Wrześniowe mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
agatia wrote:Hej hej ja już po wizycie Dzidzia pięknie nadrobiła wielkość przez tydzień i ma 1,40 cm już jest tylko 2 dni młodsza i odpowiada 7t5d Serduszko bije pięknie choć pani dr mi go nie dała posłuchać, kazała wierzyć na słowo. Mam małego krwiaczka albo uwypuklenie blizy po CC. Dostałam dodatkową dawkę luteiny. Następna wizyta za 2 tyg, a od lutego na zwolnienie
agatia lubi tę wiadomość
-
Blair wrote:Bella straszne to co przeżyłaś z malutką.
Będę chciała chodzić na szkołę rodzenia to mam nadzieję że tam też nam nauczą pierwszej pomocy.
Stardust a bierzesz coś oprócz Wit d? Wit d jak najbardziej można. W drugim trymestrze zapotrzebowanie jeszcze się nawet zwieksza -
żabka04 wrote:Zależy jaka dawke bierzesz.
Ja brałam jak zaczęłam się leczyć 1tys j.,potem 4 tys. J. A jak zaszłam kazała mi odstawić i wzięłam kilka dni 1 tys. J.
Problem w tym że wysoka dawka zniekształca kości dziecka.
Mówiła mi endo że będąc już w ciąży najlepiej zaopatrzyć się w witaminy dla kobiet w ciąży a odstawić resztę leków.
Mi poleciła Femovit+dha. Kosztują 35zl.
Dha to kwas dzięki któremu lepiej się rozwija dziecko. Patrzyłam na skład mają dużo Wit. Z gr.B, kwasy omega,selen,jod,folik i inne jest tego mnóstwo. -
nick nieaktualnyagatia wrote:Hej hej ja już po wizycie Dzidzia pięknie nadrobiła wielkość przez tydzień i ma 1,40 cm już jest tylko 2 dni młodsza i odpowiada 7t5d Serduszko bije pięknie choć pani dr mi go nie dała posłuchać, kazała wierzyć na słowo. Mam małego krwiaczka albo uwypuklenie blizy po CC. Dostałam dodatkową dawkę luteiny. Następna wizyta za 2 tyg, a od lutego na zwolnienie
Strasznie się cieszę że wszystko w porządku. Widzisz jaką masz silna dzidzia. Zobaczysz że jeszcze nadrobić i będzie do przodu:) gratuluję serduszka:)agatia, Skali89, Flakonik lubią tę wiadomość
-
agatia wrote:Hej hej ja już po wizycie Dzidzia pięknie nadrobiła wielkość przez tydzień i ma 1,40 cm już jest tylko 2 dni młodsza i odpowiada 7t5d Serduszko bije pięknie choć pani dr mi go nie dała posłuchać, kazała wierzyć na słowo. Mam małego krwiaczka albo uwypuklenie blizy po CC. Dostałam dodatkową dawkę luteiny. Następna wizyta za 2 tyg, a od lutego na zwolnienie
agatia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Blair wrote:Dziewczyny bez ikonek. Dacie sobie jakieś zdjęcie na avatarek? Bo mi się zalewają osoby które nie mają zdjęć i pomimo że są nicki nie odróżniam wtedy:P
Blair lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnystardust87 wrote:o kurde, ja mam tą 4000. Moja gin prenatalne każe brać dopiero od 2 trym. To chyba na razie odstawię tą witD.
Odstaw bo może zaszkodzic ja miałam w zaleceniach jak tylko zajdę odstawić Wit d i metformine.
Teraz jak byłam na wizycie u endo to się pytała czy odstawilam.
Ale metforminy nie odstawie gadałam z ginem i poprowadzi ciaze do max 20tc z metformina.
Także odstaw i jak chcesz to kup witaminy A jak nie to tylko kwas foliowy jedz. -
nick nieaktualnyJa właśnie jestem przed wyborem suplementu. Mi lekarz mi wiele nie zalecił, powiedział, żeby brać jakieś na I trymestr i resztę odstawić bo biorę tran,kwas foliowym i suplement na włosy i paznokcie. Jutro coś kupię, porównam składy, słyszałam że nie powinno się brać za dużo witaminy A w ciąży, więc wolałabym suplement bez niej, ale jednak chyba takie dla kobiet w ciąży są tak skompletowane, by nic nie przedawkować
Co bierzecie? -
nick nieaktualnyJa biorę femibion1 i dodatkowo magnez.
W poniedziałek chceogo zapytać o dha czy poleca brać czy już nie.
A o tej Wit D to mówiła. Mi ginka z NFZ..ze teraz zima i często są niedobory. Mówiła że w I trymestrze się bierze mała dawkę a w drugim się zwiększa zapotrzebowanie.
No ale ja się słucham mojego ginaWiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2016, 20:24
Flakonik lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny