X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2016
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2016, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    Witam niedzielnej
    Mnie kaszel męczy od.środy i nie chce mi przejść. Choć czosnek jem regularnie :/ juz mnie gardło boli, takie mam zdarte :/

Zrób sobie syrop z cebuli.
    Pomaga mi przeszło. Po trzy łyżki stołowe piłam :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2016, 09:55

Sabina lubi tę wiadomość

• Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    żabka, ale bardzo często pracodawca woli wysłać kobietę na L4 od początku, bo może wziąć kogoś na zastępstwo, albo jeszcze lepiej na staż z Urzędu Pracy na ten okres, przynajmniej ja tak miałam w poprzedniej pracy i u mojej koleżanki w firmie. Więc nawet nie przejmowałabym się co szef pomyśli, jeśli masz umowę o pracę na dłuższy czas lub na stałe... zdrowie najważniejsze...
    Wlasnie nie prawda . Nie moze ci zabronic pracowac jak ty masz na to ochote i sily . Sam mi moj pow ze on mi nie zabroni pracowac bo to konczy sie sadek na jego niekorzysc ciaza to nie choroba . Sam mi pow ze on nie bedzie mnie pytal kiedy ide na l4 sama musze mu pow ze juz chce naprzyklad odejsc na zwolnienie .

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie w niedzielny poranek .
    Pisze jeszcze z lozka nie chce mi sie wstac . Ale trzeba bedzie bo glodna juz jestem .
    Dzien lenia dzis chyba zrobie .
    Ja tez mam duzo sluzu . Jak bylam z nicola w ciazy ginekolog powiedzial mi ze w dzien spodziewanej malpy czy zez kilka dni po niej moga miec lekkie plamienia bo zarodek sie zagniezdza .
    Lece milego dnia mamuski . ❤

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2016, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żabka04 wrote:
    Zrób sobie syrop z cebuli.
    Pomaga mi przeszło. Po trzy łyżki stołowe piłam :-)
    Nie umiem robić. Dacie przepis?

• ilona29 Ekspertka

Wysłany: 17 stycznia 2016, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blair wrote:
    A gdzie kupiłaś?
    decathlon

74700tc7xapwpc4i.png
  • ilona29 Ekspertka

Wysłany: 17 stycznia 2016, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ilona29 wrote:
    decathlon
    http://www.decathlon.pl/sportance-confort-biay-id_8325976.html

Blair lubi tę wiadomość

74700tc7xapwpc4i.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    http://m.mjakmama24.pl/kuchnia/abc-gotowania/syrop-z-cebuli-jak-go-zrobic-i-jakie-ma-dzialanie-przepis-na-syrop-z-cebuli,176_3318.html

Sabina lubi tę wiadomość

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2016, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina.Irl wrote:
    http://m.mjakmama24.pl/kuchnia/abc-gotowania/syrop-z-cebuli-jak-go-zrobic-i-jakie-ma-dzialanie-przepis-na-syrop-z-cebuli,176_3318.html
    Dzięki :)

Ewelina.Irl lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2016, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:

Kroisz cebulę w plastry grube nie za grube. Ze 3 szt. Bierzesz słoik na dno wrzuć łyżkę cukru potem trochę cebuli znowu cukru cebula cukier zakręcić słoik odstaw na dwie godziny i pij ten sok co wytworzy.
    Taki syrop postaw na blacie. Maks do trzech dni wypij to z słoika potem przygotuj świeży syrop.
    Pij trzy łyżki stołowe trzy razy dziennie. Mi po dwóch dniach przeszło.:-)

Ja dodatkowo od kilku dni co dziennie jem sos czosnkowy bo mam taką zachcianke :-)
    Praktycznie do wszystkiego najlepszy jest z pizza :-)
    Dobra spadam w drogę do teściów smaku sobie robie na tą pizze z sosem czosnkowym.
    Dobrze ze zapas mam w zamrażarce hihi

Sabina lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2016, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cholercia i mnie złapało jakieś rozwolnienie....

Ja przez całe dzieciństwo uciekalam przed stropem z cebuli. Babcia na siłę mi go zawsze wciskala jak bylam chora do czasu kiedy na nią zwymiotowalam po tym syropie

• Skali89 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny właśnie was nadrobilam:) u nas trochę przymrozilo i śniegu jest trochę więc piękna zimą za oknem. W domku takie ciepło że ciężko z łóżka wstac. Wczoraj bez mdłości i dziś jak na razie też, wczoraj byłam na urodzinach babci i jadlam jadlam i jadlam muszę to ograniczyć bo jak tak dalej pójdzie to za tydzień już nie będę mogla chodzić. Miłej niedzieli:)

Blair lubi tę wiadomość

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2016, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślimy nad imionami.jak będę dwie dziewczynki to chyba Hania i Helenka albo Halinka. Albo Nadia i Łucja.
    Jak dwoje chłopców to Bartuś i Tomek.
    A jak parka to Nadia i Bartek :)

Justyna_89, miniaturka31 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2016, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skali89 wrote:
    Czesc dziewczyny właśnie was nadrobilam:) u nas trochę przymrozilo i śniegu jest trochę więc piękna zimą za oknem. W domku takie ciepło że ciężko z łóżka wstac. Wczoraj bez mdłości i dziś jak na razie też, wczoraj byłam na urodzinach babci i jadlam jadlam i jadlam muszę to ograniczyć bo jak tak dalej pójdzie to za tydzień już nie będę mogla chodzić. Miłej niedzieli:)
    Ciesz się apetytem.;) Ja się muszę zmuszać do jedzenia
    A masz już coś na plusie?

• Skali89 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem juz 2 kg na plusie, ale to głównie przez to że w grudniu ostro chodziła na basen, ostatni raz byłam w wigilię a potem jadlam i jadlam hehe więc się nie dziwie jeszcze ją mam ochotę na mięso raz tylko jak zobaczyła że ktos je lody to też musiała zjeść. Ale jak tylko będę mogla to wracam na basen.

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blair wrote:
    Myślimy nad imionami.jak będę dwie dziewczynki to chyba Hania i Helenka albo Halinka. Albo Nadia i Łucja.
    Jak dwoje chłopców to Bartuś i Tomek.
    A jak parka to Nadia i Bartek :)
    Nadia ,Hania ❤
    Bartek, Tomek . ❤
    U nas miala byc Nadia
    A teraz jak bedzie chlopiec to Natan tu sie pisze Nathan a jak dziewczynka Karolinka, Mia, Pola albo Arletka . Ale zobaczymy bo moze sie zmienic jak z Nicola :)

Sabina, Blair lubią tę wiadomość

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2016, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żabka04 wrote:
    Kroisz cebulę w plastry grube nie za grube. Ze 3 szt. Bierzesz słoik na dno wrzuć łyżkę cukru potem trochę cebuli znowu cukru cebula cukier zakręcić słoik odstaw na dwie godziny i pij ten sok co wytworzy.
    Taki syrop postaw na blacie. Maks do trzech dni wypij to z słoika potem przygotuj świeży syrop.
    Pij trzy łyżki stołowe trzy razy dziennie. Mi po dwóch dniach przeszło.:-)

Ja dodatkowo od kilku dni co dziennie jem sos czosnkowy bo mam taką zachcianke :-)
    Praktycznie do wszystkiego najlepszy jest z pizza :-)
    Dobra spadam w drogę do teściów smaku sobie robie na tą pizze z sosem czosnkowym.
    Dobrze ze zapas mam w zamrażarce hihi
    Wielkie dzięki :)

żabka04 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2016, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blair wrote:
    Cholercia i mnie złapało jakieś rozwolnienie....

Ja przez całe dzieciństwo uciekalam przed stropem z cebuli. Babcia na siłę mi go zawsze wciskala jak bylam chora do czasu kiedy na nią zwymiotowalam po tym syropie

Ja przed mlekiem z czosnkiem. Też obrzygałam babcie:-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2016, 11:22

Sabina lubi tę wiadomość

• aga2319 Ekspertka

Wysłany: 17 stycznia 2016, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy można kupić duphaston bez recepty np 7 tabletek? Wiem, że niektóe leki można tak kupić.

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2016, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy chodzicie może na basen? Tak sobie ostatnio folguję, że musiałam wygrzebać z szafy większe spodnie, waga powolutku idzie do góry i zaczynam myśleć o jakiejś formie ruchu.Lubię basen ale nie wiem czy w moim stanie to dobry pomysł.

• Skali89 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde zamiast wyslij wzielam anuluj..... Chyba nie mozna, a plemienia massz? Bo z tego co widziałam to bete mialas dobra

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
‹‹ 143 144 145 146 147 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ