X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2016
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2016, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pewniaczka wrote:
    Moj Lekarz co do wszystkich testow itp ma takie podejscie:
    Pyta co bu Pani/Państwo zrobilo gdyny mialo soe irodzic chore dziecko? Czy zakladacie mozliwosc zakonczenia ciazy bo jesli tak powiem jakoe sa badania jakie ryzykanze badania falszuja etc...Jesli odp brzmi nie noe decydowalibysmy sie na zakonczenie mowo ze uznaje to za konoec tematu chyba ze samo macie pytania
    Ja się właśnie zastanawiam. Bo jak wyjdzie wszystko ok na usg to po co pappa. Też dużo słyszałam o fałszywych wynikach i potem dziewczyny musiały robić jakiś test nity za ponad 2tys albo nawet amnio a dziecko zdrowe...

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2016, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie beta ponad 58000. Ulzylo mi:)
    Teraz grzecznie czekam na wizyte :)

Blair, martta lubią tę wiadomość

• Justyna_89 Ekspertka

Wysłany: 15 stycznia 2016, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blair,jeśli chodzi o pandy, to od zawwsze poldobały mi się te zwierzęta.Lubie je oglądac i czytac inf na ich temat.MAm piżamki, pluszaki z motywem pand..i do naszej fasolki z mężem mowimy Panduś ;)

oo teściów masz w Nl...aLE to nie Holendrzy?;)

Blair, weronika86 lubią tę wiadomość

ckaigox17mdp9efq.png
  • Skali89 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko dziewczyny dałyście czadu dzisiaj, nie czytałam cały dzień i teraz aż się za głowę załpałam:) Ja też dziś miałam mieć wizytę, ale dopiero w pon ide bo jednak dzis gin nie przyjmowała. Pierwsze mdłości za mną, narazie bez wymiotów, zauważyłam, że koło 9 mnie łapie, i popołudniu, albo jak jakiś zapach jest bardzo wyraźny. Także dziś taki dziwni mdlisty dzień, ale mam wolne w pracy do poniedziałku więc odpoczywam:)

Blair lubi tę wiadomość

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2016, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 23:20

• Anulka01 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie chiński kalendarz wychodzi na odwrót 1 miała byc dziewczynka a jest Kacper. Teraz wychodzi chłopak wiec powinna byc Zuzia...
    Ja do testów papa tez nie mam przekonania... Nasłuchałam sie o fatalnych wynikach a potem okazywało sie wszystko w porządku.

Blair lubi tę wiadomość

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • Anulka01 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy któraś z was ma konflikt serologiczny? Kiedy i jakie badania robicie?

atdcupjy14gifv7v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2016, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie chinski i soda też wychodziło na odwrót za to z tętna wyszło dobrze

• Anika27 Ekspertka

Wysłany: 15 stycznia 2016, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak to jest z tą beta trzeba ją robić? Byłam u lekarza w poniedziałek i mam na usg mała kropeczke ale serduszka jeszcze nie było słychać

ckaiikgnj5ukd8ok.png
  • Anulka01 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A z tętna to jak?
    Zapomniałam sie pochwalić ze tsh spadło mi do 1,6:))

Blair, martta, bisacz lubią tę wiadomość

atdcupjy14gifv7v.png
  • Anulka01 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anika27 wrote:
    Dziewczyny jak to jest z tą beta trzeba ją robić? Byłam u lekarza w poniedziałek i mam na usg mała kropeczke ale serduszka jeszcze nie było słychać
    U mnie w 5 tyg tez nie było jeszcze serduszka, a 5+5 juz biło:)

atdcupjy14gifv7v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2016, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka01 wrote:
    A z tętna to jak?
    Zapomniałam sie pochwalić ze tsh spadło mi do 1,6:))

Normalne tętno serca dziecka to między 110 a 160 uderzeń na minutę. Jeśli jednak w przeważającym czasie średnie tętno twoje dziecka to 110-130 uderzeń na minutę, to prawdopodobnie w twoim brzuchu rozwija się chłopiec. Jeśli jest to 140-160 uderzeń, pewnie będzie to dziewczynka

Super że ths spadło :)

• Anika27 Ekspertka

Wysłany: 15 stycznia 2016, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli bety nie trzeba robić?

ckaiikgnj5ukd8ok.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2016, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna_89 wrote:
    Blair,jeśli chodzi o pandy, to od zawwsze poldobały mi się te zwierzęta.Lubie je oglądac i czytac inf na ich temat.MAm piżamki, pluszaki z motywem pand..i do naszej fasolki z mężem mowimy Panduś ;)

oo teściów masz w Nl...aLE to nie Holendrzy?;)
    Teściu holender a teściowa z Polski. Mieszkali w Polsce ale potem jak już poznałam męża to on został w juz w PL a oni przeprowadzili się tam na stałe. No i mąż tam ma jeszcze dwie siostry w różnych częściach kraju. I ma brata w Szwecji. :) więc też tam czasami bywam przeważnie jak jest jakiś długi weekend. Kocham Szwecje. To już pisałam kiedyś bo mieszkałam tam :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2016, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anika27 wrote:
    Czyli bety nie trzeba robić?
    Nie trzeba. Chyba że chcesz sama zrobić żeby potwierdzić ciąże. Ale jak już byłaś u gina i wszystko jest ok to nie na po co.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2016, 21:05

• Anika27 Ekspertka

Wysłany: 15 stycznia 2016, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję. Bardzo się boję czy prawidłowo się wszystko rozwija a kolejna wizytę mam 1.02 dopiero

ckaiikgnj5ukd8ok.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2016, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 23:21

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2016, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anika27 wrote:
    Dziękuję. Bardzo się boję czy prawidłowo się wszystko rozwija a kolejna wizytę mam 1.02 dopiero
    Jak już było coś widać to będzie git:) i tak szybko udało Ci się zobaczyć chociaż ta kropeczke. Ja na pierwszej wizycie widział same puste pecherzyki

• Anika27 Ekspertka

Wysłany: 15 stycznia 2016, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak bardzo się boję, możliwe że ta kropka będzie pusta? I nic z tego . Cały czas chodzę do wc i sprawdzam czy nie ma krwawienia

ckaiikgnj5ukd8ok.png
  • Justyna_89 Ekspertka

Wysłany: 15 stycznia 2016, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blair wrote:
    Teściu holender a teściowa z Polski. Mieszkali w Polsce ale potem jak już poznałam męża to on został w juz w PL a oni przeprowadzili się tam na stałe. No i mąż tam ma jeszcze dwie siostry w różnych częściach kraju. I ma brata w Szwecji. :) więc też tam czasami bywam przeważnie jak jest jakiś długi weekend. Kocham Szwecje. To już pisałam kiedyś bo mieszkałam tam :)[/QUOTE
    Rodzinka w różnych miejsach, ale najwazniejsze,że często ich odwiedzasz.Mam nadzieje, że kiedys udaa Nam się spotkać, jeśli Nie w Holandii to w Krakowie( bo chyba tak pisałaś)ponieważ, jak tylko jestem w Polsce zawsze odwiedzamy z mężem to miasto.mamy taki zwyczaj,że kazdy sylwester tam spedzamy... tylkoo we dwoje tak już od 5 lat:)

I może z innym dziewczynami też sie kiedys uda spotkac- byłoby ciekawie:)

Blair lubi tę wiadomość

ckaigox17mdp9efq.png
‹‹ 127 128 129 130 131 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ