Wrześniowe mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMi progesteron wyszedł 15 i nic nie dostałam jest w normie
1-28 ng/ml - po owulacji
9-47 ng/ml - do 12. tygodnia ciąży
17-146 ng/ml - 12.-28. tydzień ciąży
55-200 ng/ml - powyżej 28. tygodnia ciąż
Nie plamie, nie mam przykrej przyszłości więc nie ma potrzeby. -
nick nieaktualnyKsosia wrote:Zabko a jaki masz progesteron?
I ile bierzesz dupka.
Ja tez mialam niski bo 13, po tygodniu dupka 3x1 mialam juz ponad 20. Jednal ciagle gdzies tam w tyle glowy mam "UWAZAJ!".
13.01 była 21,9 nmol/l przeliczając na normę ng to wyszło 6,6!!!!!!!!!!!!
Angela podała normę 9-47!!!!!
No chyba że mam patrzeć na normy po owulce to OK!!!! ale wątpie przecie to Ciąża!!!
15.01 jak zrobiłam to wyszedł 16 nmol/l nawet nie chce przeliczac bo deprechę dostanę
Wy macie ok bo są w normach ng i wam się wydaje że ja mam ok . A ja mam podane przez labo w jednostce nmol/l.
Dupka bire po owulce 2x1 potem jak byłam na podglądzie czy pękł pęcherzyk kazał zwiększyć do 3x1 a po pozytywnej becie 4x1 .
Lekarz twierdzi że już i tak biorę dużo tego dupka.
Twierdzi że jak ciąza zdrowa to przeżyje a progesteron sam organizm nakreci i bede dupka brać chyba do porodu hihi a jak słaba to poleci i nic ją nie powstrzyma.
Taka natura my nie mamy na to wpływu.
Dlatego się martwie
Wyczytałam że niektóre po in vitro brały 3x2 wiec ja tez czasami podjadam tak dupka.
Nie zaszkodze sobie bo on zostanie w nadmiarze wydalany z moczem.
-
nick nieaktualny
-
Dzień dobry, jeszcze dziś z Wami. Mam nadzieję, że już do września tu zostanę. Choć pewnie każdego dnia będę się zastanawiała, czy następnego jeszcze będę...
No nic, trzeba czekać i brać co życie daje.
Miłego dnia.Robotka1 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnystardust87 wrote:Dzień dobry, jeszcze dziś z Wami. Mam nadzieję, że już do września tu zostanę. Choć pewnie każdego dnia będę się zastanawiała, czy następnego jeszcze będę...
Miłego dnia.
Czemu się tak stresujesz? rozumiem że stres jest spowodowany dwoma poronieniami? Udało ci się znaleźć przyczynę może po prostu wystarczy zwalczyć jakiś hormon? Co na to lekarz?
I przede wszystkim głowa do góry. Musimy być dobrej myśli, bo inaczej wszystkie tutaj zwariujemy
Usmiechnij sie ladnie i poglaskaj brzuszek zeby malenstwo czulo ze go pragniesz -
nick nieaktualnystardust87 wrote:Dzień dobry, jeszcze dziś z Wami. Mam nadzieję, że już do września tu zostanę. Choć pewnie każdego dnia będę się zastanawiała, czy następnego jeszcze będę...
Miłego dnia.
Musimy myśleć pozytywnie. Spokój nas uratuje -
nick nieaktualny
-
Właściwie hormony mam ok. Przy obu poronieniach miałam za wysoki hematokryt więc moją gin w tym upatruje przyczyny. Biorę acard, piję dużo wody i liczę że będZie ok. Ale ja to panikara jestem
-
Dzien dobry wszystkim!
U nas wszystko w porzadku... Rano przed wstaniem zlozka dokuczaja straaaszne mdlosci ale oby tak dalej:D Rzadko tu do was zagladam ale wiecie jak to jest z dzieckiem w domku:))
Trzymam kciuki za wszystkie wizytujace:) Gratuluje wszystkim serduszek i udanych wizyt no i zycze wszystkim pryjemnej srody!martta, Flakonik lubią tę wiadomość
-
ok, postanowione, żadnych czarnych myśli a przynajmniej tutaj, żeby Was nie straszyć i dołować Będzie dobrze, bo cholera, w końcu musi być dobrze. Z tej okazji miska popcornu!
Blair, JustyśkaG, pestka lubią tę wiadomość
-
Ja miałam progesteron 13,43 a 4dni wczesniej 21 . dostalam luteine 2x1 i po tygodniu juz był 40!, teraz dalej biorę ale po 1x1 ze wzgledu na krwiaka, do 12tyg pewno będę brała tak jak w pierwszej ciąż aż łożysko się. Wyksztalci
żabka04 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAISAK wrote:Ja miałam progesteron 13,43 a 4dni wczesniej 21 . dostalam luteine 2x1 i po tygodniu juz był 40!, teraz dalej biorę ale po 1x1 ze wzgledu na krwiaka, do 12tyg pewno będę brała tak jak w pierwszej ciąż aż łożysko się. Wyksztalci
Dziękuję dajesz mi nadzieje:-)
Mam nadzieję że się podniesie samo i tak też lekarz tłumaczyl i oby tak było.
Ja po 30 min.drzemce musiałam wchlonac trochę mojej sałaty z gyrosem i sosem czosnkowym i odespac chwilę.
Teraz mi lepiej -
nick nieaktualny