X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2016
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • aga2319 Ekspertka

Wysłany: 16 stycznia 2016, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:
    a powiedz mi ze swojego punktu widzenia co pracodawca traci ewentualnie na takiej pracownicy która na macierzyńskim zachodzi ponownie w ciążę? bo to że trzymam etat to wiem, ale czy coś jeszcze?

Konkretnie takiej sytuacji nie miałam, ale z tego co wiem to nic. A osoba na zastępstwie się cieszy, że ma przedłużenie pracy, minus dla niej taki, że ma umowę na czas określony:) chyba, że np nikt nie jest zatrudniony na Twoje miejsce, a inni pracownicy podzielili się Twoimi obowiązkami. Wtedy jest im trochę trudniej, ale jeżeli obowiązków jest za dużo to powinni porozmawiać z szefem i poprosić o zastępstwo za Ciebie.

Robotka1 lubi tę wiadomość

• Justyna_89 Ekspertka

Wysłany: 16 stycznia 2016, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dosyć ddużo wodnistego śluzu i czasami taka biała wydzielina.
    A jeśli chodzi o forum na facebooku, to tutaj mi jakoś bardziej odpowiada..i się nigdzie nie wybieram ;)

Sabina lubi tę wiadomość

ckaigox17mdp9efq.png
  • Anika27 Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Silnego bólu nie mam, tylko czuje rozciaganie Mówiłam lekarzowi na wizycie o tym ale powiedział że tak może być i nie zaproponował żadnych leków więc nie powinnam się martwić ale to nie jest łatwe

ckaiikgnj5ukd8ok.png
  • Tiktik Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam śluz ale to zasługa lutki ze w takiej ilości.. Wiec plamień tez nie mam a ty jakiś progesteron bierzesz?

w57v43r8lm5ztsxv.png
  • aga2319 Ekspertka

Wysłany: 16 stycznia 2016, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anika27 wrote:
    Silnego bólu nie mam, tylko czuje rozciaganie Mówiłam lekarzowi na wizycie o tym ale powiedział że tak może być i nie zaproponował żadnych leków więc nie powinnam się martwić ale to nie jest łatwe

Nie martw się, lekarze zazwyczaj wiedzą co robią :) moja lekarka też mnie tak uspokajała, ale ja nie wytrzymałam i poszłam do innego lekarza, który dał mi duphaston i plamienie szybko ustało, a ja dzięki temu byłam spokojna. Nie wiem czy pomogło, czy nie, ale na pewno zmniejszyły niekorzystne nerwy.

Dodam jeszcze, że wychodzę z założenia, że a) lepiej sprawdzić coś 100 razy za dużo niż 1 raz za mało, b) lepiej zapobiegać niż leczyć. Z tego, co wiem progesteron nie szkodzi w żaden sposób dziecku, więc profilaktycznie lepiej sobie zażywać

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2016, 23:17

bisacz lubi tę wiadomość

• Anika27 Ekspertka

Wysłany: 16 stycznia 2016, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Progesteron badalam w sierpniu na początku starań. Był w normie lekarza widział te wyniki. Teraz dał mi skierowanie na badanie krwi ale widzę że nie ma tam progesteronu, ale jest jakieś VDRL nie wiem co to

ckaiikgnj5ukd8ok.png
  • Anika27 Ekspertka

Wysłany: 16 stycznia 2016, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już zgoglowalam że to badanie na kiłe

ckaiikgnj5ukd8ok.png
  • aga2319 Ekspertka

Wysłany: 16 stycznia 2016, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anika27 wrote:
    Progesteron badalam w sierpniu na początku starań. Był w normie lekarza widział te wyniki. Teraz dał mi skierowanie na badanie krwi ale widzę że nie ma tam progesteronu, ale jest jakieś VDRL nie wiem co to

Progesteron w ciąży jest potrzebny do utrzymania jej. Wraz z tygodniami wzrasta, a tym samym zmieniają się normy. Sama muszę się przebadać, bo różnie bywa.

• Anika27 Ekspertka

Wysłany: 16 stycznia 2016, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To chyba jak pójdę na te zlecone badania to podłoże jeszcze ten progesteton . Teraz idę już spać bo późno się zrobiło dobranoc :)

aga2319 lubi tę wiadomość

ckaiikgnj5ukd8ok.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2016, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anika27 wrote:
    Dziewczyny czy Wy też macie takie delikatne plamienia, taki śluz zabarwiony lekko jak słaba kawa z mlekiem ? Znów się denerwuje

Ja tak mam.
    Dokładnie od dnia spodziewanej @.
    Raz są te plamienia raz nie ma.
    Lekarz kazał się nie martwić bo tak się zdarza u niektórych kobiet:-(
    Ja jadę na dupku od 4.01 zaraz po owulacji (wymusiłam dupka tak zapobiegawczo) teraz 4x1.
    Te plamoenia świadczą o niskim progesteronie. Dlatego pytałam jaki wy macie.
    Lekarz mówił że progesteron jest zmienny i ważne aby beta rosła prawidłowo to i reszta będzie ok a progesteron zawsze można brać do połowy ciąży.
    Najważniejsze żeby nie było czerwonej krwi,skurczy! Macica ma prawo się oczyszczać czyt. Plamienie:-)
    Ja mam stresa odnośnie tego niskiego u mnie progesteronu ale na wizycie w poniedziałek zobaczymy co powie (będę miała wyniki świeże) no o usg :-)

Jeśli możesz załatwić to bierz dupka na własną rękę 2x1. Może koleżanka jakąś ma na zbyciu....

Co do pracy to ja nie źle wqrwie mojego głupiego dyrektorka :-)
    Bo w ciągu roku 2015 byłam 182 dni na l4 z powodu moich przejść. I teraz ciąża.
    Pracodawca nic nie traci. I tak zus będzie Ci płacił. Blokuje etat i się wkurzają.

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2016, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żabka, ale bardzo często pracodawca woli wysłać kobietę na L4 od początku, bo może wziąć kogoś na zastępstwo, albo jeszcze lepiej na staż z Urzędu Pracy na ten okres, przynajmniej ja tak miałam w poprzedniej pracy i u mojej koleżanki w firmie. Więc nawet nie przejmowałabym się co szef pomyśli, jeśli masz umowę o pracę na dłuższy czas lub na stałe... zdrowie najważniejsze...

• esmi Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)
    W piątek miałam termin na @ ale już we czwartek zrobiłam test i wyszły dwie kreski. W sobotę zrobiłam bętę i wynik 76,79 :) jutro powtarzam, 3majcie kciuki aby wzrosła ładnie :)
    Jutro również umówię do do lekarza jak beta ładnie zrośnie to gdzieś przed 30 stycznia a jakby coś się działo to od razu do lekarza.
    Jest to moja druga ciąża :)

żabka04, Blair, martta, Skali89, Justyna_89, aga2319 lubią tę wiadomość

zem3anlidu4xmpao.png
    https://www.maluchy.pl/li-72073.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2016, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pracuje w markecie u mnie nie wchodzi w grę ciąża i praca. Umowa na stałe więc się nie martwię. Pewnie u mnie wykorzysta moich pracowników(mam st. Kierownika). Da pewnie którejś umowę na zastępstwo i tyle. Ja tak czy tak nie wrócę tam miałam się właśnie sama zwolnić a tak po porodzie i tych urlopach odejde.Zamierzam jeszcze wziąść 2 lata wychowawczego. Oczywiście jak ciąża będzie ok:-) nie dziwcie się mojego podejścia do pracy bo po prostu na zimne dmucham boję się. :-( pomimo że czuję wewnętrznie że jest ok ale teraz do myślenia daje mi progesteron.

W marketach nie biorą na staż wola zatrudnić nowego pracownika. W innych zakładach oczywiście że tak myślę że to najlepsze rozwiązanie:-)

Ja swoim dyr. Się nie martwię bo nie czym się martwić ten typ podjadam rozumy. Jeżeli się nie rozumie drugiego człowieka tym bardziej kobiety a myśli się jak tu wykorzystać żeby lepiej jemu było to czym się przejmować..... Długo bym mogła pisać o nim.
    W dniu kiedy trafiłam na stół operacyjny z pozamaciczna miałam druga zmianę wyobraźcie sobie ze zwijam się z bólu(okropny nie umiem go określić) on mówił że ja wymyślać i kazał mi siedzieć w pracy, zamknąć market i czekać może mi przejdzie(nie wiedziałam że jestem w ciąży). Po 1h zadzwoniłam do męża przyjechał i mnie zabrał a dyr. Powiedziałam że wychodzę i jadę do szpitala! Ahhh życie zdrowie dziewczyny jest najważniejsze teraz to wiem jak przeżyłam to. Wcześniej ważna była praca bo ode mnie tego wymagano. Wiecznie w pracy.

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2016, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Esmi hahahah gratulacje :-)
    Trzymam kciuki:-)

• esmi Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabka a co Cie tak rozbawilo ? :-)

zem3anlidu4xmpao.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2016, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie pisałaś że jesteś w ciąży na wątku staraczki 2016:-)
    Cieszę się kolejnej się udało!:-)
    Super!!!!!

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2016, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja swoją umowę mam do kwietnia 2017 i się zastanawiam jak to z wychowawczym będzie, ale nie ma co się martwić na zapas... :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2016, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    esmi wrote:
    Cześć dziewczyny :)
    W piątek miałam termin na @ ale już we czwartek zrobiłam test i wyszły dwie kreski. W sobotę zrobiłam bętę i wynik 76,79 :) jutro powtarzam, 3majcie kciuki aby wzrosła ładnie :)
    Jutro również umówię do do lekarza jak beta ładnie zrośnie to gdzieś przed 30 stycznia a jakby coś się działo to od razu do lekarza.
    Jest to moja druga ciąża :)
    Esmi witamy;) masz już jakieś objawy? Na którego wychodzi Ci termin?

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2016, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little tyle dobrego że do 2017r.
    Nie mam pojęcia jak to będzie z twoim wychowawczym. proponuję gdzieś podpytać jakiej kadrowej albo czytać w necie może gdzieś wpadniesz na podobny wątek.
    Będzie dobrze:-) Teraz trzeba się skupić ma ciąży.
    Ja taki mam plan bo jak podjęłam decyzję odejścia z pracy to przygotowałam plan A i B.
    W ostatniej chwili jak widać wypalił plan A oby do końca wypalił:-)
    Trzwba myśleć pozytywnie:-)

• esmi Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blair wychodzi mi na 23 wrzesnia :-)

Blair lubi tę wiadomość

zem3anlidu4xmpao.png

‹‹ 141 142 143 144 145 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ