Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2016
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2016, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziuuuula wrote:
    Hej Dziewczyny! Dziś powtórzyłam betę mniej więcej po 73 godzinach , poprzednia była 804,4 a dzisiaj 2770 - zaskoczył mnie ten wynik i się nawet troszkę przestraszyłam.
    Progesteron u mnie 105, 30 - więc akurat nieźle, ale na duphastonie jestem już od kilku cykli i lekarka kazała mi kontynuować w razie ciąży.
    Ja mam pierwszą wizytę jutro o 15h. A przynajmniej tak mam umówione, a raz kiedyś się zdarzyło, że odwołano wizytę, bo lekarz został na dyżurze, więc się martwię, żeby nie odwołali. NO i jak znam życie to godzinne opóźnienie będzie.
    Super przyrost bety. Pięknie! :* ☺ a idziesz na NFZ czy prywatnie?

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• adora Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak bylam w Pl jakies 3 mies temu poszlam do ginekologa. Mowilam, ze staram sie o ciaze to od razu mi wcisnal recepte na progesteron. Mowie mu, ze ja nie mam z nim problemu, bo mam dobra diete a on mi, ze nie zaszkodzi. Wywalilam recepte do kosza. Nie czaje po co mialabym na sile brac jakas chemie. W Pl to na wszystko leki wciskaja.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2016, 15:53

• Kaszka Przyjaciółka

Wysłany: 14 stycznia 2016, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gdzieś posiałam wczorajszy wynik z bety :(
    Myślicie, że w laboratorium przechowują wyniki?

ckaiflw1xmxjuufc.png
  • Judy Przyjaciółka

Wysłany: 14 stycznia 2016, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie...jutro wizytuje. 9.45. I mam byc na czczo bo badania beda. I nie wiem jak ja to mam zrobic, bo jak rano czegos do ust nie wezme zanim wstane z lozka, to moge prosto do wc leciec i wisiec tak pol dnia :-/ Dzisiaj nawet mnie tak nie mdli, pierwszy raz wymiotow nie bylo i ten gulasz....mniaaam... jak zbawienie dzisiaj :-) czekam na mezusia i bedziemy za godzinke pałaszować :-)
    Mizeria tez dobra, ale dzisiaj cos kwasne rzeczy mi pasuja.

• Judy Przyjaciółka

Wysłany: 14 stycznia 2016, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaszka wrote:
    Dziewczyny gdzieś posiałam wczorajszy wynik z bety :(
    Myślicie, że w laboratorium przechowują wyniki?
    U mnie maja wyniki nawet miesiac do tylu.

• Kaszka Przyjaciółka

Wysłany: 14 stycznia 2016, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Judy wrote:
    U mnie maja wyniki nawet miesiac do tylu.

Czyli jest nadzieja! Zazwonie tam jutro, mmoże mi wydają duplikat

Judy lubi tę wiadomość

ckaiflw1xmxjuufc.png
  • Madziuuuula Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wystraszył mnie wynik, bo panikara dziwna jestem i kiedyś czytałam o zasniadzie groniastym.
    Ale nie zwracajcie na mnie uwagi, jestem strasznym czarnowidzem i panikarą. i sobie wmawiam, że mam pecha w życiu.

Ja idę jutro prywatnie do lekarki, u której miałam robić stymulację i byc może inseminację w kolejnych cyklach. Generalnie nie wierzyłyśmy w moją naturalną ciążę i zrobiłam test tylko po to, by być pewnym, że mogę spokojnie wykupić lek do stymulacji.
    jak zobaczyłam dwie kreski to hmm.... padłam ze zdziwienia.
    Tam gdzie jutro idę lekarka dojeżdza z 90 km i dlatego m.in są opóźnienia i może czasem nie dojechać..
    Chodzę do niej, bo kiedyś przez przyoadek do niej trafiłam i mi podpasowała. Zamierzam w razie co do niej jeździć na miejsce, ale jeszcze nad tym pomyslę.

201609111661.png
    Filipek, 62 cm i 3660 g radości:)
  • Judy Przyjaciółka

Wysłany: 14 stycznia 2016, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaszka bez problemu mysle... sama bylam swiadkiem jak gosciu przyszedl przed sylwestrem i on chcial swoje wyniki z listopada!! :-)

• Madziuuuula Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesli chodzi o mój progesteron to był strasznie marny i zawsze plamiłam już 3 dni po owulacji na brązowo az do miesiączki, szkoda gadać, nawet luteina dopochwowa nie pomagała. Pomógł dopiero duphaston.

201609111661.png
  • Kaszka Przyjaciółka

Wysłany: 14 stycznia 2016, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Judy wrote:
    Kaszka bez problemu mysle... sama bylam swiadkiem jak gosciu przyszedl przed sylwestrem i on chcial swoje wyniki z listopada!! :-)
    To mnie podniosłaś na duchu :) i narobiłaś mi smaka na gulasz!!
    Zachcianki mnie wykończą!

Judy lubi tę wiadomość

ckaiflw1xmxjuufc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2016, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna89 w lutym będziemy w NL. ☺ jak tylko mi się uda to wpadnę to twojego butiku

• martta Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny, mam wyniki bety :)
    tydzień temu 15dpo 340
    dzisiaj 22 dpo 5934
    kamień z serca! :)

Kaszka, adora, nick nieaktualny, Tiktik, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Judy, Robotka1 lubią tę wiadomość

o148p07w5riqasy7.png
  • adora Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziuuuula wrote:
    Jesli chodzi o mój progesteron to był strasznie marny i zawsze plamiłam już 3 dni po owulacji na brązowo az do miesiączki, szkoda gadać, nawet luteina dopochwowa nie pomagała. Pomógł dopiero duphaston.
    Jestes na diecie? Odchudzsz sie>

• Justyna_89 Ekspertka

Wysłany: 14 stycznia 2016, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blair wrote:
    Justyna89 w lutym będziemy w NL. ☺ jak tylko mi się uda to wpadnę to twojego butikaale

Fajnie ;) miałam napisać,że będę czekać z kawusią, ale w naszym stanie lepiej przygotuje coś zdrowszego ;)
    faktycznie często bywacie w Nl ;) lecicie , czy jedziecie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2016, 16:04

ckaigox17mdp9efq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2016, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna_89 wrote:
    Blair wrote:
    Justyna89 w lutym będziemy w NL. ☺ jak tylko mi się uda to wpadnę to twojego butikaale

Fajnie ;) miałam napisać,że będę czekać z kawusią, ale w naszym stanie lepiej przygotuje coś zdrowszego ;)
    faktycznie często bywacie w Nl ;) lecicie , czy jedziecie?
    Lecimy :) a ty tam pracujesz na codzień?

• Madziuuuula Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie, nigdy, wręcz przeciwnie :) ale niedawno odkryto mnie hashimoto i tsh 8,55 i mam wygasanie jajników przedwczesne (niestety)
    oczywiście tsh udało się obnizyć już,, ale muszę kontrolować.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2016, 16:05

201609111661.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2016, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem co z suwaczkiem. Bo według Belly dzisiaj zaczynam 8tydzien.wedlug suwaczka z suwaczki.com też. A na suwaczku lilypie wyskakuje o jeden dzień do przodu. :/
    A wszędzie wpisuje te same dane Om. 26.11. Cykle 28dni. To 1.09. Dziwne...

Martta gratuluję bety

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2016, 16:08

martta, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• adora Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam-mialam hashi ale wywalilam gluten i ograniczylam nabial i pomoglo. Nie biore lekow i wyniki w normie.

• Broszka Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzisiaj zrobilam ogorkowa-pychotka! Ide po 3 talerz:P

Moja wizyta o 18, ciekawa jestem czy cos bedzie widac:)

Czy ktoras z Was pije czystek? Czy tylko ja sie nim tak delektuje?;)

o14882c3tzwz2hbc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2016, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 23:20

‹‹ 113 114 115 116 117 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen w ciąży i po porodzie – jak regulowane podparcie ciała wpływa na kręgosłup i miednicę?

Oczekiwanie na przyjście na świat nowego członka rodziny to moment pełen emocji, który wiąże się z ogromnymi zmianami zachodzącymi w anatomii przyszłej mamy. Rosnący brzuszek stopniowo przesuwa środek ciężkości ciała, co bardzo często skutkuje uciążliwym dyskomfortem towarzyszącym kobiecie nawet podczas nocnego odpoczynku. Znalezienie wygodnej pozycji staje się prawdziwym wyzwaniem, zwłaszcza kiedy tradycyjne poduszki i akcesoria przestają przynosić upragnioną ulgę zmęczonym plecom. Prawidłowa regeneracja jest warunkiem zachowania sił witalnych, dlatego warto zrozumieć, jak powierzchnia, na której śpisz, realnie oddziałuje na twoje zmieniające się ciało.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ