X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2016
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2016, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga2319 wrote:
    Czy można kupić duphaston bez recepty np 7 tabletek? Wiem, że niektóe leki można tak kupić.
    Z tego co się orientuję jest tylko na receptę. Ale nie wiem na 100%.

Bisacz ja na basen nie chodzę. Ale planuje się zapisać na jakieś ćwiczenia fitness. A czemu nie wiesz czy w twoim stanie to dobry pomysł?

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2016, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co dzisiaj robicie?
    Ja czytam książkę bo moje postanowienie na ten rok to m.in przeczytać 52ksiazki;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2016, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja przed ciążą chodziłam na jogę, jeśli nie będzie przeciwwskazań chcę wrócić, choć póki co czuję się koszmarnie, a jak będzie ciężko - są specjalne zajęcia dla brzuchatych :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2016, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blair wrote:
    Z tego co się orientuję jest tylko na receptę. Ale nie wiem na 100%.

Bisacz ja na basen nie chodzę. Ale planuje się zapisać na jakieś ćwiczenia fitness. A czemu nie wiesz czy w twoim stanie to dobry pomysł?
    Nie wiem, trochę boję się, że dorwie mnie jakaś paskudna bakteria i wzmożony wysiłek chyba też niedobry, tak sobie myślę czy nie poczekać do końca trzeciego miesiąca.

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2016, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blair, ja się zabrałam za naukę, chodzę na kurs francuskiego i przez ostatnie kilka tygodni zaniedbałam trochę i zaległości się porobiły, więc trzeba się zmotywować :P a po obiedzie do moich rodziców jedziemy na kawkę :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2016, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny basen to jakiś pomysł ale nikoniecznie dobry tylko ze względu na infekcje dróg rodnych a natazone jesyesmy teraz dwa razy bardziej. Pod wzgledwm fizycNym ruchu odciazenia kregoslupa to rewelacja ale jest to jwdno ale

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2016, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pewniaczka wrote:
    Hej dziewczyny basen to jakiś pomysł ale nikoniecznie dobry tylko ze względu na infekcje dróg rodnych a natazone jesyesmy teraz dwa razy bardziej. Pod wzgledwm fizycNym ruchu odciazenia kregoslupa to rewelacja ale jest to jwdno ale
    Właśnie tez tak myślę.
    Dla kobiet w ciąży są u nas specjalne zajęcia fitness chyba się na nie skuszę jak dotrwam do drugiego trymestru.

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2016, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sprawdzałam oferty i kobiety w ciąży mogą od II trymestru uczęszczać.
    A na basen właśnie też się boję że względu na możliwość złapania infekcjk

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2016, 13:07

• Emily83 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hm... ja na basen chodzę z synkiem od kiedy skończył 4 miesiące i będę chodzić póki co w ciąży, bo mamy wykupiony karnet do końca lutego, a on uwielbia kąpać się, "pływać" w wielkiej wodzie, ma niesamowitą frajdę... póki co nigdy nie złapałam jakiejś bakterii po basenie... muszę pamiętać, aby o basen zapytać swojej gin

bisacz lubi tę wiadomość

17u9p07w6b9w1pie.png
    3jgxskjosmphwb2l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2016, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bisacz wrote:
    Dziewczyny czy chodzicie może na basen? Tak sobie ostatnio folguję, że musiałam wygrzebać z szafy większe spodnie, waga powolutku idzie do góry i zaczynam myśleć o jakiejś formie ruchu.Lubię basen ale nie wiem czy w moim stanie to dobry pomysł.
    ja byłam Z córka na basenie

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2016, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 23:23

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2016, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tak czytam o sytuacji kobiet, które muszą powiedzieć pracodawcy o ciąży i się boją to mnie trafia. To nienormalne, że układasz sobie życie, starasz się i planujesz dzieciątko a później stresujesz się mówiąc o tym pracodawcy jakbyś zrobiła coś złego. Jestem w takiej syt.,że odchodząc z dnia na dzień na l4 trochę namieszałabym w firmie bo tak łatwo mnie nikt nie zastąpi, jeśli jednak lekarz powie, że powinnam iść na zwolnienie to się nawet nie będę zastanawiać.

• Skali89 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bisacz wrote:
    Jak tak czytam o sytuacji kobiet, które muszą powiedzieć pracodawcy o ciąży i się boją to mnie trafia. To nienormalne, że układasz sobie życie, starasz się i planujesz dzieciątko a później stresujesz się mówiąc o tym pracodawcy jakbyś zrobiła coś złego. Jestem w takiej syt.,że odchodząc z dnia na dzień na l4 trochę namieszałabym w firmie bo tak łatwo mnie nikt nie zastąpi, jeśli jednak lekarz powie, że powinnam iść na zwolnienie to się nawet nie będę zastanawiać.
    Ludzie są różni i niestety czasem to wpływa i na nas ich źle emocje... Ją się nie boje powiedzieć martwi mnie tylko to że nie mam umowy o pracę i może mnie zwolnić albo zgodzi się żebym sobie opłacała dodatkowe ubezpieczenie , bo opłaca mi ZUS ale tego ubezpieczenia nie.

bisacz lubi tę wiadomość

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2016, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja już byłam świadkiem różnych sytuacji, ale póki co cieszę się że mam w porządku firmę, jak wszystko dobrze pójdzie jutro na wizycie, we wtorek powiem o swojej ciąży żeby choć trochę mi poluzowali, bo w pracy niestety wyścig szczurów i wymagania ostatnio z kosmosu, a tak przynajmniej będę mogła spać spokojnie..

• aga2319 Ekspertka

Wysłany: 17 stycznia 2016, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem, że temat fb już był, ale może nie wszyscy widzieli. Kto ma ochotę to zapraszamy :) https://www.facebook.com/groups/1046833762040367/ a z resztą widzimy się tutaj :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2016, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To nienormalne raczej jest to ze moj maz pracujac 7dni w tygodniu nie moze zaspokoic potrzeb rodziny a ma wlasna dzialanosc gosp nic nie robi na lewo tworzy miejsca pracy tym samym ja drze o swoja prace

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2016, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co miesiac karmisz to Panstwo placac podatek w kazdym gownianym produkcie kupionym sprzedanym na koniec podatek od tego ze frajerze zarobiles:)

• Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blair wrote:
    Ciesz się apetytem.;) Ja się muszę zmuszać do jedzenia
    A masz już coś na plusie?
    Ja póki co jestem 0,5kg na minusie :)
    Nie mam zamiaru jeść 'za dwoje' tylko tak jak radzą dziś: zdrowiej, cześciej, ale mniej. OK 300kcal więcej.

Dziś byliśmy na biegu chomczowki. Bardzo fajnie sie kibicowało :)
    Za rok nie ma raczej szans na powrót, ale za dwa nie odpuszczę :)

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tak jak Ulfenstein mam zamiar jeść dla dwojga:) a na pewno nie ulegać każdej zachciance....
    już wiem z czym to się je tak że tyję ale z głową;)

idę spać, dobranoc:)

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kochane, nadrobilam jakies 6 ostatnich stron, wiec tylko do tego sie odniose

W pracy mam umowe na zastepstwo od wrzesnia 2013 za pracownice obecnie na wychowawczym, mam nadzieje ze wezmie te ostatnia czesc ktora jej przysluguje, bo jak wroci wg planu to moge zostac bez macierzynskiego, ale poki co nie mysle o tym (nie jestem lekkoduchem, tylko kilka lat w jednej pracy czekalam na umowe, wiec w kolejnej poprostu zaczelismy sie starac a po porobieniu juz w ogole stwierdzilismy ze jakos damy rade co by nie bylo) Teraz jestem na zalwglym urlopie wypoczynkowym a jak wszystko bedzie ok to zanim sie skonczy poinformuje pracodawce, przedluza dzuewczynie, jtora zastepuje mnie a ja na L4

U mnie po basenie infekcje wiec choc lubie to i bez ciazy omijam z daleka

Wczoraj robilismy roczek bylo fajnie, kilka dni z zyciorysu, bo sprzatanie gotowanie, ale chyba bylo ok

Grupa na fb super sprawa, ale ze widzialam, ze widac kto jest czlonkiem na razie podziękuję, ale wroce do tematu za kilka miesiecy

A ciazowo dolegliwosvi brak, apetyt jak u konia i jem, bo w poprzedniej ciazy przytylam tylko 6 kg takie mialam mdlosci od 7 tc, a teraz waze bardzo malo wiec ide na mase, zeby bylo z czego chudnac w razie mdlosci, najwyzej jak bedzie ok bede jesc mniej. Jutro kontrolne usg o 18, zpbaczymy czy kropeczka nadal jest

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
‹‹ 144 145 146 147 148 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ