X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2016
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • megg Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez nie mam objawow i mam stesa co tam u nas. Ale do wizyty ponad tydz jeszcze

Ja pije inke

3i49tv73uljfbfpq.png

syy220mm7vyhqyjp.png

pamietam...Aniołek 21.02.2014 (9 tydz)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2016, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ff

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 08:29

Justyna_89 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2016, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja pije 2kawy dziennie. Niezbyt mocne. Ale pije. Jakby nie kawa, to tak o tej porze w pracy chyba bym chrapala na biurku ;)

weronika86 lubi tę wiadomość

• Magdula Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    U mnie kolejny plus to mój nowy dr ( do poprzedniej moja noga nie powstanie) pracuje w szpitalu do którego mam 5 minut no i chce tam znów rodzić.

I znowu u mnie podobnie. Mój też pracuje w szpitalu gdzie chciałabym rodzić, tyle, że może nie mam 5 min a jakieś 15-20 (w zależności od korków) ;)

Angela89, Sabina lubią tę wiadomość

wd3wnub.png

576fa95f1296f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2016, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W moim przypadku to kichanue to takie fajne jest... Taka ulgę mi przynosi. Predzej jakies pylki. Chociaaaz katar mam..:(
    Jakies sposoby na katarek u ciazarowki? :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2016, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 23:18

weronika86, megg lubią tę wiadomość

• martta Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia wrote:
    W moim przypadku to kichanue to takie fajne jest... Taka ulgę mi przynosi. Predzej jakies pylki. Chociaaaz katar mam..:(
    Jakies sposoby na katarek u ciazarowki? :)

Lekarka mi powiedziała, że woda morska do nosa tylko, no i woda z cytryną miodem itd.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2016, 13:27

weronika86, Cordy lubią tę wiadomość

o148p07w5riqasy7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2016, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martta wrote:
    Lekarka mi powiedziała, że woda morska do nosa tylko, no i woda z cytryną miodem itd.
    Ja od dzis jade z czosnkiem. Bo zaczynam kaszlec :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2016, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kawy wcale nie lubię. Ewentualnie wypije mleko z kawą. 1/4 szklanki kawy a reszta mleczko

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2016, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za szybko się pochwaliłam że mdlosci się zmniejszyły bo przed chwilą byłam na rzyganku :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2016, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cordy wrote:
    O matko, ale przyspieszyłyście z wiadomościami :) Witam się i zaczynam nadrabiać :)

Dziś po pracy idę do mojej lekarki do szpitala (ma dyżur, bo chcę sprawdzić czy wszystko tam ok, po tych moich 2 - dniowych perturbacjach żołądkowo-jelitowych :) no i ogólnie dopytać o kilka rzeczy. Także późnym wieczorem może jakieś wieści będę miała.

Miłego dzionka <3
    Cordy czy to znaczy że podejrzysz dzisiaj maluszka? :)

• martta Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    Ja od dzis jade z czosnkiem. Bo zaczynam kaszlec :/

no teraz jest taki paskudny czas, wszędzie te wirusy latają, wszyscy przeziębieni albo są albo dopiero co byli. Sama się buja z resztką infekcji od chwili i mnie to już wnerwia. A poza tym trzeba uważać, bo takie sytuacje na początkach to niedobrze zawsze...

o148p07w5riqasy7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2016, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Broszka gratuluję przyrostu bety:)

Megg nie przejmuj się brakiem objawów. Jak się dorwa to będziesz wolała być bez objawów. A na którego Ci wychodzi wstępnie termin?

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2016, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie, od kiedy jestwm w ciąży, totalnie odrzuciło od kawy, a byłam kawoszem stopnia "Dzień nie rozpoczęty kawą jest dniem straconym", piłam 2-3 teraz zupełnie nie mam ochoty...

Mam gorzej, bo chyba właśnie doświadczam MEGA mdłości.... Nigdy w życiu nie mialam mdłości tego stopnia, więc mam nadzieję, że to mdłości, a nie co innego (???).
    Nie wiem czy iść nad kibelek, czy próbować zasnąć... uczucie nie do zniesienia...

• martta Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ooo właśnie z przerażeniem zauważyłam że całą brodę mi wysypało w pryszczach!!! o rety!!! :( za takie objawy to ja bardzo podziękuje!
    Ksosia trzymaj się, może uda się to przespać!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2016, 13:44

o148p07w5riqasy7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2016, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martta ja mam znowu czoło obsypane....mama mówi że to na dziewczynkę :P

Ja poje gorzka herbatkę z cytryna i imbirem i to mi łagodzi mdlosci tak na 20-30min jest spokoj

• martta Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blair wrote:
    Martta ja mam znowu czoło obsypane....mama mówi że to na dziewczynkę :P

Ja poje gorzka herbatkę z cytryna i imbirem i to mi łagodzi mdlosci tak na 20-30min jest spokoj

mój mąż też mówi że baba będzie na jego zgubę hehe :) no masakra, nigdy tak nie miałam, straszne... :)

o148p07w5riqasy7.png
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    megg wrote:
    Widze ze wiecej dziewczyn ma tutaj juz maluszki? Moge zapytax kto i ile mc/lat maja pociechy?

My powoli szykujemy sie do imprezy z okazji roczku
    2 dzieciaczkow :-) syn skonczy 13 w czerwcu. Sarah jest z kwietnia 13ego :-) 3 dni orzed moiom urodzinami :-) ma 9m i jeden dzien :-)

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja bylam tak obsypana na buzi z chlopcem, wygladam jak wiedzma cala ciaze.. z sarcia ciaza marzenie :-)

megg ja nie mam zadnych objawow..jakby nie testy pozytywne z wyciu bym nie pomyslala ze jestem w ciazy.

megg a swoja droga my sie nie znamy??? dlugo jestes na ovu??? skads kojarze twoj nick

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam coreczke 16 msc bedzie miala 30 stycznia .

Nicole dopadl wirus biedna lezy na kanapie . I podajemy probiotyki i przeciw goraczce .
    Ja jade do pracy .
    Milego popoludnia .

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
‹‹ 111 112 113 114 115 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ