X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2016
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2016, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blair wrote:
    Hej :) a na którego września ci wychodzi wstepnie? Masz już jakieś objawy? ;)
    Wstępnie jak mi kalendarze wyliczają to jakoś okolica 20 września, ale na usg jeszcze nic widać nie było więc muszę poczekać.
    Z objawów to piersi tylko bolą i są nabrzmiałe, podbrzusze czasem kłuje, ciągnie i jest takie obolałe, czasem pulsuje. Poza tym nic specjalnego, ale to jeszcze wcześnie :)
    Głowa boli, ale to może przy pogodzie czy coś, nastrój różnie ale mam sporo stresu.. także na razie fajnie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2016, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alinka wrote:
    a ja byłam u lekarza w enel medzie i jestem więcej niż rozczarowana. Mam nadzieję, że ten poniedziałkowy będzie fajniejszy.

Cudów się nie spodziewałam, ale wizyta trwałą 10 minut. Dał skierowanie na badania i wypisał kartę ciąży i to wszystko. Na moje pytanie co z USG, to powiedział że wg niego wcześniej niż w 12 tygodniu to nie ma sensu.. ehhh..
    Wow kartę ciąży? :O mój to powiedział, że dopóki nie zobaczy zarodka i zalążka serduszka to nie może nic przepisać więcej bo nie wie czy dziecko jest.. także ja czekam na usg początkiem lutego bo teraz nic nie widać poza endo i jakimś ukrytym mocno kawałkiem pęcherzyka.

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2016, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anika27 wrote:
    ZazdroszcE Wam że macie taki apetyt, mnie jest słabo i mdli,a od lodówki odrzuca, dzisiaj zjadłam tylko dwie bułki z pasztetem, banana i batonika czekoladowe go . Masakra po 14-15 już mi się lepiej robi ale i tak nie mogę patrzeć na jedzenie. :(
    Mnie nie mdli jeszcze, ale kompletnie nie mam ochoty na jedzenie, nawet jak burczy w brzuchu to nie chce mi się jeśc kompletnie, na nic nie mam ochoty i czuję się taka pełna.

• megg Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej

dzis mialam plamienie i wystraszona pojechalam do gina
    jest ok tylko mam duphaston

groszek ma 3 mm i serduszko juz bilo

wg om termnin 1.09 ale z z usg 13.09 (ovu pozniej bylo)

wiec jestem happy :)

pozdrawiamy

Blair, martta, MartunQa, pestka lubią tę wiadomość

3i49tv73uljfbfpq.png

syy220mm7vyhqyjp.png

pamietam...Aniołek 21.02.2014 (9 tydz)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2016, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia wrote:
    Blair i little red fox... Jutro zaczynamy 9tydzien !!! :) <juhuuu>
    Az się nie chce więcej że to już ;) nim się obejrzymy a będzie wrzesien

A nie. Ja jednak w czwartki zaczynam tygodnie. Bo tamten poprzedni suwaczek mi spieszyl o dzien a ten ustawiłem tak jak mi pokazuje bellybestfriend i według usg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2016, 21:49

Kourtney lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2016, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    megg wrote:
    hej

dzis mialam plamienie i wystraszona pojechalam do gina
    jest ok tylko mam duphaston

groszek ma 3 mm i serduszko juz bilo

wg om termnin 1.09 ale z z usg 13.09 (ovu pozniej bylo)

wiec jestem happy :)

pozdrawiamy
    Uff dobrze ze z fasolka wszystko dobrze. Gratuluję serduszka :) a zmienić ci na liście termin na 13 czy zostawić ten z om? Czyli jutro tej wizyty już nie będziesz miała? Bo chyba jutro miałaś mieć u gina

• megg Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moze zostaw bo tak naprawde jeszcze nie wiadomo co przyjmie sie ostatecznie :)

kolejna wizyta 9.02 i l4 zaraz po macierzynskim (to sie w pracy zdziwia)

ale strachu sie dzis najadlam...

mam nadzieje ze u Was wszystko ok bo nie nadrobie tyle napisalyscie :)

3i49tv73uljfbfpq.png

syy220mm7vyhqyjp.png

pamietam...Aniołek 21.02.2014 (9 tydz)
  • Arleta Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blair wrote:
    Te wartości to chyba powinny być w jednostkach 3,3mm i 0,33cm, 0,52cm ;)
    No tak czyli Agatia miała 5,2mm jak ja miałam 3,3mm na ten sam wiek wg lekarza,także myślę że będzie u niej dobrze

Blair lubi tę wiadomość

Synek 2008
    [ * * * * ]
    leczenie Łódz, mlr 32,2%,trombofilia, nk, IO, p/c przeciwplemnikowe,hiperprolaktynemia
    zaczynam
    9a63a08b68.png
    u81xgmb.png

• Arleta Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Ksosia u mnie to tylko bląd w tym co napisałam, fasolka ma 5,2 mm a powinna 10 mm na tym etapie. O połowę za mało.
    No tak ale lekarz określił ciążę na 6-ty tydzień,ja myślę że nadrobi,znam takie przypadki,będzie dobrze

Synek 2008
    [ * * * * ]
    leczenie Łódz, mlr 32,2%,trombofilia, nk, IO, p/c przeciwplemnikowe,hiperprolaktynemia
    zaczynam
    9a63a08b68.png
    u81xgmb.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2016, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    megg wrote:
    moze zostaw bo tak naprawde jeszcze nie wiadomo co przyjmie sie ostatecznie :)

kolejna wizyta 9.02 i l4 zaraz po macierzynskim (to sie w pracy zdziwia)

ale strachu sie dzis najadlam...

mam nadzieje ze u Was wszystko ok bo nie nadrobie tyle napisalyscie :)

Megg oszczędzaj się i odpoczywaj w miarę możliwości jak najwięcej. :)

Nasza lista pięknie się zaczyna zapelniać <3

megg, MartunQa, Kourtney lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2016, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka wrote:
    Wow kartę ciąży? :O mój to powiedział, że dopóki nie zobaczy zarodka i zalążka serduszka to nie może nic przepisać więcej bo nie wie czy dziecko jest.. także ja czekam na usg początkiem lutego bo teraz nic nie widać poza endo i jakimś ukrytym mocno kawałkiem pęcherzyka.
    Moja pierwsza ginka też mi tak powiedziała.na następnej mi inny gin założyl już kartę ale już były serduszka

pirelka, Kourtney lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2016, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia wrote:
    A moze ktos poleci jakis film na wieczor.
    Maz wyjechal i do niedzieli mam bardzo samotne wieczory :(

Gustuje we wszystkim oprocz horrorow i komedii romantycznych :)
    Mój też wyjechał ale ja do piątku sama;)
    Chyba jakieś mistrzostwa są w Polsce ale mnie to totalnie nie jara... Nie wiem kto z kim kiedy gra. Haha

Skali89, Kourtney lubią tę wiadomość

• miniaturka31 Przyjaciółka

Wysłany: 19 stycznia 2016, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale fajnie, że słyszałyście swoje serduszka! Gratuluję! Troszkę zazdroszczę;)

megg lubi tę wiadomość

Tęsknimy 29.05.2015
    10 tc.
    oar83e3k2d9rg7wq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2016, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi niestety nie dała posłuchać, ale pokazała i powiedziała że tętno wzorowe, trochę mi przykro, ale na pewno będzie jeszcze okazja.

megg lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2016, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olinek jak tam po wizycie?
    Kasica nie wiem czy się odezwie bo wcześniej pisała tutaj że wróci do nas po pierwszym trymestrze. Na innym wątku tylko przeczytałam i pisała że dzisiaj też ma mieć wizytę

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2016, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    mi niestety nie dała posłuchać, ale pokazała i powiedziała że tętno wzorowe, trochę mi przykro, ale na pewno będzie jeszcze okazja.
    nie jesteś sama ja również nie słyszałam ale widziałam. Nie ma co męczyć naszych pchelek

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2016, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 23:25

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2016, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela ty pisałaś o detektory chyba. Na tym etapie już będzie słychać przez brzuszek? Czy za wczesnie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2016, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 23:25

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2016, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blair wrote:
    Mój też wyjechał ale ja do piątku sama;)
    Chyba jakieś mistrzostwa są w Polsce ale mnie to totalnie nie jara... Nie wiem kto z kim kiedy gra. Haha

Mówisz o piłce ręcznej? No mój właśnie w Czechach siedzi i transmisje oglądał na żywo zesp Skype'a którego mu włączyłam bo nie mają dostępu do telewizji. Nawet zdjęcie zrobiłam niezły miałam ubaw. Szczególnie jak krzyczeli a ja w drugim pokoju na belly siedzę :D

Skali89, Blair lubią tę wiadomość

‹‹ 169 170 171 172 173 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ