X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2016
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Magdula Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry i od razu powodzenia wszystkim badającym się dzisiaj :)
    Ksosia wrote:
    Jesli chodzi o przytulanie to my czasem sobie na to pozwolimy, ale bez udziwnien :)
    Bezpieczna pozycja, malo ruchu i jest ok :)

U nas podobnie :)

A kawy piję mniej więcej dwie w ciągu dnia ale takie "oszukane" bo pół na pół z inką ;)

Kurczę, widzę, że sporo z Was chodzi do lekarza na NFZ i jesteście zadowolone. Może i ja się jednak rozglądnę bo te koszty mnie zjedzą. Wizyty, badania + leki, strasznie drogie to wszystko :/

Sabina lubi tę wiadomość

wd3wnub.png

576fa95f1296f.png
  • Tiktik Ekspertka

Wysłany: 14 stycznia 2016, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie pierwsze co odrzucilo od ulubionej kawy. Nawet jak robię delikatna z ekspresu jak kol przyjdą to cofa mnie...

w57v43r8lm5ztsxv.png
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdula wrote:

Kurczę, widzę, że sporo z Was chodzi do lekarza na NFZ i jesteście zadowolone. Może i ja się jednak rozglądnę bo te koszty mnie zjedzą. Wizyty, badania + leki, strasznie drogie to wszystko :/

ja też zamierzam tym razem:) właśnie próbuję się dodzwonić i umówić gdzieś na początek lutego:) od czasu do czasu jak będę czuła parcie pójdę sobie na samo usg poogdąlać maluszka:)

Sabina, weronika86 lubią tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2016, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 23:18

martta lubi tę wiadomość

• Skali89 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie od kawey nie odruzciło a nawet mi bardziej smakuje, ale ja pije rozpusczalną a 1 łyżeczki pół na pół z mlekiem więc taka oszukana. Kurczę cięzko was nadrabiać. ja pracuje przed kompem 9h, ale jestem na zleceniu więc już to widze, że ja pozowli 4 h pracowac:)

Tiktik lubi tę wiadomość

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • Magdula Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    Też bym chciała na NFZ ale u mnie nie ma nikogo godnego uwagi. A ja po swoich perypetiach chce mieć możliwość kontaktu i wizyty z dnia na dzień - w takim stanie jestem spokojna w 100% :)

No właśnie ja mam podobnie...
    Chodziłam kiedyś do podobno dobrego lekarza, na znanymlekarzu same świetne opinie ale po 1. na NFZ przyjmuje raz w tygodniu, nie ma do niego zapisów tak więc trzeba odsiedzieć w kolejce ok. 3h :/ a po 2. zraził mnie do siebie przy poprzedniej ciąży kiedy to wiedząc o moim problemach nie dał mi żadnych lekarstw, nic a nic. Nawet o kwasie foliowym się nie zająknął a co dopiero coś na podtrzymanie :/
    Dlatego z niego zrezygnowałam i wylądowałam u aktualnego. Ehh, gdyby nie to nierefundowane clexane to nie byłoby tak źle...

wd3wnub.png

576fa95f1296f.png
  • Cordy Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko, ale przyspieszyłyście z wiadomościami :) Witam się i zaczynam nadrabiać :)

Dziś po pracy idę do mojej lekarki do szpitala (ma dyżur, bo chcę sprawdzić czy wszystko tam ok, po tych moich 2 - dniowych perturbacjach żołądkowo-jelitowych :) no i ogólnie dopytać o kilka rzeczy. Także późnym wieczorem może jakieś wieści będę miała.

Miłego dzionka <3

Sabina lubi tę wiadomość

Już razem <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2016, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdula wrote:
    No właśnie ja mam podobnie...
    Chodziłam kiedyś do podobno dobrego lekarza, na znanymlekarzu same świetne opinie ale po 1. na NFZ przyjmuje raz w tygodniu, nie ma do niego zapisów tak więc trzeba odsiedzieć w kolejce ok. 3h :/ a po 2. zraził mnie do siebie przy poprzedniej ciąży kiedy to wiedząc o moim problemach nie dał mi żadnych lekarstw, nic a nic. Nawet o kwasie foliowym się nie zająknął a co dopiero coś na podtrzymanie :/
    Dlatego z niego zrezygnowałam i wylądowałam u aktualnego. Ehh, gdyby nie to nierefundowane clexane to nie byłoby tak źle...

U mnie kolejny plus to mój nowy dr ( do poprzedniej moja noga nie powstanie) pracuje w szpitalu do którego mam 5 minut no i chce tam znów rodzić.

Magdula lubi tę wiadomość

• Cordy Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    I jeszcze jedno napiszę.
    Rano zadzwoniłam do poradni K, bo ten 16 luty to daleeeeko ;) i mówię kobiecie co i jak. A ona pyta czy jestem zdecydowana do nich chodzic. Ja mowie ze tak. A ona.ze super, ze wiyty prywatne to tylko koszty, a u nich wszystko bede miec na NFZ, ze zadbaja zebym.miala regularnie i wiztty i badania. No szok! Wpisała mnie na wizytę na 3.02 , ale ta z 16.02 też utrzymała, bo będę.musiała podejść z badaniami :)
    No dajcie spokój! Pani była miła jakbyśmy co najmniej w Europie byli ;) na pierwszą wizytę dreptam z czekoladą dla Pani jak nic :) :)

A gdzie się zdecydowałaś? W Kielcach?

Sabina lubi tę wiadomość

Już razem <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2016, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja cały czas szukam lekarza. Mam opiekę prywatną w Enel medzie i do tej pory chodziłam do 5 różnych, kto akurat przyjmował. Ale żaden nie był taki ze chciałabym zostać na stałe. Także szukam dalej :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2016, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alinka wrote:
    A ja cały czas szukam lekarza. Mam opiekę prywatną w Enel medzie i do tej pory chodziłam do 5 różnych, kto akurat przyjmował. Ale żaden nie był taki ze chciałabym zostać na stałe. Także szukam dalej :)

Warto poszukać, zasięgnąć opinii innych, ja tego nie zrobiłam za 1 razem no i mam nauczkę. Teraz chyba wypytałam wszędzie gdzie się da :) No i mam już porównanie miedzy nim a moja byłą dr.

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2016, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znalazłam lekarza który ma ponad 30 opini i średnia ocen 5/5. Umowilam się na 25, zobaczymy jak będzie :)

W sumie nigdy w ciąży nie byłam i nawet nie wiem na co powinnam zwracać uwagę na wizycie :( mam nadzieję że te pozytywne opinie są prawdziwe i się sprawdzą

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2016, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alinka wrote:
    Znalazłam lekarza który ma ponad 30 opini i średnia ocen 5/5. Umowilam się na 25, zobaczymy jak będzie :)

W sumie nigdy w ciąży nie byłam i nawet nie wiem na co powinnam zwracać uwagę na wizycie :( mam nadzieję że te pozytywne opinie są prawdziwe i się sprawdzą

Alinka pójdziesz na wizytę i zobaczysz czy dr jest chętny do rozmowy czy trzeba go ciągnąć za język. No i ogólnie atmosfera :) Też jest ważna. Trzymam kciuki że będzie to ten lekarz godny zaufania.

Sabina lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2016, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zauwazylam ze od koedy jestem w ciazy to nie mam dnia bez kichnięcia :)

Skali89, weronika86 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2016, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jj

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 08:27

Cordy lubi tę wiadomość

• Broszka Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia wrote:
    Ja zauwazylam ze od koedy jestem w ciazy to nie mam dnia bez kichnięcia :)

Ksosia ja też cały czas kicham i to dużo więcej niż normalnie:P Śmieje się że mam uczulenie na ciąże i to mój pierwszy objaw był:)

Odebrałam dzisiaj wyniki drugiej bety
    Pierwsza 527,69
    Druga 1275,96
    Trochę mi ulżyło:)

Sabina, Angela89, Skali89, Blair lubią tę wiadomość

o14882c3tzwz2hbc.png
  • Justyna_89 Ekspertka

Wysłany: 14 stycznia 2016, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    Nie. Busko :)
    ooo mam całą rodzine koło Buska. tzn Miejscowość Chmielnik i wioska Sladków Duży:D moze kojarzysz;)

Sabina, Cordy lubią tę wiadomość

ckaigox17mdp9efq.png
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina.Irl wrote:
    Hej no to zescie czadu juz daly od rana .
    Zycze powodzenia na wizytach .
    Ja dzis nocy nie zapisuje do najlepszych Nicola goraczka 39.5 zbic nie moglam na dodatek kupe zrobila po pachy . Ida jej 3 gorne ale goraczka znow rano wiec czy to na zeby?
    Ah milego dnia
    ewelina u mnie tez goraczka i biegunki przy zabkach....mysle ze to zeby..a ile twoja niki ma juz zabkow??? u nas sa dwie dolne jedynki i prawa dwojka dolna....2 dni temu przebily sie dwie gorne jedynki ale jeszcze do tygodnia beda gorne dwojki..wszystkie naraz cholera...od tygodnia dopiero dzisiaj przespalismy noc...

ewelina jaka u ciebie pogoga w irl??? u mnie lekko pruszy snieg :D :D :D nie moge uwierzyc..mam nadzieje,ze troszke popada zeby sarcia mogla zobaczyc pierwszy raz snieg :D

tez pije czarna kawa, jedna dziennie

tiktik spokojnie, ja mam tak z piersiami, raz bola raz nie.

dziewczyny uwazajcie z tym kichaniem zeby to nie bylo poczatkiem przeziebienia..u mnie sie tak zaczyna albo to tylko wysuszona sluzowka od ogrzewania w zimie i naszej podwyzszonej temperatury teraz

dzisiaj o 8 robilam ogorkowa :D :D a niby nie mam zachcianek
    spadam bo mi palce dretwieja od klawiatury

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • megg Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widze ze wiecej dziewczyn ma tutaj juz maluszki? Moge zapytax kto i ile mc/lat maja pociechy?

My powoli szykujemy sie do imprezy z okazji roczku

Blair, weronika86 lubią tę wiadomość

3i49tv73uljfbfpq.png

syy220mm7vyhqyjp.png

pamietam...Aniołek 21.02.2014 (9 tydz)
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1 szt. wiek 1,5 roku Córcia

a u mnie objawów żadnych, z córką były 100%. chyba jak pojde na wizytę to bede miala cisnienie 200x200 , czy serduszko bije.......... a kirwiak chociaz w polowie zmalał.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2016, 13:06

megg lubi tę wiadomość

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
‹‹ 110 111 112 113 114 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ