X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2016
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2016, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my ślub braliśmy w maju 2015, a znamy się od liceum :)

• Bee85 Ekspertka

Wysłany: 21 stycznia 2016, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja z tych starszych, bo 5 dni temu skończyłam 31 lat a czekam na pierwsze dziecko, hehe a ślubowaliśmy z mężem 08.08, więc nie minęło nawet pół roku ;)

Kurcze, mojemu w oczach stanęły świeczki, kiedy po pierwszej radości- kiedy powiedziałam mu o pozytywie- siedzieliśmy i rozmawialiśmy "jak to będzie".. cieszy się bardzo i też ciągle mówi do mnie w liczbie mnogiej :D przefajne to jest.
    Nosi nas żeby wygadać rodzinie, ale umówiliśmy się, że wytrzymamy do pierwszej wizyty, chociaż to takie trudne, bo gadamy z nimi często, mimo że tak daleko mieszkamy ..
    To czekanie jest okropne, myślałam, że z wiekiem będę bardziej cierpliwa :P hehe

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2016, 19:08

Cordy lubi tę wiadomość

h4zpdqk39i22byyb.png
  • MartunQa Ekspertka

Wysłany: 21 stycznia 2016, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ooo tak, mnie też od razu pojawia się uśmiech na twarzy jak np. wracam do domu a tam kartka od męża (bo już pojechał do pracy) z podpisem Kocham WAS :)))))

z37jp9m.png
    b347312746a64c5dfb4f61d12e3e47a7.png
  • Cordy Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bee85 to spóźnione sto lat i spokojnej ciąży :) U nas było tak wyczekane, że nie umieliśmy powstrzymać się przed rozpowiedzeniem tej nowinki już w 5 tyg :)

Bee85 lubi tę wiadomość

Już razem <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2016, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pauka wrote:
    a kiedy masz następną wizytę? Ja do czwartku chyba jajo zniosę, jeszcze w poniedziałek mam zrobić betę, obypięknie urosła :)
    Wizytę mam dopiero 15 lutego, ale jak tylko się coś zwolni do kogokolwiek to chyba pójdę by być spokojna. Tylko, że jak na złość wszystko zajęte :/

Ja też rocznik '87 jestem i z lipca.
    Z mężem po ślubie już ponad 4 lata, w lipcu będzie 5 :) a razem to już styknie aż 9 lat w tym roku :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2016, 18:47

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2016, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas już wszyscy wiedzą ale nie wie nikt oprócz nas o bliźniakach i to chcemy jak najdłużej utrzymać w tajemnicy :) chcielibyśmy zaskoczyć wszystkich żeby dowiedzieli się dopiero po porodzie. Najgorzej jest mi bo rozmawiając z kimś o ciąży muszę mówić o jednej dzidzi.
    Als potem i tak wyjdzie to pewnie bo przecież jak będziemy kompletowac wyprawkę to wszystko podwójne i rodzice się pierwsi domyśla

Bee85, Justyna_89, Flakonik lubią tę wiadomość

• Bee85 Ekspertka

Wysłany: 21 stycznia 2016, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Cordy :) testowałam w dniu urodzin :D więc śmieję się, że przebiłam wszystkie prezenty jakie mąż był w stanie wymyślić :P

U nas też czekają, ale mieszkam w UK i tu do lekarza idzie się dopiero w 12 tygodniu, nawet bety nie mam jak zrobić! Postanowiliśmy iść wcześniej prywatnie (co wiąże się z jazdą do innego miasta 2h w jedną stronę i kupą kasy za wizytę) bo chcemy mieć pewność, że chociaż na tym etapie wszystko jest ok.

Cordy lubi tę wiadomość

h4zpdqk39i22byyb.png
  • MartunQa Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blair wrote:
    U nas już wszyscy wiedzą ale nie wie nikt oprócz nas o bliźniakach i to chcemy jak najdłużej utrzymać w tajemnicy :) chcielibyśmy zaskoczyć wszystkich żeby dowiedzieli się dopiero po porodzie. Najgorzej jest mi bo rozmawiając z kimś o ciąży muszę mówić o jednej dzidzi.
    Als potem i tak wyjdzie to pewnie bo przecież jak będziemy kompletowac wyprawkę to wszystko podwójne i rodzice się pierwsi domyśla

Blair ja podejrzewam, że wyjdzie jeszcze wcześniej. Wielkość brzuszka też mówi nie mało hehe :)

Blair lubi tę wiadomość

z37jp9m.png
    b347312746a64c5dfb4f61d12e3e47a7.png
  • Cordy Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blair wrote:

O wy jedni ;) To się rodzinka zdziwi hihihi

Blair lubi tę wiadomość

Już razem <3
  • Bee85 Ekspertka

Wysłany: 21 stycznia 2016, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blair wrote:

Ale super pomysł, hehe :) chociaż wątpie by przed najbliższymi długo udało się to w tajemnicy utrzymać :D

No właśnie, musimy na tę wizytę iść wcześniej niż 12 tc bo jakieś mam takie myśli, że może tam nie jeden Bąbelek siedzi.. ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2016, 18:54

Blair lubi tę wiadomość

h4zpdqk39i22byyb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2016, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja powiem Mamie dopiero jak serduszko zobaczę bo na razie nie chcę zapeszać.

Bee85 lubi tę wiadomość

• flora Przyjaciółka

Wysłany: 21 stycznia 2016, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No no, namnożyło się nas tutaj. Ja ostatnio mało zaglądam, mam nadzieję że mi wybaczycie. Mdłości praktycznie ustały odkąd przestałam jeść kwas foliowy. Mam mieszane myśli, bo z jednej strony się ciesze, a z drugiej czytałam że ten kwas jest taki ważny. Ale mama mnie uspokaja że za jej czasów nikt kwasu nie brał i wszystko było ok.
    Zrobiłam podstawowe badania krwi, o dziwo nie mam anemii! Nawet górną granicę normy osiągnęłam, więc jak na wegetarianke to super :)
    W przyszłym tygodniu przeprowadzka. Nie czytałam skąd są nowe mamusie ale jakby któraś była z Podkarpacia to poleccie dobrego lekarza w okolicy Krosna :)

ae0c0efec8.png
  • Madziuuuula Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć! dawno nie pisałam. Zasmuciłam się pewnymi informacjami z naszego wrzesniowego wątku - chodzi o Arletę i jakoś tam mi bardzo smutno.
    Z drugiej strony jest bardzo pozytywna historia Agati:)
    Jutro ja mam pierwszą wizytę i boję się...
    Zgodnie z okresem to u mnie dopiero 6 tydzień - 36 dzień cyklu, ale wielkościowo to według mnie raczej kilka dni dalej powinno być, bo mam szybkie owulacje ( zdarzały się w 9 d.c.) i pierwszy wyraźnie pozytywny test wyszedł mi w 22 d.c.
    Zobaczymy , co jutro się okaże.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2016, 19:13

201609111661.png
    Filipek, 62 cm i 3660 g radości:)
  • Lusia_M Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny może któraś się orientuje:

ja do ginekologa chodzę tylko prywatnie - lekarz gabinet ma w domu i nie ma też zatrudnionej żadnej położnej. A jak to jest z tymi położnymi: czy ja powinnam być w trakcie ciąży też pod opieką położnej? Gdzie i Czy sama mam sobie ją załatwić i czy jest możliwość na NFZ i kiedy takimi sprawami powinnam się zająć?

l22ndf9htwh3ze14.png
    f2w3rjjg4598ywee.png
    xtgw0tsdn9bsou03.png
  • Justyna_89 Ekspertka

Wysłany: 21 stycznia 2016, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blair wrote:

;) świetnie

ckaigox17mdp9efq.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też chodzę prywatnie. Nie byłam w poprzedniej ciąży pod opieką położnej Ale jeśli tylko chcesz to musisz się zgłosić do przychodni do której należysz (tej na NFZ) i tam Ci powiedzą jak się skontaktować z położną która wybralas, bo wybralas ją pewnie jak się zapisywalas do przychodni (taki był wymóg)

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2016, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja we wrześniu tego roku kończę 28 lat, z mężem minie nam w tym roku też 3 lata po ślubie,a znamy się z jakieś 9:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2016, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziuuuula wrote:
    cześć! dawno nie pisałam. Zasmuciłam się pewnymi informacjami z naszego wrzesniowego wątku - chodzi o Arletę i jakoś tam mi bardzo smutno.
    Z drugiej strony jest bardzo pozytywna historia Agati:)
    Jutro ja mam pierwszą wizytę i boję się...
    Zgodnie z okresem to u mnie dopiero 6 tydzień - 36 dzień cyklu, ale wielkościowo to według mnie raczej kilka dni dalej powinno być, bo mam szybkie owulacje ( zdarzały się w 9 d.c.) i pierwszy wyraźnie pozytywny test wyszedł mi w 22 d.c.
    Zobaczymy , co jutro się okaże.
    Ja ciągle w to nie mogę uwierzyć. Ciągle jeszcze wierzę że to błąd w usg... Są takie przypadki u to więcej niż się nam wydaje. Ze na usg wychodzi ze nie ma serduszka a u innego jest... Dlatego ja czekam do wtorku aż będzie miała usg i nadal wierzę

Flakonik lubi tę wiadomość

• Skali89 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my 2gą rocznice ślubu mamy w sierpniu, a ogólnie od 7 lat razem:) 89 rocznik

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • Lusia_M Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 wrote:
    Ja też chodzę prywatnie. Nie byłam w poprzedniej ciąży pod opieką położnej Ale jeśli tylko chcesz to musisz się zgłosić do przychodni do której należysz (tej na NFZ) i tam Ci powiedzą jak się skontaktować z położną która wybralas, bo wybralas ją pewnie jak się zapisywalas do przychodni (taki był wymóg)

Hm... szczerze mówiąc nie przypominam sobie żebym wybierała... bo mowa o przychodni do której chodzę do rodzinnego lekarza tak?? wiem, że tam ogólnie nie ma gabinetu ginekologicznego tylko jest tam tylko i wyłącznie podstawowa opieka zdrowotna.

l22ndf9htwh3ze14.png
    f2w3rjjg4598ywee.png
    xtgw0tsdn9bsou03.png
‹‹ 192 193 194 195 196 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ