X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2016
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blair wrote:
    A co to jest blw ? Bo pierwsze slysze
    Baby Led Weaning odstawianie dziecka od produktow mlecznych . Kladziesz dziecku i sam wybiera co chce zjesc . W tym uczy siw szybciej jesc sam lyzka i widelcem :)ewentualnie paluszkami

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2016, 14:26

Blair lubi tę wiadomość

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2016, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pauka wrote:
    Trzymam za wasza trójkę mocno kciuki :) córki są super, największe szczęście Mamy :) niech rosną jak na drożdżach :) a wiesz czy jedno czy dwujajowe?
    Dwujajowe dwuowodniowe i dwukosmowkowe. Ale lekarz długo się zastanawiał i myślał. Bo ma też tezę ze to jednojajowe dwuowodniowe i dwukosmowkowe zarodki że jeden pęcherzyk z tych dwóch się nie przyjął a jeden podzielił się na dwie części.
    Pecherzyki i zarodki o mm różnicy.
    Hmm nie znam się na tym.. Nie wiem jak oni to poznają

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2016, 14:27

Flakonik lubi tę wiadomość

• Justyna_89 Ekspertka

Wysłany: 20 stycznia 2016, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje za Wasze wsparcie...
    Cała noc nieprzespana, bo plamienia i bóle. na wizycie miałam cały czas zamknięte oczy..- bałam sie ,że nic nie zobacze...a tu niespodzianka połozna każe mi otworzyć oczy bo widzi fasolke i bijace serce... ja i mój mąż tez.. biło widziałam bijące serce.. byłam w szoku.. myslałam,że będe płakać, ale po nieprzespanej nocy chyba ten ciężar spadł ze mnie i nie miałam siły nic mówić.Mój mąż płakał- w co nie mogłam uwierzyć- bo nie jest typem wrażliwca.Powiedział,że jest dumny

Według połoznej ciąza jest młodsza o tydzien, bo fasolka ma 6,8mm i to odpowada końcówce szóstego tygodnia. Raczej cykle mam regularne ..więc troszke martwi mnie,że pandus jest za mały. ale to tylko do Was pisze, bo mam zakaz negatywnych myśli

Połozna widziała jakiś krwiak, ale powiedziała,ze mam się nie przejmowac- więc się nie przejmuje :)

pierwsze foto ;)
    http://fotoo.pl/show.php?img=1070423_20160120-135145.jpg.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2016, 14:32

olza, Blair, martta, agatia, Cordy, Robotka1, żabka04, pirelka, MartunQa, MartunQa, Sabina lubią tę wiadomość

ckaigox17mdp9efq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2016, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajnie ze jest was tu tyle które macie małe dzieci. Będzie nam miał kto doradzać ;)

Ewelina.Irl, Flakonik lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2016, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna, gratuluje serduszka, teraz już będzie dobrze :)

Justyna_89 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2016, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna_89 wrote:
    Cała noc nieprzespana, bo plamienia i bóle. na wizycie miałam cały czas zamknięte oczy..- bałam sie ,że nic nie zobacze...a tu niespodzianka połozna każe mi otworzyć oczy bo widzi fasolke i bijace serce... ja i mój mąż tez.. biło widziałam bijące serce.. byłam w szoku.. myslałam,że będe płakać, ale po nieprzespanej nocy chyba ten ciężar spadł ze mnie i nie miałam siły nic mówić.Mój mąż płakał- w co nie mogłam uwierzyć- bo nie jest typem wrażliwca.Powiedział,że jest dumny

Według połoznej ciąza jest młodsza o tydzien, bo fasolka ma 6,8mm i to odpowada końcówce szóstego tygodnia. Raczej cykle mam regularne ..więc troszke martwi mnie,że pandus jest za mały. ale to tylko do Was pisze, bo mam zakaz negatywnych myśli

Połozna widziała jakiś krwiak, ale powiedziała,ze mam się nie przejmowac- więc się nie przejmuje :)

pierwsze foto;)
    No i pieeknieee. Gratulacje! To te plamienia pewnie z krwiaka który się oczyszcza.
    A małym pandusiem się nie przejmuj. Do zagnieżdżenia pewnie doszło później. Dłużej sobie szukał najlepszego miejsca w nowym domku

Justyna_89, Flakonik lubią tę wiadomość

• aga2319 Ekspertka

Wysłany: 20 stycznia 2016, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli mogę coś wtrącić o żywieniu dzieci:) troszkę to przerabialam, moje dziecko bylo anty mieso, antywszystko bo chciala tylko cyca (w wieku rozszerzania diety). Regularność to podstawa. Nie chce nikogo urazic, ale wlasnie ta regularnosc jest po stronie rodzica. Owoce, warzywa itd powinny byc liczone jako jeden posilek, a soki owocowe jako owoc. Mojemu dziecku wprowadzałam rytuały od samego poczatku. Po dwoch miesiacach zycia jadla co 3 godziny, a przy rozszerzaniu diety zamienialam cyca na kolejny posilek i tak zostalo karmienie w nocy. Jezeli dziecko czesto sie budzi to najpewniej jest glodne. Na noc podajac mleko najlepiej je zagescic kleikiem ryzowym. Mleko rano to mleko, a sniadanie powinno być pożywne, drugie sniadanie to owoc - owoce maja cukry, pobudzaja dziecko i pozniej podane utrudniaja zasypianie. Pierwsze i drugie danie i kolacja. Wszystko zależy od konsekwencji. Moja corka nie chciala jesc stalych posilkow, ale probowalam do skutku, zmienialam smaki, konsystencje. Od 1 roku spi w nocy, nie karmie piersia. Co do BLW to polecam odwaznym mamom i zalecam wczesniej przestudiować pierwsza pomoc:)

Justyna_89, olza, Ewelina.Irl, Blair, Angela89 lubią tę wiadomość

• Justyna_89 Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieje,że wszystkie dzisiejsze wizyty bedą tak udane, jak moja- .. czekamy na wiadomości!

Blair, Cordy lubią tę wiadomość

ckaigox17mdp9efq.png
  • Pauka Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blair to bardzo ważne ze dwukosmowkowe, moje maleństwa były jedno, czyli ciąża najbardziej ryzykowna...

thgfugpj83lrvnuq.png
    eFbYp1.png
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas 2razy w ciągu pierwszych 2miesiecy się zdarzyło zaksztuszenie . zawsze pierwsza pomoc trzeba umieć, bo nie tylko jedzenie jest zagrożeniem. Powiem wam ze w dniu porodu pierwsza moja myślą było dostęp do internetu i nauka pierwszej pomocy, bo jak spojrzalam na nią taka malutka zakochana po uszy, taki miałam odruch..

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie nadrobilam poczatku wiec moze juz bylo, ale mlodsza ciąża nie zależy tylko od terminu owulacji, ale rowniez od zagnieżdżenia, ktore moze wystapuc nawet po 12 dniach a usrednione licza 7 dni tak samo jajeczko mozebyc zaplodnione jeszcze w kilkanascie godzon po owulacji(czasem podaja nawet wiecej) dlatego nie stresujcie się. Wiem latwo powiedziec

Blair lubi tę wiadomość

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2016, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja się zaczęłam stresować w momencie kiedy inne dziewczyny zwróciły na to uwagę, ale staram się trzymać i myśleć pozytywnie, na pewno nasze fasolki jeszcze nadrobią :)
    u mnie różnica większa niż 5 dni, ale podobno wszystko jest OK, nie ma powodów do niepokoju..

• agatia Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2017, 13:46

Blair lubi tę wiadomość

• Justyna_89 Ekspertka

Wysłany: 20 stycznia 2016, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nastepna wizyta za 2 tygodnie . 3.02. normlanie powinnam miec co 4, ale ze względu na te plamienia zobaczymy wcześniej , czy wszystko ok.

Blair lubi tę wiadomość

ckaigox17mdp9efq.png
  • Cordy Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna_89 wrote:

pierwsze foto ;)

Kamień z serca :) Gratulacje!!! Bardzo, bardzo się cieszę <3

Justyna_89 lubi tę wiadomość

Już razem <3
  • Justyna_89 Ekspertka

Wysłany: 20 stycznia 2016, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Justyna super wieści :) Cieszę się, że Panduś ok :)
    Ja idę na 16.40 i bardzo się boję co usłyszę i zobaczę :/ proszę i modlitwę, zaciskanie kciuków, wysyłanie fluidów.

Kochana dziekuje.Rozumiem Twój strach. Trzymam kciuki,żebys zobaczyła dziś Twoja fasolkę!!!

a jak się czujesz? i który to tydzień, bo nie mogę znaleźć inf

ckaigox17mdp9efq.png
  • esmi Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj Kuba tez w nocy je .... I taki niegrzeczny ze czasami brak sil :p glowa mi boli strasznie

zem3anlidu4xmpao.png
    https://www.maluchy.pl/li-72073.png

• aga2319 Ekspertka

Wysłany: 20 stycznia 2016, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecko mialo roznice 2 tyg cala ciaze i bylo ok:)

Blair lubi tę wiadomość

• Lusia_M Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga dziękuję za te słowa, to mnie podnosi na duchu... cieszę się, że widziałam swoją fasolkę taką malutką, maluteńką dosłownie 2,4 mm ale strasznie się przestraszyłam z tego powodu, że jest aż tydzień różnicy, bo oczywiście pierwsza myśl nie jest taka, że może później zaszłam tylko jest taka, że może coś jest nie tak, może niewłaściwie się rozwija...

l22ndf9htwh3ze14.png
    f2w3rjjg4598ywee.png
    xtgw0tsdn9bsou03.png
  • elfiona Przyjaciółka

Wysłany: 20 stycznia 2016, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny widac mój suwaczek?

Skali89 lubi tę wiadomość

w57v9n73tsztg0x5.png
‹‹ 176 177 178 179 180 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ