X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2016
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2016, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Broszka gratki :)

Angela aż tak źle? Dużo wymiotujesz?

Alinka a na ile wyjeżdżasz?
    Ja bym też z chęcią gdzieś pojechała w góry. Muszę namówić męża na jakiś weekend w Zakopane

Broszka lubi tę wiadomość

• Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdallena69 wrote:
    Bylam dzisiaj u lekarza i sama nie wiem co myslec... Chybamialam inne oczekiwania... No ale moze od poczatku:) Lekarz mnie zbadal, zrobil usg ale powiedzial ze jeszcze za wczesnie zeby cos zobaczyc... Powiedzial rowniez ze na 100% w ciazy jestem i ze mam przyjsc za 3 tygodnie, wtedy tez zalaza mi karte ciazy... Powiedzial tez ze widzial moj ostatni test( we wtorek byl robiony przez polozne tam pracujace:) )i ze druga kreska napewno byla tylko ze jeszcze slaba... Jak mysliciedziewczyny, najprawdopodobniej owulacja byla pozniej nz wyliczyl mi OF i ciaza jest jeszcze tak malutka ze nic nie widac? Czy moze to cos innego? Gorszego? Szczerze mowiac to podlamalam sie ta wizyta...ahh
    aaa i dodam jeszcze ze dostalam caly zestaw gazet, ulotek, probek itd
    A ktory tydzien z ovu?

magdallena69 lubi tę wiadomość

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Arleta Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blair wrote:
    Nie wiem co z suwaczkiem. Bo według Belly dzisiaj zaczynam 8tydzien.wedlug suwaczka z suwaczki.com też. A na suwaczku lilypie wyskakuje o jeden dzień do przodu. :/
    A wszędzie wpisuje te same dane Om. 26.11. Cykle 28dni. To 1.09. Dziwne...

Ja tez miałam miesiączkę 26.11:)
    Też mi termin wypadł na 1.09,ale u lekarza 5.09,także niewiem

Synek 2008
    [ * * * * ]
    leczenie Łódz, mlr 32,2%,trombofilia, nk, IO, p/c przeciwplemnikowe,hiperprolaktynemia
    zaczynam
    9a63a08b68.png
    u81xgmb.png

• magdallena69 Przyjaciółka

Wysłany: 14 stycznia 2016, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina.Irl wrote:
    A ktory tydzien z ovu?

Wedlug ovu 6t 1d ale wydaje mi sie ze owulacje moglam miec 29 grudnia... Nie wiem co myslec. Cholernie sie boje i nie moge sie na niczym skupic

• Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do suwaczka nie martwila bym sie nim :) dzidzia i tak wybierze swoj dzien :)

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Justyna_89 Ekspertka

Wysłany: 14 stycznia 2016, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdallena69 wrote:
    Wedlug ovu 6t 1d ale wydaje mi sie ze owulacje moglam miec 29 grudnia... Nie wiem co myslec. Cholernie sie boje i nie moge sie na niczym skupic

Najwazniesze to sie nie stresować, bo stres to wróg naszych pociech.
    owuluccja 29, wydaje mi sie,że faktycznie jeszcze było za wcześnie żeby Kogoś zobaczyc na usg.

ckaigox17mdp9efq.png
  • Magdula Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alinka wrote:
    i w ogóle to muszę iść się spakować na jutrzejszy wyjazd, a mi się nie chce. I w ogóle nie chce mi się jechać... Ale się zgłosiłam w listopadzie i nie mogłam już wycofać.

Muszę jeszcze wymyślić jakiś powód żeby nie zjechać w slalomie, a na nartach to chyba będę jechać ze stoku pługiem cały czas. ;) W takim tempie, że inni zjadą 5 razy a ja raz :)

Powiedz, że masz grypę żołądkową ;) To Cię uchroni przed ewolucjami na stoku i przed piciem alkoholu ;)

Blair lubi tę wiadomość

wd3wnub.png

576fa95f1296f.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdallena69 wrote:
    Kochana nie ma czym sie martwic . Skoro widzial i pow ze jestes w 100% w ciazy to nie oszukal bym . Serduszka pewnie jeszcze nie bylo bo za wczesnie .
    Jesli sie martwisz idz wczesniej niz zalecal . Ale skoro mowil to posluchala bym .
    Ja jeszcze nie bylam bo to 5t5d ide dopoero 23go to bedzie 7 tydz a wedlog ovu8
    Spokojnie musi byc dobrze ;*

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2016, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena nie martw się. Słuchaj lekarza jak mówi że za wcześnie to za wcześnie. Na następnej wizycie na pewno zobaczysz serduszko. Tylko szkoda że tak długo musisz czekać 3tygodnie. Może nawet nie wiesz a miałaś owulke później. Do zagnieżdżenia też mogło dojść poznien

• Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blair to twoj kotek w awatarku ?

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png

Wysłany: 14 stycznia 2016, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina.Irl wrote:
    Kochana nie ma czym sie martwic . Skoro widzial i pow ze jestes w 100% w ciazy to nie oszukal bym . Serduszka pewnie jeszcze nie bylo bo za wczesnie .
    Jesli sie martwisz idz wczesniej niz zalecal . Ale skoro mowil to posluchala bym .
    Ja jeszcze nie bylam bo to 5t5d ide dopoero 23go to bedzie 7 tydz a wedlog ovu8
    Spokojnie musi byc dobrze ;*
    Toze serduszka nie byloby widac akurat by mnie nie zdziwilo ale to ze nie widac kompletnie nic to juz tak... Moj maz wszystko mi tlumaczyl i lekarz bo badaniu juz widzial ze to napewno ciaza.. po sluzie, szyjce itd...
    Mam nadzieje ze bedzie dobrze a wizyte mam 11.02...nie wiem jak wytrzymam. ale za tydzien jade do Polski do rodzicow to moze pojde zrobic bete dla uspokojenia

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2016, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina.Irl wrote:
    Blair to twoj kotek w awatarku ?
    Mhm. Sophie. Norweska leśna kotka. A co? ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2016, 19:52

Ewelina.Irl, Robotka1, Sabina lubią tę wiadomość

• Ewelina.Irl Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdallena69 wrote:
    Toze serduszka nie byloby widac akurat by mnie nie zdziwilo ale to ze nie widac kompletnie nic to juz tak... Moj maz wszystko mi tlumaczyl i lekarz bo badaniu juz widzial ze to napewno ciaza.. po sluzie, szyjce itd...
    Mam nadzieje ze bedzie dobrze a wizyte mam 11.02...nie wiem jak wytrzymam. ale za tydzien jade do Polski do rodzicow to moze pojde zrobic bete dla uspokojenia
    Bedzie dobrze ❤

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 23:20

• Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blair wrote:
    Mhm. Sophie. Norweska leśna kotka. A co? ;)
    Sliczna ❤
    My mamy zwyklego dachowca . Przygarnelismy bo paletala sie .

Blair lubi tę wiadomość

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png

Wysłany: 14 stycznia 2016, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blair wrote:
    Magdalena nie martw się. Słuchaj lekarza jak mówi że za wcześnie to za wcześnie. Na następnej wizycie na pewno zobaczysz serduszko. Tylko szkoda że tak długo musisz czekać 3tygodnie. Może nawet nie wiesz a miałaś owulke później. Do zagnieżdżenia też mogło dojść poznien

Tym wlasnie sie pocieszam:) Ze to wszystko zdarzylo sie pozniej niz mysle. Ale w w piatek za tydzien jade do Polski i tam zrobie bete, po dwoch dniach powtorze i sprawdze czy jest przyrost

• Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 od kiedy ci sie zaczely mdlosci ?

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytalyscie sie co na obiad .
    To ja niewiem . Pytalam sie mojego ukochamego bo glodna jestem to uslyszalam zobaczysz wiem ze cos z ziemiakami bo pytal o ktorej ma wstawic

Blair lubi tę wiadomość

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela Werons mówi że jak biegunka to na chłopoka hihi ;)

dziewczyny gratuluję wyników bet i wizyt:)

Magdalena na Twoim miejscu aż tak bym się wizyt nie martwiła.
    trzymaj się i nie denerwuj, jeśli chcesz idź wcześniej do innego, może to Cię uspokoi:)
    dla ginekologa jesteś w ciąży bo pewnie szyjka długa zamknięta a macica rozpulchniona:)

u mnie dolegliwości rozpoczęły się wraz z dniem w którym miałam dostać okres, czyli wczoraj, wcześniej też niby jakieś osłabienia ale wczoraj ta biegunka.....myślałam że z nerwów bo zaraz po teście mnie złapało;)

magdallena69, Blair, Sabina lubią tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2016, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina.Irl wrote:
    Sliczna ❤
    My mamy zwyklego dachowca . Przygarnelismy bo paletala sie .
    Jestem straszna kociarą. W marcu dołączy do nas 5kot

Ewelina.Irl, Sabina lubią tę wiadomość

‹‹ 116 117 118 119 120 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ