X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2016
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Bee85 Ekspertka

Wysłany: 20 stycznia 2016, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo cieszę się Justyna_89, że wszystko w porządku! Trzymałam kciuki :)

U mnie dzisiaj lepszy nastrój, udało nawet dodzwonić się do Polskiej kliniki i umówiłam pierwszą wizytę na 13.02.
    Chciałam tydzień wcześniej, ale póki co nie ma żadnych wizyt i lekarza na wtedy (lekarze przylatują z Polski raz na tydzień). Przede mną więc jeszcze tyyyle czekania, ale damy radę! Nie chciałam się umawiać na za tydzień bo moja ciąża na pewno jest młodsza niż wynika z suwaczka i to sporo, bo owulacja była ok 22 dc, czyli na pewno co najmniej 7 dni - jeśil liczyć od OM standardowo, a nie planuję kolejny raz wybierać się prywatnie (koszt to 150 funtów) więc wolałam mieć pewność, że będę w takim terminie, że już wszystko powinno być widoczne ;)

Dzisiaj nie mogłam dospać nad ranem (mój mąż nie może się nadziwić bo zwykle jestem okropnym rannym śpiochem), ale za to zaliczyłam popołudniaczka :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2016, 17:22

Justyna_89 lubi tę wiadomość

h4zpdqk39i22byyb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2016, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama _byc_ wrote:
    Witam wszystkie mamusie:)
    Witamy :) napiszesz nam coś więcej o sobie? ;) na kiedy masz termin?

Flakonik lubi tę wiadomość

• Justyna_89 Ekspertka

Wysłany: 20 stycznia 2016, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bee85 Dziękuje za kciuki. taka pozytywna energia jest ważna.
    do 13.02 to wcale nie aż tak długo, ja podobnie musialam czekać na swoja wizytę. Będziesz miała pewność,że Już dzieciątko zobaczysz

Bee85 lubi tę wiadomość

ckaigox17mdp9efq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2016, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 wrote:
    A jeszcze chciałam zapytać : macie jakąś wiedzę nt zażywania w ciąży Wit D? Bo ostatnio kupiłam i brałam a teraz nie wiem czy mogę dalej..

Zależy jaka dawke bierzesz.
    Ja brałam jak zaczęłam się leczyć 1tys j.,potem 4 tys. J. A jak zaszłam kazała mi odstawić i wzięłam kilka dni 1 tys. J.
    Problem w tym że wysoka dawka zniekształca kości dziecka.
    Mówiła mi endo że będąc już w ciąży najlepiej zaopatrzyć się w witaminy dla kobiet w ciąży a odstawić resztę leków.
    Mi poleciła Femovit+dha. Kosztują 35zl.
    Dha to kwas dzięki któremu lepiej się rozwija dziecko. Patrzyłam na skład mają dużo Wit. Z gr.B, kwasy omega,selen,jod,folik i inne jest tego mnóstwo.

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2016, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamusie które się dawno nie odzywały Miśka, Madiii, dynamiczna, Magdziulla, Weronika, Vilenka, bbeczka i reszta;)
    Co tam u was? Jak się czujecie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2016, 17:49

• Kaszka Przyjaciółka

Wysłany: 20 stycznia 2016, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dzisiaj kiepski dzień. Wszystkie objawy ciążowe mi minęły. Strasznie się tym martwię. Chciałam nawet dzisiaj iść do lekarza ale doszłam do wniosku, że i tak jedyne co zobaczy to pecherzyk. Na serce jeszcze nie ma szans.
    do 26.01 chyba zwariuję

ckaiflw1xmxjuufc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2016, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaszka wtorek już coraz blizej;) objawy nie muszą być cały czas. To u każdego sprawa indywidualna i każda ciąża jest i może być inna. :)

Kaszka, Flakonik lubią tę wiadomość

• Kaszka Przyjaciółka

Wysłany: 20 stycznia 2016, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niby wszystko to wiem. Ale objawów nie mam już od dłuższego czasu. Nawet piersi mi zmalały.
    Długo się staraliśmy o ciąże i chyba dlatego ta panikuję :(

ckaiflw1xmxjuufc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2016, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia odezwij się bo siedzę jak na szpilkach czekając czy twoja fasolka pięknie urosla;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2016, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaszka wrote:
    niby wszystko to wiem. Ale objawów nie mam już od dłuższego czasu. Nawet piersi mi zmalały.
    Długo się staraliśmy o ciąże i chyba dlatego ta panikuję :(
    To w ogóle jest takie smuutne że niektórzy się starają tyle lat i ciągle nie mogą a niektórzy się niestaraja wcale i od razu ciąża jest. Jeszcze często niechciana :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2016, 18:21

• Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blair wrote:
    Mamusie które się dawno nie odzywały Miśka, Madiii, dynamiczna, Magdziulla, Weronika, Vilenka, bbeczka i reszta;)
    Co tam u was? Jak się czujecie?

Reszta sie odzywa ;)
    Jestem, czytam, nadrabiam wieczorami.

U mnie jest ok. Obejrzałam filmik jak robić zastrzyki i dziś był ósmy, a nie mam ani jednego siniaka :)
    Mdli mnie rano. Odrzuca mnie od czarnej kawy (cudzej, jak ktoś w pokoju zrobi;). Bolą mnie cycki.
    Padam na twarz w pracy, a wieczorem nie mogę zasnąć.
    Czekam na wizytę w poniedziałek.

Oczywiście sa lęki, ale staram sie myślec pozytywnie.

Blair, szpilka lubią tę wiadomość

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2016, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaszka wrote:
    Ja mam dzisiaj kiepski dzień. Wszystkie objawy ciążowe mi minęły. Strasznie się tym martwię. Chciałam nawet dzisiaj iść do lekarza ale doszłam do wniosku, że i tak jedyne co zobaczy to pecherzyk. Na serce jeszcze nie ma szans.
    do 26.01 chyba zwariuję
    Nie denerwuj się za wczasu, chociaż wiem jak to ciężko i trudno bo już sama chciałabym coś wiedzieć, ale u mnie przed 5 tygodniem nawet pęcherzyka nie było zbytnio widać.

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2016, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blair wrote:
    To w ogóle jest takie smuutne że niektórzy się starają tyle lat i ciągle nie mogą a niektórzy się niestaraja wcale i od razu ciąża jest. Jeszcze często niechciana :(
    Oj ile ja znam takich przypadków, a u mnie starania ponad 2 lata.. i znam też innych ludzi starających się latami i ciężko było zajść, a inne koleżanki wpadają raz za razem.

• esmi Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny musimy myslec pozytywnie u mnie ponad tydzien do wizyty !! Musi byc dobrze :-)

Blair lubi tę wiadomość

zem3anlidu4xmpao.png
    https://www.maluchy.pl/li-72073.png

• agatia Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2017, 13:46

Angela89, Ulfenstein, żabka04, Skali89, szpilka, Ewelina.Irl, Bee85, Blair, stardust87, pirelka, olza, martta, Olisia, Sabina lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2016, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Hej hej ja już po wizycie :) Dzidzia pięknie nadrobiła wielkość przez tydzień i ma 1,40 cm już jest tylko 2 dni młodsza i odpowiada 7t5d :-D Serduszko bije pięknie choć pani dr mi go nie dała posłuchać, kazała wierzyć na słowo. Mam małego krwiaczka albo uwypuklenie blizy po CC. Dostałam dodatkową daskę luteiny. Następna wizyta za 2 tyg, a od lutego na zwolnienie :)

Widzisz, a tak się bardzo martwiłaś. Bardzo się ciesze że dzieciątko urosło :) Jakby inaczej miało być !

agatia lubi tę wiadomość

• Kaszka Przyjaciółka

Wysłany: 20 stycznia 2016, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staram się nie nakręcac. Ja często w pracy spotykam młode dziewczyny w ciąży z "przypadku". Niestety wiele z nich nie ma pojęcia, że nie dla wszystkich zajście w ciążę jest łatwe jak 2+2. Zdarzało mi się widzieć taką przyszłą mamę z papierosem. W większości tych przypadków (chociaż na szczęście nie we Wszystkich) to dziadkowie faktycznie wychowują później dziecko. Życie nie jest sprawiedliwe

ckaiflw1xmxjuufc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2016, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia to super wiadomość!! :)

agatia lubi tę wiadomość

• Luliczek Przyjaciółka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobrze Dziewczyny, że u Was jest ok.

Kaszka to że objaw ustały to nic nie znaczy. Chyba ważne, że nie ma żadnych plamień, bólów w podbrzuszu, skurczy... Tak to nie ma się czym martwić. Mi dziś przyszło na maila z BBF informacja,że zaczynam nowy tydzieńi zapewniają tam,że z objawami jest różnie. W jednym dniu masz wszystkiew innym żadnych... I to jest normalne....

Ja cierpię na poranne mdłości,któe utrzymują się większą część dnia. Dziś w drodze na uczelnię myślałam,że zaliczę jakieś krzaki, ale udało się bez... Na szczęście.
    No i ból piersi. To jest cos strasznego. Chociażsą dni że jest naprawdę dobrze i czuję jaby były "normalne" a za chwilę bolą i robią się takie,że ze stanika wyskakują...

Czekam na wizytę swoją z niecierpliwością. Strasznie mnie to drażni, smuci, denerwuje- nawet nie wiem jak to określić- że to 7 tydzień , ja byłam u ginekologa dwa razy ale ani razu nie widziałam nawet pęcherzyka.... Za pierwszym razem w sumie iało prawo nie być widać ale za drugim.... Jakoś nie daje mi to spokoju

I mam takie obawy, jakieś lęki...że ja nawet mojego Maleństwa nie widziałam, że nawet nie wiem czy ono na pewno tam jest..:(

aaaa!!!
    niech już będzie poniedziałek

Kaszka lubi tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]w57v3a3fffvzxfwt.png[/link]
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Hej hej ja już po wizycie :) Dzidzia pięknie nadrobiła wielkość przez tydzień i ma 1,40 cm już jest tylko 2 dni młodsza i odpowiada 7t5d :-D Serduszko bije pięknie choć pani dr mi go nie dała posłuchać, kazała wierzyć na słowo. Mam małego krwiaczka albo uwypuklenie blizy po CC. Dostałam dodatkową dawkę luteiny. Następna wizyta za 2 tyg, a od lutego na zwolnienie :)

Super wieści:-) trzeba wierzyć że będzie dobrze. Maleństwo masz silne głowa do góry będzie dobrze:-)
    Rosnijcie zdrowo:-)

agatia lubi tę wiadomość

‹‹ 178 179 180 181 182 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ