X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2016
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko do innego bo mojego nie ma

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Pauka Ekspertka

Wysłany: 21 stycznia 2016, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 wrote:
    Myślę że do gin zadzwonię w poniedziałek, pewnie umówi mnie jakoś na początek lutego, jak już będę w 7 tygodniu żeby coś było widać. Objawów nie mam właściwie żadnych. Piersi mnie bolą ale to jak zwykle przed okresem. Ale suszy mnie strasznie. Bez przerwy chce mi się pić. To akurat dobrze w związku z tym że za poprzednie niepowodzenia odpowiada prawdopodobnie za gęstą krew związana ze zbyt małą ilością płynów które przyjmowałam.i głodna jestem ciągle. Teraz zjadłam obiad i podjadam jeszcze kopytka które przygotowalam dla młodego na podwieczorek. Ale z głodu się też cieszę - przynajmniej na rrazie nie chce mi się bez przerwy rzygać tak jak przy poprzednich ciążaCh ;) a Ty masz cos?

Mnie piersi w ogole, ale od poronienia nie bolą mnie nawet przed okresem wiec mam nadzieje ze to nie jakis zły objaw, u mnie apetyt morderczy, tylko cos zjem zaraz znowu czuje głód

thgfugpj83lrvnuq.png
    eFbYp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2016, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mimo uczucia czasem głodu nie mam ochoty na nic, od wczoraj jakoś lepiej, ale tak mogłam nic nie jeść, w brzuchu burczało, a byłam napchana.

Moich wyników jeszcze nie ma. AAA !

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2016, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina.Irl wrote:
    Tylko do innego bo mojego nie ma
    Czemu jesteś niespokojna?

• Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka wrote:
    Czemu jesteś niespokojna?
    Niewiem jakos dzienie czuje ze nie uslysze serduszka :(
    Jeszcze dzis taki straszny sen :(

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • ovulinka Koleżanka

Wysłany: 21 stycznia 2016, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś odebrałam wyniki. Na szczęście wszystko w normie. :)

Ewelina co cie niepokoi?

uwo9yx8d84qciak0.png
    Marzec 2015 - poronienie 11tc
  • Pauka Ekspertka

Wysłany: 21 stycznia 2016, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cos mi ucięło wiadomość, wiec kontynuuje tu:
    Mam nadzieje ze apetyt zmaleje bo jak tak dalej pójdzie to zamienię sie w wieloryba :) poza tym krzyż mnie pobolewa, brzuch tez...
    Denerwuje sie bardzo czy wszystko jest ok... A jak Twoje samopoczucie? Na luzie czy w stresie?

Skali89 lubi tę wiadomość

thgfugpj83lrvnuq.png
    eFbYp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2016, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina.Irl wrote:
    Niewiem jakos dzienie czuje ze nie uslysze serduszka :(
    Jeszcze dzis taki straszny sen :(
    Ja przez te długie starania też mam obawy i czekam na wynik z wielką obawą, a nawet po nim spokojna nie będę, ale musi być dobrze :) panicznie się boję, że na kolejnym usg nic nie będzie widać :(

Głowa do góry, musi Nam się udać :*

Ewelina.Irl lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2016, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pauka wrote:
    Mam nadzieje ze apetyt zmaleje bo jak tak dalej pójdzie to zamienię sie w wieloryba :) poza tym krzyż mnie pobolewa, brzuch tez...
    Denerwuje sie bardzo czy wszystko jest ok... A jak Twoje samopoczucie? Na luzie czy w stresie?
    Ja też się stresuję i jakoś nie umiem o niczym innym myśleć, już chciałabym kolejne usg i wizytę, by wiedzieć czy coś tam jest czy nie..

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2016, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też ostatnio dziwne sny mam, jakieś zdrady mnie prześladują:( śni się nam to co nas teraz najbardziej przeraża.
    Nie bez przyczyny w kalendarzyku pisze też o żywych, dziwnych snach;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2016, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pirelka kiedy bd mieć wynik?

• Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Snilo mi sie ze poronilam . Stalam w krwi :(
    Obudzilam sie cala spocona i przerazona .
    Dlatego ide w sobote bo nie wytrzymam do 30go chyba osiwieje .
    A wtedy 30 go sobie odpuszcze
    To bedzie 7 tydz to powinno juz byc

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2016, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka wrote:
    Ja przez te długie starania też mam obawy i czekam na wynik z wielką obawą, a nawet po nim spokojna nie będę, ale musi być dobrze :) panicznie się boję, że na kolejnym usg nic nie będzie widać :(

Głowa do góry, musi Nam się udać :*

To tak jak ja. Tylko u mnie ciąża się nie utrzymywała. Plus to pozamaciczna.
    Ja się strasznie boję że nie zobaczę kropka chociaż. Gin mówił że 28.01 na wizycie powinno być widać serduszko ale nie obiecuję. Ale i tak prześladuje mnie strach przed utratą dziecka przed porodem.
    Jakie chore to.
    Zamiast cieszyć się ciąża myśleć pozytywnie to my czarne wizję mamy :-(
    Mnie dziewczyny nic nie było tzn w głowie się nie kręci, cycki mnie nie bolą tylko sutki,nie miałam mdłości do dzisiaj i pewnie zwymiotuje dzisiaj. Itd
    Nie każda kobieta ma objawy ciąży także głowa do góry my musimy myśleć pozytywnie teraz:-)

• Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba wolala bym rzygac bo wiedziala bym ze wszystko ok .

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2016, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pauka wrote:

To normalne. Potem będzie też boleć nawet bardziej miednica.
    Teraz rośnie macica, więzadła się rozciągają a potem wszystko tak będzie rosło i się rozpychania że miednica będzie boleć bo będzie się rozchodzila i szykowaly do porodu. Także spoko tyle dobrego że możemy narzekać bo jesteśmy w stanie błogosławionym.
    Musimy przecierpiec dla wygody malucha:-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2016, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelinka, nie martw się, to pewnie przez te nasze wszystkie rozmowy i obawy, które siejemy niepotrzebnie.
    Głowa do góry i powodzenia na wizycie:*

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2016, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina.Irl wrote:
    Snilo mi sie ze poronilam . Stalam w krwi :(
    Obudzilam sie cala spocona i przerazona .
    Dlatego ide w sobote bo nie wytrzymam do 30go chyba osiwieje .
    A wtedy 30 go sobie odpuszcze
    To bedzie 7 tydz to powinno juz byc

Straszny sen. Współczuję bo to gdzieś zostaje w pamięci. staraj się zapomnieć mam nadzieję że wizyta w sobotę cie uspokoi i dojdziesz do siebie :-)
    Teraz nam będą towarzyszyć głupie sny:-(
    Mi parę dni wcześniej śniło się że dostałam okres ale nie widziałam krwi tyle dobrego.
    Trzymam kciuki za wizytę będzie dobrze.

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2016, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak naprawdę to zdałam sobie sprawę że z momentem zajścia w ciążę już zawsze będzie towarzyszył mi strach o te istotki. Przez całą ciążę tak naprawdę może się coś stać. Ciągły stres od wizyty do wizyty. Potem po serduszka czekają nas prenatalne-najwazniejsze badanie czy dzidziuś zdrowy. Stresuje mnie to już teraz. Potem poród. A od narodzin to już codziennie będziemy musialy dbać o nasze maleństwa i będzie się pojawiało zapewne setki pytań czy wszystko ok, czy nic nie dolega itp
    Ale pomimo tego towarzyszy mi niewyslowiona radość której nie da się nawet porównać do obaw. :) Jestem ogólnie jak najbardziej pozytywnie nastawiona i cieszę się nawet z tych głupich mdłości bo to znaczy że wszystko ok. Po prostu zrozumiałam że od teraz jestem odpowiedzialna za te małe fasolki i już zawsze będą się pojawiać te myśli czy wszystko w porządku, czy są zdrowe itp itd

trt, Cordy, Angela89, Justyna_89 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2016, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, muszę się wam czymś pochwalić bo nie mam komu. Mój mąż właśnie pocztą kwiatową wysłał mi kwiatki !!!! :)
    z napisem "dla kochanych dziewczyn". Jest to niezwykle miłe ponieważ nie ma go już od piątku i wraca dopiero w niedzielę, a ja tutaj smutnieję samotnie.
    Jest to o tyle zaskoczenie, mile i radosne, że on nie jest romantykiem nigdy nie pokusił się nawet na połowę takiego gestu:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2016, 17:01

pirelka, żabka04, Blair, Cordy, MartunQa, martta, magdallena69 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2016, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blair wrote:
    Pirelka kiedy bd mieć wynik?
    Wciąż czekam, mają być do doby, ale zawsze już były.. z tym, że dzisiaj tak strasznie dużo ludzi było, że może jest opóźnienie.

Dziewczyny nie smęcimy, nie dołujemy się, musimy myśleć pozytywnie bo tylko się nakręcamy!
    Musi Nam się wszystkim udać i być w końcu dobrze. Głowy do góry i czas się cieszyć :)

Blair lubi tę wiadomość

‹‹ 188 189 190 191 192 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ