X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2016
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w miedzy czasie dla pewnosci i tak skocze do ortopedy ktory mi wystawi siierowanie na cc, mam swoje stare zdjecia rtg i nikt tu nic nie podwazal jeszcze nigdy...juz jako 15 latka slyszalam ze przy tej mojej kosci to cc bedzie tyle ze wtedy nie wiedzialam o co chodzi ;p a Tobie kochana tez radze znalezc lekarza juz i dogadac sie na cc bo ciaza blizniacza to ogolnie z medycznego pkt widzenia to patologia i powinna byc rozwiazana w dzisiejszych czasach przez cc ale bywaja lekarze i tu Cie nie chce straszyc tylko przestrzec co sie upieraja by blizniaki rodzic sn, tak bylo u sasiadow z mojego osiedla..efekt marny..dzieci dlugo nie chcialy wyjsc i nastapila zbyt pozna decyzja o cc, pierwsza diewczynka urodzila sie zdrowa..drugie dziecko niestety z porazeniem mozgowym jako efekt okoloporodowy...doznalo mocnego niedotlenienia i teraz warzywo na cale zycie....straszne...dlatego mnie mimo wszystko ze nawet mam skierowanie na cesarke przestrzegano by sie upewnic ze nikt mi nie podwazy tego..sa lekarze co na sile chca by jednak probowac sn...
    Naprawde nie chce tu nikogo straszyc dziewczyny ale te co maja skierowanie na cc lepiej skonsultowac sie czy w szpitalu w ktorym zamierzacie rodzic nie beda podwazac..mam kolezanke ktora nest polozna w jednym ze szpitali i w nim np ordynator jest mocno za porod silami natury...efektemjest ostatnio rozprawa sadowa..bo dziecko z apgar 1 pk sie urodzilo tylko dlatego bo lekarz zwlekal z cc...

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie.
    Szczesliwe te, ktorych dzieci nie wstają w nocy. Moj malo ze wstaje to jeszcze je z piersi, w dzien go calliem juz odstawilam, ale na noc masakra nie chce mm a kaszki tez nie za duzo zje na noc, ale twardo probujemy, martwie sie troche o siebie, bo od samego karmienia tak schudlam, ze jeszcze niedawno mialam niedowagę, a teraz karmie dwojke, bo i kropke w brzuszku. Na szczescie na razie 1,5 kg na plusie wiec moze jakos to bedzie zanim mlody sie nie da jakos przekonac do zamiennikow

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustyśkaG wrote:
    Lilka urodziła się we wrześniu 2014 :D Teraz termin mam też na wrzesień a i ja urodziłam się we wrześniu :D Także wrześniówki pełną gębą :D

W dzień je tak: wstaje teraz koło 9 - butla, potem 12 - butla/owoc/słoiczek, później obiad 16-17 ostatnio, i kolacja 20-21. Od świąt nam się wszystko porąbało bo zęby wychodzą i nie chce jesć praktycznie nic innego niż mleko. No i godziny też się porąbały z jedzeniem :/ ehhhh
    Moja nicola dostaje mleko dwa razy rano i wieczorem nie widze potrzeby zeby dawac jej go wiecej tym bardziej ze juz ma 16 msc no i jest na krowim mleku. I ma stale posilki .
    Na twoim miejscu wprowadzila bym regularne posilki no i troche wczesniej ten obiadek . Zrezygnowala bym z mleka o 12 . To taka moja sugestia .
    A zrobisz jak uwazasz kochana
    Wiem ze zeby sa masakra dla dzieci . Ale moja nie chciala znow jesc mleka jak szly jej zeby bo odruch ssania bardziej ja bolallo .

Nicola tez urodzila sie 30wrzesnia 2014 teraz mam termin na 11 wrzesnia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2016, 13:57

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • JustyśkaG Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina.Irl wrote:
    Moja nicola dostaje mleko dwa razy rano i wieczorem nie widze potrzeby zeby dawac jej go wiecej tym bardziej ze juz ma 16 msc no i jest na krowim mleku. I ma stale posilki .
    Na twoim miejscu wprowadzila bym regularne posilki no i troche wczesniej ten obiadek . Zrezygnowala bym z mleka o 12 . To taka moja sugestia .
    A zrobisz jak uwazasz kochana
    Wiem ze zeby sa masakra dla dzieci . Ale moja nie chciala znow jesc mleka jak szly jej zeby bo odruch ssania bardziej ja bolallo .

Nicola tez urodzila sie 30wrzesnia 2014 teraz mam termin na 11 wrzesnia :)

No wcześniej mleko jadła tylko na śniadanie i kolacje a teraz wszystko się wywróciło do góry nogami. Lilka ma alergie ma białko mleka krowiego.....

7u22gywlaksivpie.png
    Lilunia 23.09.2014
    Asiula 2.09.2016
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustyśkaG wrote:
    No wcześniej mleko jadła tylko na śniadanie i kolacje a teraz wszystko się wywróciło do góry nogami. Lilka ma alergie ma białko mleka krowiego.....
    Albo poczekaj jak wyjda zabki moze wtedy bedzie lepiej . :)

JustyśkaG lubi tę wiadomość

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelinka nie kazde dziecko vhce stale posilki..wiem po mojej, u nas jest butla rano ok 8, potem o 111/12 i na noc, miedzy butla 1i 2 probuje dawacinne rzeczy by zejsc z tej drugiej butli, dawalam chlebek z maselkiem, bulke, jajecznice, jajko, jaglanke, placuszki bananowe i inne cuda na kiju, no i jogurty tez...zawsze pomemla troszenke. Parowki troszke bulki , chetniej to jedynie jogurt zje a reszta to bardziej zabawa..jak dam do raczki to rozrzuca wiec daje do dzioba to cos tam zostanie..no ale narazie ciezko z drugiej bitli wiec zejsc..potem je obiad 15/16 potem znowu jakies przekaski typu parowka chlebek, flibsy, banan, kiwi, jablko wszystkiego po troszku i deserek zmielony zje i na noc butla..w sumie sumujac chyba malo nie je..ale zejscie z drugiej butli narazie to przeprawa przez meke..uczy,y sie jesc raczka ale poki co jest to dla niej zabawa..raczka je tylko flipsy..to wtedy wie do czego ta raczka sluzy ;)

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina.Irl wrote:
    Moja wstawala do 6 msc . Od 6 msc nie je w nocy . A znalazlam sposob bo za malo jadla w dzien a w nocy nadrabiala .
    Jej posilki wygladaja tak 7 mleko 10 sniadanie 13.30 obiad 17 kolacjia i 20 mleko w miedzy czasie ma chrupki ,serek ,owoc .
    Od kiedy jej wprowadzilam i zaczela w dzien jesc nie je mi w nocy :)

Moja w dzień je 2razy tyle i wszystko to co my plus jogurtu, owoce, mleko pije do snu na noc i w nocy raz lub 2 zależy o której spać pójdzie. My od 6mc na BLw. Wiec głodna raczej nie jest. W dzień mleka nie pije,nchyba ze płatki na krowim mleku.

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha no i kaszke tez dawalam, na palcach 1 reki zlicze ile razy mi zjadla bo miala jakis taki humor a tak to kasza blee..probowalam juz mase smakow mase kasz i nic..teraz sie poddalam wczesniej od 6 msca codziennie probowalam ;p aleona uparta i kasza ble wiec nie to nie

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • Pauka Ekspertka

Wysłany: 20 stycznia 2016, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blair, 12 tydzien, ale zrobiliśmy badanie genetyczne bo bardzo chcieliśmy znać płeć :) marzyłam o córeczkach wiec juz nie moge sie doczekać kiedy je poznam w następnym swiecie :) a Ty masz przeczucia co do płci?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2016, 14:15

thgfugpj83lrvnuq.png
    eFbYp1.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aisak tez probuje blw ale u nas to narazie zabawa ciagle ;) moze sie kiedys ten moj dziec uparciuch przelamie...dzis mnie mdli czuje sie ble wiec dostanie sloik..jutro za to ogorkowa jej ugotuje ;)

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bella84 wrote:
    Ewelinka nie kazde dziecko vhce stale posilki..wiem po mojej, u nas jest butla rano ok 8, potem o 111/12 i na noc, miedzy butla 1i 2 probuje dawacinne rzeczy by zejsc z tej drugiej butli, dawalam chlebek z maselkiem, bulke, jajecznice, jajko, jaglanke, placuszki bananowe i inne cuda na kiju, no i jogurty tez...zawsze pomemla troszenke. Parowki troszke bulki , chetniej to jedynie jogurt zje a reszta to bardziej zabawa..jak dam do raczki to rozrzuca wiec daje do dzioba to cos tam zostanie..no ale narazie ciezko z drugiej bitli wiec zejsc..potem je obiad 15/16 potem znowu jakies przekaski typu parowka chlebek, flibsy, banan, kiwi, jablko wszystkiego po troszku i deserek zmielony zje i na noc butla..w sumie sumujac chyba malo nie je..ale zejscie z drugiej butli narazie to przeprawa przez meke..uczy,y sie jesc raczka ale poki co jest to dla niej zabawa..raczka je tylko flipsy..to wtedy wie do czego ta raczka sluzy ;)
    No tak kazde dziecko jest inne . Jedno odstawi szybko drugie nie . To prawda . Ale tak do roku to nie martwila bym sie ta druga butla pozniej juz starala bym sie zmieniac i wprowadzac regularnie bo im dziecko starsze tym ciezej jest zmienic i wprowadzic stale posilki .

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2016, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Będę z nim przy najbliższej okazji rozmawiać bo też jest poloznikiem.
    Ale znam osobiście przypadki SN przy blizniakach. Moja ciocia się uparla i rodziła SN. Jeden SN się urodził a drugi cc...
    A na grudniowkach tu na forum też dziewczyna rodziła bliźniaki SN
    Ale ja się boję więc oczywiście cc będzie też u nas na pewno.

• AISAK Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blw jest super od 6mc praktykujemy, od ukończonego roku córka je sztuccami, a zupę lopatuje łyżka jak stara, i żadnych blenderow nie używamy!

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2016, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pauka wrote:
    Blair, 12 tydzien, ale zrobiliśmy badanie genetyczne bo bardzo chcieliśmy znać płeć :) marzyłam o córeczkach wiec juz nie moge sie doczekać kiedy je poznam w następnym swiecie :) a Ty masz przeczucia co do płci?
    Ja mam bardzo silne przeczucia że też będą córeczki :) nawet mi się śniło ;) zobaczymy czy się sprawdzi

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2016, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co to jest blw ? Bo pierwsze slysze

• AISAK Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do przeczucie w pierwszej ciąży chudlam na poczatku i wszyscy wrozyli mi syna, a ja twierdzilam ze córka nawet w 16tc lekarz pow ze na 70%syn, bo ciągle kryło co tam ma, a 23tc w szpitalu dowiedziała się ze 100%corka. W tej ciąży zero przeczucie, ale patrząc po objawach itp smiem twierdzić ze na 100%syn.

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AISAK wrote:
    Moja w dzień je 2razy tyle i wszystko to co my plus jogurtu, owoce, mleko pije do snu na noc i w nocy raz lub 2 zależy o której spać pójdzie. My od 6mc na BLw. Wiec głodna raczej nie jest. W dzień mleka nie pije,nchyba ze płatki na krowim mleku.
    No mi kazala zrobic tak polozna . Na wizycie kontrolnej jak bylismy . U nas to zadzialalo . Bo faktycznie jadla malo w dzien a w nocy nadrabiala .
    Teraz tez je duzo bo jak i my obiad jemy to przychodzi i mowi mamo daj :)

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blair wrote:
    A co to jest blw ? Bo pierwsze slysze

Blw- bobas lubi wybór, super metoda dawania zdrowego jedzenia w kawałkach aby dziecko samo jadło rękami, ćwiczy paluszki i aparat mowy!

Blair lubi tę wiadomość

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • Pauka Ekspertka

Wysłany: 20 stycznia 2016, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam za wasza trójkę mocno kciuki :) córki są super, największe szczęście Mamy :) niech rosną jak na drożdżach :) a wiesz czy jedno czy dwujajowe?

Blair lubi tę wiadomość

thgfugpj83lrvnuq.png
    eFbYp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2016, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blair wrote:
    Ale znam osobiście przypadki SN przy bliźniakach. Moja ciocia się uparla i rodziła SN. Jeden SN się urodził a drugi cc...
    A na grudniowkach tu na forum też dziewczyna rodziła bliźniaki SN
    Ale ja się boję więc oczywiście cc będzie też u nas na pewno.

Osobiście nie zgodziłabym się na poród SN przy bliźniakach. Mam znajomych, dziewczyna uparła się że urodzi SN efekt jest taki, że jeden maluch zdrowy, a drugi drugi niedotleniony w konsekwencji ma czterokończynowe porażenie...

‹‹ 175 176 177 178 179 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ