowicie nie będę miała dostępu do neta. Totalna porażka:(Io lubi tę wiadomość
-
martusia86 ogromne dzięki za listę. Bardzo się przyda
Jeśli chodzi o wodę morską do nosa, Streimar Baby będzie ok? Ewentualnie polecasz jakiś inny preparat?
Ja dzisiaj przetestowałam pas podtrzymujący brzuszek i jestem zachwycona! Nie sądziłam, że będzie aż tak pomocny przy chodzeniu! Pierwszy raz od dłuższego czasu poszłam do sklepu, nie musiałam robić przerw, nie złapała mnie kolka, nic mnie nie ciągnęło, a brzuszek nie twardniał. Polecam bardzo, bardzo jeśli macie podobne problemy.
http://allegro.pl/pas-ciazowy-macierzynski-rozm-m-oppo-2262-bon-5-i4309537212.htmlbetinka, magdzia26 lubią tę wiadomość
♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm
-
kark - ja niestety odpadam, nie mam pojęcia co to może być. Ale napiszę zaraz na mojej grupie położnych na fb to co napisałaś i zobaczymy czy któraś się odezwie
kark lubi tę wiadomość
-
Io wrote:Dziewczyny, mam pytanie do tych co mają na ten temat jakieś pojęcie.
Biorę ten dopegyt od tygodnia i ciągle zero reakcji. Moje ciśnienie z wczoraj to 138/94 a z dziś 139/96. Praktycznie cały czas na tym samym poziomie i nawet trochę nie chce spaść. Jak to możliwe, że te tabletki na mnie nie działają? No i czy to moje ciśnienie jest faktycznie złe? Mam się pchać do tego szpitala?
Na mnie zaczął działać po około 3 tygodniach. Ale też przede wszystkim zero soli jakiejkolwiek (nie solenie makaronu, ziemniaków, nie jedzenie chipsów, paluszków, sera zółtego, dosłownie wszystko co zawiera sól) i picie dużo wody.Io lubi tę wiadomość
-
kark wrote:A ja mam pytanie do położnych, w końcu mamy tu aż dwie
Przy porodzie córki miałam nacięte krocze, potem ciężko mi się goiło, puchło, sączyła się ropa i inne. Stosowałam tantum rosę, wietrzyłam, niby się zagoiło po miesiącu, ale jak dostałam pierwszą miesiączkę po pół roku, to z każdym okresem blizna puchła, piekła, swędziała. I tak przez pierwsze dwa lata po porodzie. Teraz raz na jakieś pół roku puchnie, swędzi i boli (ostatnio jakieś 2 tygodnie temu).
I tak się zastanawiam od czego to może być. Jeden lekarz mówił mi, że mogę mieć uczulenie na szwy. Drugi, że mogłam mieć wtedy jakieś bakterie i przeszły mi na krocze. A położna powiedziała, że mogłam mieć uczulenie na środki znieczulające.
Ktoś z doświadczeniem medycznym ma jakieś przypuszczenia?
Betina, masz masę czasu jeszcze, mój w całej ciąży tylko dwa razy do tej pory był ułożony głową w dół. Takto cały czas poprzecznie, ale lekarz się nie przejmuje, czasem dzieci obracają się podczas porodu (jak mój mąż)
Moim skromnym zdaniem naj prawdopodobnie zrobił się stan zapalny który cały czas nawracał a miałaś robiony posiew z rany ??
kark lubi tę wiadomość
-
Akuszerka - biorę od czwartku 3x1. Ciągle zero reakcji.
Własnie liczyłam, że może ten dopegyt jeszcze na mnie nie działa i w końcu zacznie. Tak jak pisze Fipsik. To chyba niemożliwe żebym wcale nie reagowała na leki. Takie ciśnienie to ja miałam i bez brania tabsów.
Z tą solą to może być własnie problem bo ja sporo solę i jakoś nie wyobrażam sobie odstawienia. Umarlabym z głodu bo nic przez gardło by mi nie przeszło.
Moja gin jest w Polsce do czwartku więc chyba w czwartek jeśli nic się nie zmieni położę się do tego szpitala. Miałam czekać do nastepnej wizyty za 3 tygodnie, ale nie chciałabym zaszkodzić maluszkowi bo mnie się nie chce w szpitalu leżeć. -
nick nieaktualnymartusia86 wrote:Moim skromnym zdaniem naj prawdopodobnie zrobił się stan zapalny który cały czas nawracał a miałaś robiony posiew z rany ??
-
Lo a jaką dawkę bierzesz tego Dopegytu bo to ciśnienie masz faktycznie na granicy normy. 3 tyg. czekać az zacznie działać to trochę duzo szczególnie w tym tyg. ciąży lepiej zeby lekarz zwiększył dawkę a jak się zacznie normować to zawsze można dawkę zmniejszyc i zobaczyć jak to bedzie wyglądać
Io lubi tę wiadomość
-
kark wrote:Wtedy, kiedy jeszcze była niezagojona? Nie, nie miałam. A z czego mógł wynikać taki stan zapalny? Bo po porodzie od razu wietrzyłam ranę (majtek siatkowych używałam miesiąc po porodzie), a przemywałam się tylko tantum rosą kilka razy dziennie i dokładnie wycierałam. Z jakiejś złej pielęgnacji?
-
nick nieaktualny
-
Io mi sie zaczyna powoli normowac po braniu ponad 2 tygodnie ale mam jeszcze skoki i to calkiem niezle.. no ale jak duzo solisz to chociaz do minimalnej dawki ogranicz? Ja ogolnie zawsze malo soliam wiec u mnie nje od tego
ktos mi tu na forum poradzil zeby jesc kiwi tylko nie pamietam kto to byl :)i ja jadam codziennie teraz praktycznie
Io lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-69187.png
https://www.maluchy.pl/li-72300.png