X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2016
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • megg Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez nie mam objawow i mam stesa co tam u nas. Ale do wizyty ponad tydz jeszcze

Ja pije inke

3i49tv73uljfbfpq.png

syy220mm7vyhqyjp.png

pamietam...Aniołek 21.02.2014 (9 tydz)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2016, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ff

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 08:29

Justyna_89 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2016, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja pije 2kawy dziennie. Niezbyt mocne. Ale pije. Jakby nie kawa, to tak o tej porze w pracy chyba bym chrapala na biurku ;)

weronika86 lubi tę wiadomość

• Magdula Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    U mnie kolejny plus to mój nowy dr ( do poprzedniej moja noga nie powstanie) pracuje w szpitalu do którego mam 5 minut no i chce tam znów rodzić.

I znowu u mnie podobnie. Mój też pracuje w szpitalu gdzie chciałabym rodzić, tyle, że może nie mam 5 min a jakieś 15-20 (w zależności od korków) ;)

Angela89, Sabina lubią tę wiadomość

wd3wnub.png

576fa95f1296f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2016, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W moim przypadku to kichanue to takie fajne jest... Taka ulgę mi przynosi. Predzej jakies pylki. Chociaaaz katar mam..:(
    Jakies sposoby na katarek u ciazarowki? :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2016, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 23:18

weronika86, megg lubią tę wiadomość

• martta Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia wrote:
    W moim przypadku to kichanue to takie fajne jest... Taka ulgę mi przynosi. Predzej jakies pylki. Chociaaaz katar mam..:(
    Jakies sposoby na katarek u ciazarowki? :)

Lekarka mi powiedziała, że woda morska do nosa tylko, no i woda z cytryną miodem itd.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2016, 13:27

weronika86, Cordy lubią tę wiadomość

o148p07w5riqasy7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2016, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martta wrote:
    Lekarka mi powiedziała, że woda morska do nosa tylko, no i woda z cytryną miodem itd.
    Ja od dzis jade z czosnkiem. Bo zaczynam kaszlec :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2016, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kawy wcale nie lubię. Ewentualnie wypije mleko z kawą. 1/4 szklanki kawy a reszta mleczko

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2016, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za szybko się pochwaliłam że mdlosci się zmniejszyły bo przed chwilą byłam na rzyganku :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2016, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cordy wrote:
    O matko, ale przyspieszyłyście z wiadomościami :) Witam się i zaczynam nadrabiać :)

Dziś po pracy idę do mojej lekarki do szpitala (ma dyżur, bo chcę sprawdzić czy wszystko tam ok, po tych moich 2 - dniowych perturbacjach żołądkowo-jelitowych :) no i ogólnie dopytać o kilka rzeczy. Także późnym wieczorem może jakieś wieści będę miała.

Miłego dzionka <3
    Cordy czy to znaczy że podejrzysz dzisiaj maluszka? :)

• martta Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    Ja od dzis jade z czosnkiem. Bo zaczynam kaszlec :/

no teraz jest taki paskudny czas, wszędzie te wirusy latają, wszyscy przeziębieni albo są albo dopiero co byli. Sama się buja z resztką infekcji od chwili i mnie to już wnerwia. A poza tym trzeba uważać, bo takie sytuacje na początkach to niedobrze zawsze...

o148p07w5riqasy7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2016, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Broszka gratuluję przyrostu bety:)

Megg nie przejmuj się brakiem objawów. Jak się dorwa to będziesz wolała być bez objawów. A na którego Ci wychodzi wstępnie termin?

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2016, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie, od kiedy jestwm w ciąży, totalnie odrzuciło od kawy, a byłam kawoszem stopnia "Dzień nie rozpoczęty kawą jest dniem straconym", piłam 2-3 teraz zupełnie nie mam ochoty...

Mam gorzej, bo chyba właśnie doświadczam MEGA mdłości.... Nigdy w życiu nie mialam mdłości tego stopnia, więc mam nadzieję, że to mdłości, a nie co innego (???).
    Nie wiem czy iść nad kibelek, czy próbować zasnąć... uczucie nie do zniesienia...

• martta Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ooo właśnie z przerażeniem zauważyłam że całą brodę mi wysypało w pryszczach!!! o rety!!! :( za takie objawy to ja bardzo podziękuje!
    Ksosia trzymaj się, może uda się to przespać!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2016, 13:44

o148p07w5riqasy7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2016, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martta ja mam znowu czoło obsypane....mama mówi że to na dziewczynkę :P

Ja poje gorzka herbatkę z cytryna i imbirem i to mi łagodzi mdlosci tak na 20-30min jest spokoj

• martta Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blair wrote:
    Martta ja mam znowu czoło obsypane....mama mówi że to na dziewczynkę :P

Ja poje gorzka herbatkę z cytryna i imbirem i to mi łagodzi mdlosci tak na 20-30min jest spokoj

mój mąż też mówi że baba będzie na jego zgubę hehe :) no masakra, nigdy tak nie miałam, straszne... :)

o148p07w5riqasy7.png
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    megg wrote:
    Widze ze wiecej dziewczyn ma tutaj juz maluszki? Moge zapytax kto i ile mc/lat maja pociechy?

My powoli szykujemy sie do imprezy z okazji roczku
    2 dzieciaczkow :-) syn skonczy 13 w czerwcu. Sarah jest z kwietnia 13ego :-) 3 dni orzed moiom urodzinami :-) ma 9m i jeden dzien :-)

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja bylam tak obsypana na buzi z chlopcem, wygladam jak wiedzma cala ciaze.. z sarcia ciaza marzenie :-)

megg ja nie mam zadnych objawow..jakby nie testy pozytywne z wyciu bym nie pomyslala ze jestem w ciazy.

megg a swoja droga my sie nie znamy??? dlugo jestes na ovu??? skads kojarze twoj nick

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam coreczke 16 msc bedzie miala 30 stycznia .

Nicole dopadl wirus biedna lezy na kanapie . I podajemy probiotyki i przeciw goraczce .
    Ja jade do pracy .
    Milego popoludnia .

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
‹‹ 111 112 113 114 115 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ