X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2016
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • aga2319 Ekspertka

Wysłany: 16 stycznia 2016, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :):):)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2017, 20:16

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2016, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka co robisz ze cytujesz kilka wypowiedzi w jednym poście?

Aga sprawdź sobie w kalkulatorze bety ten przyrost. Bo tak ciężko powiedzieć. Przyrost jest to najważniejsze

• aga2319 Ekspertka

Wysłany: 16 stycznia 2016, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :):):)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2017, 20:16

Robotka1 lubi tę wiadomość

• aga2319 Ekspertka

Wysłany: 16 stycznia 2016, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blair wrote:

Aga sprawdź sobie w kalkulatorze bety ten przyrost. Bo tak ciężko powiedzieć. Przyrost jest to najważniejsze
    Dziewczyny, robię i robię tę betę, bo niecierpliwa jestem. Aktualnie mam 13 dpo, więc ciągle przed @.

Przyrost napisałam w nawiasach, chodzi mi o to, czy fakt, że spada jest powodem do niepokoju, czy to się tak waha? Pytam Was, bo na pewno robiłyście kilka razy betę :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2016, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie też powinno być ok, jeśli wszystko będzie jak powinno, założą kartę ciąży i wystawią zaświadczenie do kadr, powiem w pracy we wtorek,zobaczymy jak się sprawy potoczą :) w dawnej firmie miałabym ciężko, bo jedna dziewczyna zaszła w ciążę i miała problemy, szefostwo się na niej mściło...

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2016, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewniaczka zrobisz jak uważasz. Z jednej strony fajnie bo jak masz niepewne szefa to nie może źle zareagować w większym towarzystwie ;) ja jednak chyba poszła bym na osobno i powiedzieć. Ale nie wiem nie byłam w takiej sytuacji;)

Bella ja mam mieszane uczucia co do szczepień i dosyć skrajne poglądy. Na szczęście przede mną 9miesidcy na decyzję. Bo z jednej strony chciałabym żeby dziecko miało maksymalna ochronę i zaszczepić 6w1 + wszystkie dodatkowe pneumatyczne, minionego, rotawirusu.
    A z drugiej strony cholernie się boję powikłań i jak się coś stanie to nie wybacze sobie do końca życia.
    I z drugiej strony przez ten strach wolałabym wcale nie szczepić

Ulfenstein lubi tę wiadomość

• Robotka1 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2016, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blair wrote:
    otwieram forum w dwóch okienkach, w jednym cytuję i kopiuję do drugiego odpisując na każdy osobno, i jak sobie już tak pokopiuję to na koniec klikam wyślij;)

Aga to bardzo miłe o czym piszesz, mam nadzieję że właśnie tak zareagują moi szefowie.
    kiedyś powiedzieli że jakby patrzyli na to że kobiety mogą mieć dzieci i by im to przeszkadzało to po prostu nie zatrudniali by kobiet;)

Blair, Emily83 lubią tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2016, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olinek93 wrote:
    Ale mam stres przed wizyta wtorkowa:o a dopiero na godz. 20.30 ide guuulp
    A który to będzie tydz i dzień ciąży? Może wstaniesz suwaczek wtedy lepiej widać kto na jakim etapie jest;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2016, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga2319 wrote:
    Dziewczyny, robię i robię tę betę, bo niecierpliwa jestem. Aktualnie mam 13 dpo, więc ciągle przed @.

Przyrost napisałam w nawiasach, chodzi mi o to, czy fakt, że spada jest powodem do niepokoju, czy to się tak waha? Pytam Was, bo na pewno robiłyście kilka razy betę :)
    Według kalkulatora wszystko masz w normie. Ja robiłam betę dwa razy więc nie mam takiego porównania jak ty.

aga2319 lubi tę wiadomość

• Olinek93 Debiutantka

Wysłany: 16 stycznia 2016, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    5tc+2d we wtorek bedzie +5d ;)

Ciesz się każdego dnia coraz bardziej.
  • aga2319 Ekspertka

Wysłany: 16 stycznia 2016, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blair wrote:
    Pewniaczka zrobisz jak uważasz. Z jednej strony fajnie bo jak masz niepewne szefa to nie może źle zareagować w większym towarzystwie ;) ja jednak chyba poszła bym na osobno i powiedzieć. Ale nie wiem nie byłam w takiej sytuacji;)

Bella ja mam mieszane uczucia co do szczepień i dosyć skrajne poglądy. Na szczęście przede mną 9miesidcy na decyzję. Bo z jednej strony chciałabym żeby dziecko miało maksymalna ochronę i zaszczepić 6w1 + wszystkie dodatkowe pneumatyczne, minionego, rotawirusu.
    A z drugiej strony cholernie się boję powikłań i jak się coś stanie to nie wybacze sobie do końca życia.
    I z drugiej strony przez ten strach wolałabym wcale nie szczepić

jeśli mogę coś doradzić to polecam raczej 5w1, polecali mi to zaprzyjaźnieni lekarze. Ja szczepiłam dziecko do tej pory na wszystko do mmr i odpukać 0 powikłań. Ale zawsze przed szczepieniem badałam mocz, a w razie wątpliwości crp.

Blair lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2016, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka zaprzyjaznij sie wyslalam Ci zaproszenie chcialam z Tobą o tych zasiłkach pogadac

Robotka1 lubi tę wiadomość

• Robotka1 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2016, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pewniaczka wrote:
    Robotka zaprzyjaznij sie wyslalam Ci zaproszenie chcialam z Tobą o tych zasiłkach pogadac
    przyjęte:)
    nie wiem czy dziś zdążę odpisać bo mi coś młodzież się wyjątkowo przebudziła; )

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
  • Tiktik Ekspertka

Wysłany: 16 stycznia 2016, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olinek93 wrote:
    Hej dziewczyny. Ja we wtorek ide do ginekologa na potwierdzenie ;)

P.S. gdyby ktoras chciala to mamy tez grupe na facebook'u :)

Ja bym chciała

w57v43r8lm5ztsxv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2016, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja uciekam spać, bo senność jednak zwycięża...

• Robotka1 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2016, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga2319 wrote:
    Dziewczyny, rozumiem stres, ale to Wasze życie, a pracodawca nie może się obrażać za to, że sobie je układacie tak jak chcecie. Z mężem prowadzimy działalność i nie mamy pretensji o takie rzeczy. To cieszy :)
    a powiedz mi ze swojego punktu widzenia co pracodawca traci ewentualnie na takiej pracownicy która na macierzyńskim zachodzi ponownie w ciążę? bo to że trzymam etat to wiem, ale czy coś jeszcze?

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
  • Anika27 Ekspertka

Wysłany: 16 stycznia 2016, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy Wy też macie takie delikatne plamienia, taki śluz zabarwiony lekko jak słaba kawa z mlekiem ? Znów się denerwuje

ckaiikgnj5ukd8ok.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2016, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anika27 wrote:
    Dziewczyny czy Wy też macie takie delikatne plamienia, taki śluz zabarwiony lekko jak słaba kawa z mlekiem ? Znów się denerwuje
    Ja mam sucho. Żadnego śluzu. Ja bym się zaczęła martwić jak bym miała śluz z krwią

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2016, 22:58

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2016, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam śluz niewielki, tylko na papierze. Ale jest czysty, żadnych plamien.

• aga2319 Ekspertka

Wysłany: 16 stycznia 2016, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anika27 wrote:

Z poprzedniej ciąży wiem tyle, że może to być niski poziom progesteronu. Brałam na to duphaston. Dostałam go na ip, bo moja lekarka uważała, że to normalne. Co lekarz to opinia. Niestety cała ciąża to pasmo trosk. Po porodzie nie jest łatwiej ;) jak coś Cię niepokoi, masz silne bóle podbrzusza, plamienie wzrasta wraz z wysiłkiem to warto skonsultować się z lekarzem

‹‹ 140 141 142 143 144 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ