X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2016
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Cordy Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna_89 wrote:
    Czść dziewczyny... od wczoraj coś sie ze mna dzieje.. brązowe plamienia a dziś sluz taki rożowy i dziwny ból... za godzine mam wizytę:(

Prosze o Waszą dobra eenergie albo modlitwę :(
    Pomodlę się gorąco za Ciebie <3 bądź dobrej myśli <tuli mocno>

Już razem <3
  • Pauka Ekspertka

Wysłany: 20 stycznia 2016, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pomodlone, bądź dzielna!

thgfugpj83lrvnuq.png
    eFbYp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2016, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie. Jestem totalnie zielona...
    Rozchorowalam się, mam katar stulecia. Nie wiem czy mam pędzic do lekarza, czy leczyć się w domu. Teraz mam jeszcze schize że cycki mniej bolą...latam co chwile sprawdzać, czy nie krwawie, bo brzuch boli jak na okres...Umrę z nerwów do wizyty u gina . Tak. Jestem panikara :'(

esmi lubi tę wiadomość

• MartunQa Ekspertka

Wysłany: 20 stycznia 2016, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna_89 trzymamy kciuki! Bedzie dobrze,musi byc! Daj znac po wizycie.

z37jp9m.png
    b347312746a64c5dfb4f61d12e3e47a7.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna_89 wrote:
    Czść dziewczyny... od wczoraj coś sie ze mna dzieje.. brązowe plamienia a dziś sluz taki rożowy i dziwny ból... za godzine mam wizytę:(

Prosze o Waszą dobra eenergie albo modlitwę :(
    Trzymam kciuki aby wszystko było dobrze. Daj znać jak najszybciej !

• Cordy Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inzynierka wrote:
    Rozchorowalam się, mam katar stulecia. Nie wiem czy mam pędzic do lekarza, czy leczyć się w domu. Teraz mam jeszcze schize że cycki mniej bolą...latam co chwile sprawdzać, czy nie krwawie, bo brzuch boli jak na okres...Umrę z nerwów do wizyty u gina . Tak. Jestem panikara :'(

Wdech, wydech - powtórz kilka razy. Spokojnie. Idź do lekarza, powiedz, że jesteś w ciązy, przepisze Ci leki odpowiednie dla twojego stanu (z tego co pamiętam to na katar możemy Immuwash, albo na pewnio bezpieczna woda morska np. QUIXX i chyba na gardło Tantum Verde), ale upewnij się. Poza tym możesz w domu sobie syrop z cebuli zrobić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2016, 10:14

Już razem <3
  • Lusia_M Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inzynierka wrote:

Mnie przeziębienie złapało jakoś w 4 tc, leczyłam się jakimś ekstraktem z czosnku i domowym syropem z cebuli, do tego wdychałam sobie napar z imbiru i majeranku, a nos smarowałam maścią majerankową i przede wszystkim starałam się wypoczywać... o dziwo przeszło mi szybciej niż za czasów gdy leczyłam się gipexami czy lekami na zatoki

l22ndf9htwh3ze14.png
    f2w3rjjg4598ywee.png
    xtgw0tsdn9bsou03.png
  • Lusia_M Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna jesteśmy z Tobą !!!! daj znać od razu jak wrócisz z wizyty.

l22ndf9htwh3ze14.png
    f2w3rjjg4598ywee.png
    xtgw0tsdn9bsou03.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2016, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :-)

Justyna trzymam kciuki żeby było wszystko ok. Bądź dobrej i myśli i koniecznie daj znać po wizycie :-)
    Aż mi dech zaparło! Będzie dobrze kochana trzymaj się

Inżynierka wskazany luuuuuuz.
    Mnie tez cycki już nie bolą tylko sutki ale to muszę pomaca żeby czuć. po za tym innych objawów brak. brzuch pobolewa jak na @.
    Mam bardzo niski progesteron biorę dupa i uwierz mi jestem bardziej przestraszona .

moja koleżanka w ciąży nie miała żadnych objawów nic nawet cycki ja nie bolały. odruch wymiotny miała na kawę.
    dziś tuli córeczkę 7 miesięczną.
    Głowa do góry każda z nas jest inna i nie każda musi mieć objawy.

A ja wstałam połamana boli mnie kark nie wiem jak ja dzisiaj spałam.
    Własnie wcinam loda śnieżkę :-) śmietankową i gotuje zupkę kalafiorowa modle sie do gara żeby szybciej sie ugotowało bo zaraz usnę przy garze hihihi

Siknęłam dziś na testa po 3 sek wyskoczyła kreska . jest słabsza ciut od testowej ale wyraźna mam nadzieje ze będzie ok z moim bąblem. tak mnie przeraza ten niski progesteron u mnie :-(

pirelka, Sabina lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2016, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna kochana musi być dobrze.:) Czekam niecierpliwie na wiadomość po wizycie

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2016, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pauka wrote:
    Blair, ja tez chętnie bym zwolniła tempo, cześciowo moge, ale niestety nie tak na 100 procent, mam pewne obowiązki którym musze podołać :) ale i tak bardzo sie cieszę ze swojej sytuacji :) a Ty czym sie zajmujesz?
    Ja prowadzę biuro rachunkowe mam jako jednoosobowa działalność a ty gdzies pracujesz czy masz też coś swojego?

• martta Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna trzymaj się, wszystko będzie dobrze, nie ma innej opcji!
    Inżynierka ja też jak jeszcze za wcześnie na testowanie było sie rochorowałam, tak jak piszą dziewczyny lepiej iść do lekarza, ale myślę że woda morska do nosa i domowe sposoby pomogą. Ja właśnie wróciłam od lekarza, bo kaszel mnie męczy jakoś pozostałość po przeziębieniu czy cuś. Dostałam syrop Prenalen i wapno w syropie i rutinoscorbin. Dużo pić i odpoczywać, zwolnienie do końca tygodnia. Ehhh zawsze coś się musi przypałętać! :(
    A tak poza tym to dzień dobry moje drogie :)

Cordy lubi tę wiadomość

o148p07w5riqasy7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2016, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martta wrote:
    Justyna trzymaj się, wszystko będzie dobrze, nie ma innej opcji!
    Inżynierka ja też jak jeszcze za wcześnie na testowanie było sie rochorowałam, tak jak piszą dziewczyny lepiej iść do lekarza, ale myślę że woda morska do nosa i domowe sposoby pomogą. Ja właśnie wróciłam od lekarza, bo kaszel mnie męczy jakoś pozostałość po przeziębieniu czy cuś. Dostałam syrop Prenalen i wapno w syropie i rutinoscorbin. Dużo pić i odpoczywać, zwolnienie do końca tygodnia. Ehhh zawsze coś się musi przypałętać! :(
    A tak poza tym to dzień dobry moje drogie :)
    Odpoczywaj! Mnie rozkładało, wypiłam vitamine c, herbate z maliną, wapno i odpukać jest lepiej.

martta lubi tę wiadomość

• martta Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taki głupi czas teraz, wokół co chwila coś prycha i kicha i o. Też mam nadzieje, że zwalczę to w końcu do końca!

o148p07w5riqasy7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2016, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pauka wrote:
    Pomodlone, bądź dzielna!
    Pauka przepraszam że zapytam ale zwróciłam uwagę na suwaczek. Jesteś mama aniolkowych bliźniąt?

• KTB Znajoma

Wysłany: 20 stycznia 2016, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna ja też trzymam kciuki oby było dobrze. Też się ciągle martwię czy wszystko jest ok. Dziś wróciłam do pracy po kilku dniach chorobowego. Do tej pory zero mdłości i wymiotów a dziś jak na złość podczas jazdy samochodem do pracy zaczęło mnie tak mdlić, że ledwo dojechałam i wymioty na parkingu :P

ckailhb8ez7m7qlw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2016, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martta wrote:
    Taki głupi czas teraz, wokół co chwila coś prycha i kicha i o. Też mam nadzieje, że zwalczę to w końcu do końca!

Nie tylko czas, my jako cieżarne mamy trochę bardziej osłabiony ogranizm niestety

• Pauka Ekspertka

Wysłany: 20 stycznia 2016, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blair, nie przepraszaj, tak jest, 2 córeczki

thgfugpj83lrvnuq.png
    eFbYp1.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla chorych..jest seria Prenalen dla kobiet w ciazy i karmiacych...polecam syrop i tabsy do ssania, mozna tez paracetamol,poza tym niestety najlepiej korzystac z naturalnych sposobow, jak ja bylam w ciazy przeziebiona to pilam napar z imbiru z sokiem malinowym, syrop z cebuli, mleko z miodem i czosnkiem, duzo wody z cytryna, wapno...na katar inhalacje, inhalatorem z sola fizjologiczna a jak ktos nie ma inhalatora to napar z rumianku do wdychania..super sprawa 3 dni po przeziebieniu...

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • Pauka Ekspertka

Wysłany: 20 stycznia 2016, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blair, ja pracuje i od niedawna mam swoją fundacje, wiec jak wiesz przy swojej działalności zawsze jest cos do zrobienia

thgfugpj83lrvnuq.png
    eFbYp1.png
‹‹ 172 173 174 175 176 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ