X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2016
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie i ja ledwo zywa bo dopadlu i mnie mdlosci :(
    Moj zrobil jajecznice na sniadanie tak mi smakowala ale chyba groszkowi nie :(
    Niedlugo do pracy a ja czuje sie jak wymieta i wypluta :(
    Mam nadzieje ze wy lepiej sie czujecie .
    Milego dnia

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2016, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabko a jaki masz progesteron?
    I ile bierzesz dupka.
    Ja tez mialam niski bo 13, po tygodniu dupka 3x1 mialam juz ponad 20. Jednal ciagle gdzies tam w tyle glowy mam "UWAZAJ!".

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2016, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi progesteron wyszedł 15 i nic nie dostałam jest w normie

1-28 ng/ml - po owulacji
    9-47 ng/ml - do 12. tygodnia ciąży
    17-146 ng/ml - 12.-28. tydzień ciąży
    55-200 ng/ml - powyżej 28. tygodnia ciąż

Nie plamie, nie mam przykrej przyszłości więc nie ma potrzeby.

• ovulinka Koleżanka

Wysłany: 20 stycznia 2016, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny

Ja też coś dzisiaj mam katar. Mam nadzieje, że nic więcej z tego nie będzie.

Byłam dziś na badaniach (krew, mocz) oby ten katar nie miał wpływu na wyniki.
    A wyniki jutro do odbioru.

uwo9yx8d84qciak0.png
    Marzec 2015 - poronienie 11tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2016, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia wrote:
    Zabko a jaki masz progesteron?
    I ile bierzesz dupka.
    Ja tez mialam niski bo 13, po tygodniu dupka 3x1 mialam juz ponad 20. Jednal ciagle gdzies tam w tyle glowy mam "UWAZAJ!".

13.01 była 21,9 nmol/l przeliczając na normę ng to wyszło 6,6!!!!!!!!!!!!

Angela podała normę 9-47!!!!!
    No chyba że mam patrzeć na normy po owulce to OK!!!! ale wątpie przecie to Ciąża!!!:-)

15.01 jak zrobiłam to wyszedł 16 nmol/l nawet nie chce przeliczac bo deprechę dostanę :-(

Wy macie ok bo są w normach ng i wam się wydaje że ja mam ok . A ja mam podane przez labo w jednostce nmol/l.

Dupka bire po owulce 2x1 potem jak byłam na podglądzie czy pękł pęcherzyk kazał zwiększyć do 3x1 a po pozytywnej becie 4x1 .
    Lekarz twierdzi że już i tak biorę dużo tego dupka.
    Twierdzi że jak ciąza zdrowa to przeżyje a progesteron sam organizm nakreci i bede dupka brać chyba do porodu hihi a jak słaba to poleci i nic ją nie powstrzyma.
    Taka natura my nie mamy na to wpływu.

Dlatego się martwie

Wyczytałam że niektóre po in vitro brały 3x2 wiec ja tez czasami podjadam tak dupka.
    Nie zaszkodze sobie bo on zostanie w nadmiarze wydalany z moczem.

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2016, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wiec zupkę zrobiłam ale nie mogłam się powstrzymać i zrobiłam sobie na obiadek kurczaczka w przyprawie gyros mnóstwo różnych sałat i warzyw i obowiązkowo sos czosnkowy!!!!!!!

Aż mi ślinka cieknie hihi

Skali89 lubi tę wiadomość

• Skali89 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja ma chwilę wolną a od 13 rekrutuję co godzinę do wieczora bleh no chyba, że ktoś nie przyjdzie. ja dziś trzymam dietę. Mam nadzieje, że mi się uda:) Trzymam dziewczyny za Was kciuki:)

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, jeszcze dziś z Wami. Mam nadzieję, że już do września tu zostanę. Choć pewnie każdego dnia będę się zastanawiała, czy następnego jeszcze będę...
    No nic, trzeba czekać i brać co życie daje.
    Miłego dnia.

Robotka1 lubi tę wiadomość

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2016, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 wrote:
    Dzień dobry, jeszcze dziś z Wami. Mam nadzieję, że już do września tu zostanę. Choć pewnie każdego dnia będę się zastanawiała, czy następnego jeszcze będę...
    Miłego dnia.

Czemu się tak stresujesz? rozumiem że stres jest spowodowany dwoma poronieniami? Udało ci się znaleźć przyczynę może po prostu wystarczy zwalczyć jakiś hormon? Co na to lekarz?
    I przede wszystkim głowa do góry. Musimy być dobrej myśli, bo inaczej wszystkie tutaj zwariujemy :)

Usmiechnij sie ladnie i poglaskaj brzuszek zeby malenstwo czulo ze go pragniesz :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2016, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 wrote:
    Miłego dnia.

Musimy myśleć pozytywnie. Spokój nas uratuje :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2016, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabko faktycznie niski. Myślę że duphaston duzo Ci pomoże. Bądź dobrej myśli, nie daj się złym. Tutaj jesteśmy wszystkie razem. Głowa do góry. Miłego dnia:*

żabka04 lubi tę wiadomość

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właściwie hormony mam ok. Przy obu poronieniach miałam za wysoki hematokryt więc moją gin w tym upatruje przyczyny. Biorę acard, piję dużo wody i liczę że będZie ok. Ale ja to panikara jestem ;)

• magdallena69 Przyjaciółka

Wysłany: 20 stycznia 2016, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry wszystkim!:)
    U nas wszystko w porzadku... Rano przed wstaniem zlozka dokuczaja straaaszne mdlosci ale oby tak dalej:D Rzadko tu do was zagladam ale wiecie jak to jest z dzieckiem w domku:))
    Trzymam kciuki za wszystkie wizytujace:) Gratuluje wszystkim serduszek i udanych wizyt no i zycze wszystkim pryjemnej srody!:D

martta, Flakonik lubią tę wiadomość

• esmi Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    3mam kciuki napewno wszystko bedzie oki :-) ja juz w pracy zjadlam obiad chybs pekne i cos glowa boli.

zem3anlidu4xmpao.png
    https://www.maluchy.pl/li-72073.png

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ok, postanowione, żadnych czarnych myśli :) a przynajmniej tutaj, żeby Was nie straszyć i dołować :) Będzie dobrze, bo cholera, w końcu musi być dobrze. Z tej okazji miska popcornu! :D

Blair, JustyśkaG, pestka lubią tę wiadomość

• AISAK Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam progesteron 13,43 a 4dni wczesniej 21 . dostalam luteine 2x1 i po tygodniu juz był 40!, teraz dalej biorę ale po 1x1 ze wzgledu na krwiaka, do 12tyg pewno będę brała tak jak w pierwszej ciąż aż łożysko się. Wyksztalci

żabka04 lubi tę wiadomość

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2016, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AISAK wrote:
    Ja miałam progesteron 13,43 a 4dni wczesniej 21 . dostalam luteine 2x1 i po tygodniu juz był 40!, teraz dalej biorę ale po 1x1 ze wzgledu na krwiaka, do 12tyg pewno będę brała tak jak w pierwszej ciąż aż łożysko się. Wyksztalci

Dziękuję dajesz mi nadzieje:-)
    Mam nadzieję że się podniesie samo i tak też lekarz tłumaczyl i oby tak było.

Ja po 30 min.drzemce musiałam wchlonac trochę mojej sałaty z gyrosem i sosem czosnkowym i odespac chwilę.
    Teraz mi lepiej :-)

• Cordy Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko a ja do 15 w pracy i później na uczelnię :( Też chętnie bym poleżała...

Już razem <3
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja z małym dzieckiem co to biega, krzyczy i marudzi. I do tego nie śpi w nocy :P i tak już 1,5 roku :P 5 minut na kanapie z kawą w ręku to dla mnie mega relax ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2016, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stardust to będziesz miała równe dwa lata różnicy :) fajnie tak

Ktb jejku biedna. Współczuję tych wymiotów.. Mnie na razie oszedzaja. Ale też mi nie dobrze strasznie

‹‹ 173 174 175 176 177 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ