X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2016
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2016, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    Ja tyle miałam I lekarz widział wynik I nie przepisał nic. Powiedział że jest W normie. Nie plamie objawy są więc jest ok
    Troszę mnie uspokoiłaś, ja też nie plamię ani nic.

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2016, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak w ogóle to wszystkie jesteście mężatkami po ślubie? Jak długo jesteście już w małżeństwie? ;)

• ovulinka Koleżanka

Wysłany: 21 stycznia 2016, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1 marca będzie 2 lata po ślubie, ale razem jesteśmy już 12 lat.
    Po 10 latach zdecydowaliśmy się na ślub :)

uwo9yx8d84qciak0.png
    Marzec 2015 - poronienie 11tc
  • ovulinka Koleżanka

Wysłany: 21 stycznia 2016, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ty Blair? Jak to jest u ciebie?

uwo9yx8d84qciak0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2016, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blair wrote:
    A tak w ogóle to wszystkie jesteście mężatkami po ślubie? Jak długo jesteście już w małżeństwie? ;)

26 marca będzie 5 lat po ślubie
    Znamy się 8 lat :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2016, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blair, mi przywiezie pistacje i czekoladę studencką, ale to prezent od wszystkich chłopaków którzy tam są za to że im udostępniam Skype'a i możliwość oglądania meczu. I z tego co wiem to chyba chce jeszcze kupić jakieś zimowe rękawiczki i też się do nas zwraca w liczbie mnogiej i żartobliwie mówimy już na nasze dziecko Jak do dziewczynki , Chociaż mój mąż bardzo chciałby chłopca.

pirelko, wydaje mi się że Progesteron jest ok, chociaż ja miałam 13 i dostałam dupka. Lekarka mi powiedziała że czasami nawet przy 10 ciąża potrafi się utrzymać. Jak ma się trzymać to się utrzyma taka nasza natura.

My w październiku wzięliśmy ślub, także jesteśmy świeżutkim małżeństwem dlatego nasze dziewięciomiesięczne starania o dzidziusia nie zostały zauważone przez najbliższych.
    W ogóle znamy się bardzo krótko bo trzy lata:)

pirelka lubi tę wiadomość

• ovulinka Koleżanka

Wysłany: 21 stycznia 2016, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żabka04 wrote:
    26 marca będzie 5 lat po ślubie
    Znamy się 8 lat :-)
    O też w marcu brałaś ślub.

żabka04 lubi tę wiadomość

uwo9yx8d84qciak0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2016, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia wrote:
    Blair, mi przywiezie pistacje i czekoladę studencką, ale to prezent od wszystkich chłopaków którzy tam są za to że im udostępniam Skype'a i możliwość oglądania meczu. I z tego co wiem to chyba chce jeszcze kupić jakieś zimowe rękawiczki i też się do nas zwraca w liczbie mnogiej i żartobliwie mówimy już na nasze dziecko Jak do dziewczynki , Chociaż mój mąż bardzo chciałby chłopca.

pirelko, wydaje mi się że Progesteron jest ok, chociaż ja miałam 13 i dostałam dupka. Lekarka mi powiedziała że czasami nawet przy 10 ciąża potrafi się utrzymać. Jak ma się trzymać to się utrzyma taka nasza natura.

My w październiku wzięliśmy ślub, także jesteśmy świeżutkim małżeństwem dlatego nasze dziewięciomiesięczne starania o dzidziusia nie zostały zauważone przez najbliższych.
    W ogóle znamy się bardzo krótko bo trzy lata:)

Posmutniał bo ostatnio mój progesteron był 6,6 :-(
    Ale to prawda jak ciąża silna to się utrzyma jak nie to poleci.
    Wszystko ku pozytywnego myśleniu wiary w kropka:-)
    Jejku mam nadzieję że moja się utrzyma wy macie takie wysokie te progesterony.
    Aż boję się zbadac bo lekarz kazał obiecać że nie będę już robić a korci mnie strasznie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2016, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ovulinka wrote:
    A ty Blair? Jak to jest u ciebie?
    My pobralismy się w maju. W tym roku stuknie nam 7rocznica:) Bralam ślub jak miałam 18lat,rocznikowo 19 ;)
    Ale do dziecka się nam tak nie spieszy jakoś. Chcieliśmy się najpierw wykształcić,dom itp. Aż w końcu się zdecydowalismy:)
    To był szybki ślub. Oświadczył mi się po miesiącu znajomości. Od razu wiedzieliśmy że to jest to. I to byłoby kwestia czasu ale chciał mnie zaskoczyć i mu się udało.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2016, 17:44

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2016, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żabka04 wrote:
    Posmutniał bo ostatnio mój progesteron był 6,6 :-(
    Ale to prawda jak ciąża silna to się utrzyma jak nie to poleci.
    Wszystko ku pozytywnego myśleniu wiary w kropka:-)
    Jejku mam nadzieję że moja się utrzyma wy macie takie wysokie te progesterony.
    Aż boję się zbadac bo lekarz kazał obiecać że nie będę już robić a korci mnie strasznie.
    Jaki masz progesteron ? Dostałaś jakieś leki ?

• ovulinka Koleżanka

Wysłany: 21 stycznia 2016, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w ogóle dziewczyny to ile macie lat?
    Podobno kobiet o wiek sie nie pyta, ale co tam :)

uwo9yx8d84qciak0.png
  • ovulinka Koleżanka

Wysłany: 21 stycznia 2016, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w lutym mam 29 urodziny :)

uwo9yx8d84qciak0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2016, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pamiętajcie że progesteron się zmienia w ciągu dnia dlatego jak nie ma plamien to lekarze raczej nie każą tego robi. Ktoś tu dostał ochrona od giną że zrobił. Żabka chyba ty? Ja zrobiłam bo myślałam że się powinno zrobić... Ale też mi gin wytłumaczył że nie ma potrzeby chyba że kobieta miała wcześniej już problemy z tym czy z poronieniem to wtedy

My co roku maj robimy miesiąc miodowy:) mąż bierze wtedy tyle wolnego ile się da i gdzieś jedziemy... Ciekawe jak to będzie teraz bo jak będę się tak mizernie czuła to tegoroczny miesiąc miodowy spędzimy w domu :P

żabka04, Flakonik lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2016, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ovulinka wrote:
    A w ogóle dziewczyny to ile macie lat?
    Podobno kobiet o wiek sie nie pyta, ale co tam :)
    25 jeszcze. Rocznik 90

Flakonik lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2016, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 23:26

Blair lubi tę wiadomość

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blair wrote:
    Stardust a długo się staraliście o waszego synusia?

Ovulinka mi zostały jeszcze 3dni premium. Muszę zobaczyć jak to będzie wygladac
    Blair, zaczęliśmy w kwietniu 2013, pod koniec czerwca byłam w ciąży, pod koniec lipca miałam usuwane puste jajo. Od zabiegu staraliśmy się w każdym cyklu za zgodą mojej gin Ale udało się dopiero w grudniu. Hubert urodził się we wrześniu 2014. Więc w sumie nie długo. A teraz w 2015 w lipcu miałam ciąże biochemiczną, a w ciąży z sierpnia było kolejne puste jajo. Mam nadzieję że tteraz będZie człowiek ;)

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2016, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka wrote:
    Jaki masz progesteron ? Dostałaś jakieś leki ?

13.01 beta 53
    15.01 beta 145 Progesteron 21,9nmol/l przeliczyć na jednostkę ng to wyszło 6,6 norma od 9!!!!!!!
    Dupka dostałam i biorę od 4.01 zaraz po owulce 4x1.
    Zaszłam dzięki metformine i zastrzyku z pregnylu na pęknięcie pęcherzyka.

Gin twierdzi że mogę tonami jeść dupka jak ciąża jest silna da radę jak nie to poleci.
    Dupka można brać długo w ciąży najważniejsze żeby powstało łożysko i ciąża już sobie poradzi.
    Oby kropek był w pęcherzyku i żeby był silny.
    Tak go pragniemy....

pirelka lubi tę wiadomość

• ecencia Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia usg 4D jest w czasie rzeczywistym, widzisz te obrazy 3D ruszające się a USG 3D robi zdjęcie w 2D i dopiero je jakby konwertuje na 3D. Ja jak byłam na półowkowym to jedna maszyna odsługiwała wszystkie 3 fukcje 2D 3D 4D.

0034e1d86d.png
    km5szbmhrutvp4cd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2016, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blair tak ja dostałam konkretny opierdzielal że zrobiłam bo jest zmienny ten zabrany progesteron.
    Gdzieś dziewczyna mi pisała na wątku nie pamiętam za dużo wszędzie jestem że zrobiła miała mały po kilku dniach spadł a po tygodniu odbił się ładnie i był w normie.
    Liczę że tak będzie bo nie zniose kolejnej porażki po prostu nie dam rady nie będę walczyć więcej o dziecko i zostanę z myślą że było mi dane jedno mieć dziecko i nie będzie miała rodzeństwa.
    Sory za smety ale muszę z kimś pogadać mąż sam się boi ale się cieszy ze jestem w ciąży nie chce wchodzić z nim na takie tematy bo będę płakać jak bober:-(

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2016, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A 33 lata mam już:-(

‹‹ 190 191 192 193 194 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ