X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2016
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Magdula Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry i od razu powodzenia wszystkim badającym się dzisiaj :)
    Ksosia wrote:
    Jesli chodzi o przytulanie to my czasem sobie na to pozwolimy, ale bez udziwnien :)
    Bezpieczna pozycja, malo ruchu i jest ok :)

U nas podobnie :)

A kawy piję mniej więcej dwie w ciągu dnia ale takie "oszukane" bo pół na pół z inką ;)

Kurczę, widzę, że sporo z Was chodzi do lekarza na NFZ i jesteście zadowolone. Może i ja się jednak rozglądnę bo te koszty mnie zjedzą. Wizyty, badania + leki, strasznie drogie to wszystko :/

Sabina lubi tę wiadomość

wd3wnub.png

576fa95f1296f.png
  • Tiktik Ekspertka

Wysłany: 14 stycznia 2016, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie pierwsze co odrzucilo od ulubionej kawy. Nawet jak robię delikatna z ekspresu jak kol przyjdą to cofa mnie...

w57v43r8lm5ztsxv.png
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdula wrote:

Kurczę, widzę, że sporo z Was chodzi do lekarza na NFZ i jesteście zadowolone. Może i ja się jednak rozglądnę bo te koszty mnie zjedzą. Wizyty, badania + leki, strasznie drogie to wszystko :/

ja też zamierzam tym razem:) właśnie próbuję się dodzwonić i umówić gdzieś na początek lutego:) od czasu do czasu jak będę czuła parcie pójdę sobie na samo usg poogdąlać maluszka:)

Sabina, weronika86 lubią tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2016, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 23:18

martta lubi tę wiadomość

• Skali89 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie od kawey nie odruzciło a nawet mi bardziej smakuje, ale ja pije rozpusczalną a 1 łyżeczki pół na pół z mlekiem więc taka oszukana. Kurczę cięzko was nadrabiać. ja pracuje przed kompem 9h, ale jestem na zleceniu więc już to widze, że ja pozowli 4 h pracowac:)

Tiktik lubi tę wiadomość

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • Magdula Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    Też bym chciała na NFZ ale u mnie nie ma nikogo godnego uwagi. A ja po swoich perypetiach chce mieć możliwość kontaktu i wizyty z dnia na dzień - w takim stanie jestem spokojna w 100% :)

No właśnie ja mam podobnie...
    Chodziłam kiedyś do podobno dobrego lekarza, na znanymlekarzu same świetne opinie ale po 1. na NFZ przyjmuje raz w tygodniu, nie ma do niego zapisów tak więc trzeba odsiedzieć w kolejce ok. 3h :/ a po 2. zraził mnie do siebie przy poprzedniej ciąży kiedy to wiedząc o moim problemach nie dał mi żadnych lekarstw, nic a nic. Nawet o kwasie foliowym się nie zająknął a co dopiero coś na podtrzymanie :/
    Dlatego z niego zrezygnowałam i wylądowałam u aktualnego. Ehh, gdyby nie to nierefundowane clexane to nie byłoby tak źle...

wd3wnub.png

576fa95f1296f.png
  • Cordy Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko, ale przyspieszyłyście z wiadomościami :) Witam się i zaczynam nadrabiać :)

Dziś po pracy idę do mojej lekarki do szpitala (ma dyżur, bo chcę sprawdzić czy wszystko tam ok, po tych moich 2 - dniowych perturbacjach żołądkowo-jelitowych :) no i ogólnie dopytać o kilka rzeczy. Także późnym wieczorem może jakieś wieści będę miała.

Miłego dzionka <3

Sabina lubi tę wiadomość

Już razem <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2016, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdula wrote:
    No właśnie ja mam podobnie...
    Chodziłam kiedyś do podobno dobrego lekarza, na znanymlekarzu same świetne opinie ale po 1. na NFZ przyjmuje raz w tygodniu, nie ma do niego zapisów tak więc trzeba odsiedzieć w kolejce ok. 3h :/ a po 2. zraził mnie do siebie przy poprzedniej ciąży kiedy to wiedząc o moim problemach nie dał mi żadnych lekarstw, nic a nic. Nawet o kwasie foliowym się nie zająknął a co dopiero coś na podtrzymanie :/
    Dlatego z niego zrezygnowałam i wylądowałam u aktualnego. Ehh, gdyby nie to nierefundowane clexane to nie byłoby tak źle...

U mnie kolejny plus to mój nowy dr ( do poprzedniej moja noga nie powstanie) pracuje w szpitalu do którego mam 5 minut no i chce tam znów rodzić.

Magdula lubi tę wiadomość

• Cordy Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    I jeszcze jedno napiszę.
    Rano zadzwoniłam do poradni K, bo ten 16 luty to daleeeeko ;) i mówię kobiecie co i jak. A ona pyta czy jestem zdecydowana do nich chodzic. Ja mowie ze tak. A ona.ze super, ze wiyty prywatne to tylko koszty, a u nich wszystko bede miec na NFZ, ze zadbaja zebym.miala regularnie i wiztty i badania. No szok! Wpisała mnie na wizytę na 3.02 , ale ta z 16.02 też utrzymała, bo będę.musiała podejść z badaniami :)
    No dajcie spokój! Pani była miła jakbyśmy co najmniej w Europie byli ;) na pierwszą wizytę dreptam z czekoladą dla Pani jak nic :) :)

A gdzie się zdecydowałaś? W Kielcach?

Sabina lubi tę wiadomość

Już razem <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2016, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja cały czas szukam lekarza. Mam opiekę prywatną w Enel medzie i do tej pory chodziłam do 5 różnych, kto akurat przyjmował. Ale żaden nie był taki ze chciałabym zostać na stałe. Także szukam dalej :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2016, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alinka wrote:
    A ja cały czas szukam lekarza. Mam opiekę prywatną w Enel medzie i do tej pory chodziłam do 5 różnych, kto akurat przyjmował. Ale żaden nie był taki ze chciałabym zostać na stałe. Także szukam dalej :)

Warto poszukać, zasięgnąć opinii innych, ja tego nie zrobiłam za 1 razem no i mam nauczkę. Teraz chyba wypytałam wszędzie gdzie się da :) No i mam już porównanie miedzy nim a moja byłą dr.

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2016, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znalazłam lekarza który ma ponad 30 opini i średnia ocen 5/5. Umowilam się na 25, zobaczymy jak będzie :)

W sumie nigdy w ciąży nie byłam i nawet nie wiem na co powinnam zwracać uwagę na wizycie :( mam nadzieję że te pozytywne opinie są prawdziwe i się sprawdzą

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2016, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alinka wrote:
    Znalazłam lekarza który ma ponad 30 opini i średnia ocen 5/5. Umowilam się na 25, zobaczymy jak będzie :)

W sumie nigdy w ciąży nie byłam i nawet nie wiem na co powinnam zwracać uwagę na wizycie :( mam nadzieję że te pozytywne opinie są prawdziwe i się sprawdzą

Alinka pójdziesz na wizytę i zobaczysz czy dr jest chętny do rozmowy czy trzeba go ciągnąć za język. No i ogólnie atmosfera :) Też jest ważna. Trzymam kciuki że będzie to ten lekarz godny zaufania.

Sabina lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2016, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zauwazylam ze od koedy jestem w ciazy to nie mam dnia bez kichnięcia :)

Skali89, weronika86 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2016, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jj

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 08:27

Cordy lubi tę wiadomość

• Broszka Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia wrote:
    Ja zauwazylam ze od koedy jestem w ciazy to nie mam dnia bez kichnięcia :)

Ksosia ja też cały czas kicham i to dużo więcej niż normalnie:P Śmieje się że mam uczulenie na ciąże i to mój pierwszy objaw był:)

Odebrałam dzisiaj wyniki drugiej bety
    Pierwsza 527,69
    Druga 1275,96
    Trochę mi ulżyło:)

Sabina, Angela89, Skali89, Blair lubią tę wiadomość

o14882c3tzwz2hbc.png
  • Justyna_89 Ekspertka

Wysłany: 14 stycznia 2016, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    Nie. Busko :)
    ooo mam całą rodzine koło Buska. tzn Miejscowość Chmielnik i wioska Sladków Duży:D moze kojarzysz;)

Sabina, Cordy lubią tę wiadomość

ckaigox17mdp9efq.png
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina.Irl wrote:
    Hej no to zescie czadu juz daly od rana .
    Zycze powodzenia na wizytach .
    Ja dzis nocy nie zapisuje do najlepszych Nicola goraczka 39.5 zbic nie moglam na dodatek kupe zrobila po pachy . Ida jej 3 gorne ale goraczka znow rano wiec czy to na zeby?
    Ah milego dnia
    ewelina u mnie tez goraczka i biegunki przy zabkach....mysle ze to zeby..a ile twoja niki ma juz zabkow??? u nas sa dwie dolne jedynki i prawa dwojka dolna....2 dni temu przebily sie dwie gorne jedynki ale jeszcze do tygodnia beda gorne dwojki..wszystkie naraz cholera...od tygodnia dopiero dzisiaj przespalismy noc...

ewelina jaka u ciebie pogoga w irl??? u mnie lekko pruszy snieg :D :D :D nie moge uwierzyc..mam nadzieje,ze troszke popada zeby sarcia mogla zobaczyc pierwszy raz snieg :D

tez pije czarna kawa, jedna dziennie

tiktik spokojnie, ja mam tak z piersiami, raz bola raz nie.

dziewczyny uwazajcie z tym kichaniem zeby to nie bylo poczatkiem przeziebienia..u mnie sie tak zaczyna albo to tylko wysuszona sluzowka od ogrzewania w zimie i naszej podwyzszonej temperatury teraz

dzisiaj o 8 robilam ogorkowa :D :D a niby nie mam zachcianek
    spadam bo mi palce dretwieja od klawiatury

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • megg Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widze ze wiecej dziewczyn ma tutaj juz maluszki? Moge zapytax kto i ile mc/lat maja pociechy?

My powoli szykujemy sie do imprezy z okazji roczku

Blair, weronika86 lubią tę wiadomość

3i49tv73uljfbfpq.png

syy220mm7vyhqyjp.png

pamietam...Aniołek 21.02.2014 (9 tydz)
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1 szt. wiek 1,5 roku Córcia

a u mnie objawów żadnych, z córką były 100%. chyba jak pojde na wizytę to bede miala cisnienie 200x200 , czy serduszko bije.......... a kirwiak chociaz w polowie zmalał.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2016, 13:06

megg lubi tę wiadomość

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
‹‹ 110 111 112 113 114 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ