X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2016
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Skali89 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Hej hej ja już po wizycie :) Dzidzia pięknie nadrobiła wielkość przez tydzień i ma 1,40 cm już jest tylko 2 dni młodsza i odpowiada 7t5d :-D Serduszko bije pięknie choć pani dr mi go nie dała posłuchać, kazała wierzyć na słowo. Mam małego krwiaczka albo uwypuklenie blizy po CC. Dostałam dodatkową dawkę luteiny. Następna wizyta za 2 tyg, a od lutego na zwolnienie :)
    Super:)mały kozak z niego jest, cały tydzień się starał i zrobił mamie niespodziankę:)

agatia lubi tę wiadomość

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia super

agatia lubi tę wiadomość

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • Kaszka Przyjaciółka

Wysłany: 20 stycznia 2016, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luliczek na pewno w poniedziałek zobaczysz Kruszynke na usg :) ja pierwszą wizytę mam we wtorek także rozumiem Twoje zniecierpliwienie :)

ckaiflw1xmxjuufc.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2017, 13:46

Kaszka lubi tę wiadomość

• Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje udanych wizyt :)

Ps .
    Luliczek powoedzialas juz swojemu partnerowi o ciazy ? Bo miewiem czy nie ominelam

agatia lubi tę wiadomość

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blair wrote:
    Bella straszne to co przeżyłaś z malutką.
    Będę chciała chodzić na szkołę rodzenia to mam nadzieję że tam też nam nauczą pierwszej pomocy.

Stardust a bierzesz coś oprócz Wit d? Wit d jak najbardziej można. W drugim trymestrze zapotrzebowanie jeszcze się nawet zwieksza
    Biorę jeszcze acard, kwas foliowy i magnez.

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żabka04 wrote:
    Zależy jaka dawke bierzesz.
    Ja brałam jak zaczęłam się leczyć 1tys j.,potem 4 tys. J. A jak zaszłam kazała mi odstawić i wzięłam kilka dni 1 tys. J.
    Problem w tym że wysoka dawka zniekształca kości dziecka.
    Mówiła mi endo że będąc już w ciąży najlepiej zaopatrzyć się w witaminy dla kobiet w ciąży a odstawić resztę leków.
    Mi poleciła Femovit+dha. Kosztują 35zl.
    Dha to kwas dzięki któremu lepiej się rozwija dziecko. Patrzyłam na skład mają dużo Wit. Z gr.B, kwasy omega,selen,jod,folik i inne jest tego mnóstwo.
    o kurde, ja mam tą 4000. Moja gin prenatalne każe brać dopiero od 2 trym. To chyba na razie odstawię tą witD.

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2016, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Hej hej ja już po wizycie :) Dzidzia pięknie nadrobiła wielkość przez tydzień i ma 1,40 cm już jest tylko 2 dni młodsza i odpowiada 7t5d :-D Serduszko bije pięknie choć pani dr mi go nie dała posłuchać, kazała wierzyć na słowo. Mam małego krwiaczka albo uwypuklenie blizy po CC. Dostałam dodatkową dawkę luteiny. Następna wizyta za 2 tyg, a od lutego na zwolnienie :)
    Kamień z serca. Mogę iść spokojnie spac;)
    Strasznie się cieszę że wszystko w porządku. Widzisz jaką masz silna dzidzia. Zobaczysz że jeszcze nadrobić i będzie do przodu:) gratuluję serduszka:)

agatia, Skali89, Flakonik lubią tę wiadomość

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    No super wiadomość! Dzielna dzidzi i pięknie rośnie! Teraz już tylko spokój a wszystko będzie ok :)

agatia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2016, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luliczek a przypomnij który ostatnio miałaś tydzień i dzień ciąży na ostatnim usg?
    Zobaczysz że teraz już będzie super zarodek z serduszkiem :)

Flakonik lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2016, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny bez ikonek. Dacie sobie jakieś zdjęcie na avatarek? Bo mi się zalewają osoby które nie mają zdjęć i pomimo że są nicki nie odróżniam wtedy:P

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blair wrote:
    Dziewczyny bez ikonek. Dacie sobie jakieś zdjęcie na avatarek? Bo mi się zalewają osoby które nie mają zdjęć i pomimo że są nicki nie odróżniam wtedy:P
    miałam to samo pisać! :D

Blair lubi tę wiadomość

• Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wrocilam z pracy i Jade do sklepu kupic na salatke brokulowa .

Skali89 lubi tę wiadomość

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2016, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 wrote:
    o kurde, ja mam tą 4000. Moja gin prenatalne każe brać dopiero od 2 trym. To chyba na razie odstawię tą witD.

Odstaw bo może zaszkodzic ja miałam w zaleceniach jak tylko zajdę odstawić Wit d i metformine.
    Teraz jak byłam na wizycie u endo to się pytała czy odstawilam.
    Ale metforminy nie odstawie gadałam z ginem i poprowadzi ciaze do max 20tc z metformina.
    Także odstaw i jak chcesz to kup witaminy A jak nie to tylko kwas foliowy jedz.

• agatia Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

żabka04 lubi tę wiadomość

• Skali89 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ją ciagne mojego do sklepu po bułki ale może też coś na sałatek kupie może z tynczykiem bo chodzi za mną od dłuższego czasu.

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Ewelina.Irl lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2016, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie jestem przed wyborem suplementu. Mi lekarz mi wiele nie zalecił, powiedział, żeby brać jakieś na I trymestr i resztę odstawić bo biorę tran,kwas foliowym i suplement na włosy i paznokcie. Jutro coś kupię, porównam składy, słyszałam że nie powinno się brać za dużo witaminy A w ciąży, więc wolałabym suplement bez niej, ale jednak chyba takie dla kobiet w ciąży są tak skompletowane, by nic nie przedawkować :)
    Co bierzecie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2016, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę femibion1 i dodatkowo magnez.
    W poniedziałek chceogo zapytać o dha czy poleca brać czy już nie.

A o tej Wit D to mówiła. Mi ginka z NFZ..ze teraz zima i często są niedobory. Mówiła że w I trymestrze się bierze mała dawkę a w drugim się zwiększa zapotrzebowanie.
    No ale ja się słucham mojego gina

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2016, 20:24

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2016, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widziałam właśnie, że niektóre suplementy mają właśnie kwasy Omega DHA i ponoć warto wybrać te witaminy z nimi.

‹‹ 179 180 181 182 183 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ