X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2016
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2016, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja powiem w przyszłym tygodniu, okropnie się czuję, a u nas ciężarne nie mogą pracować dłużej niż 4 godz. przed komputerem, a praca jest na tyle stresująca, że chciałabym wrzucić na luz i niczym się nie przejmować...

• Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej no to zescie czadu juz daly od rana .
    Zycze powodzenia na wizytach .
    Ja dzis nocy nie zapisuje do najlepszych Nicola goraczka 39.5 zbic nie moglam na dodatek kupe zrobila po pachy . Ida jej 3 gorne ale goraczka znow rano wiec czy to na zeby?
    Ah milego dnia

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2016, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak się pracuje to czas leci szybciej, a ja tak bardzo bym chciała być już w czwartym czy piątym miesiącu..eh

weronika86 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2016, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja się skupić nie potrafię, szybko się męczę i łapie mnie senność... i ciągle się boję że przy kliencie zwymiotuję :P

• martta Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jakoś w połowie lutego też jak wszystko będzie ok to powiem, ale tylko swojemu szefowi przełożonemu. Wiemy tylko my z mężem, rodzicom i rodzeństwo chcemy powiedzieć po wizycie w następnym tygodniu.
    Ja też na L4 jak będę się dobrze czuła się nie palę, chociaż te 8h przed kompem mnie martwi....

o148p07w5riqasy7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2016, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesli chodzi o przytulanie to my czasem sobie na to pozwolimy, ale bez udziwnien :)
    Bezpieczna pozycja, malo ruchu i jest ok :)

weronika86 lubi tę wiadomość

• aga2319 Ekspertka

Wysłany: 14 stycznia 2016, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :):):)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2017, 20:15

Blair lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2016, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martta, wg kodeksu pracy kobiety w ciąży nie mogą pracować dłużej niż 4 godz. przed monitorami, nawet jakieś kary grożą pracodawcom za to, więc musiałabyś się dowiedzieć jak to jest u Was, bo na pozostałe 4 godz. powinni Ci znaleźć inne zajęcie, a że u nas nie ma nic innego do roboty, to się puszcza wcześniej do domu...

• martta Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak właśnie też czytałam, ale w mojej pracy inaczej nie za bardzo się da, przenieść też nie mają gdzie... no nie wiem zobaczymy jak powiem o ciąży co oni na to.

o148p07w5riqasy7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2016, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam strasznie duże libido obecnie :) może to u mnie objaw ciąży :P

A pozwalacie sobie na kubek kawy?

weronika86, Blair lubią tę wiadomość

• Robotka1 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry:)
    ja z doskoku, zaraz będziemy z mężem rozbierać choinkę:)
    Blair wrote:
    A w jakim wieku twoje pierworodne ? Myślałam że masz tylko córeczkę z kwietnia
    przepraszam że dopiero teraz ale wieczory u mnie z reguły poświęcam dzieciakom:) i mężowi off corse;) chyba że ma służbę mąż a dzieci idą spać to wtedy zazwyczaj lubię posiedzieć na forum:)
    moja najstarsza córka Maja ma 8 lat, z nią w ciążę zaszłam szybko, z drugą córą Jagodą 9 miesięcy to już wyższa szkoła jazdy, mąż miał kiepskie wyniki nasienia(wstępna azoospermia), ja problemy z pękaniem pęcherzyków ale po 2 latach się udało:) a teraz trzecie to taki spontan trochę, myślę że gdyby nie to że Jagoda jest bardzo grzecznym spokojnym i nie wymagającym dzieckiem(no przynajmniej taki aniołem była do powiedzmy 7 miesiąca;) to nie zdecydowała bym się świadomie na kolejne dziecko:)
    ale jak to mówię, wiem jak to jest mieć dzieci z dużą różnicą wieku i teraz chcę się dowiedzieć jak to jest mieć dzieci z małą różnicą wieku:)

wszystkim betującym gratuluję pozytywnych wyników bet:) trzymam kciuki za dzisiejsze badania no i za wizyty wszystkie:)

a ja dziś tylko powtórzyłam test:) nooo dziś to już gruba krecha:)

Miłego dnia:)

Angela89, Sabina, weronika86, martta, Blair lubią tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2016, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alinka, ja piję jedną słabą kawę dziennie na śniadanie :)

• Robotka1 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alinka ja piję kawę i nie zamierzam z niej rezygnować, taką jedną w ciągu dnia z łyżeczki:)

Martta niestety w praktyce te 4 godziny pracy przed komputerem nie są respektowane, nie wiem jak w budżetówkach ale u prywaciarza na pewno nie. Tzn wydaje mi się że to tylko dobra wola pracodawcy jeśli zmieni ciężarnej obowiązki;)
    ja pracowałam 9 godzin przed komputerem do 6 miesiąca ciąży, potem zaczęły dokuczać plecy i poszłam sobie na zwolnienie. szczerze mówiąc nie chciałam innego zajęcia niż komputer, robiłam sobie za to długie przerwy:) w końcu kto ciężarnej odmówi;) chodziłam do sklepu, spacerki, jakoś leciało:) jakby mi przyszło układać jakieś papiery to bym zwariowała:) a ta to miałam forum:) i zawsze czas leciał szybciutko:)
    jak tak myślę to troszkę będzie mi żal nie wracać do pracy;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2016, 10:37

Sabina, weronika86, martta lubią tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • moodliszka Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej, już wrześniówki? :) Kochane! Zyczę Wam dużo zdrówka i powodzenia! :)
    Niech Wasze Szczęścia rosną zdrowo! Odpoczywahcie! 9 miesięcy minie bardzo szybko :)

Pozdrawiam. Listopadówka 2015 :)

Sabina, Tiktik, magdallena69, weronika86, Blair lubią tę wiadomość

3jgx43r8lgh2k5cp.png
    relgi09k4uko2l5e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2016, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja niestety nie potrafię zrezygnować z kawy, opinie na temat jej picia są podzielone, wypijam dwie dziennie.

• magdallena69 Przyjaciółka

Wysłany: 14 stycznia 2016, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wizyta coraz blizej a co za tym idzie stres coraz wiekszy... Sama nie wiem dlaczego:( Ja wczoraj mialam dobry dzien mimo 13 za to przeszlo na dzis:O Maz zwalnia sie z pracy zeby ze mna pojsc bo mieszkamy w Niemczech i ciezko u mnie jeszcze z jezykiem ale mam nadzieje ze jego obecnosc wplynie na mnie pozytywnie:) Trzymajciesiemoje drogie! Odezwe sie jak wroce do domu:))

• Tiktik Ekspertka

Wysłany: 14 stycznia 2016, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny szczególnie te co rodziny juz i były w ciazy czy to normalne ze jednego dnia bola piersi drugiego nie albo np bola w nocy rano nie.. Sama nie wiem co mam myslec..

w57v43r8lm5ztsxv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2016, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tiktik wrote:
    Dziewczyny szczególnie te co rodziny juz i były w ciazy czy to normalne ze jednego dnia bola piersi drugiego nie albo np bola w nocy rano nie.. Sama nie wiem co mam myslec..
    Normalne, miałam tak i teraz też mam. Wczoraj nie miałam żadnych objawów dziś wróciły ze zdwojoną siłą :(

Tiktik lubi tę wiadomość

• Tiktik Ekspertka

Wysłany: 14 stycznia 2016, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka bo czasem jak się człowiek stara to nie wychodzi a jak juz wyluzuje nie myśli to jest ciąża cuda tez się zdarzają nawet cykl bezowulacyjny a potem ciąża. Kiedys myślałam ze co to za problem zajść w ciążę i w ogóle tylko poród sam juz gorzej ..człowiek się zabezpieczał zeby wpade nie zaliczyć na studiach bo ciezko a teraz człowiek przeżywa i dmucha na zimne..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2016, 11:02

Robotka1 lubi tę wiadomość

w57v43r8lm5ztsxv.png
  • Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bisacz wrote:
    Ja niestety nie potrafię zrezygnować z kawy, opinie na temat jej picia są podzielone, wypijam dwie dziennie.

Tez lubię kawę, ale za namowa mamy kupiłam mieszankę kawy i cykorii. Ja akurat w biedrze. Proporcje 30:70 (lidlowa ma 40:60).
    Opowiem Ci ze nie czuje różnicy w smaku :)
    Jestem bardzo zadowolona.
    Może spróbuj?

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
‹‹ 109 110 111 112 113 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ