Wrześniowe mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzień dobry i od razu powodzenia wszystkim badającym się dzisiaj
Ksosia wrote:Jesli chodzi o przytulanie to my czasem sobie na to pozwolimy, ale bez udziwnien
Bezpieczna pozycja, malo ruchu i jest ok
U nas podobnie
A kawy piję mniej więcej dwie w ciągu dnia ale takie "oszukane" bo pół na pół z inką
Kurczę, widzę, że sporo z Was chodzi do lekarza na NFZ i jesteście zadowolone. Może i ja się jednak rozglądnę bo te koszty mnie zjedzą. Wizyty, badania + leki, strasznie drogie to wszystko
Sabina lubi tę wiadomość
-
Magdula wrote:
Kurczę, widzę, że sporo z Was chodzi do lekarza na NFZ i jesteście zadowolone. Może i ja się jednak rozglądnę bo te koszty mnie zjedzą. Wizyty, badania + leki, strasznie drogie to wszystko
ja też zamierzam tym razem:) właśnie próbuję się dodzwonić i umówić gdzieś na początek lutego:) od czasu do czasu jak będę czuła parcie pójdę sobie na samo usg poogdąlać maluszka:)Sabina, weronika86 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
mnie od kawey nie odruzciło a nawet mi bardziej smakuje, ale ja pije rozpusczalną a 1 łyżeczki pół na pół z mlekiem więc taka oszukana. Kurczę cięzko was nadrabiać. ja pracuje przed kompem 9h, ale jestem na zleceniu więc już to widze, że ja pozowli 4 h pracowac:)
Tiktik lubi tę wiadomość
-
Angela89 wrote:Też bym chciała na NFZ ale u mnie nie ma nikogo godnego uwagi. A ja po swoich perypetiach chce mieć możliwość kontaktu i wizyty z dnia na dzień - w takim stanie jestem spokojna w 100%
No właśnie ja mam podobnie...
Chodziłam kiedyś do podobno dobrego lekarza, na znanymlekarzu same świetne opinie ale po 1. na NFZ przyjmuje raz w tygodniu, nie ma do niego zapisów tak więc trzeba odsiedzieć w kolejce ok. 3h a po 2. zraził mnie do siebie przy poprzedniej ciąży kiedy to wiedząc o moim problemach nie dał mi żadnych lekarstw, nic a nic. Nawet o kwasie foliowym się nie zająknął a co dopiero coś na podtrzymanie
Dlatego z niego zrezygnowałam i wylądowałam u aktualnego. Ehh, gdyby nie to nierefundowane clexane to nie byłoby tak źle... -
O matko, ale przyspieszyłyście z wiadomościami Witam się i zaczynam nadrabiać
Dziś po pracy idę do mojej lekarki do szpitala (ma dyżur, bo chcę sprawdzić czy wszystko tam ok, po tych moich 2 - dniowych perturbacjach żołądkowo-jelitowych no i ogólnie dopytać o kilka rzeczy. Także późnym wieczorem może jakieś wieści będę miała.
Miłego dzionkaSabina lubi tę wiadomość
Już razem
-
nick nieaktualnyMagdula wrote:No właśnie ja mam podobnie...
Chodziłam kiedyś do podobno dobrego lekarza, na znanymlekarzu same świetne opinie ale po 1. na NFZ przyjmuje raz w tygodniu, nie ma do niego zapisów tak więc trzeba odsiedzieć w kolejce ok. 3h a po 2. zraził mnie do siebie przy poprzedniej ciąży kiedy to wiedząc o moim problemach nie dał mi żadnych lekarstw, nic a nic. Nawet o kwasie foliowym się nie zająknął a co dopiero coś na podtrzymanie
Dlatego z niego zrezygnowałam i wylądowałam u aktualnego. Ehh, gdyby nie to nierefundowane clexane to nie byłoby tak źle...
U mnie kolejny plus to mój nowy dr ( do poprzedniej moja noga nie powstanie) pracuje w szpitalu do którego mam 5 minut no i chce tam znów rodzić.Magdula lubi tę wiadomość
-
Sabina wrote:I jeszcze jedno napiszę.
Rano zadzwoniłam do poradni K, bo ten 16 luty to daleeeeko i mówię kobiecie co i jak. A ona pyta czy jestem zdecydowana do nich chodzic. Ja mowie ze tak. A ona.ze super, ze wiyty prywatne to tylko koszty, a u nich wszystko bede miec na NFZ, ze zadbaja zebym.miala regularnie i wiztty i badania. No szok! Wpisała mnie na wizytę na 3.02 , ale ta z 16.02 też utrzymała, bo będę.musiała podejść z badaniami
No dajcie spokój! Pani była miła jakbyśmy co najmniej w Europie byli na pierwszą wizytę dreptam z czekoladą dla Pani jak nic
A gdzie się zdecydowałaś? W Kielcach?Sabina lubi tę wiadomość
Już razem
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyalinka wrote:A ja cały czas szukam lekarza. Mam opiekę prywatną w Enel medzie i do tej pory chodziłam do 5 różnych, kto akurat przyjmował. Ale żaden nie był taki ze chciałabym zostać na stałe. Także szukam dalej
Warto poszukać, zasięgnąć opinii innych, ja tego nie zrobiłam za 1 razem no i mam nauczkę. Teraz chyba wypytałam wszędzie gdzie się da No i mam już porównanie miedzy nim a moja byłą dr. -
nick nieaktualnyZnalazłam lekarza który ma ponad 30 opini i średnia ocen 5/5. Umowilam się na 25, zobaczymy jak będzie
W sumie nigdy w ciąży nie byłam i nawet nie wiem na co powinnam zwracać uwagę na wizycie mam nadzieję że te pozytywne opinie są prawdziwe i się sprawdzą -
nick nieaktualnyalinka wrote:Znalazłam lekarza który ma ponad 30 opini i średnia ocen 5/5. Umowilam się na 25, zobaczymy jak będzie
W sumie nigdy w ciąży nie byłam i nawet nie wiem na co powinnam zwracać uwagę na wizycie mam nadzieję że te pozytywne opinie są prawdziwe i się sprawdzą
Alinka pójdziesz na wizytę i zobaczysz czy dr jest chętny do rozmowy czy trzeba go ciągnąć za język. No i ogólnie atmosfera Też jest ważna. Trzymam kciuki że będzie to ten lekarz godny zaufania.Sabina lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ksosia wrote:Ja zauwazylam ze od koedy jestem w ciazy to nie mam dnia bez kichnięcia
Ksosia ja też cały czas kicham i to dużo więcej niż normalnie:P Śmieje się że mam uczulenie na ciąże i to mój pierwszy objaw był
Odebrałam dzisiaj wyniki drugiej bety
Pierwsza 527,69
Druga 1275,96
Trochę mi ulżyło:)Sabina, Angela89, Skali89, Blair lubią tę wiadomość
-
Ewelina.Irl wrote:Hej no to zescie czadu juz daly od rana .
Zycze powodzenia na wizytach .
Ja dzis nocy nie zapisuje do najlepszych Nicola goraczka 39.5 zbic nie moglam na dodatek kupe zrobila po pachy . Ida jej 3 gorne ale goraczka znow rano wiec czy to na zeby?
Ah milego dnia
ewelina jaka u ciebie pogoga w irl??? u mnie lekko pruszy snieg nie moge uwierzyc..mam nadzieje,ze troszke popada zeby sarcia mogla zobaczyc pierwszy raz snieg
tez pije czarna kawa, jedna dziennie
tiktik spokojnie, ja mam tak z piersiami, raz bola raz nie.
dziewczyny uwazajcie z tym kichaniem zeby to nie bylo poczatkiem przeziebienia..u mnie sie tak zaczyna albo to tylko wysuszona sluzowka od ogrzewania w zimie i naszej podwyzszonej temperatury teraz
dzisiaj o 8 robilam ogorkowa a niby nie mam zachcianek
spadam bo mi palce dretwieja od klawiatury -
1 szt. wiek 1,5 roku Córcia
a u mnie objawów żadnych, z córką były 100%. chyba jak pojde na wizytę to bede miala cisnienie 200x200 , czy serduszko bije.......... a kirwiak chociaz w polowie zmalał.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2016, 13:06
megg lubi tę wiadomość