Wrześniowe mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Blair wrote:Robotka co robisz ze cytujesz kilka wypowiedzi w jednym poście?
Aga sprawdź sobie w kalkulatorze bety ten przyrost. Bo tak ciężko powiedzieć. Przyrost jest to najważniejsze
Przyrost napisałam w nawiasach, chodzi mi o to, czy fakt, że spada jest powodem do niepokoju, czy to się tak waha? Pytam Was, bo na pewno robiłyście kilka razy betę -
nick nieaktualnyu mnie też powinno być ok, jeśli wszystko będzie jak powinno, założą kartę ciąży i wystawią zaświadczenie do kadr, powiem w pracy we wtorek,zobaczymy jak się sprawy potoczą w dawnej firmie miałabym ciężko, bo jedna dziewczyna zaszła w ciążę i miała problemy, szefostwo się na niej mściło...
-
nick nieaktualnyPewniaczka zrobisz jak uważasz. Z jednej strony fajnie bo jak masz niepewne szefa to nie może źle zareagować w większym towarzystwie ja jednak chyba poszła bym na osobno i powiedzieć. Ale nie wiem nie byłam w takiej sytuacji;)
Bella ja mam mieszane uczucia co do szczepień i dosyć skrajne poglądy. Na szczęście przede mną 9miesidcy na decyzję. Bo z jednej strony chciałabym żeby dziecko miało maksymalna ochronę i zaszczepić 6w1 + wszystkie dodatkowe pneumatyczne, minionego, rotawirusu.
A z drugiej strony cholernie się boję powikłań i jak się coś stanie to nie wybacze sobie do końca życia.
I z drugiej strony przez ten strach wolałabym wcale nie szczepićUlfenstein lubi tę wiadomość
-
Blair wrote:Robotka co robisz ze cytujesz kilka wypowiedzi w jednym poście?
Aga to bardzo miłe o czym piszesz, mam nadzieję że właśnie tak zareagują moi szefowie.
kiedyś powiedzieli że jakby patrzyli na to że kobiety mogą mieć dzieci i by im to przeszkadzało to po prostu nie zatrudniali by kobiet;)
Blair, Emily83 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyaga2319 wrote:Dziewczyny, robię i robię tę betę, bo niecierpliwa jestem. Aktualnie mam 13 dpo, więc ciągle przed @.
Przyrost napisałam w nawiasach, chodzi mi o to, czy fakt, że spada jest powodem do niepokoju, czy to się tak waha? Pytam Was, bo na pewno robiłyście kilka razy betęaga2319 lubi tę wiadomość
-
Blair wrote:Pewniaczka zrobisz jak uważasz. Z jednej strony fajnie bo jak masz niepewne szefa to nie może źle zareagować w większym towarzystwie ja jednak chyba poszła bym na osobno i powiedzieć. Ale nie wiem nie byłam w takiej sytuacji;)
Bella ja mam mieszane uczucia co do szczepień i dosyć skrajne poglądy. Na szczęście przede mną 9miesidcy na decyzję. Bo z jednej strony chciałabym żeby dziecko miało maksymalna ochronę i zaszczepić 6w1 + wszystkie dodatkowe pneumatyczne, minionego, rotawirusu.
A z drugiej strony cholernie się boję powikłań i jak się coś stanie to nie wybacze sobie do końca życia.
I z drugiej strony przez ten strach wolałabym wcale nie szczepić
jeśli mogę coś doradzić to polecam raczej 5w1, polecali mi to zaprzyjaźnieni lekarze. Ja szczepiłam dziecko do tej pory na wszystko do mmr i odpukać 0 powikłań. Ale zawsze przed szczepieniem badałam mocz, a w razie wątpliwości crp.
Blair lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
aga2319 wrote:Dziewczyny, rozumiem stres, ale to Wasze życie, a pracodawca nie może się obrażać za to, że sobie je układacie tak jak chcecie. Z mężem prowadzimy działalność i nie mamy pretensji o takie rzeczy. To cieszy
-
nick nieaktualnyAnika27 wrote:Dziewczyny czy Wy też macie takie delikatne plamienia, taki śluz zabarwiony lekko jak słaba kawa z mlekiem ? Znów się denerwuje
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2016, 22:58
-
nick nieaktualny
-
Anika27 wrote:Dziewczyny czy Wy też macie takie delikatne plamienia, taki śluz zabarwiony lekko jak słaba kawa z mlekiem ? Znów się denerwuje
Z poprzedniej ciąży wiem tyle, że może to być niski poziom progesteronu. Brałam na to duphaston. Dostałam go na ip, bo moja lekarka uważała, że to normalne. Co lekarz to opinia. Niestety cała ciąża to pasmo trosk. Po porodzie nie jest łatwiej jak coś Cię niepokoi, masz silne bóle podbrzusza, plamienie wzrasta wraz z wysiłkiem to warto skonsultować się z lekarzem