X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2016
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2016, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my ślub braliśmy w maju 2015, a znamy się od liceum :)

• Bee85 Ekspertka

Wysłany: 21 stycznia 2016, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja z tych starszych, bo 5 dni temu skończyłam 31 lat a czekam na pierwsze dziecko, hehe a ślubowaliśmy z mężem 08.08, więc nie minęło nawet pół roku ;)

Kurcze, mojemu w oczach stanęły świeczki, kiedy po pierwszej radości- kiedy powiedziałam mu o pozytywie- siedzieliśmy i rozmawialiśmy "jak to będzie".. cieszy się bardzo i też ciągle mówi do mnie w liczbie mnogiej :D przefajne to jest.
    Nosi nas żeby wygadać rodzinie, ale umówiliśmy się, że wytrzymamy do pierwszej wizyty, chociaż to takie trudne, bo gadamy z nimi często, mimo że tak daleko mieszkamy ..
    To czekanie jest okropne, myślałam, że z wiekiem będę bardziej cierpliwa :P hehe

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2016, 19:08

Cordy lubi tę wiadomość

h4zpdqk39i22byyb.png
  • MartunQa Ekspertka

Wysłany: 21 stycznia 2016, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ooo tak, mnie też od razu pojawia się uśmiech na twarzy jak np. wracam do domu a tam kartka od męża (bo już pojechał do pracy) z podpisem Kocham WAS :)))))

z37jp9m.png
    b347312746a64c5dfb4f61d12e3e47a7.png
  • Cordy Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bee85 to spóźnione sto lat i spokojnej ciąży :) U nas było tak wyczekane, że nie umieliśmy powstrzymać się przed rozpowiedzeniem tej nowinki już w 5 tyg :)

Bee85 lubi tę wiadomość

Już razem <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2016, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pauka wrote:
    a kiedy masz następną wizytę? Ja do czwartku chyba jajo zniosę, jeszcze w poniedziałek mam zrobić betę, obypięknie urosła :)
    Wizytę mam dopiero 15 lutego, ale jak tylko się coś zwolni do kogokolwiek to chyba pójdę by być spokojna. Tylko, że jak na złość wszystko zajęte :/

Ja też rocznik '87 jestem i z lipca.
    Z mężem po ślubie już ponad 4 lata, w lipcu będzie 5 :) a razem to już styknie aż 9 lat w tym roku :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2016, 18:47

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2016, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas już wszyscy wiedzą ale nie wie nikt oprócz nas o bliźniakach i to chcemy jak najdłużej utrzymać w tajemnicy :) chcielibyśmy zaskoczyć wszystkich żeby dowiedzieli się dopiero po porodzie. Najgorzej jest mi bo rozmawiając z kimś o ciąży muszę mówić o jednej dzidzi.
    Als potem i tak wyjdzie to pewnie bo przecież jak będziemy kompletowac wyprawkę to wszystko podwójne i rodzice się pierwsi domyśla

Bee85, Justyna_89, Flakonik lubią tę wiadomość

• Bee85 Ekspertka

Wysłany: 21 stycznia 2016, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Cordy :) testowałam w dniu urodzin :D więc śmieję się, że przebiłam wszystkie prezenty jakie mąż był w stanie wymyślić :P

U nas też czekają, ale mieszkam w UK i tu do lekarza idzie się dopiero w 12 tygodniu, nawet bety nie mam jak zrobić! Postanowiliśmy iść wcześniej prywatnie (co wiąże się z jazdą do innego miasta 2h w jedną stronę i kupą kasy za wizytę) bo chcemy mieć pewność, że chociaż na tym etapie wszystko jest ok.

Cordy lubi tę wiadomość

h4zpdqk39i22byyb.png
  • MartunQa Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blair wrote:
    U nas już wszyscy wiedzą ale nie wie nikt oprócz nas o bliźniakach i to chcemy jak najdłużej utrzymać w tajemnicy :) chcielibyśmy zaskoczyć wszystkich żeby dowiedzieli się dopiero po porodzie. Najgorzej jest mi bo rozmawiając z kimś o ciąży muszę mówić o jednej dzidzi.
    Als potem i tak wyjdzie to pewnie bo przecież jak będziemy kompletowac wyprawkę to wszystko podwójne i rodzice się pierwsi domyśla

Blair ja podejrzewam, że wyjdzie jeszcze wcześniej. Wielkość brzuszka też mówi nie mało hehe :)

Blair lubi tę wiadomość

z37jp9m.png
    b347312746a64c5dfb4f61d12e3e47a7.png
  • Cordy Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blair wrote:

O wy jedni ;) To się rodzinka zdziwi hihihi

Blair lubi tę wiadomość

Już razem <3
  • Bee85 Ekspertka

Wysłany: 21 stycznia 2016, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blair wrote:

Ale super pomysł, hehe :) chociaż wątpie by przed najbliższymi długo udało się to w tajemnicy utrzymać :D

No właśnie, musimy na tę wizytę iść wcześniej niż 12 tc bo jakieś mam takie myśli, że może tam nie jeden Bąbelek siedzi.. ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2016, 18:54

Blair lubi tę wiadomość

h4zpdqk39i22byyb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2016, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja powiem Mamie dopiero jak serduszko zobaczę bo na razie nie chcę zapeszać.

Bee85 lubi tę wiadomość

• flora Przyjaciółka

Wysłany: 21 stycznia 2016, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No no, namnożyło się nas tutaj. Ja ostatnio mało zaglądam, mam nadzieję że mi wybaczycie. Mdłości praktycznie ustały odkąd przestałam jeść kwas foliowy. Mam mieszane myśli, bo z jednej strony się ciesze, a z drugiej czytałam że ten kwas jest taki ważny. Ale mama mnie uspokaja że za jej czasów nikt kwasu nie brał i wszystko było ok.
    Zrobiłam podstawowe badania krwi, o dziwo nie mam anemii! Nawet górną granicę normy osiągnęłam, więc jak na wegetarianke to super :)
    W przyszłym tygodniu przeprowadzka. Nie czytałam skąd są nowe mamusie ale jakby któraś była z Podkarpacia to poleccie dobrego lekarza w okolicy Krosna :)

ae0c0efec8.png
  • Madziuuuula Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć! dawno nie pisałam. Zasmuciłam się pewnymi informacjami z naszego wrzesniowego wątku - chodzi o Arletę i jakoś tam mi bardzo smutno.
    Z drugiej strony jest bardzo pozytywna historia Agati:)
    Jutro ja mam pierwszą wizytę i boję się...
    Zgodnie z okresem to u mnie dopiero 6 tydzień - 36 dzień cyklu, ale wielkościowo to według mnie raczej kilka dni dalej powinno być, bo mam szybkie owulacje ( zdarzały się w 9 d.c.) i pierwszy wyraźnie pozytywny test wyszedł mi w 22 d.c.
    Zobaczymy , co jutro się okaże.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2016, 19:13

201609111661.png
    Filipek, 62 cm i 3660 g radości:)
  • Lusia_M Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny może któraś się orientuje:

ja do ginekologa chodzę tylko prywatnie - lekarz gabinet ma w domu i nie ma też zatrudnionej żadnej położnej. A jak to jest z tymi położnymi: czy ja powinnam być w trakcie ciąży też pod opieką położnej? Gdzie i Czy sama mam sobie ją załatwić i czy jest możliwość na NFZ i kiedy takimi sprawami powinnam się zająć?

l22ndf9htwh3ze14.png
    f2w3rjjg4598ywee.png
    xtgw0tsdn9bsou03.png
  • Justyna_89 Ekspertka

Wysłany: 21 stycznia 2016, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blair wrote:

;) świetnie

ckaigox17mdp9efq.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też chodzę prywatnie. Nie byłam w poprzedniej ciąży pod opieką położnej Ale jeśli tylko chcesz to musisz się zgłosić do przychodni do której należysz (tej na NFZ) i tam Ci powiedzą jak się skontaktować z położną która wybralas, bo wybralas ją pewnie jak się zapisywalas do przychodni (taki był wymóg)

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2016, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja we wrześniu tego roku kończę 28 lat, z mężem minie nam w tym roku też 3 lata po ślubie,a znamy się z jakieś 9:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2016, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziuuuula wrote:
    cześć! dawno nie pisałam. Zasmuciłam się pewnymi informacjami z naszego wrzesniowego wątku - chodzi o Arletę i jakoś tam mi bardzo smutno.
    Z drugiej strony jest bardzo pozytywna historia Agati:)
    Jutro ja mam pierwszą wizytę i boję się...
    Zgodnie z okresem to u mnie dopiero 6 tydzień - 36 dzień cyklu, ale wielkościowo to według mnie raczej kilka dni dalej powinno być, bo mam szybkie owulacje ( zdarzały się w 9 d.c.) i pierwszy wyraźnie pozytywny test wyszedł mi w 22 d.c.
    Zobaczymy , co jutro się okaże.
    Ja ciągle w to nie mogę uwierzyć. Ciągle jeszcze wierzę że to błąd w usg... Są takie przypadki u to więcej niż się nam wydaje. Ze na usg wychodzi ze nie ma serduszka a u innego jest... Dlatego ja czekam do wtorku aż będzie miała usg i nadal wierzę

Flakonik lubi tę wiadomość

• Skali89 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my 2gą rocznice ślubu mamy w sierpniu, a ogólnie od 7 lat razem:) 89 rocznik

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • Lusia_M Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 wrote:
    Ja też chodzę prywatnie. Nie byłam w poprzedniej ciąży pod opieką położnej Ale jeśli tylko chcesz to musisz się zgłosić do przychodni do której należysz (tej na NFZ) i tam Ci powiedzą jak się skontaktować z położną która wybralas, bo wybralas ją pewnie jak się zapisywalas do przychodni (taki był wymóg)

Hm... szczerze mówiąc nie przypominam sobie żebym wybierała... bo mowa o przychodni do której chodzę do rodzinnego lekarza tak?? wiem, że tam ogólnie nie ma gabinetu ginekologicznego tylko jest tam tylko i wyłącznie podstawowa opieka zdrowotna.

l22ndf9htwh3ze14.png
    f2w3rjjg4598ywee.png
    xtgw0tsdn9bsou03.png
‹‹ 192 193 194 195 196 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ