X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2016
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2016, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pauka strasznie mi przykro z powodu córeczek:( To już musiało chyba być na późniejszym etapie jak już znalas płeć?

Ale fajnie z tą fundacja. Domyślam się ile masz obowiązków. Przy każdej działalności tak jest niestety

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2016, 13:20

• AISAK Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 wrote:
    A ja z małym dzieckiem co to biega, krzyczy i marudzi. I do tego nie śpi w nocy :P i tak już 1,5 roku :P 5 minut na kanapie z kawą w ręku to dla mnie mega relax ;)

Znam to☺ i puki co nie mam na nią sposoby by się nie budziła w nocy na mleko..

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • JustyśkaG Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na chwilkę....rzygam dalej....mam dość! Na wadze -4kg. Z dobrych wiadomości byłam na USG wczoraj i moja fasolinka ma prawie 1cm :D wszystko jest ok, serduszko bije i w ogóle :D

Blair, martta, Cordy, pirelka, Skali89, MartunQa, pestka lubią tę wiadomość

7u22gywlaksivpie.png
    Lilunia 23.09.2014
    Asiula 2.09.2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2016, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justynka super wieści:-)
    Współczuję wymiotów.:-(

JustyśkaG lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2016, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bella84 wrote:
    Dla chorych..jest seria Prenalen dla kobiet w ciazy i karmiacych...polecam syrop i tabsy do ssania, mozna tez paracetamol,poza tym niestety najlepiej korzystac z naturalnych sposobow, jak ja bylam w ciazy przeziebiona to pilam napar z imbiru z sokiem malinowym, syrop z cebuli, mleko z miodem i czosnkiem, duzo wody z cytryna, wapno...na katar inhalacje, inhalatorem z sola fizjologiczna a jak ktos nie ma inhalatora to napar z rumianku do wdychania..super sprawa 3 dni po przeziebieniu...
    Najlepiej wszystko na raz;)

Bella a powiedz na którego Ci września wychodzi termin? Bo nie mam przy tobie zapisanego. Ty mówiłaś że będziesz mieć cc. A co ci jest jeśli można wiedzieć że to już pewne?

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2016, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustyśkaG wrote:
    Ja na chwilkę....rzygam dalej....mam dość! Na wadze -4kg. Z dobrych wiadomości byłam na USG wczoraj i moja fasolinka ma prawie 1cm :D wszystko jest ok, serduszko bije i w ogóle :D
    Gratuluję serduszka:*
    Maleństwo już od początku daje o sobie znac

JustyśkaG lubi tę wiadomość

• JustyśkaG Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj dziewczyny mówie Wam....nic nie robię tylko leżę i rzygam :/ No ale oby ciąża rozwijała się dalej prawidłowo. W końcu wiecznie rzygać chyba nie będę :P

7u22gywlaksivpie.png
    Lilunia 23.09.2014
    Asiula 2.09.2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2016, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustyśkaG wrote:
    Oj dziewczyny mówie Wam....nic nie robię tylko leżę i rzygam :/ No ale oby ciąża rozwijała się dalej prawidłowo. W końcu wiecznie rzygać chyba nie będę :P

Ja leczę i śpię.
    Na wymioty pewnie przyjdzie czas patrząc na twojego suwaczka.
    Nie nie nie będziesz wiecznie żygac życzę Ci żeby ustapily te mdłości i wymioty

• JustyśkaG Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żabka04 wrote:
    Ja leczę i śpię.
    Na wymioty pewnie przyjdzie czas patrząc na twojego suwaczka.
    Nie nie nie będziesz wiecznie żygac życzę Ci żeby ustapily te mdłości i wymioty

Dzięki Żabka :-) A ja Tobie życzę abyś w ogóle nie miała mdłości

żabka04 lubi tę wiadomość

7u22gywlaksivpie.png
    Lilunia 23.09.2014
    Asiula 2.09.2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2016, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekam aż któraś dziewczyna napisze jak po wizycie. Przeżywam to prawie jak bym sama miała wizyte;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2016, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blair wiem i wierzę Ci. Ja co chwile zaglądam na ov uzależnilam się gorzej niż od TV hahahaha.
    Mąż czasami warczy że mi tel wyłączy albo wyrzuci :-) ale co zrobić jak to silniejsze ode mnie bo ciekawość co u każdej słychać itd.

Blair lubi tę wiadomość

• Cordy Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blair wrote:
    Czekam aż któraś dziewczyna napisze jak po wizycie. Przeżywam to prawie jak bym sama miała wizyte;)

Mam to samo :)

Już razem <3
  • Lusia_M Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po wizycie ... troche zestresowana... wg usg 5t i 5d wg kalendarza 6t i 4d ... powiennam sie cieszyć, że potwierdzona, ale zmartwiłam się bo mam zawsze regularne i krótkie cykle... za tydzień kolejna wizyta, żeby sprawdzić, czy serduszko jest (28.01 ide)

pirelka lubi tę wiadomość

l22ndf9htwh3ze14.png
    f2w3rjjg4598ywee.png
    xtgw0tsdn9bsou03.png
  • Cordy Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusia_M wrote:
    Ja po wizycie ... troche zestresowana... wg usg 5t i 5d wg kalendarza 6t i 4d ... powiennam sie cieszyć, że potwierdzona, ale zmartwiłam się bo mam zawsze regularne i krótkie cykle... za tydzień kolejna wizyta, żeby sprawdzić, czy serduszko jest (28.01 ide)

Dobrze, że jest pęcherzyk :) Tylko się cieszyć!

Już razem <3
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AISAK wrote:
    Znam to☺ i puki co nie mam na nią sposoby by się nie budziła w nocy na mleko..
    Moja wstawala do 6 msc . Od 6 msc nie je w nocy . A znalazlam sposob bo za malo jadla w dzien a w nocy nadrabiala .
    Jej posilki wygladaja tak 7 mleko 10 sniadanie 13.30 obiad 17 kolacjia i 20 mleko w miedzy czasie ma chrupki ,serek ,owoc .
    Od kiedy jej wprowadzilam i zaczela w dzien jesc nie je mi w nocy :)

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2016, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusia_M wrote:
    Lusia_M spokojnie ;) więcej dziewczyn ma tu młodsze ciąże według usg. Za tydzień będzie serduszko biło jak dzwon ;)

• JustyśkaG Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina.Irl wrote:
    Moja wstawala do 6 msc . Od 6 msc nie je w nocy . A znalazlam sposob bo za malo jadla w dzien a w nocy nadrabiala .
    Jej posilki wygladaja tak 7 mleko 10 sniadanie 13.30 obiad 17 kolacjia i 20 mleko w miedzy czasie ma chrupki ,serek ,owoc .
    Od kiedy jej wprowadzilam i zaczela w dzien jesc nie je mi w nocy :)

Kurcze to może moja dlatego wstaje w nocy na żarło? .....

7u22gywlaksivpie.png
    Lilunia 23.09.2014
    Asiula 2.09.2016
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blair, ogolnie termin jkos wychodzi 11 wrzesien wg om, jednak u mnie byla wczesna owulacja, no i bedzie cc wiec jakos koniec sierpnia, nie umiem powiedziec jeszcze bo od cc bede miala tego samego gina co w 1 ciazy...a pewne dlatego bo mam defekt powazny kosci ogonowej, uniemozliwia porod silami natury..gdyby ktos sie uparl jest zagrozenie dla mnie i dziecka...choc raczej nie spotkalam w poerwszej ciazy lekarza ktory by sie upieral u mnie na sn...tak czy siak od 35 tc pojde do ginekologa u ktorego rodzilam lile wiec z nim juz sie ugadam na konkretny termin jak ostatnio

Sabina lubi tę wiadomość

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustyśkaG wrote:
    Kurcze to może moja dlatego wstaje w nocy na żarło? .....
    A jak je w dzien ? Jesli malo to nadrabia w nocy . Moze kleiku do mleka jej na noc dawaj ?
    Widze ze twoja w tym samym wieku co moja

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2016, 13:46

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • JustyśkaG Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina.Irl wrote:
    A jak je w dzien ? Jesli malo to nadrabia w nocy .
    Widze ze twoja w tym samym wieku co moja

Lilka urodziła się we wrześniu 2014 :D Teraz termin mam też na wrzesień a i ja urodziłam się we wrześniu :D Także wrześniówki pełną gębą :D

W dzień je tak: wstaje teraz koło 9 - butla, potem 12 - butla/owoc/słoiczek, później obiad 16-17 ostatnio, i kolacja 20-21. Od świąt nam się wszystko porąbało bo zęby wychodzą i nie chce jesć praktycznie nic innego niż mleko. No i godziny też się porąbały z jedzeniem :/ ehhhh

7u22gywlaksivpie.png
    Lilunia 23.09.2014
    Asiula 2.09.2016
‹‹ 174 175 176 177 178 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ