X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2016
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Skali89 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry wszystkim:) dziś pewnie nie będę miała czasu w ciągu dnia bo ciężki i długi dzień w pracy, ale wieczorem będę Was nadrabiać tylko nie szalejcie za bardzo:)Miłego dnia:)

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2016, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blair wrote:
    Alinka no cóż szkoda ze nie zrobił usg:(
    Czyli w poniedziałek idziesz do innego i tam już usg?

Ja weszłam na wagę i +1,2 już mam a w sumie mało jem bo nie mam apetytu

Niby w poniedziałek jest wizyta bez usg, ale wiem że w tym samym pokoju jest sprzęt więc może zrobi :) mam nadzieję że ogólnie ten lekarz będzie przyjemniejszy.

A ja dzisiaj na wadze mam kolejne 0,5 kg więcej ale to niemożliwe bo aż tyle nie jem. :) chyba mi się woda w organizmie zatrzymała

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2016, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja uciekam do pracy, dobrze że dzisiaj tylko do 13:00, bo czuję się i wyglądam okropnie... :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2016, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja w łóżeczku się wyleguje nadal :)
    Piersi bolą okrutnie.....

Skali89 lubi tę wiadomość

• esmi Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc ;-) dzisiaj umowilam sie na wizyte mam 28 stycznia :-)
    Gratulacje dla mam ktore widzialy serduszka :-)

Blair, martta lubią tę wiadomość

zem3anlidu4xmpao.png
    https://www.maluchy.pl/li-72073.png

• Cordy Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia85 wrote:
    Cześć dziewczyny :)
    Bardzo wczesna ciaza, 4t1d, po dwuletnim leczeniu niepłodności. Tp 26.09, poki co nie dowierzam, dla mnie to abstrakcja..

Gratulacje :) My też staraliśmy się 2 lata. Od stycznia mieliśmy zmieniać lekarza, a tu dobry Pan Bóg zrobił nam na Święta niespodziankę i cudowny prezent :) To teraz dużo odpoczywać, nic nie dźwigać i nie przemęczać się proszę :)

Już razem <3
  • Lusia_M Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, dzisiaj przeżyłam rano koszmar... przebudziłam się i tak mnie rozrywało od środka w brzuch, nawet nie wiem czy bardziej rozrywało czy tak jakby mi w środku coś wykręcano - jak mnie to przestraszyło, przerzucałam się z boku na bok bo po zmianie pozycji na chwile było lepiej. Przeszło mi całkiem dopiero jak wstałam... miałyście tak kiedyś?

l22ndf9htwh3ze14.png
    f2w3rjjg4598ywee.png
    xtgw0tsdn9bsou03.png
  • elfiona Przyjaciółka

Wysłany: 20 stycznia 2016, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam tak co kilka dni tak jakby kolka żołądka masakra współczuję.

dziewczyny czy te suwaczki to sie gdzieś tu na forum montuje czy trzeba je sciagac z neta?

w57v9n73tsztg0x5.png
  • Lusia_M Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tylko, że mnie skręcało/rozrywało dosłownie w podbrzuszu :-( dobrze, że idę dzisiaj na wizytę bo tak to by mi to spokoju nie dawało, już od 1,5h jestem na nogach a cały czas po tym jak to bolało dojść do siebie nie mogę...

l22ndf9htwh3ze14.png
    f2w3rjjg4598ywee.png
    xtgw0tsdn9bsou03.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2016, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elfiona wrote:
    ja mam tak co kilka dni tak jakby kolka żołądka masakra współczuję.

dziewczyny czy te suwaczki to sie gdzieś tu na forum montuje czy trzeba je sciagac z neta?
    Ja też mam co jakiś czas bóle brzucha różne.. Ale tłumacze sobie ze póki ból nie jest długi to nic się nie dzieje

Suwaczki generuje się na internecie a link wkleja w podpisie w ustawieniach. Kliknij sobie na suwaczek od którejś z nas to przekieruje cie na stronkę :)

• Cordy Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusia_M wrote:
    tylko, że mnie skręcało/rozrywało dosłownie w podbrzuszu :-( dobrze, że idę dzisiaj na wizytę bo tak to by mi to spokoju nie dawało, już od 1,5h jestem na nogach a cały czas po tym jak to bolało dojść do siebie nie mogę...

Ja też tak miewam. W zeszłym tyg brzuch mnie dosłownie"zarzynał". Okazało się, że to od jelit, w tym dniu dostałam biegunki i ogólnie miałam rozstrojenie żołądka.

Czasem jak sie przekręcałam to tez mnie tak zabolała raz po prawej raz po lewej stronie podbrzusza - jakby przy jajnikach. Tam się wszystko rozrasta, więc normalne, że będzie pobolewać. Dopóki sa krótkie, jak pisze Blair, i nie ma plamień, to nie ma się co za bardzo przejmować. Po wizycie na pewno się uspokoisz :)

Już razem <3
  • MartunQa Ekspertka

Wysłany: 20 stycznia 2016, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia wrote:
    A moze ktos poleci jakis film na wieczor.
    Maz wyjechal i do niedzieli mam bardzo samotne wieczory :(

Gustuje we wszystkim oprocz horrorow i komedii romantycznych :)

Ja ostatnio oglądałam "praktykant" nowy film z De Niro, bardzo przyjemny :) Polecam również "Snajper" z Bradleyem Cooperem <3.
    pirelka wrote:
    super wieści, aż dałaś mi nadzieję na mojego lekarza :) Gratuluję bąbelka.

Ja nadziei dla swojej ginki już nie miałam szczerze powiem, szłam bo chciałam zobaczyć bąbelka, a za tydzień mam wizyte u babki ponoć b. fajnej. Ale anuluję tę wizytę. Moją okazała się na prawdę super, wszystko wytłumaczyła, trochę pożartowała. Jestem bardzo zadowolona. Aż mi trudno uwierzyć, że to ta sama kobieta u której byłam wcześniej...
    Pirelka Oby Twój też się taki okazał! Daj mu na to szanse :))
    Blair wrote:
    Czy tylko ja chodzę tak późno spać? ;)

Ja nie wiem czy będę się zaopatrywac w ten detektor. Boję się że się od tego uzależnienie i będę cały czas nasluchiwac albo co grosze nie będę umiała znaleźć serduszek i będę panikowac.... Więc chyba sobie daruje.
    Na razie moja najpilniejsza potrzeba jest kupić sobie stanik. Jak najszybciej!! Bo normalnie aż mi się chce płakać jak zdejmuje stanik i czuje ten ból...A sportowe które mam są za ciasne już.

O co chodzi z tymi detektorami? Bo ja kompletnie nie w temacie, nie wiem o co chodzi. Wiem, pewnie pisałyście wcześniej ale ostatnio byłam mało aktywna. Teraz to się już zmieni :))

Tak w ogóle to miłego dnia dziewczyny! Jak to miło tak sobie z rano w łóżku leżeć... mmm. Normalnie to o tej porze bym już od 3 godzin w pracy była hehe :) A teraz czekam na Radwańską, mam nadzieje że mi niemiecki eurosport to bedzie transmitował... Wczoraj Juruś odpadł ... Interesujecie się trochę tenisem?? :)

z37jp9m.png
    b347312746a64c5dfb4f61d12e3e47a7.png
  • Cordy Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do detektorów tętna.. ja sobie daruję. Już wystarczająco jesteśmy nokautowani rożnymi falami, wi-fi, sieciami komórkowymi, komputerami i innymi urządzeniami. Nie chcę dodatkowo go obciążać, dla własnego "widzimisię" :)

Blair lubi tę wiadomość

Już razem <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2016, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie oglądam sportu. Jedynie z mężem mecze bo on wielki fan nożnej.
    Z tymi detektor ami to chodzi o to że można kupić i w domu słuchać sobie serduszka ;) tylko na razie za wcześnie na to

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2016, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cordy wrote:
    A co do detektorów tętna.. ja sobie daruję. Już wystarczająco jesteśmy nokautowani rożnymi falami, wi-fi, sieciami komórkowymi, komputerami i innymi urządzeniami. Nie chcę dodatkowo go obciążać, dla własnego "widzimisię" :)
    Ja też daruje bo boję się że nie usłyszę i potem będę panikowac.;)

Cordy lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2016, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się też marzy coraz częściej już nic nie robić. Myślałam żeby trochę później wziąć kogoś na zastępstwo. ..Bo nie chce zamieszać ani zamykać działalności. Tylko u mnie to wygląda tak że mam biuro w domu. Wydzielone w osobnej części ale jednak to dom

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2016, 09:37

• Pauka Ekspertka

Wysłany: 20 stycznia 2016, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pirelka, badań jeszcze żadnych nie miałam, dzis ide do mojej gin, pokazać sie i ustalić jakie prochy mi da i czy moge w lutym wyjechać na pare dni w góry...niby ciąża to nie choroba ale jeśli istnieje chociaż małe ryzyko ze cos bedzie nie tak to wole siedzieć na tyłku w domu, jak myślicie?

Blair, czuje sie dobrze, mam lekkie mdłości, niepokoją mnie bóle krzyża, ale podobno póki nie ma plamien to wszystko ok, macie tak? Poza tym walczę ze swoją psychika przy zastrzykach Clexane, straszny tchórz ze mnie, ale staram sie wmawiać sobie ze to nic wielkiego :) w poprzedniej ciąży tez bolały mnie piersi, tak jak Ciebie, ale tym razem ani troche :) tylko mdłości jakby wczesniej sie pojawiły :)

thgfugpj83lrvnuq.png
    eFbYp1.png
  • Pauka Ekspertka

Wysłany: 20 stycznia 2016, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blair, ja tez chętnie bym zwolniła tempo, cześciowo moge, ale niestety nie tak na 100 procent, mam pewne obowiązki którym musze podołać :) ale i tak bardzo sie cieszę ze swojej sytuacji :) a Ty czym sie zajmujesz?

thgfugpj83lrvnuq.png
    eFbYp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2016, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 23:25

• Justyna_89 Ekspertka

Wysłany: 20 stycznia 2016, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czść dziewczyny... od wczoraj coś sie ze mna dzieje.. brązowe plamienia a dziś sluz taki rożowy i dziwny ból... za godzine mam wizytę:(

Prosze o Waszą dobra eenergie albo modlitwę :(

ckaigox17mdp9efq.png
‹‹ 171 172 173 174 175 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ