X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2016
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2016, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 23:26

• Robotka1 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 wrote:
    Dzień dobry, jeszcze dziś z Wami. Mam nadzieję, że już do września tu zostanę. Choć pewnie każdego dnia będę się zastanawiała, czy następnego jeszcze będę...
    No nic, trzeba czekać i brać co życie daje.
    Miłego dnia.
    Stradust Kochana pamiętasz mnie??? starałyśmy się razem z problemami z jajeczkowaniem :) gratuluję ciąży kolejnej <3 aaale miło Cię tu widzieć:)

ja od samego rana biegałam po lekarzach, neurolodzy, chirurdzy...jestem padnięta....

a co do filmów to polecam bardzo COLETTE historia miłosna rozgrywająca się w obozie w Auschwitz. Przepiękny i ujmujący film jaki ostatnio obejrzałam. Ale ja lubię wojenne filmy:)

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • elfiona Przyjaciółka

Wysłany: 20 stycznia 2016, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny z młodsza ciążą....

nie martwcie się, ja również mam różnice jakis 5 dni, ale absolutnie się nie przejmuję, bo w pierwszej ciaży miałam tak samo, a żeby było smiesznie zaszłam w ciążę 23 dc przy cyklach ok 30-32 dniowych (wówczas).

Justyna_89 lubi tę wiadomość

w57v9n73tsztg0x5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2016, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    " praktykanta" oglądałam. Bardzo fajny film. W Świetny sposób pokazuje różnicę pokoleń, czyli to co czują niektórzy z naszych rodziców oraz dziadkowie w świecie smartfonów tabletów i laptopów. Właśnie zaczęłam oglądać ósmoklasisci nie płaczą, Ale nie wiem czy zdołam dokończyć ponieważ jest bardzo smutne. Filmów wojennych też nie mogę za bardzo oglądać szczególnie tych z drugiej wojny światowej ponieważ doprowadzają mnie do strasznych łez, płaczu i złego nastroju. Niemniej czekam na dalsze propozycje ponieważ wieczory mi się coraz bardziej dłużą;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2016, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elfiona widac :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2016, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nawet nie wiem kiedy zaszłam, bo w tym cyklu mieliśmy sobie odpuścić, a tu niespodzianka... :)

• Robotka1 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też nie wiem kiedy zaszłam bo mimo że mierzyłam temperaturę to miałam średnio przespane noce, więc nie wiem dokładnie:) wydaje mi się że to był sylwester ale czy a pewno? nie mam pojęcia:)

Ksosia ja uwielbiam filmy szczególnie z 20lecia międzywojennego:)
    ten o którym piszę świetny, pobeczałam się tylko na samym końcu. tak to bardzo piękny moim zdaniem.
    a tak to może jestem dziwna ale lubię horrory :P

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • agatia Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2017, 13:46

• bella84 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas obiady i desery wchodza bez problemu...zarowno te normalne gotowane jak i sloik...natomiast problemem jest sniadanie jako kanapka czy patowka czy jajecznica czy inne tego typu rzeczy..no ale probujemy..codziennie cos daje wrecz 2 razy dziennie, po porannej butli i po objedzie ok 1.5-2 h..az do skutku...
    Co do pierwszej pomocy oj my tez musielismy juz korzystac bo nam mala sie mlekiem tak zachlysnela jak miala ze 3 tyg ze az ulala buzia i nosem i wogole dramat..a odbila nlrmalnie nawet trzymalam w pionie odlozylam na bok do lozeczka..potem cos sobie kwilila ale czesto tak robila ja nie zwrocilam uwagi maz poszedl a ona w tych zygach z nosa i buzi lezala...dramat..dziecko zaczelo nam siniec i trzeba bylo szybko reagowac...glowa do dolu pod katem 45 st i wytrzasnac wszystko..potem szybko pogotowie czy aby nie dostala zachlystkowego zapalenia pluc...ale skonczylo sie dobrze..naprawde przy dzieciach stalowe nerwy.....

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2016, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pauka wrote:
    Pirelka, badań jeszcze żadnych nie miałam, dzis ide do mojej gin, pokazać sie i ustalić jakie prochy mi da i czy moge w lutym wyjechać na pare dni w góry...niby ciąża to nie choroba ale jeśli istnieje chociaż małe ryzyko ze cos bedzie nie tak to wole siedzieć na tyłku w domu, jak myślicie?

Blair, czuje sie dobrze, mam lekkie mdłości, niepokoją mnie bóle krzyża, ale podobno póki nie ma plamien to wszystko ok, macie tak? Poza tym walczę ze swoją psychika przy zastrzykach Clexane, straszny tchórz ze mnie, ale staram sie wmawiać sobie ze to nic wielkiego :) w poprzedniej ciąży tez bolały mnie piersi, tak jak Ciebie, ale tym razem ani troche :) tylko mdłości jakby wczesniej sie pojawiły :)
    Niestety myślę, że tak jak mi na tą chwilę lekarz nic wiele Ci nie powie, a każe żyć normalnie. Dopiero za jakiś czas okaże się co tam się wykluwa, a na razie nic poza betą zrobić i stwierdzić nie moga :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2016, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna odetchnelam ufffff normalnie kamień z serca :-) Super wieści.
    Krwawienie pewnie z krwiaka :-(
    Uważaj na siebie Rosnijcie zdrowo:-)

Justyna_89 lubi tę wiadomość

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:
    Stradust Kochana pamiętasz mnie??? starałyśmy się razem z problemami z jajeczkowaniem :) gratuluję ciąży kolejnej <3 aaale miło Cię tu widzieć:)

ja od samego rana biegałam po lekarzach, neurolodzy, chirurdzy...jestem padnięta....

a co do filmów to polecam bardzo COLETTE historia miłosna rozgrywająca się w obozie w Auschwitz. Przepiękny i ujmujący film jaki ostatnio obejrzałam. Ale ja lubię wojenne filmy:)
    Oczywiście że pamiętam :)

Robotka1 lubi tę wiadomość

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do terminu zajścia w ciążę to u mnie jest ciekawe bo sex był dobę po owulacji. Nie wiem jakim cudem się udało :)

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeszcze chciałam zapytać : macie jakąś wiedzę nt zażywania w ciąży Wit D? Bo ostatnio kupiłam i brałam a teraz nie wiem czy mogę dalej..

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2016, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella straszne to co przeżyłaś z malutką.
    Będę chciała chodzić na szkołę rodzenia to mam nadzieję że tam też nam nauczą pierwszej pomocy.

Stardust a bierzesz coś oprócz Wit d? Wit d jak najbardziej można. W drugim trymestrze zapotrzebowanie jeszcze się nawet zwieksza

Flakonik lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2016, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja spędzam dzisiejsze po południe w domu z kocicą, dobrze że choć jest się do kogo przytulić gdy mąż pracuje do wieczora. Zaraz wychodzę na zajęcia z francuskiego, a jak wrócę pewnie padnę spać ze zmęczenia :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2016, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja wróciłam do domu i chyba się zdrzemne z godzinkę, bo wczoraj bez drzemki przed 20 już spałam:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2016, 17:09

• esmi Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz zjadlam obiad no i pije kawke :-) dzisiaj troche bylo mi slabo ale dalam rade :-) ogolnie spac mi sie chce w ciagudnia :p

zem3anlidu4xmpao.png
    https://www.maluchy.pl/li-72073.png

• ovulinka Koleżanka

Wysłany: 20 stycznia 2016, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj ciężko za wami nadążyć dziewczyny.
    Trzymam za was wszystkie kciuki i nie stresujcie się niczym.
    Co ma być to będzie i już.

Ja w pracy do 18:00 czyli jeszcze godzinka.
    Jak wróce do domu to chyba zjem wszystko z lodówki :) strasznie jestem głodna

Blair lubi tę wiadomość

uwo9yx8d84qciak0.png
    Marzec 2015 - poronienie 11tc
  • Mama _byc_ Debiutantka

Wysłany: 20 stycznia 2016, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie mamusie:)

Blair, Justyna_89 lubią tę wiadomość

‹‹ 177 178 179 180 181 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ