X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2016
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Cordy Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blair wrote:
    Tak dzisiaj zaczynam 9tydzien.:)

Piąteczka :) My też dziś zaczynamy 9 ;)

Rano byłam zrobić morfologię i inne badania i byłam na czczo. Myślałam, że nie dojadę na uczelnię taka byłam głodna. Wszamałam mega śniadanko, a teraz w pracy poprawiłam pyszną sałatką :) Jestem do 19 w pracy i jak o tym tylko pomyślę, to już robię się śpiąca ;)

Arletko <tuli mocno> nie porzucaj nadziei, jak piszą dziewczyny, dla mnie opinia jednego lekarza to zdecydowanie za mało!

Blair lubi tę wiadomość

Już razem <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2016, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mam siły. Już trzy razy dzisiaj. Nie wiem co to za powrót rzyganka u mnie. Idee znowu

Flakonik lubi tę wiadomość

• Cordy Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blair biedactwo. A może coś wczoraj zjadłaś nie takiego co trzeba?

Ja nie wymiotuję na szczęście, ale mam za to od czasu do czasu bóle żołądka i mdłości.

Już razem <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2016, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blair wrote:
    Nie mam siły. Już trzy razy dzisiaj. Nie wiem co to za powrót rzyganka u mnie. Idee znowu

Może masz jakiś zapach w domu, który cię drażni lub coś zjadłaś. Ja byłam ostatnio po wypiciu szklanki soku jabłkowego na czczo.

• martta Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eh dziewczyny, dzisiaj moja mama ma urodziny i chcieliśmy jej powiedzieć że jestem w ciąży, ale właśnie wyszła z konsultacji lekarskiej, ma guza na szyi, bardzo kiepsko umiejscowiony, możliwość dużych komplikacji bo dużo naczyń krwionośnych, dwie główne tętnice i nerwy wokół niego mi.in nerwy twarzy czy ręki ale bedą jej usuwać to jakoś luty/marzec. Bardzo się martwię :(

o148p07w5riqasy7.png
  • Cordy Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martta wrote:
    eh dziewczyny, dzisiaj moja mama ma urodziny i chcieliśmy jej powiedzieć że jestem w ciąży, ale właśnie wyszła z konsultacji lekarskiej, ma guza na szyi, bardzo kiepsko umiejscowiony, możliwość dużych komplikacji bo dużo naczyń krwionośnych, dwie główne tętnice i nerwy wokół niego mi.in nerwy twarzy czy ręki ale bedą jej usuwać to jakoś luty/marzec. Bardzo się martwię :(

Przykro to słyszeć. Trzymam kciuki za Twoją mamę. Będzie dobrze, musi być. A wiadomość przekażcie, to na pewno poprawi jej samopoczucie i doda sił :) Ty też bądź silna Kochana.

martta lubi tę wiadomość

Już razem <3
  • ovulinka Koleżanka

Wysłany: 21 stycznia 2016, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blair jeśli masz możliwość połóż się na parę minut.

Mi pozycja leżąca pomaga jak mam mdłości choć na razie tylko na nich się skończyło.

Blair lubi tę wiadomość

uwo9yx8d84qciak0.png
    Marzec 2015 - poronienie 11tc
  • JustyśkaG Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :-) Za mną tragiczna noc...prawie nie spałam ze względu na mdłości. Co zjem to rzygam wiem że się powtarzam ale nie radzę sobie już z tą sytuacją bo jestem coraz bardziej osłabiona. W nocy miałam wrażenie że normalnie zemdleje :-( staram się pić ale różnie to wychodzi :-( Boże kiedy to minie :-(
    Mam nadzieję że u Was lepiej

7u22gywlaksivpie.png
    Lilunia 23.09.2014
    Asiula 2.09.2016
  • JustyśkaG Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martta wrote:
    Współczuję. Trzymaj się i koniecznie powiedz mamie o maluszku. To na pewno odciągnie ją od złych myśli.

martta lubi tę wiadomość

7u22gywlaksivpie.png
    Lilunia 23.09.2014
    Asiula 2.09.2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2016, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 23:26

• JustyśkaG Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blair wrote:

Jezu wiem co to znaczy :-( mi już nic nie pomaga, ani leżenie, ani migdały, nic :/

7u22gywlaksivpie.png
    Lilunia 23.09.2014
    Asiula 2.09.2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2016, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W oczekiwaniu na wyniki idę na galerię pochodzić :) nie będę tyle myśleć.

• Skali89 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martta wrote:

Współczuję:( ale może faktycznie wiadomość o wnuczku poprawi jej humor i doda sił -to na pewno:)

martta lubi tę wiadomość

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marrta, współczuję ale myślę że taka dobra wiadomość i to w dzień babci bardzo poprawi jej humor :)

JustyśkaG a pamiętasz co ja przechodziłam? Rzygi non stop całą dobę do 16ego tygodnia. W KOŃCU CI MINIE! A poprzednio nie miałaś tak?

Dziewczyny, zazdroszczę tych rozpoczętych 9 tygodni. Ja dopiero ledwo 4+2. Nawet do gin głupi mi dzwonić się umawiać, bo położna pomyśli, że jakaś nadgorliwa jestem...

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2016, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adora wrote:
    A moze masz problem z metylacja i nie powinnas brac kwasu foliowego tylko folian czy folate. Poczytaj o tym.

Nie mam przebadana jestem w zdłuż i w szesz:-)
    To jest efekt brania folika w długim czasie przed staraniami i jadłam dużo zielonego bo mój organizm się domagał.

• JustyśkaG Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 wrote:
    marrta, współczuję ale myślę że taka dobra wiadomość i to w dzień babci bardzo poprawi jej humor :)

JustyśkaG a pamiętasz co ja przechodziłam? Rzygi non stop całą dobę do 16ego tygodnia. W KOŃCU CI MINIE! A poprzednio nie miałaś tak?

Pamiętam...Z Lilką też rzygałam ale nie do takiego stopnia. Cięzko mi przed kompem siedzieć bo mnie muli :-( Jezu do 16-ego tyg? Jezu najdroższy .....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2016, 12:43

7u22gywlaksivpie.png
    Lilunia 23.09.2014
    Asiula 2.09.2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2016, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martta wrote:

Przykro mi. Tulę mocno :-)
    Powiedz mamie. Na pewno się ucieszy i będzie myśleć o bąbelku twoim. Mam nadzieję ,że operacja przebiegnie pomyślnie i będzie wszystko Ok.
    Musi być .

martta lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2016, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja po drzemce 30 minutowej :-)
    A muuuuli mnie :-(

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustyśkaG jedz wit B6, to podobno zmniejsza mdłości (choć ja nie zauważyłam) i unikaj rzeczy z serem, szczególnie roztopionym jak np pizza. w ostateczności moja gin kazała mi pić kilka łyków pepsi a jak nie chcesz to mi bardzo pomagała woda gazowana. I banany

JustyśkaG lubi tę wiadomość

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • Pauka Ekspertka

Wysłany: 21 stycznia 2016, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 wrote:

Dziewczyny, zazdroszczę tych rozpoczętych 9 tygodni. Ja dopiero ledwo 4+2. Nawet do gin głupi mi dzwonić się umawiać, bo położna pomyśli, że jakaś nadgorliwa jestem...

Stardust, ja tez mam dopiero mini ciąże, a tak bym chciała byc chociaż w tym 9 tygodniu :) ja mam pierwsza wizytę 28 stycznia, moja gin twierdzi ze to dobry czas, a Ty kiedy planujesz isc? Masz juz jakies objawy? Jak sie czujesz?

thgfugpj83lrvnuq.png
    eFbYp1.png
‹‹ 186 187 188 189 190 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ